Boşanma davası hakkında bir kaç sorum olacak bana yardımcı olabilir misiniz?

Evden kovulma konusunda haklısın arkadaşım da maaşı eşe havale etmeye hakim maddi şiddet diye bakar mı?

Sonuçta evliyiz. Hayatımız da bütçemiz de ortak olmalı değil mi?
Doğru söylüyorsunuz benim içün paranın hiç önemi yoktur yeter ki birlik beraberlik içinde mutlu olalım. Ama elimden tüm maaşımı alıp da herhangi bir birikim yapmıyorsa bana sadece üç beş kuruş harçlık veriyorsa ve ben para nereye gitti birikim yaptın mı diye sorduğumda cevap almıyorsam,bişey alırken gözüne bakıyorsam bu mudur bütçe ortaklığı sizce

Değil tabii de adamla uyum sağlayamıyorsanız bir, iki şans verilir, olmazsa yollar ayrılır bence.

Defalarca kovulmaya gerek yok.

Ev evlilikten önce olduğu için sizin bir hakkınız yok en iyi ihtimalle nafaka alırsınız. İçinde yaşadınız diye ev sizin olmuyor.

Avukatla görüştünüz mü ne dedi size?
Dün 3 avukatla görüştüm. Hepsi de hemen hemen biz açarız davayı talep ederiz her şeyi ama hakim ne karar verir biz de bilemiyoruz diyorlar. Ben hiç bişey anlamadım, ben zaten süreç ne olur haklarım ne olur diye danışmaya gittim hepsinin verdiği cevap aynı. Avukatın yol göstermesi gerekmiyor mu. Adı üstünde avukat beni sonuna kadar savunması gerekmiyor mu. Sadece bir bayan avukat bana dediki sen hiç üzülme alırız haklarını altınları dedi. Güven verdi yani. Evden atması büyük suç dedi. Ben de ama ben de evi terk etmiş gözüküyorum bunu önüme çıkaracaktır dedim. O işler öyle kolay değil dedi. Evden gitrin ama neden gittin hangi durumda hangi olay üzerine dedi. Sadece o eve almadığı gün gitmeliymişsin şikayet için dedi. Ama yine de bu senin suçlu olduğun anlmına gelmez dedi her halükarda mutlaka savunman olacaktır dedi. Bir de mesajları söyledim kendi attığım bunun da aynı şekilde hangi olay üzerine olduğu gerekçesini gösteririz dedi. Zaten son altı ay içerinde olmayan mesajlar ya da diyelim ki darp raporu gibi o an şikayette bulunulmazsa çok da delil olarak sunamıuor tıpkı benim evden attığı gün şikayete gitmediğim gibi ama onum üzerinden hala 6 ay geçmedi o yüzden kullanırız dedi. Zaten mesajlarda haker varsa eğer onun için size ayrı bir hakaret davadı açması lazım dedi ama bu pek inandırıcı gelmedi boşanma davasında da hakaret geçerli olmaz mı bence. Durum bu yani arkadaşlar hiç bir avukat tam net biley diyemiyorlar.

O bayan avukatla devam edin derim

Eğer danışmanlık ücreti vermedi iseniz avukatların ayrıntıya inmemesi haklarınızi saymamasi normal. Zira bizi saatlerce tutup gidip dosyayı başka avukata verenler çok fazla.

Ayrıca avukatların sonuç garanti etmesi doğru değildir. Avukat hukuk kuralları çerçevesinde yapilabilecek olanları yapar, karar verecek olan hakimdir, takdir yetkisi olan hakimdir. Sonuç garanti edenlere tabiri caizse piyasa insanı diyoruz. Sonuç garanti eden avukat parasını alır ve ileride davayı kaybetmesi durumunda hakim satıldı/ değişti / karşı taraf para yedirdi vs vs gibi cümleler kurar. Doğru olan en başından bütün riskleri anlatmaktir.

Haklarınızı almanız sonuna kadar hakkınız ama evlenmeden önce olan bir mal varlığı olduğu icin hakim size vermez ortak mal sayılmıyor.evlendikden sonra alınsa Bile size tamamı verilmez bölünür. icerdeki eşyalarda iki tarafa eşit böluşturuluyor.umarim gönlünüzce olur

Eğer danışmanlık ücreti vermedi iseniz avukatların ayrıntıya inmemesi haklarınızi saymamasi normal. Zira bizi saatlerce tutup gidip dosyayı başka avukata verenler çok fazla.
Ben hepsine de ücret teklif ettim hakka girmek istemem ama kabul etmediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…