Dedenin teki saçmaladı diye boşanmış olmak bu mu demek diyorsun.nasıl değişik kafalar var anlamak mümkün değil.kirk yılda bir birileri yazmış onlar da amcayla dede.Herkese merhaba, hayırlı ramazanlar.
Yakın zamanda eşimden anlaşmalı olarak boşandım. Sebebi: kumar.
6 ay evli kaldık. 6 ay anlaşmalı boşanma süresi olan 1 senenin dolmasını bekledik.
Yaşım 27, çocuğum yok.
Boşandığımı duyunca, çok saygı duyduğum senelerdir tanıdığım biri; dedem yaşında olmasına bakmasan alenen bana yürüdü. Evine davet etti, gel kafan dağılır dedi. Konuşmam çok resmî olmasına rağmen bunla karşılaştım.
Yıkıldım doğrusu. Günlerdir uyuyamıyorum.
Bu durumu yaşayanlar nasıl çözdünüz?
Birkaç başlık okudum; toplum eşimin iğrençliğini aratmadı demiş bir hanım.. keşke boşanmasaydım dediğim günler olacak mı benim de sırf bu baskı yüzünden?
Ek olarak: eşimle severek evlendim. Ondan önce zengin ama 40 yaşında bir görücüm vardı. Elbette reddettim. Fakat şimdilerde kendi ailem bile, “o şimdi gelse kabul edersin herhalde” diyorlar. Ben sırf 6 ay evli kaldım diye, büyümedim. O adamın da yaşı küçülmedi. Ah ah. Gerçekten boşanmış olmak bu mu demek?
Eşimi maalesef halen seviyorum. O da barışmak istiyor zaten ama bunu hak etmediğini biliyorum. Neyse hanımlar, buradaki sert üslubu bir kenara bırakarak lütfen yargılamadan, sadece bu durumu yaşamış olanlar tecrübelerini aktarırsa çok sevinirim.
Yoo değil.yokluktan kırılıyoruz çoğumuz.canım bu kadın olarak başımıza gelen şey, boşanmış olsan da olmasan da erkeklerin bir çoğunun niyeti böyle olayın evlilikle alakası yok sen barışmak için kendi kendine zemin hazırlıyorsun, ama neden ayrıldığını hep hatırla kafi çünkü yine o sebepten bitecek.
Niyeti bozuk olan herkese karşı bozuktur. Boşanmış olmanızla bağ kurmayın hemen bence.Herkese merhaba, hayırlı ramazanlar.
6 ay evli kaldık. 6 ay anlaşmalı boşanma süresi olan 1 senenin dolmasını bekledik.
Yaşım 27, çocuğum yok.
Boşandığımı duyunca, çok saygı duyduğum senelerdir tanıdığım biri; dedem yaşında olmasına bakmasan alenen bana yürüdü. Evine davet etti, gel kafan dağılır dedi. Konuşmam çok resmî olmasına rağmen bunla karşılaştım.
Birkaç başlık okudum; toplum eşimin iğrençliğini aratmadı demiş bir hanım.. keşke boşanmasaydım dediğim günler olacak mı benim de sırf bu baskı yüzünden?
Ek olarak: eşimle severek evlendim. Ondan önce zengin ama 40 yaşında bir görücüm vardı. Elbette reddettim. Fakat şimdilerde kendi ailem bile, “o şimdi gelse kabul edersin herhalde” diyorlar. Ben sırf 6 ay evli kaldım diye, büyümedim. O adamın da yaşı küçülmedi. Ah ah. Gerçekten boşanmış olmak bu mu demek?
Eşimi maalesef halen seviyorum. O da barışmak istiyor zaten ama bunu hak etmediğini biliyorum. Neyse hanımlar, buradaki sert üslubu bir kenara bırakarak lütfen yargılamadan, sadece bu durumu yaşamış olanlar tecrübelerini aktarırsa çok sevinirim.
