Boşanma avukatım sıkıntılı mı?

İtiraz ettikten 2 ay sonra mahkemeye çıktık. İtirazı Red edildi. Ve 1 ay sonra maaşına haciz koyduk. Ödeyecekti.fakat bnm oğlma ilgili bir sıkıntı oldu. Oğlumu İngiltereye yolluycaz. Bu süreçte onun maaşında ki haciz oğluma engl olacaktı. Rica etti oğlm gitsin öyle ödşyim çünkü çok masraf edecek. Onu dil kursuna yazdrck. Bnde tm dedim. Yoksa 1 ay sonra alacaktım.

Nafaka harici , Çocuğu İngiltere’ye dil kursuna gönderip masraflarını da karşılıyorsa ne güzel

Geçenlerde bı mahkemem vardı nüfusla alakalı.2200 masraf ödedim.edevlette vatandaş portaldan baktım 900 kusur mahkeme masrafından iade edilmiş.
Avukatı aradım sordum biseyler geveledi bitti para hiç oldu.
Boşanma davamda zaten 4000 kusur tazminatim gitti.
Ben avukatlardan çok çekiyorum ya 😭

Artan para avukata mı iade edilmiş

Artan para avukata mı iade edilmiş
Evet ben önceden bilsem gidip vezneden alabilirmisim.
Ama ben avukata sordum uyapda bu reddiyat makbuzu nedir diye.
O mahkemeye kaldı bize gelmedi dedi.
Bir hafta sonra reddiyat ödeme makbuzu düştü uyaba.avukat bizzat çekmiş.

Sanıyorum ki yaşı büyük ve yeni sisteme de pek entegre olamamış... Şöyle ki o hesaplamalar gayet kolay çünkü programlar var, nafakayı hesaplayıp öyle açayım kısmı biraz oyalama olmuş.
2Bin TL çekişmeli boşanma için düşük bir ücret, asgari ücret tarifesinin de altında...
İlamlı icranın masrafı çok cüzi oluyor. Yani nafakayı icradan talep etmek çok cüzi bir rakam.
Pazartesi yeniden konuşun, dosyanızı da bence kontrol edin dilekçeler aşamasında neler yapılmış inceleyin.
Dilerseniz azledin, baronun adli yardım bürosuna başvurup ücretsiz bir avukat talep edebilirsiniz.
Ama bu talep de bulunduğunuz şehrin iş yoğunluğuna göre değerlendirilecek, bu yüzden biraz gecikebilir..

Adli yardım bürosundan avukat talebini fakirlik kağıdı olan yapabiliyor diye duymuştum
Ne kadar doğru

Geçenlerde bı mahkemem vardı nüfusla alakalı.2200 masraf ödedim.edevlette vatandaş portaldan baktım 900 kusur mahkeme masrafından iade edilmiş.
E sizin hayatınıza giren iki avukatın ikisi de madden sizi zarara uğratmış 😱 neden peşine dusmuyosunuz paralarınizin? Düpedüz gasp bu.

E sizin hayatınıza giren iki avukatın ikisi de madden sizi zarara uğratmış 😱 neden peşine dusmuyosunuz paralarınizin? Düpedüz gasp bu.
Boşanma avukatım gercekten psikopat ve çok sütunlu bir kadındı.cok zor kurtuldum o yüzden boşanma değil avukattan kurtulduğuma sevindim.
Ama bu avukat eşimin arkadaşı,yanında çalışan bı kıza verdi davayı.
Çok araştırdım %90 avukatlar reddiyat parasını alıyormuş.avukat avukatın dostu yani kime gitsem aynısı oldu.

Boşanma avukatım gercekten psikopat ve çok sütunlu bir kadındı.cok zor kurtuldum o yüzden boşanma değil avukattan kurtulduğuma sevindim.
Ama bu avukat eşimin arkadaşı,yanında çalışan bı kıza verdi davayı.
Çok araştırdım %90 avukatlar reddiyat parasını alıyormuş.avukat avukatın dostu yani kime gitsem aynısı oldu.
Benim avukatım nafakayı icraya koymak için benden ücret talep etmedi fakat uyaptan bakıyorum reddiyat makbuzunu görüyorum,benim ona verdiğim bir para yok bunun için,dava için odedigim paradan ödüyor diye düşündüm, yanılıyor muyum ki..dava için anlaştığım ücret 5000 bir iade beklentim yok

Hangi kurumlar Ve ne gibi yazılar ?
En sağlıklısı baroya sormanız, ben çok çok eskiden stajyerken baroda görev vermişlerdi adli yardım başvurularını almak vatandaşı yönlendirmek gibi, oradan aklımda kalmış. Yanlış bir yönlendirme olmasın
Muhtardan fakirlik ilmuhaberi
4 bankadan hesabı yoktur veya hesabında para yoktur yazısı,
Tapudan kaydı yoktur yazısı
SGK'dan herhangi bir kurumda çalışmıyor yazısı.. gibi belgeler istiyorduk. Ama üzerinden hem uzun bir zaman geçti hem de belki her baronun uygulaması farklıdır, o yüzden yanlış yönlendirmeyim baronuza sorun...

