Boşanıyoruz

Ya ortada kavga edecek ne var ben anlamadim nasi geldiniz durduk yere bu raddeye? Sevmiyor musunuz birbirinizi artik bence fevri davraniosunuz tamam hak etmemissiniz ama cocuk da yapmissiniz seviosunuzdur heralde bi durun sakin düşünün. Birbirinizi tam tanimadan evlenmissiniz ve cok erken cocuk yapmissiniz düzelir diye düşünüyorum zamanla. Anneni de karistirma bi kadin su dönemde niye ciksin gelsin sizin tuhaf kavganiz yüzünden.

Zaten evden gitmek suç. Erkegi yollamaniz lazim. Adamin niyeti bozuksa ortak konutu durduk yere terk etti diye bunu kullanir mahkemede. Bilmedigim yerlere gitti onla bunla kaldi der, der de der. Hanimlar evden cikmiyorsunuz bu sizi davada haksiz duruma düşürecek bisey ondan suç yaziyorum.

Burada sizin hatanız var mı yoksa haklı mısınız bunları demek çok zor.
Çünkü boşanmaya iten son kavganız resmen sudan sebepler yüzünden çıkmış ve çok saçma bi şekilde büyümüş.
Bir insan sevdiği kişiden bir anda bu kadar çabuk soğuyamaz. Bir anda pislik mikrop vs diyemez yani.
Aylardır kavga ediyoruz yazmışsınız. Neden oluyordu bu kavgalar bence önemli olan konu bu. İkiniz de çok fazla dolmuşsunuz. Ben birbirinize karşı çok tahammülsüz olduğunuzu hissettim. Son kavganıza göre yorum yapacak olursak ortada boşanacak bir sebep göremiyorum. Ben haklıydım sen haklıydın kavgası yapmışsınız.
Eşiniz yanlış tepkilerde bulunmuş. Ama üslubunuzdan anladığım kadarıyla siz de ondan farklı davranmamışsınız.
Yaşınız kaç, kaç yaşında evlendiniz bilmiyorum.
Ama belliki ikiniz de evliliği yürütebilecek ruh halinde değilmişsiniz.

Kahvaltı veya aksam yemeği vs hazırlamak kadının görevi değil. Aynı şekilde ev işi yapmakta.
Yazılanı yanlış anlamışsın sanırım. Konu sahibi yazmıs ki kavga ettiğimiz için hazırlamadım kocası da demiş ki beni açlıkla mı gene terbiye ediyorsun?? Ben bu konuyu söyledim. Burada kadın her zaman kendi hazırlamayı sectiyse Tartışıldı diye her gün yapılan rutin değişmemeli küs oluncada devam edilmeli. Bana göre sırf küstük diye sofraya tabak koymamak komik. Küslük dışındaki mevzu da tabiki kadın hazırlıyorsa erkekte hazırlamalı.
Sonraki günlerde zaten birbirlerine girdikleri mevzu da artık kahvaltının hazırlanıp hazırlanmamasıının önemi kalmadı eşin hareketiyle. Daha büyük sebepler geldi

Siz sanki biraz kendinizden pay biçmişsiniz, ama konu sahibinin eşinin sizin gibi düşündüğünü sanmıyorum. Beyfendi karısı ile harran gürran kavga içerisine giriyor ama rahatı bozulsun da istemiyor. Doğumunun sabahına kocasına kahvaltı hazırlayan kadınlar varken bu paşazadelere nasıl laf anlatacağız? Aç mı kalıyormuş karısı kahvaltı hazırlamayınca? Belli yaşa gelmiş kocaman adam yahu.

