Boşanma aşamasındayim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tweety009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2022
379
168
Meraba hanimlar. Öncelikle detayli anlatayim 25 yaşındayım evli olduğum kiside benden 3 yas küçük teyze çocukları kuzeniz. Ama farklı ilçelerde olduğumuz icin cok iyi tanımıyorduk. Neyse nişan oldu askere gitti geldi. gecen yaz düğün oldu benim icimde bi yandan cok şükür dedim bi yandan huzursuzluk vardi.annemle teyzem hemde kaynanam olucak kisi olmaz olsun cok zitlasti bu evliliğime yansidi bende esime sıkıntı verdim küstüm. Nişanlı iken balayina gidelim dedi tamam dedim ablam enistem iki çocukla gidecez dedi olmaz dedim abim duyunca teyzemle konuştu uygun değil diye konu kapandi. Ama kapanmamis. Sonra evi dizdik esya alicaz yine sorun çıktı teyzem kendi istediği esyayi almaya zorladı. Esim tabi hic bişeye karışmaz çocuk gibi aile nereye yönlendirme yaparsa oraya gidiyor. Neyse evlendik evimiz ayri ben her gun annesine giderim gitmedigimde sorun muhakkak cikar kavga ederiz vurur üstüme yürür bende karşılık veririm vuramazsin diye bağırırim anneme gidince gelince sorun olur annem gelince içtiği bir bardak cay zehir olur. Anneler zitlasinca bizde de bi zitlasma oldu altinlar bende dursun dedim mesela durdu ama çantamı arama arayıp nerde bu altinlar diye sorma güvensizlik oldu ev senin degil altin senin değil diye ezmeye başladı daha anlatilcak cok olay var da. Teyzemi kaldiramadim çünkü beni ezmeye 3 kizi var biri evli onlari benden üstün görmeye basladi daha 5 aylik evli iken ailem hakkinda kötü konuştu ailem duydu ve tartışma çıktı gelin kızınızi götürün diye dediler aileme gelme dedim ama beni evimden kovdu teyzem sonra ailem geldi esim sinir krizi geçirdi evden kovdu buyuk kavga oldu yani ben 7 haftalık hamileydim ailemle baba evine geldim çünkü koca olucak hayvan beni istemedi sormadi orda şikayetçi olmadim darp edildik ankarada şikayet ettim sonrada 3 4 gun sonrasında eşyalarımı almak istedim ve hepsini verdiler boşanma da açtım bu kadar stres ailemi darp ettiler beni ettiler görümce gelip al su deli kizini götür demeler suurum bozuldu yeminle olaydan sonra bebeğimi düşürdüm bir ay yataktan çıkamamışim sonrası kafam yerine gelince aradim esimi ailemde bende istemiyoruz babami ezemem dedi ortada kaldim ben üzüldügum icin ailem kızgın sekilde git istiyorsan bizi unut dediler cok arada kaldim defalarca ulasmaya çalıştım esime ailesine yapmayalim diye onlarda acmis durumda mahkeme bende actim suan pismanim bu durumlarda olduğuma üzgünüm bu hale neden geldim diye

Herkes aynı aile ve-veya kültür yapısından gelmiyor. Bunu düşünerek sert yorumlara üzülüyorum.
Çok akıllı geçinen insanlar da(Ben gibi) yeri geliyor bu konularda hata yapıyor. Keşke herkes bir başkasının hayatına bakar gibi kendi hayatına, akışına bakabilse ve yonlendirebilse.

Konu sahibi, güzel kadin; mutsuzsun, kararsizsinve korkuyorsun biliyorum. Seni iyi anlayabilecek insanlardan biriyim. Ne kadar zor olsa da cerahat var ve kesilmek zorunda. Lütfen hayatına dön. Geçmiş geçmişte kaldı. Inanıyorum ki bu insanlardan kurtulduğunda bir kuş kadar hafif olacaksın. Sadece bakış açını değiştir, artık sadece kendini sev.

İhtiyaçim olan yorum

Olan olmuş biten bitmiş. Silkelen, kendine gel ve yeni bir sayfa açmaya hazırla kendini. Dua et o bebek doğmamış ve şükret ailen arkanda seni o ailede bırakmamış. Hatalar yapılabilir ama önemli olan hayata tutunup yeniden başlayabilmek. Gençsin önünde uzun yollar var. Bu saatten sonra yapacağın kararlı bir şekilde boşanmak ve kendine yatırım yapmak. Çalış, kişisel gelişimine katkıda bulunacak şeyler yap, seni mutlu edecek hobiler edin.

