neden erkeğin istediği zaman her şeyi yapabilmesi?
aynı şeyleri bir "kadın" olarak ben de yapabilirim. ben de aldatabilirim, ben de başkasıyla birlikte olup onu terk edebilirim, ben de başka erkekten çocuk sahibi olabilirim. ben de sıkılıp küt diye ilişkiyi bitirebilirim.
kadınlar mazlum, narin aptal ya da çaresiz değildir.
kadınlar toplumumuzda sadece eğitimsizdir, bu da resmi nikahı bir fetiş haline getirmekle değil kadınları eğitip meslek sahibi ederek çözülür. resmi nikah ise bir tercihtir.
ben İzmir'de yaşayan eğitimli ve maddi imkanı olan Marilyn olarak doğru düzgün bir adamla birlikte olup o adamla baba hanesinde sevgilimin adının yazdığı, "resmen" çocuğu olduğunu kanıtlayan bir nüfus cüzdanı olan bir çocuk yapabilirim.
ben İzmir'de yaşayan Marilyn olarak çocuğu kabul etmeyen sevgilime dava açıp babalığını kanıtlayabilir, çocuk için nafaka alabilirim.
ben İzmir'de yaşayan Mairlyn olarak çocuğuma tek başıma bakabilirim.
ama Türkiye benden ibaret değil bu yüzden resmi nikah ülkede kadınlar için büyük bir güvence elbette. buna itirazım yok.
bunu bilinçli bir tercih olarak seçen kadınlar yetişkin oldukları sürece kendi hayatlarını diledikleri şekilde yaşamalılar, elbette doğacak çocuklarının hayatını güvence altına alabilecek konumda oldukları sürece.
ama eğer 12 yaşında çocuklar ya da kumalar ya da işte cahillikten nikahsız evliliklere mahkum edilen kadınlardan bahsediyorsak elbette resmi nikah sonuna kadar savunulmalıdır.
kısmen benzer şeyleri söylüyoruz aslında