boşanıp nikahsız yaşamak

Son günlerde kafamı deli gibi kurcalayan ama kocama teklif etme cesaretimin olmadığı bir şey.Aranızda deneyen var mı?
Devletin resmi nikahları yasaklaması gerektiğini düşünüyorum .O atılan imza erkeklerin kadına tapulu mal muamelesi yapıp önemsememesine kadınların ise kendini salmasına yol açtığını düşünüyorum .Çantada keklik misali .
Siz bi deneyin memnun kalırsanız gelip bize de söylersiniz :KK39:

Sizin mesajınızda haklılık var ama şöyle de bir durum var hanımefendinin eşi eğer ona mal muamelesi yapıyorsa boşanıp da nikahsız yaşamaları da saçma insan kendisine değer vermeyen mal muamelesi yapan biriyle nikahlı ya da nikahsız yaşamamalı bence
Doğru diyorsun...Ama hani konu sahibi kocam demeye utanıyorsa nikahlı kalmasın.Belli ki bir şekilde hayatında istiyor

Hukuken bir hakkı olmadan , erkeğin istediği zaman herşeyi yapabilmesine izin vermektir bu..

Oysaki resmi nikah kadınların haklarını koruyor. .

İsteyen istediği gibi yaşar. .
neden erkeğin istediği zaman her şeyi yapabilmesi?
aynı şeyleri bir "kadın" olarak ben de yapabilirim. ben de aldatabilirim, ben de başkasıyla birlikte olup onu terk edebilirim, ben de başka erkekten çocuk sahibi olabilirim. ben de sıkılıp küt diye ilişkiyi bitirebilirim.
kadınlar mazlum, narin aptal ya da çaresiz değildir.
kadınlar toplumumuzda sadece eğitimsizdir, bu da resmi nikahı bir fetiş haline getirmekle değil kadınları eğitip meslek sahibi ederek çözülür. resmi nikah ise bir tercihtir.
ben İzmir'de yaşayan eğitimli ve maddi imkanı olan Marilyn olarak doğru düzgün bir adamla birlikte olup o adamla baba hanesinde sevgilimin adının yazdığı, "resmen" çocuğu olduğunu kanıtlayan bir nüfus cüzdanı olan bir çocuk yapabilirim.
ben İzmir'de yaşayan Marilyn olarak çocuğu kabul etmeyen sevgilime dava açıp babalığını kanıtlayabilir, çocuk için nafaka alabilirim.
ben İzmir'de yaşayan Mairlyn olarak çocuğuma tek başıma bakabilirim.

ama Türkiye benden ibaret değil bu yüzden resmi nikah ülkede kadınlar için büyük bir güvence elbette. buna itirazım yok.
bunu bilinçli bir tercih olarak seçen kadınlar yetişkin oldukları sürece kendi hayatlarını diledikleri şekilde yaşamalılar, elbette doğacak çocuklarının hayatını güvence altına alabilecek konumda oldukları sürece.
ama eğer 12 yaşında çocuklar ya da kumalar ya da işte cahillikten nikahsız evliliklere mahkum edilen kadınlardan bahsediyorsak elbette resmi nikah sonuna kadar savunulmalıdır.

kısmen benzer şeyleri söylüyoruz aslında

Valla şu klavye ucundan medeni (!)kültürlü (!) Havalarını bi görmek isterdim...
Nikahsiz yaşama
Sperm bankasından çocuk yapma
İstediğin adamla sevişme
Bu kadar medeni kültürlü bayanlar böyle forumlarda neden geziyor hiç anlamadım...
Niye illa uç olmak için parcalaniyorsunuz ki?
Kalsın almiimm ben kültürsuz de yaşarım :KK14:

yok kız beyim marjinal değil .Ben biraz farklı düşünüyorum ama tespitlerim yersiz değil ki .
imajım meykırım.. parkbyull parkbyull beynin demek istemiş...ALLAH seni netmeye:KK70::KK70:hımm konuna gelince bende marilyn monroe marilyn monroe gibi düşünenlerdenim..ve ben müslüman olduğum için nikahsız yaşayamayanlardanım.. yoksam bu erkek milletine fazla yüz vermemek lazımm..

he canım gülüyorum .anladın ya sende çok zekisin . :)
hiç öyle bir iddiam olmadı:anneadayı: ama sana şunu söyliyeyim, bizde müslüman mahallesinde salyangoz satmak diye bir deyim vardır. sana kolay gelsin. orayı es geçmişsin ama o adamdan bir halt olmaz, hazır vurmuşun tekmeyi nikahlı veya nikahsız ne diye tekrar hayatına geri almayı düşünüyorsun?

