Ben de şiddet sebebiyle boşanma aşamasında biri olarak bir şeyler yazmak istedim. Öncelikle şiddetin bu kadar fazla olduğunu sırf bu başlık altında bile fark ediyor olmak çok düşündürücü bir durum. Bizim nesilin öfke kontrolünü öğrenemeden büyütüldüğünü düşündüm ilkin...
Dava süreci için de daha ilk duruşmanız olacak sanırım. İlk duruşma bi ön duruşma şeklinde olduğu için uzlaşma var mı yok mu sorulup, talepler soruluyormuş iki tarafa da. Ben de ilk duruşmaya gitmemiştim ama 2.ye gideceğim inşallah. Kendinizi güçsüz hissediyorsanız gitmenize de gerek yokken gitmeyin, kendinizi iyice toparlayıp 2. Duruşmaya gidersiniz. Ailenizden güvendiğiniz birisi veya bir arkadaşınız varsa o da gidebilir belki.
Ayrıca hiç korkmayın ve dik durun. Şahit olarak göstereceğiniz birisi de sizi anlatır, bana bu mesajları yazdıracak kadar psikolojik şiddete maruz kaldım, fiziksel şiddetin ispatı zaten doktor raporu olarak mevcut vs diye savunursunuz. Onun raporu varsa da sizin kendinizi savunmanızdan dolayı olduğunu rahatlıkla açığa kavuşturursunuz da. Önce siz kendi içinizde bir davanızı sonuçlandırın. O zaman haklarınıza da daha sıkı sahip çıkarsınız. Ayrıca gözünüzde çok büyütmeyin, sonuçta en fazla bir taraf tazminat ödemek durumunda kalabilir, nafaka ve çocuk velayeti sanırım sizde yok.