Son düzenleme:
Sonuçta sizde kendinizden pay biçmiyormusunuz yorum yaparken fikir verirken. Ben olsam küs olsam gene hazırlardım hergun kendim böyle rutin oluşturduysam. Sonraki günler olay zaten siddete gitmiş ondan sonra b.k yesin zaten. Birde konu sonuna doğuma giderken kahvaltı hazırlayan kadınlar var demişsiniz. Böyle zamanda kahvaltı bekleyen erkek zaten hayvandır o da b.k yesin. Konuya göre yorum yapıyoruz genel kadın-erkek ilikilerinw göre değil. Böyle yargılara girersen işin içinden çıkılmaz. İyi günler

Böyle yargılara girdiğim fikrine nerden kapıldınız bilmiyorum, ama önemli de değil. İyi günler.

Kitap okumak çok işine yarayacak sizde okuyun gerekirse karşılıklı cabalamalarınız sonucu inşallah kurtarırsınız evliliğinizi birde terapi alın karşılıklı hem kitap okumak hemde birilerinden doğruları dinlemek her ikinize de iyi gelecek

zezella okul durumun ne alemde senin? Hukuk okuyordun bitti mi?
Okul bitti ama çok ters bir zamanda hamile kaldım şimdi bebeğime bakıyorum, seneye taşınma durumu var başka şehre. Orada işe başlamayı düşünüyorum çocuk da büyümüş olur biraz.

Bebekten sonra çok stres yaşadık ikimiz de. Onun da iş yerindeki sorunlar onu çok doldurdu son zamanlarda. 25 yaşındayım ve fevri olduğumun farkındayım. Online terapi düşünüyorum teşekkürler yorum için.

Dedim zaten kendisine. Hayırdır bir engelin var mı? Elin kolun tutmuyor mu bakayım falan dedim. Utanarak gülümsedi haklısın ne diyebilirim dedi. Ben de bundan sonra da bana saygısızlık yaparsan hazırlamak içimden gelmez, hazırlamam zorunda da değilim dedim. Tamam haklısın dedi bakalım.

Hak vermesi mesele değil, 1 hafta sonra aynı kafaya geri dönüyorsa sıkıntı.

Farkındalığınız oldukça yüksek.
Bundan sonraki hayatınızda size ve bebeğinize mutluluklar inşallah

Meslektaşım dediğiniz için soruyorum genelleme yapılmaz her insan kendine özgüdür evet ama mesela arkadaşlarına annesine babasına ya da hiç tanımadığı insanlara şiddet uygulayan kişiler çok sevdiği kadına çocuklarına da uygular mı yani kişiye göre mi şiddet olur ya da herkese böyle olan eninde sonunda sanada o yüzünü gösterir mi ya da daha önce eşine şiddet gösteripte boşanan biri bir sonraki evliliğinde de asla yapmam dese de yapar mı?

Eşinizin yaptukları kesinlikle kabul edilemez ama sizde de var fevrilik. Olayın buaralara kadar gelemsine ikinizde sebep olmuşsunuz ve gördüğüm çocuk sorumluluğu yüzünden olmuş.

Biz de boşanma sürecinden geçiyoruz ve bir buçuk yaşında kızım var buraya da konu açmıştım. Ben boşanma kararı aldıkça eşim yine deneyelim düzelicem diyip hep erteliyorduk ama hiç psikolaga gitmeyi kabul etmiyordu. Dün artık ciDdi oldugumu ve bittigini söyledim bana bilmeden 3 yıldır gaslight psikolojisini uyguluyordu ( bir tür karşındakini manüpüle etme hastalığı) artık saygımız bitmişti beni çok seviyormuş ama ben tüm kapılarımı kapatmışım. Saygı olmadıgı yerde ne işim var benim dedim ve yarın eşyaları böleriz artık geç oldu diyip yatmaya gidecektim sonra ona anlatmaya başladım bana karşı psikolojik şiddet uyguladıgını ve çok üzüldü farkında degilim ama akıllandım diyip evlilik terapistine gitmeye karar verdi. ( terapiste neden para verelim diyip geçiştiriyordu) bende avukata para vereceksin yoksa dedim yine canım cicim olmuyorum biraz mesafeliyim. Yani demem o ki korona ev çocuk herşey üstüste geliyor bazen çocuk olmasa gram durmam dediğin şeyleri çocuk olunca iki kez düşünüyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…