Boşanma davası hakkında bir kaç sorum olacak bana yardımcı olabilir misiniz?

Mesajların süresi yok.

Malaesef çok ustaca yapmış herşeyi

Evi terk etmiş sayılmanin prosedüru var,4 ay eve donmicek,adam ihtarname çekecek,buna rağmen kadın eve dönmezse terk etmiş sayılıyor.Bana ihtarname cekulmisti de oradan hakimim konuya.Eve eşi almamak kilit değişmek direkt kusur

Hakaret suçunun şikayet süresi 6 ay. 6 Eşe karşı yaralama şikayete tabi olmadığı için şikayet süresi yok.

Avukatla gorusmesi lazim konu sahibinin boyle olmaz. Belki adam coktan gitti bilemeyiz ki

Adam niye boşanma davası açmamış? Kaç ay oldu evden ayrılalı?

çocuk yoksa ve ev zaten sizden öncede varsa hukuken bilemem ama mantıken size verilmemeli.evlilikte anlaşmazlık olabilir boşanabilirsiniz bu iki tarafında en doğal hakkı.haksızlığa uğradıysanız dava acarsınız ıspatlanırsa nafaka tarzı birşey alırsınız.ama insanlar kendi paralarıyla çalisıp didinip ev yada araba alıyorlar sırf ayrıldınız diye size veremezki buna kimsede evet demez sanmiyorum.sonuc olarak evi aldınız para aldınız diyelim hep bekarmı kalacaksınız sizde evleneceksiniz ve o evi parayı kullanacaksınız neden insanlar versinki elindekini,bende vermezdim evimi barkımı,çocuk yoksa tabi varsa ayrı.bu arada eşinizin yaptığıda ayıp olmuş anlasamiyorsa ayrılmak istedigini söyler biter ne gerek varmis butun bunlara.bende eşimden ayrıldım oturduğumuz ev kira ve ben çocuklarımla oturmaya devam ediyorum ama eğer ev onun olsaydı çıkardım,nafakada istemedim çocuklarına devlet zoruyla bakacaksa hiç bakmasın daha iyi...

Haklarınızı alın tabiki ama eve gitmek için uğraşmayın.Bunun yerine avukatinizla dava açın.Sizi daha evvel de evden atmış anlaşılan.Olmuyorsa olmuyordur.Bazen zorlamamak lazım.Belki daha evvel dava açmış olsaydınız şu an düzeninizi kurmuş olurdunuz .Maddi kazanç tabiki önemli ama sizin psikolojinin her şeyden daha önemli.

Evlenmeden once aldiysa evi, hak iddia edemezsiniz. Ama su an evli oldugunuz icin eve almamasi suctur.

Adam niye boşanma davası açmamış? Kaç ay oldu evden ayrılalı?

Kadinin maas kartina el koyan adam kesin davaya masraf yapmamak icin dava acmamistir gecen sene 700 kusur verdik, 400unu dava bitince aldilar.
Neden açmıyor bilmiyorum hem de en çok isteyen o boşanmayı. Anlaşmalıda taleblerimi karşılamadığı için olmadı anlaşamadık. O anlaşalım bitsin istiyor. Bem de talablerimi karşılamazsan sen bilirsin dedim. Açmıyor da davayı herhalde benim bir gün razı olacağımı bekliyor. Yani ben imza atmasam öyle yaşayacak herhalde dava açmadan. Çekişmeliye gerek yokmuş çekişmeli dava da açsam ben en fazla zaten onun şimdiki vereceklerini alabilirmişim. Ben de sen bilirsin haklarımı verirsen imzayı atatım dedim. O zaman git aç davanı diyor. Hem boşanmak isteyen o hem de böyle yapıyor. Gerçi artık en çok ben istiyorum burnumdan getirdi evliliği. Ne evliliğimi bildim ne gelinliğimi. Her şey içimde uhde kaldı her şey

Talepleriniz nedir ki?

Evlenmeden once aldiysa evi, hak iddia edemezsiniz. Ama su an evli oldugunuz icin eve almamasi suctur.
Ben zaten evi tamamen ben alayım istemiyorum öyle bi hakkım yok. Ama en azından dava bitene kadar biraz da o sürünsün. Zaten ondan gelen tek kuruşu istemiyorum. Hepsini yardım amçlı dağıtırım çay kaşığına kadar çeyizlerimi bile parasını pulunu istemiyorum ama o paraları çatır çatır ödesin istiyorum

Talepleriniz nedir ki?
Mesela düğünde takılan annemin verdiği takıları bile eline saydım çeyreklerim altınlarım gelinliğimi bile kendim aldım. Benim için paranın hiç bir önemi yoktur beni tanıyanlar bilir. Parayı hiç sevmediğimi sevdiklerim için harcarım hep. Bunlar da ailecek paramız yok dedikleri için her şeye razı oldum ne olacak para insanı mutlu etmez dedim daha evimde bie mutfak masam bile yoktu sıkıntıya düşmeyelim diye almadım. Ama ne oldu yine bütün sıkıntıları çeken ben oldum. Bir günden bir güne teşekkür mü etti sanki. Ben parasında pulunda değilim ama insan olarak bile değer görmedim o yüzden donuna kadar almak istiyorum. Ama galiba şu durumda pek bi hak talep edemicem o yüzden çok canım sıkıldı.

Dugun takilarini vermeyi kabul etmiyor mu? O ne belirlemis bosanmak icin?

Neden “kaç kere eve almamasına” izin verdiniz ki? Bir kere bu kadar ağır şey yaşatan adamı karakola şikayet edip orada basacaktınız tekmeyi. Eve girecem de girecem diye olayı tırmalamayın daha. Eşyalarınızı alın gerisini mahkemede halledin, maaşımı havale ettim diyorsunuz mesela. Dökümanlarla maddi şiddeti kanıtlayın vs. Hak talep edicem diye yıpranmaya veya haklıyken kanun önünde haksız duruma düşmeye değmez

Evden kovulma konusunda haklısın arkadaşım da maaşı eşe havale etmeye hakim maddi şiddet diye bakar mı?

Sonuçta evliyiz. Hayatımız da bütçemiz de ortak olmalı değil mi?

Siz niye açmıyorsunuz çekişmeli ? Hatta neden hala açmadınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…