Bosanma depresyonu

Neden saklayacakmışsın ya? Lütfen kendine gel.Utanılacak bişey mi boşanmış olmak? Sen önce kendin böyle düşünme ki insanlara da fırsat verme.

Yakın zamanda ben de bir ayrılık yaşadım. Boşanma değil ama evliliğin kıyısından döndüm. Sizi çok iyi anlıyorum. Karşınızdaki çok kötü bir insan bile olsa yaşanmışlıklar var ve ister istemez üzülüyorsunuz. Kendimi depresif hissettiğim bir gün böyle olmaz,bir şeyler yapmam lazım dedim. Ve size tavsiye ettiğim kitabı keşfettim. Hemen aldım okumaya başladım. İçi boş bir kişisel gelişim kitabı değil. Depresyonlu hastaların tedavisinde ciddi oranda işe yaradığı bilimsel olarak kanıtlanmış. Daha sonra bolca film, dizi izliyorum. (Romantik içerikli olmamasına özen gösteriyorum)Evcimen bir yapım olduğu içi daha çok evde vakit geçiriyorum; ama dolu dolu geçiyor günlerim. Bazen çıkıp yürüyüş yapıyorum. Ailenin desteği çok işe yarıyor gerçekten.
Ve şunu sakın unutmayın, hayat her şeye rağmen devam ediyor. Bu günlerin geçici olduğunu sık sık hatırlatın kendinize. Burada boşanmış hanımların konularını okuyabilirsiniz,kendinizi yalnız hissetmemiş olursunuz. "Bunları yaşayan bir tek ben değilim" diye düşünmek bile işe yarıyor.

Neden saklayacakmışsın ya? Lütfen kendine gel.Utanılacak bişey mi boşanmış olmak? Sen önce kendin böyle düşünme ki insanlara da fırsat verme.
Yok utanmiyorum da rahatsiz edilmekten korkuyorum. Burda ailem yanimda degil yalniz yaşıyorum falan. Belki saglikli dusunemiyorumdur. Bilemiyorum.

Eşini gerçekten seviyor musun yoksa yılların verdiği alışkanlık mı? Gerçekten seviyorsan hiçbir şey yapılamaz mı? Eşin neden bu kadar kararlı ki boşanmakta?
Acikcasi yillar içinde insan o kadar alışıyor ki sevdiğini unutuyormus. Birsey olunca da kaybetme korkusu da sevdigini hatirlatiyor. Bugun baktim da hakikaten sevdigim adam, hayatimin bundan sonraki kisminda yanimda olmasini istedigim adam o.

Ben de böyle dusunmeye calisiyorum aslinda ama eşimi seviyorum asil zor olan da bu benim için

Duzelse keske ama sanmıyorum adli tatil bitince avukata gidecekmis.

Eğer eşinizi seviyorsanız oda sizi seviyorsa (cok ciddi problemler yok ise) ) aşılabilir diye düşünüyorum..

Karsilikli olarak konuşun, biraz siz biraz o fedakarlik yapsın, düzeltmeye çalışın

Bu duygularınızı bu şekilde esinize de ifade edin, duzeltme yoluna gidebilirsiniz

Evi mi degistirsem esyalari mi degistirsem acaba cunku ceyizlik esyalarim bunlar. Anı var her bir köşede.Ama yepyeni bi ev kurmaya da maddi gucum yoknapcagimi bilemedim.

Aranızdaki problem aşılamayacak düzeyde degilse sonuna kadar deneyin, 11 yılı aşmış bir emek var ortada. Yanlış anlaşılma, farkında olmadan kırma, saygısızlık adı her neyse aşılamayacak sıkıntı yok şu hayatta, esimi seviyorum dediniz ve su an üzülüyorsunuz ya benim içim eridi. Biraz ayrı kalın öyle deneyin mesela, herkes yüreğini dinlese bir özlem girse araya yumuşama olmaz mi fikrinde eşinizin

Hemen bir psikoloğa gidin. Başka türlü atlatmanız çok zor olur bu süreci.

Ekeklerin bakis acilarindan korkuyorum acikcasi. Yalniz bir kadin olarak yasamaya calismak rahatsiz eden olur mu acaba diye bile düşünmeye basladim
Merhaba bazen olmuyor
O nedenle akışına bırakmak lazım elinizden geleni yaptıysanız eğer
Eşimi çok genç kaybettim ama hiç eşim yok gibi davranmadım bir erkekle tokalaşıp yanağımı değdirmedim bile
İnsanlar sizden elektrik alamayınca uzaklaşıyor kimseye o yüzü vermezseniz sorun olmaz yıllardır kızımla tek yaşıyorum
Çok şükür başıma öyle bişey gelmedi kimseyle samimiyet kurmam zaten merhaba merhaba eve kimseyi almam çok memnunum hayatımdan
Yan bakanın yanlış bakanı pişman ederim zaten insanlar bunu bilir ve uzak durur
Ayrıca genç ve güzel birisiyim maddi manevi iyiyim
Ama dar bir çevrede yaşamıyorum ilk ordan başlayabilirsiniz

Balık burçları aslında sabırlıdır son nokta eşiği yüksektir benimki de balık ondan söylüyorum yani saygı mı sevgi miydi eksilen? Çünkü kibar ve fedakar oluyorlar, senin burcun ne ve neden kararlı hiç mi açık kapı yok? İnşallah tüm şartlar senin en az üzülmen şeklinde gelişir

Memursaniz baska sehre gidin. Tayin isteyin baska sehirden is bulun

Acikcasi hakikaten kibar ve fedakar saygili da ama iste pek de aciklamak istemiyorum ama bana kizgin. Bu konudan da donmeyecegi kesin. Acik kapi birakmiyor.

Öncelikle barisma ihtimali yoksa sayet bu ihtimalleri aklinizdan cikarip ileriye yonelik planlar yapin.Kendisine ait esyalari kaldirin hatiralar bir sure canlanacak gözünüzde ama zamanla haksizliga ugradi iseniz sayet bundan sebep hatirlamak bile istemeyeceksiniz.
Belli bir süre tabiki mutsuzluk hissedeceksiniz.Ama ne gecmiyor ki?
Insanlari neleri unutuyor,ya da siddeti azaliyor diyelim yavas yavas kurtuluyorsunuz.Cocugunuzun olmasi arti en azindan güclü kalmak icin bir zorunlulugunuz var..
Evlenmis ayrilmis(dul kelimesi cok irrite ediyor beni) kadinlara bakis acilari maalesef gunumuz Türkiyesinde kanayan bir yara.Ama güclü durursaniz hayata ve insanlara karsi kimseye o cesaret gelmez.Yani yine siz de bitiyor hersey.
Yalnizligin vermis oldugu duygusallikla yanlis kisilere baglanma durumlariniz olabilir zamanla.Mantiginizi hic bir zaman devre disi birakmayin olur mu?
Dogru kisi ciktiginda kalbinizle ve aklinizla o insani hissedebileceginize inaniyorum.Cikmazsa da ölmezsiniz nasip hersey..
Zorlu zamanlarda sevdiklerinize tutunun,uzaklasma hissi gelse de yapmayin.Yalniz atlatabilmek daha zor cünkü.Kendimden biliyorum..
Cocugunuz ve aileniz ile daha güzel günlere insallah..

Şöyle düşünün ben öyle ikna ediyorum kendimi ...

Hani alyazmalım filminde “sevgi neydi ? Sevgi emekti” cümlesi vardı ... sizin için emek göstermeyen biri sizi sevmiyordur , ayrılmayı kolay bir kaçış yolu olarak görüyor ..

Sizi sevmeyenle bir 11 yıl daha değil 1 yıl bile zor olur artık ..

Ben daha yaşına girmemiş bebeğimle boşandım ve hiç pişman değilim haksızlığa boyun eğmediğim için gurur duyuyorum kendimle sende böyle düşün ayrıca hiçte bitmedi hayatım yeni başlıyor daha çok güzel günlerim var önümde bi hıyar eksildi hayatımdan cacık yapmam ayran içerim hayat ciddiye almak için çok kısa böyle ucuz şeyleri ne hastalıklar ne kayıplar var bırak boşver yaşa kaldığın yerden yurtdışına çıkmak için para biriktir kendine pahalı hediyeler al güzel giyin boyan süslen ne geliyorsa elinden bırak bize mi kaldı dünyanın kahrı yaşayacağımız üç gün onunda garantisi Yok

Çok doğru , hayat mutlu olmak için yaşanmalı

Cocugum yok ama simdi düşünüyorum da keske olsaydi guc verirdi.yazdiklariniz icin tesekkur ederim. Hepsi o kadar dogru ki. Guclu durmaya calisacagim. Ve de yalniz kalmamaya calisacagim ailem destek olur bana.

Acikcasi hakikaten kibar ve fedakar saygili da ama iste pek de aciklamak istemiyorum ama bana kizgin. Bu konudan da donmeyecegi kesin. Acik kapi birakmiyor.

Anladım affedemeyrceği veya onur kırıcı bi şeyse bir şey diyemem ama sevgiden ziyade ona nasıl alıştıysan insan ölümle gelen yokluğa bile aşılıyor hakkında hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…