- 13 Ağustos 2014
- 6.270
- 13.912
- 36
Hakim veya avukat değilseniz bilemezsiniz. Örneğin protokole dümdüz şu günlerde görüşülecek nafaka istenmeyecek vs yazıldı ama protokol hükümleri, hükümde de eda hükmü biçiminde yer alıyor mu yoksa eda içermeden düz hüküm mahiyetinde mi ?Bu çok şey değiştirir. Veya çocuk için bir nafakaya karar verildi bu protokolün ilamı onaylama hükmünde mi ilamlı icra hükmünde mi olacak ? Yani yarın öbür gün ters bir şey olursa ne şekilde icraya konulacak ? Bunu engellemek için yapılması gerekenlerle ilgili öneriniz nedir ?yani ben adliyede çalışıyorum daha ne kadar bilmem gerekiyor bilemedim. dediğiniz gibi insanlara cahil demek çok kolay. ne deseydik anlaşmalı boşanacak birine? ille avukat tut mu? o zaman bu kadın sonra tutup demez mi yahu beş dakikalık iş için atıyorum 50 bin tl para verdim, sizde hic vicdan yok mu diye? ben yine diyorum hep diyeceğim anlaşmalı bosanmada avukat şart değil değil değil. hangi davada olursa olsun avukat şart değil. ha siz müsait değilsinizdir duruşmalara katılamayacak durumdasinizdir elbette tutulur ama ayeti kerime değil ki bu avukat tutma mevzusu. bunun için insanlara cahil demek
Boşanma davalarından sonraki 5-6 yıllık süreçte çıkan pürüzler en çok burada kopuyor da. Boşanma oluyor mu oluyor. Sonrasını nasıl garantiye alacaksınız ?
Son düzenleme: