Cevremde dostum da yok malesef. Dogup buyudugum sehirden calismaya geldim buraya ve gorustugum kimse de yok. Yazdikca anliyorum ya ne kadar yalnizim boyle. Arkadas edinmeye calissam bosandigim duyulur diye düşünüyorum cunku saklamayi düşünüyorum acikcasi.Allah yardımcınız olsun. Yalnız kaldıkça insan kafayı yer. Yalnız kalmamaya çalışın. Çevrenizde dostlarınız var mı? Aileniz de en büyük destekçiniz olur.inşallah en tez zamanda atlatırsınız.
Guzel tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. Yardim kurulusu huzurevi fikri cok mantikli geldi. Deneyecegim bunu. Zaten surekli agliyorum valla hic ertelemiyorum huznumu. Psikolojik yardim da alicam insallah ama oyle bir yerde yasiyorumki hic bisey yok.On bir yıl dile kolay. Böyle hissetmeniz çok normal.Psikolojik destek almanızı tavsiye ederim. Ayrılık sonrası özgüven kaybı ve depresyon ihtimali söz konusu. Destek alırdanız süreci daha kolay atlatırsınız.
Ayrılık sonrası yalnız yaşamasanız iyi olur diye düşünüyorum. Çok fazla yalnız kalmayın. Yalnız kaldıkça geçmişe dönüp,sorgular,üzülürsünüz. Duygularınızı yaşayın ,ertelemeyin. Ağlamak geliyorsa içinizden ağlayın.Yoksa yaşanmamış duygular derinleşip yerleşiyor.
Başkalarını yardım etmek iyileştirici bir etkisi vardır. Huzurevi ya da kimsesiz çocuklar yurdunu ziyaret gibi işlerle meşgul olabilirsiniz. Deşarj olacağınız bir spor ya da sanatın bir dalıyla ilgilenebilirsiniz.Ya da bunun gibi alternatifler üretebilirsiniz.
Ve size bir kitap tavsiye edeyim. Depresyon tedavisinde kullanılan bir kitap. İyi Hissetmek-David Burns.
Allah güç versin inşallah.
Burcu balik. Siz de mi bosaniyorsunuz? siz napmayi dusunuyorsunuz? benim aklimda surekli napicam ben simdi dusuncesi var.Belki düzelir acele etme.o da alışmıştır sana.erkekler biraz tez canlı karar veriyor bence.burcu ne.bende boşanma sürecindeyim.istemiyordum ama kabullenmeye başladım.
Malesef sozlesmeli personelim burdaŞehir değiştirme imkanınız yok mu ?
Evet boşanıyorum.Hatta bende bu bölüme konu açtım. 2 ayda boşanılır mı diye.bende evdeyim hep genelde.yalnızım. Ben ibadete verdim kendimi.asla namazlari kaçırmıyorum bol bol dua ediyordum çok şükür iyi geldi.sekine duası var.hergün onu oku.çok iyi geliyor.Burcu balik. Siz de mi bosaniyorsunuz? siz napmayi dusunuyorsunuz? benim aklimda surekli napicam ben simdi dusuncesi var.
tesekkur ederim. Bakayim ben de o duaya.Evet boşanıyorum.Hatta bende bu bölüme konu açtım. 2 ayda boşanılır mı diye.bende evdeyim hep genelde.yalnızım. Ben ibadete verdim kendimi.asla namazlari kaçırmıyorum bol bol dua ediyordum çok şükür iyi geldi.sekine duası var.hergün onu oku.çok iyi geliyor.
Dogru soyluyorsunuz aslinda. Bende oyle bir dusunce olustu ki asla mutluluğu yakalayamayacagim. Yalniz kalacagim cocuk sahibi olamayacagim.gercekten umutsuzluk dolu dimi?halbuki hayatin ne getirecegi bilinmez sonucta bosanacagimi da bilemezdim ama oldu. Kendimi teselli ediyorum ama sonra tekrar aglama nobeti, kaybettigim hayallerim, sevdigim eşim falan..Her şey çok güzel giderken eşiniz trafik kazası geçirip ölebilir ve siz yine bir başınıza kalabilirdiniz. O zaman da aynı düşünecek miydiniz? Boşandığınızı söyleyemiyorsunuz ya kimseye, o zaman da eşinizin öldüğünü söylemeyecek miydiniz? Boşanan kadın sanki fahişelik yapmak için mi boşanıyor? Bu dünyada insanın başına her şey gelebilir. Yaşadıklarınız zor olmuş ki boşanmışsınız, millet şunu bunu diyecek diye hayatınızı mutsuz mu geçireceksiniz? Boşverin, başınız dik olsun. Siz bile ‘hadi rahatsız eden olursa beni’ diye düşünürseniz insanlar size neler yapar... Korkmayın bunlardan, unutmayın yırtıcı hayvanlar korkunun kokusunu hisseder ve kokunun geldiği yere saldırır.
Bu dünyada boşanan ne ilk kadınsınız ne de son...
Eşini gerçekten seviyor musun yoksa yılların verdiği alışkanlık mı? Gerçekten seviyorsan hiçbir şey yapılamaz mı? Eşin neden bu kadar kararlı ki boşanmakta?Ben de böyle dusunmeye calisiyorum aslinda ama eşimi seviyorum asil zor olan da bu benim için