Anlıyorum ki yeniden bir hayat kurmak, belki yeniden biriyle tanışıp evlenmek seni korkutuyor bunun için boşanmak istemiyorsun. Ama unutma ki bu dünyada bu yaşta boşanan, böyle şeyler yaşayan tek sen değilsin. O şekilde bir evliliği sürdürmektense boşanman bin kat faydalı senin için.

Son olarak anladığım kadarıyla ailenin kültürü ve eğitim seviyesi çok farklı. Bir daha benzer şeyler yaşamamak için kendini geliştir, eğitimine önem ver ve yoluna bak. Genç bir insansın. Linç etmek yerine senin hayatta başarılı olabilmen için destek olmak isterim. Umarım sen de burada yazan ablalarının fikirlerini dikkate alıp uygularsın.

Herseyi gectim teyze ogluyla cocuk yapmak cok tehlikeli. O cocuk gerizekali ve veya engelli olursa omrunuzu o cocuga bakmaya mi adayacaksiniz? Gozumle gordum ben, teyze cocuklari severek evlenmisler iki cocuklari da zeka engelliydi ve dis gorunus olarak da bu belli oluyordu. Cok genc oldugunuz icin herseye olumlu yaklasmaya calisiyorsunuz. Dayagi bile unutabileceginizi saniyorsunuz. Bir barissak her sey tozpembe olacak acilarim dinecek saniyorsunuz. Ama buradaki deneyimli ablalarinizi dinleyin. Insanlar zamanla akillanip duzelmiyor. Esiniz duzelmeyecek. Teyzeniz de. Bu yasadiklariniz tekrarlayacak. Yalvarsalar, yeminler etseler de duzelme ihtimalleri hic yok.

Şuurunuz hala yerinde değil bence..
Siz bir ay daha yatın.

Celladıma aşığım ben şimdi napıcam? Ee gidin yalvarın o zaman yaşarken ölmek için ne diyebiliriz ki? Hani hangi duanız kabul olmuş ya da bir sadakanız kabul olmuşsa Allah sizi görünen o ki kurtarmış..Çok şükür diyeceğinize İmkanınız varsa bir psikoloğa ya da psikiyatriste gidin ..Yoksa da burdaki yorumları dikkate alın derim..Sizi tanımayan bu kadar insan sözleşip aynı şeyleri düşünüyor olamaz değil mi?

Konuyu okurken şunu düşündüm: Bu mükemmel aşk dolu evliliğe bebek ne zaman gelir acaba?
7 haftalık hamile yazısını gördüm.

Ben sizin canı gönülden barışmanızı diliyorum.
Lütfen barışın. Boşanmayın
Hanımlar bu tür konularda lütfen boşanmak için yol göstermeyin. Aksine eşinin ve ailesinin gönlünü nasıl alabilir diye yol gösterin. Bu iki insan ve ailesi birbirinden kopmamalı.
Büyük resmi göremiyorsunuz.
Boşanırlarsa bu üye de kocası da bekar olacak. Belki de sizin kuzeninizle, kızınızla, oğlunuzla, arkadaşınızla hatta sizinle sevdiklerinizle denk gelip evlenecek
Tehlikenin farkında mısınız?
Ben artık boşancı değil, bu tarz konularda asla boşanmayıncıyım.
Toplumun sağlığı için bu bir vatandaşlık görevi olmalı.
Mesajımda ironi yok. Ciddiyim.

Yahu millet bosan deyince :kocami seviyorum dersiniz..
Bosanma,bunlar halledilebilir denince:kocamin boynu altinda kalsin,asla barismam gebersin olsun dersiniz.
Ne biliyorsaniz onu yapin..

Ya senin evliliğini falan geçtim nasıl tuhaf bi akraba ilişkisidir bu? Birbirine saygısı olmayan iki kardeşin çocuklarının evlilikleri ne kadar sağlıklı olabilir? Sen bunca şeye rağmen hala ah yuvam, ah kocam, ah bebeğim diye mi üzülüyosun gerçekten? Lütfen psikolojik tedavi gör hem de acilen.

Evlilik bu değil,ömür boyu bunları çekemezsin.
Senin terkedilmek diye adlandırdıgın aslında kurtulmak bunu kabul et.
Boşan okumak istiyorsan okumaya meslek sahibi olmaya insanları tanıyıp dogru adımlar atmaya çalış kimseyi arayıp onurunu ayaklar altına alıp yalvarma

Ben bi nisan attim daha doğrusu terk edildim 7 yil konuştuğum biri vardı liseden beri ondan sonra 2 sene geçti bu evlilik oldu yine ayni şeyleri yaşamak bana ağir geliyor
Ha itilip kakılmak daha hafif geliyor . Hımmm. Peki. Üzülmeyin ya , biraz daha burnunuz sürtsün çağırır kocanız geri.

