• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandım ama iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum

fadime_32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
267
3
96
Isparta
arkadaşlar eşimle 2005 yılında internette tanıştık.sonra nişanlandık ve aileler anlaşamadı ayrılmak zorunda kaldık.dayanamadık ayrılığa ve kaçarak evlendik.ailesi eşyalarımıza falan hiç karışmadı hepsini benim ailem aldı.3 ay kadar antalyada yaşadık orada yapamadık ve benim memleketime yerleştik.eşim çok sorumsuz hangi işe girdiyse doğru düzgün çalışmadı.ben kızım 4 aylıkken bi işe girdim hala orada çalışıyorum.ama o kaç tane iş değiştirdi birinde başarılı olmadı hep bi bahaneyle çıktı işten.bu arada evin bütün sorumluluğunu ben almak zorunda kaldım(ev kirası elektrik su çocuk vs.vs.)evliliğimiz boyunca da devamlı gitmek istediğini boşanmak istediğini söylüyodu ama ben durduruyodum çünkü seviyodum.geçen sene yazın gene işten çıktı kavga ettik ve ailesinin yanına gitti.4 ay orada kaldı.kurban bayramında geldi barıştık.1 sene öyle geçti ama gene aynı sorumsuzluk devam ediyo.13 milyar kredi çektim ve araba aldık sırf sorumluluğu öğrensin ödesin diye.ama ilk taksitini ödedikten sonra tartıştık ve ayrılmaya karar verdi o.bi gece beni dövdü.sebep de o gün gece dışarı çıkmıştı aradım gelmiyomusun diye telefonu meşguldü(genelde kadın kız işleri vardır zaten).geldiğinde ben surat yaptım ve dövdü.ertesi gün benişe gittim babam bunu çarşıda görmüş ve sıkıştırmış ne yaptı kızım kötü bişey mi etti de dövdün demiş o döverim demiş.akşam eve gittim karşılıklı özür dileyelim devam edelim diye benim senle konuşacak bişeyim yok dedi ve beni tersledi ben kararımı vercem boşancam dedi.bende dayanamadım ve 1 gün içinde boşandık.şimdi de ailesinin yanına gitti.ailesi hiçbi şekilde ne aradılar nede geldiler birleştirmek için hiçbişey yapmadılar. buraya gel birleşelim ben çok pişmanım falan diyo.ailemin yanında kalıyorum onlar destekler bana.ve kocamı ya hala seviyorum yada alışmıştım ona nedir bilmiyorum.4 yaşında bi kızımız var.kızıma ben bakıyorum işim var şükür.iyi mi yapmışım kötü mü ne olur beni yönlendirin:((((

canım çok kötü durum ama senin ki sevgi değil alışkanlık galiba bnce ailenşn yanında daha mutlu olursun insann ailesi gibisi yok o adam ne biçim koca kocayı bırak ne biçim baba ya insan çocuğunun annesine bunu yapar mı hadi bunları geçtim karı kız işleri var diyorsun nasıl katlanıyorsun boşer hayatına bak derim ama gene sen bilirsin hayatım inşallah hayatın boyunca mutlu olursun

Bu insandan size koca olmayacağı aşikâr, boşanmakla iyi karar vermişsiniz ayağınızın altına paspas olsa bile geri dönmeyi düşünmeyin, sizin ve kızınızın ruh sağlığı herşeyden daha önemlidir, ani kararlar alıp onları doğru gibi aklederek uslanmaz bir biçimde sizi sürekli terketmeyle tehdit edip karakteri buna musait olan insanla bir araya gelmeyin, evliliğiniz zaten yanlış bir tercih olmuş yanlışı yanlışla örtmeyin.Derhal psikolojik destek alın

canım ya sen deli misin evin hem erkeği hem kadını olmuşsun. Daha da bu adamla barışmak istiyosun yapma. Sorumsuz bir adamla bir ömür geçmez. Bnece hayatının hatasını yaparsın barışırsan

yaşadıklarınız çok üzücü kesinlikle ama siz sanki çok ödün vermişsiniz. evin madem geçimi sizde ona aslında ihtiyacınız da yok ekonomik olarak bağımlı değilsiniz en azından .kızınız var ama boşanmamak için de elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız .lütfen kendinizi bu kadar ezdirmeyin dik durun çalışın ,kınızıla ilgilenin boş verin sorumsuzu zaten dayak da varmış kolay değildir elbetteki ama hak etmiş ayrılmayı zaten göze de almış gibi görünüyor ben okuyucunca öyle anladım siz daha iyi bilirsiniz .

ah be güzelim sadece sevmek yetiyormu evliliği yürütmeye öğrenemedinmi bunu...annen baban ne emeklerle büyüttü seni kim bilir densizin biri çıksında el kaldırsın diyemi...bak hemde kız çocuğun var senin büyüdüğünü ve aynı şeyleri yaşadığını düşün...ne yapardın...değişmez değişmeyecek...artılarla eksilerini bir bir yaz bakalım sonuç ne çıkacak...