aynı şeyleri bir "kadın" olarak ben de yapabilirim. ben de aldatabilirim, ben de başkasıyla birlikte olup onu terk edebilirim, ben de başka erkekten çocuk sahibi olabilirim. ben de sıkılıp küt diye ilişkiyi bitirebilirim.
kadınlar toplumumuzda sadece eğitimsizdir, bu da resmi nikahı bir fetiş haline getirmekle değil kadınları eğitip meslek sahibi ederek çözülür. resmi nikah ise bir tercihtir.
ben İzmir'de yaşayan eğitimli ve maddi imkanı olan Marilyn olarak doğru düzgün bir adamla birlikte olup o adamla baba hanesinde sevgilimin adının yazdığı, "resmen" çocuğu olduğunu kanıtlayan bir nüfus cüzdanı olan bir çocuk yapabilirim.
ben İzmir'de yaşayan Marilyn olarak çocuğu kabul etmeyen sevgilime dava açıp babalığını kanıtlayabilir, çocuk için nafaka alabilirim.

ama Türkiye benden ibaret değil bu yüzden resmi nikah ülkede kadınlar için büyük bir güvence elbette. buna itirazım yok.
bunu bilinçli bir tercih olarak seçen kadınlar yetişkin oldukları sürece kendi hayatlarını diledikleri şekilde yaşamalılar, elbette doğacak çocuklarının hayatını güvence altına alabilecek konumda oldukları sürece.
ama eğer 12 yaşında çocuklar ya da kumalar ya da işte cahillikten nikahsız evliliklere mahkum edilen kadınlardan bahsediyorsak elbette resmi nikah sonuna kadar savunulmalıdır.

Kadınlarımız için bu gerekli ve önemli. .
Resmi nikahsız yaşayan sonradan ağlayan kadınları gördük hep..
Demokratik ise isteyenler tercih eder elbette. .

Çok saçma (!)
Tapulu mal da neyin nesi..
Kişinin kendisiyle alakalı bir durumdur bu salmalar. tapulu mal gibi görmeler.
Daha hiç böyle bir durum yaşamadım evliliğimde.
Allah aşkına Türkiye'de yaşıyoruz arkadaşlar, bizim toplulumumuz bunu kaldıramaz ve kaldıramadığı gibi de resmi nikahsız hiçbirşey olmasın diye mücadele veriliyor.
Boşver sen sanatçıları.
Onlar kadar kazanıyormusun ? Onlar gibi bir hayatın varmı ? Onların amacı resmi nikah yapılmasın maddiyat olarak hiçbirşey paylaşılmasın.

yalnız nikah kadının hakkını korumaya yönelik bir müessese genellikle..yani senin nikahsız yaşaman demek haklarından bertaraf etmen demektir ki çalışmayan bir kadın olsaydın kocanın seni terketmesi demek beş parasız dımdızlak ortada kalman demekti :KK66:
erken yaşta öyle kocaaaa koca diye ağlayan bacımlara gelsin bu sözünn.. parkımm..

Konu sahibi senn sorunun kocanla bnce...herseyi nikaha baglamissn ayrilip birlikte yasadgnzda adamin karakterimi degiscek ...daha beter sana saygisi kalmicak en ufak kavgada defol git dicek..yda kendi gdicek belki baskalari da olucak..cunku adami sana baglayan bsey yok...resmi nikah guvencedr teminattir...madem oyle niye imam nikahiyla yasayan insanlar ezildkce eziliyo ..bos ol demekle bsey ol git demek ayni sey cnku 1 gram degerleri yok..kadini kocasinn yannda soz sahibi yapan nikahtir..siz boyle mutlu degilsenz bosanin..ama milletin nikahindan kime ne ....

Konu sahibi senn sorunun kocanla bnce...herseyi nikaha baglamissn ayrilip birlikte yasadgnzda adamin karakterimi degiscek ...daha beter sana saygisi kalmicak en ufak kavgada defol git dicek..yda kendi gdicek belki baskalari da olucak..cunku adami sana baglayan bsey yok...resmi nikah guvencedr teminattir...madem oyle niye imam nikahiyla yasayan insanlar ezildkce eziliyo ..bos ol demekle bsey ol git demek ayni sey cnku 1 gram degerleri yok..kadini kocasinn yannda soz sahibi yapan nikahtir..siz boyle mutlu degilsenz bosanin..ama milletin nikahindan kime ne ....
tartışıyoruz işte belki ben yanlışımdır ama olayı hakarete vardıranlar yazınca konuşulmuyor

sana küçücük ve çok basit bir soru; diyelimki sevdiğinle beraber borçla,krediyle ya da paralarınızı birleştirip yaşayabileceğiniz ev aldın.Senelerce yaşadınız,beraber mutlu oldunuz ve sen bir gün aldatıldığını öğrendin. Ya da adam seni sevmiyor artık,ya da sen sevmiyorsun her neyse işte. O evi adama sadaka olarak verecekmisin? Merakımdan soruyorum

X