Olay olunca darb raporu aldim boşanma davasi da açtım bi kac gün sonrada bebek düştü onun icinde şikayetçi oldum darb edildigim icin ailesinide şikayet ettim babası küplere binmiş tabi
İşi bilememişsiniz siz. O darp raporunu almayacaktınız, alıp işleme koyarsanız dönülmez yola girersiniz tabi. Burda bazı kadınlar öyle yapıyor, çünkü amaçları boşanmak değil, kocalarının burnunu biraz daha sürtmek olduğu için. Biraz baba evinde bekleyip iki özre çiçeğe geri dönebiliyorlar.

insanın kuzeni nasıl görücü gelir ona da ayrı şaştım.insan kuzenlerini aklı yettiğinden beri tanır zaten
Ya teyzemin büyük oğlu kızkardeşimden iki yaş küçük, oha dedim, degil bizim sülalede kimsenin aklının ucundan geçmemiştir.
Biz farkli sehirlerdeyiz ve evlendiğim kuzenle nerdeyse hic görmedim konuşmadık sadece teyzemle annem konuşurdu yakin değildim yani b
Görüşmediniz diye yedi kat el olmuyor kuzenleriniz. O sizin kuzeniniz. Öyle kalacak.

Yasadiklarimin ne kadar ağır geldiğini bilemezsiniz
Yaşadıklarınızın ne kadar ağır olduğunu bilebiliriz. Bir tek sizin başınıza kötü şeyler gelmiyor. Hatta siz bilmiyorsunuz ki hala boşanmak istemiyorsunuz. Yaşadıklarınız ağır şeyler hanımefendi.

Ayrı şehirlerde nadiren gördüğünüz kuzenle evlenince nasıl yabancıya gitmemiş de göz önünde durmuş oluyorsunuz? Hadi siz tanımıyorsunuz anneniz kızkardeşini tanımıyor mu da dili tutuluyor?

İnsan bazen akıl tutulması yaşabiliyor. Bende senin gibiydim. Yediğim dayaklar işittiğim hakaretlerin haddi hesabı yoktu. İçimden her şeyin çok kötüye artarak gittiğinin farkındaydım ama işleve geçecek mecalim yoktu. Kaç kere çantamı hazırlayıp annemlerin evine gidip hiçbir şey olmamış gibi oturup tekrar kalkıp evime dönmüştüm. Yani o sürece girmek dayak yemekten daha korkunç ve zor geliyordu. Biraz aile yapısından da kaynaklı. Boşanan kimse yok ailede, güneydoğunun küçük bir ilinde yaşıyorum. Dönersem aile evine döneceğim ve bunu hiç istemiyorum. Yalnız eve çıkma gibi bir durumum söz konusu dahi değil. İki tarafı boklu değnek afedersiniz. Zamanında gururumla terk etmediğim evden kovuldum. En son bu kadar eziyetin üstüne kumar da çıkınca incecik olan ip koptu. Bir tartışma sonunda ailemi arayıp benimle ilgili bir ton şey söyledi. Bende topladım herşeyimi gidiş o gidiş. Bir hafta sonra boşandım tek kuruş bile almadım. Halbuki zamanında darp raporu alıp kendin terk etseydim sonrasında yaşadığım travmaların bir kısmı olmayacaktı. Bana evlilik boyunca yaşattığı değersizlik duygusu ve boşanırken ondan hiçbir intikam alamadan tüm her şeyi ona bırakmak zorunda kalarak boşanmam ciddi zarar verdi bana ve ruhuma. Şimdi ailemle yaşıyorum Her şey çok mı güzel? Asla değil. Aileyle yaşamakta bence bir süreden sonra hele ki boşanıp geldiysen başka bir ızdırap. Benim ailem ne kadar bana destek olsalar bile boşanma sonrası yaşadığım hiçbir duygusal problemimde yanımda olmadılar. Yaşadığım bu kötü süreci sanki tüm hayatımda yaşıyormuş gibi işte böyle dengesizsin, işte bu yüzden boşandın, seninde çok suçun var türevinde çok cümleler kurdular ara ara zamanlarda. Ben bizi bunları yaşamak zorunda kalan o insanlara nefret doluyum ve asla geçmiyor. Ama boşandığıma bir gün bile pişman olmadım. Tek pişmanlığım zamanında boşanmamaktı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…