Canım başlıklta ne olur kurtarın demişsin ama seni tebrik ederim o asalaktan kurtulmuşsun özür dilerim ama resmen adam öyleymiş
sen çok aşıksın eşine farkında değilsin ama gerçekten o adamdan kurtulduğuna sevin bence
canım bu hayatta kimse vazgeçilmez değil bide senden kolay vazgeçmiş seni kullanmış bir insan senin için vazgeçilmez olmamalı
herşeyin ilacı zaman gerçekten zamanla ona karşı aşkında azalıcak o zaman herşeyi daha net göreceksin acılarında azalıcak
seni üzmek istemiyorum ama adam seni senin onu sevdiğin kadar sevmemiş hep seni kullanmış emin ol netten başkasını bulmuştur seni takmıyordur bile sende onu düşünme çünkü değmez onun gibi çalışmayan başkasının sırtından geçinen birisine
hadi herşeyi geçtim çalışıyorda olsa seni dövmüş ya kralıda gelse beni dövsen onu anında silerim ben
onu kalbinde bitirmeye bak canım
kötü yönlerini görmen lazım bir kağıt al üzerine onun hatalarını yanlışlarını yaz devamlı yap bunu bir süre sonra gerçeken onun kötü yönlerini anlayacak ve kalbinde onun aşkını soğutacaksın
daha önüne ne erkekler çıkar evlenirsinde çok sevilirsinde geçmişe göm onu geleceğine bak bebeğinle kendine güzel bir hayat kur
o asalağada gelince böyle yaşamaya ve kadınların kalbini kırmaya devam edip bir noktada sıfırlanacak ama herşey için geç kalmış olarak bir sıfır olarak hayatına devam edecek

canım çok kötü durum ama senin ki sevgi değil alışkanlık galiba bnce ailenşn yanında daha mutlu olursun insann ailesi gibisi yok o adam ne biçim koca kocayı bırak ne biçim baba ya insan çocuğunun annesine bunu yapar mı hadi bunları geçtim karı kız işleri var diyorsun nasıl katlanıyorsun boşer hayatına bak derim ama gene sen bilirsin hayatım inşallah hayatın boyunca mutlu olursun

çok teşekkür ederim canım iyiki varsınız zaman ayırdığınız için çok saolun....

Evliliğin bitmesine sebep olanların hepsini yaşamışsınız.
Bir tanesi bile boşanma kararı aldırabilecekken.
Ne bekliyorsunuz ki bu adamdan?
İyi bir baab değil..
İyi bir koca değil..
İyi bir insan bile değil.
Aldatan, sorumsuz, şiddet uygulayacak kadar merhametsiz ve size hiç saygısı olmayan bir adam için düşünmeye bile değmez.
Ne bekliyorusunuz ki döndüğünüzde..

ıyımı kötümü demesimi var
birbirinizi sevdiğinizi söylüyosun neden ayrıldınızki? bu iş bizde değil sizde

arkadaşım ben senin şurda yazdığın bir paragraftan çıkardıklarımı yazayım sende ona göre karar ver.

kocanın analizi

1- dayak var. (bu zaten en ağır olanı)
2- aldatma var. (kendin demişsin kadın kız işleri var buda ağır olan 2. etken )
3- sorumsuz
4- bir baltaya sap olamamış (kaç kez iş değiştirmiş)
5- saygısız (babandan özür dileyeceğine birde döverim demiş.)
6- zora gelince kaçan. (borcu adama yükleyince hemen topukları yağlamış)

daha ne olması gerek bu adamdan umudu kesmen için.
gelip seni vurması mı?
burada yine ailen yanında onun memleketine gidince onların desteğide olmayacak.
iyice kötüye gidecek herşey.
sal ipini gitsin yahu.
kızınla yeni bir sayfa aç.

Esinde kocalik vasfı resmen sifirmis kusura bakma.

Cok doğru bir karar almissin. Alışkanlık ve sevgi bambaşka duygulardir. Eğer sevseydin, boşanmazdin ve sorumsuzluguyla kabul ederdin. Senin seviyorum sandigin sey aslinda tamamen alışkanlık. O da gecer gider zaten zaman icinde.