Benim avukatım nafakayı icraya koymak için benden ücret talep etmedi fakat uyaptan bakıyorum reddiyat makbuzunu görüyorum,benim ona verdiğim bir para yok bunun için,dava için odedigim paradan ödüyor diye düşündüm, yanılıyor muyum ki..dava için anlaştığım ücret 5000 bir iade beklentim yok
Bosanma davasını siz mi acmistiniz karşı taraf mi.
Bu davayı ben açtım dosya masrafları benden gidiyor yani.ayrica avukatlık ücreti var.
Davayı kazandım 2200 masraf yapmıştım.900 kusur masraftan kalmış.
Bunu avukata sordum mahkeme alacak bu parayı dedi.
Adliyeden akrabaya sordum mahkeme alır bunu dedi.
Başka avukata sordum biz alırız dedi.
Sonra reddiyat ödeme makbuzu çıktı karşıma.avukatin adı soyadı iban banka bilgileri çıktı.avukata ödenmiş para yani
Eşimde zaten avukat çok indirim yaptı bunun için yüz göz olmayalım dedi 😡

Bosanma davasını siz mi acmistiniz karşı taraf mi.
Bu davayı ben açtım dosya masrafları benden gidiyor yani.ayrica avukatlık ücreti var.
Davayı kazandım 2200 masraf yapmıştım.900 kusur masraftan kalmış.
Bunu avukata sordum mahkeme alacak bu parayı dedi.
Adliyeden akrabaya sordum mahkeme alır bunu dedi.
Başka avukata sordum biz alırız dedi.
Sonra reddiyat ödeme makbuzu çıktı karşıma.avukatin adı soyadı iban banka bilgileri çıktı.avukata ödenmiş para yani
Eşimde zaten avukat çok indirim yaptı bunun için yüz göz olmayalım dedi 😡
Davayı ben açtım, avukatlık ücreti 5000 mis 3000 peşin verdim 2000 dava bitiminde vericem, bunun haricinde bişey istemedi.Masraf iadesi beklemiyorum o yüzden ama siz ayrıyetten vermişsiniz masraf ücretini.İadeyi sizin adınıza alıp mahkemeye mi ödeyecekti acaba,uyaptan anlaşılır

Davayı ben açtım, avukatlık ücreti 5000 mis 3000 peşin verdim 2000 dava bitiminde vericem, bunun haricinde bişey istemedi.Masraf iadesi beklemiyorum o yüzden ama siz ayrıyetten vermişsiniz masraf ücretini.İadeyi sizin adınıza alıp mahlemryeymi ödeyecekti acaba,uyaptan anlaşılır
Hayır zaten baştan peşin mahkeme masraflarını ödedim.mahkeme iade etti neden mahkemeye geri verelim.aradan 1.5 ay geçti odeseydi ki ödemedi görünürdü.
Bunun gibi üzerine yatma durumları çok oluyor maalesef.
Bana düzgünce bu paraları normalde avukatlar alır deseydi itiraz etmezdim.
Bundan sonra inşallah avukatlık işim olmaz ya iki kez kötü tecrübe oldu.

Eklentiler

• Screenshot_2021-04-18-02-20-33-60.jpg
    Screenshot_2021-04-18-02-20-33-60.jpg
    208 KB · Görüntüleme: 56
Hayır zaten baştan peşin mahkeme masraflarını ödedim.mahkeme iade etti neden mahkemeye geri verelim.aradan 1.5 ay geçti odeseydi ki ödemedi görünürdü.
Bunun gibi üzerine yatma durumları çok oluyor maalesef.
Bana düzgünce bu paraları normalde avukatlar alır deseydi itiraz etmezdim.
Bundan sonra inşallah avukatlık işim olmaz ya iki kez kötü tecrübe oldu.
Aslında benimkiyle aynı.Bende de iadeleri avukat alıyor sizde de..davayı kazansın da aman

Off çok kötü olmuş yazıklar olsun ya...

Boşanmanıza bakmak için 2 bin istemesi zaten enteresan
Hangi şehirdesiniz

Direk barodan avukat mı talep etseniz
İstanbuldayım barodan talep etmedim bu avukata görüşmeye gittik. Çalışmadığımı durumumun olmadığını söyledim oda muhtarlıktan fakirlik kadıgı almamı söyledi onu aldım 2 bin TL kadar Bi para istedi verdik gerisini de adli yardımdan hallederim dedi. Davalarda kaybeden tarafmı ödüyormuş öyle bişi duymuştum sonuçta o şekilde alırım düşüncesiyle ilerledi herhalde

X