Boşandım. Vicdan azabından kurtulamıyorum

Tam olarak neye vicdan azabı çekiyorsunuz onu anlamadım. Adam eliyle bitirmiş evliliği zaten. Engelleyin de barısmayın bari
Ben evlenmek istemiyordum. Senin yüzünden evlendik şimdi de beni mahvolmuş şekilde bıraktın gittin ilk zorlukta diyor. Ona süre vermemişim onu duygusal anlamda sakat bırakmışım bu sözlerle vicdan yaptırıyor bana

zorluk dediği de kumar. aşırı toksik aşırı manipülatif. çok gıcık yani ben olsam 1 yetmez 5 kere terk ederim bu herifi.

Öncelikle geçmiş olsun. Bu kadar yıpratıcı bir evliliğin ardından kafa karışıklığı ve vicdan azabı yaşamanız çok doğal. Ama burada kendinize sormanız gereken asıl soru şu: Gerçekten huzur ve güven hissettiğiniz bir ilişki miydi, yoksa iyi anlar için dayanılan bir yük müydü?

Kumar ve alkol gibi bağımlılıklar ise sadece “söz” ile bırakılabilecek alışkanlıklar değildir. Uzun süreli psikolojik destek, kararlılık, bazen tedavi desteği gerektirir. Bu süreç çoğu zaman kişinin çevresinden değil, kendi iç motivasyonundan başlar. Bağımlılığın aktif olduğu bir ilişkide güvenli bir gelecek kurmak neredeyse imkansızdır.

Siz kendi düzeninizi kurmuş, bir adım atmışsınız. Bu, sizin için yeni bir başlangıç olabilir. Elbette bir tarafınız hâlâ “ya gerçekten değişirse” diyebilir ama esas olan, bu değişimin olup olmadığı değil, sizin yeniden aynı şeyleri yaşamak zorunda kalmamanız.

Kalbiniz çok güzel, çok güçlü. Şu anda sadece biraz dinlenmeye ihtiyacı var. Gerçek iyileşme, karşınızdakinin ne dediğiyle değil, sizin neye izin verdiğinizle başlar.

Ya lütfen geri dönme. Bu kulüp böyle nicelerini gördü hikayeler arasında.
Mesele sadece kumar mı ki. Adam sana tokat atmış.
Bir kadının adamın koluna vurması ile adamın kadına tokat atması benim gözümde eşit değil,kim ne derse desin. Ne güzel kurtarmışsın kendini işte. Mesleğin de var.
Telefon numaranı değiştir. Yoksa duygularınla oynamaya devam edecektir.

O evlenmek istemiyordu ben zorladım. Her seferinde bunu söyleyip benim hayatımı mahvettin.cok acı çekiyorum beni sakat bıraktın duygusal anlamda diyip ağlıyor o yüzden vicdan azabı çekiyorum
Vicdanın azap çekecekse kendi yaşadıklarına, bunca şeye katlandığına çeksin; elin psikopat herifine değil.
İyi misin ya, neler yaşamışsın, çocuk yokken kurtulmuşsun, işin gücün var, ailen arkandaymış şükür, hâlâ nasıl karışabilir aklın? Boşanma olmuş, bi sürü hayalkırıklığı var, üzülmek tabii ki normal ama bunun çözümü geriye dönmek değil. İlla ki geçecek o üzüntü.
Böyleleri asla düzelmez, bin beter olur, bu kez kolay kolay da kurtulamazsın. Aklınla yeterince oynamış, şimdi de deniyor kendi çapında duygu sömürüleriyle. Kendini, hayatını birazcık seviyorsan asla geri dönmezsin, yazık etmezsin senelerine.

Sakın inanma, kurtulmuşken aynı batağa batma yeniden asla düzelmez asla ...
benzer şeyleri yaşamış biri olarak.Sakın dönme.Atlatmaya çalış.Karşına çok daha iyileri çıkar.Ayy yaşadıklarım geldi gözümün önüne resmen elin ergeniyle uğraşmak bu.Evlilik böyle bişi değil.Ye iç kumar oyna sorumluluk alma oh ne ala valla.Üstüne de şiddet hakaret.Sakın onunla iletişimde bile olmayın.

Ya salla gitsin evlenmek istemeyen evlenmez. Silah dayamadınız herhalde. Boş boş konuşuyor.

Aklınızı kaçırmışsınız başka yorum yapamıcam.

.Kendiniz yazmışsınız her türlü eziyeti yapıp bana sinir krizi geçirtiyor sonra da beni suçluyordu diye. Şuanda da aynı şeyi yapıyor. Evliliğiniz onun yüzünden bitmiş ama sizi suçlu çıkarıyor. İletişimi tamamen kesin yoksa kafanız karışır Allah korusun.

Olan zamanında olurdu. Bence sız terapıye başlayın. Çok net goruceksınız

Çok çok çok teşekkür ederim desteğiniz için

Ben de bunu anlamıyorum. Çocuklarımın babasıyla en son 3 yıl önce mahkemede konuşmuştum! Çocuklar için bile konuşmuyorum. Ne konuşulur ki eski eşle

Bilmem kaç yaşında adam, bunca sene düzelmemiş, şimdi mi düzelesi tutmuş

Bu adamın ciddi soruyorum her yeri düzelse ne olur ? Adam yarın çıkıp düzelip gelse yüzüne bakarken mideniz alcak mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…