Sana yeni hayatında mutluluklar. Bu arada esın tabi pişman olur ekmek elden su golden bir hayat yasıyormuş. Su anda herhalde hayatla karsı karşıya geldi.

bilmem senin kalbine burdaki sözler etki edermi ben bu tür konular apek cvp yazmam ancak gerçekten etkilendim güzel kardeşim bak buna inan karşı taraf kötü ise kalbi bitmiş ise sen kendini parçalan bile birşey ifade etmez!
yaşadıklarını yanlız kalarak iyice dusun ALLAH tan yardım iste emin ol yardım edecektir
hangimiz bole kotu donemlerden geçmedikki!
evlilik olmasada sevgili vs anlaşamam.
babalığı yok
erkekliği yok sorumluluk yok
ev düzeni yok
seni ona aşık edecek tek şey kalbinin körleşmesi ve alışkanlık.
insanlar kovalamaya alışırsa bırakamaz kolay kolay zaten gururu kırlmıştır ne olurki bidaha kovalasam der.
yapma kendini dusunmuyorsan o cocugu dusun.
inan babasız buyumesi daha iyi en azından huzurlu bir ortamı olacak
bak boşanmış kurtulmuşsun o hataya bir daha dusme
ilerde seni üzüntülü kederli kafa karışıklığı şupheli ağlamaklı gunler bekliyor...
ilerde belki hayatında biri olur olmaz burası onemli değil onemli olan tek başına ikende mutlu olmayı ogrenebilmek bak birde çocuğun var...

bu adama cok tavız vermıssınız canım
balık bastan kokmus ama gorememıssın ne yazıkkı
sımdı yapman gereken (bnm gorusum tabı )
kendı ayaklarının uzerınde durup kendıne ve kızına ıyı bır gelecek hazırlamak ıcın calısmak
o adamdan umıdını kes artık bu zamana kdr calısıp bakmamıs adam sımdı mı bakacak

herbirinize ayrı ayrı tek tek teşekkür ediyorum.bana görmediklerimi göstermeye çalıştınız.Allah hepinizden razı olsun.

herbirinize ayrı ayrı tek tek teşekkür ediyorum.bana görmediklerimi göstermeye çalıştınız.Allah hepinizden razı olsun.

Aslında siz de biliyorsunuz bunları.
Görmedikleriniz değil.
Görmek istemedikleriniz.
Ne yazık ki kadınlar daha sadık oluyorlar.
Yuva kavramını daha iyi biliyorlar. Devam ettirmek için çaba gösteriyorlar.
Siz de onlardan birisiniz ama bu adamla olmaz.
Yeniden deneseniz de birşey değişmez.

bu kadar olumsuz yonü olan bır adamdan bosandın diye hala içinde iyi mi yapmısım kotü mü diye bir düsünce olmasına çok sasırdım doğrusu. çok normal bır seymis gibi zaten karı kız isleri vardır yazmıssın, gelmis seni dovmüs üstüne bırde, adam daha once de anne evine donmüs kaç kere!! sen daha ailesi barıstırmaya çalısmadı diyorsun. boyle bır adamla nasıl hayat geçirmeyi düsünebiliyorsun anlayamıyorum. çocuğunun boyle bır babayla büyümesindense babasız büyümesi daha iyidir bence. bu arada bence esin parasız falan kaldı yada senin sağladığın rahat hayatı ozledi ondan barısmak istiyor. kendi değerini bıl kimse boyle bır adama layık olamaz...

öncelikle kocanıza değil kendinizi sevin kocanızı sevdıgınız deger verdıgınız kadar kendınızı sevseydınız cok daha farklı konumlarda olurdunuz.bu kadar sıze acı veren bırısıne hala sevıyorum alıstım dıyorsunuz lutfen siz türk kadınısınız kendınıze güvenin guclu olun biraz olsun gururunuz olsun.sizi döven aldatan calısmayan bır esı sız neden ıstıyorsunuzkı.kurtulduguna sukredın.ben olsam bu durumlarda ınanınkı kına yakardım bı yerlerıme sonrada kurban keserdım.

değer denen birşey yok,kendini yıpratırsın canım.sana yararı değil hep zararı olur.

bırak alışkanlığı zamanla yenersin zaten.ne unutulmuyor ki.

mutluluğun ''m'' si yok yazdıklarında..kendini sev ve kendine bu haksızlığı etme lütfen.senden bunu rica ediyorum.

allah büyüktür..herşeyde bir hayır vardır deyip.yeni bir sayfa aç kendine.

Kadın kız işler varmış, sorumsuzmuş, dövmüş...
Bence boşanmakla en iyisini yapmışsın...
Barışmayı aklından bile geçirme, kurtulduğuna sevinmelisin...

Back
X