Boşanmış kadın olmakBunun nesine gece uyuyamadınız anlamadım niye bu kadar kafayı taktınız? Ben evliyim banada yavşayan erkekler oluyor ülkenin seviyesi bu kadar tersleyin gitsin.
saçmalama be demenin kibarcasıbende boşandım ama kimseden böyle bir talep görmedim,bu ülkede kadınlar çok zor ve uzun bir süreçten geçti çok sınandı,geçmişte kalmasını temenni ettiğim,namusun,iffetin,dinin,ahlakın sadece kadında arandığı,bekaretin bir tabu haline getirildiği çok geri,çok baskıcı bir dönemden geçtik,şu anda şükürler olsunki bu tip insanlar çok azaldı,bu tarz konularında açılması taraftarı değilim,tam unutulmuş bitmiş derken gündeme gelmesi kadını vasıfsızlaştıran sanki evlenip boşanınca bir objeye dönüştüren bu bakış açısını özellikle kadınlar tarafından benimsenmesi çok incitici bir durum,size tavsiyem talepleri boşandığınız için değil bekar olduğunuz için aldığınızı kabullenmeniz,günümüzde artık kimsenin böyle şeyleri önemsediğini düşünmüyorum,sizde eşinize geri dönmek istiyorsunuz konunuzun başından sonuna kadar anlaşılıyor zaten,asıl önemli olan bu konu bence,boşanmak çok zor bir karar ve o raddeye kadar gelip boşandıysanız geçerli bir sebep bulmuşsunuz demektir,kendinize yeniden evlenmek için nahoş sebepler yaratmak yerine yeniden aynı kişiyle evlenmelimiyim diye sorun.
Ne takılacak.kocayla barışmak için bahane arıyor.takılmamalısın böyle durumlara. evliyken yada bekarken de başına gelebilirdi çünkü malesef birtek senin başına gelen birşey değil. benim de başıma geldi ama ben umursamadım bende çok uzun zamandır tanıdığım biri tarafından bu şekilde birşeye maruz kaldım. annemleri de tanıyor ailecek taşnışıyoruz adam evli, koca kızı var kızı da beni çok sever, sık sık görüşürüz kızıyla, kız kardeşim gibi görürüm adam bana asıldı asılırken de tüm tuşlara bastıgörmezden gelmeye çalış bu şekilde takılma.
Boşanmış bir bayana kötü gözle bakıyorlar değil aslında kadınlara kötü gözle bakıyorlar bence maalesef ülkemizde bu çok fazla tatile türkiyeye geldiğimde yanımda çocuğum olmasına rağmen angut gibi bakan herifler var biri yanımdan geçerken kokumu resmen içine çekti iğrenc bir durum ama bunu boşandığınız için böyle oldu diye düşünmeyin bu sizi yıpratır insanların kötü zaafları var takmayın eski eş konusuna da gelince bence kumarbaz adamdan koca olmaz ne güzel çocukta yok ayrılmışsınız genç bir bayansınız hayatınızı yeniden inşa edersiniz önceliğiniz kariyer olsun benceHerkese merhaba, hayırlı ramazanlar.
Yaşım 27, çocuğum yok.
ilişki yaşamak istemek kötü göz değildir.Boşanmış bir bayana kötü gözle bakıyorlar değil aslında kadınlara kötü gözle bakıyorlar bence maalesef ülkemizde bu çok fazla tatile türkiyeye geldiğimde yanımda çocuğum olmasına rağmen angut gibi bakan herifler var biri yanımdan geçerken kokumu resmen içine çekti iğrenc bir durum ama bunu boşandığınız için böyle oldu diye düşünmeyin bu sizi yıpratır insanların kötü zaafları var takmayın eski eş konusuna da gelince bence kumarbaz adamdan koca olmaz ne güzel çocukta yok ayrılmışsınız genç bir bayansınız hayatınızı yeniden inşa edersiniz önceliğiniz kariyer olsun bence
Konuyu nasıl oraya bağladın mesela ben öyle birşey yazmadımilişki yaşamak istemek kötü göz değildir.
üzüldüm dağda falan mı yaşıyorsunYoo değil.yokluktan kırılıyoruz çoğumuz.
Açılan konuları okumuyor musun kardeşim.millet yokluktan bilmem nereden takip isteği gönderen adam beni neden takipten çıktı diye uykuları kaçıyor.üniversitede biri selam verdi diye başka birşey düşünemeyen kadınlarımız var.anlatilan hikayeler de ne hikmetse hep amca, dede...hatta amca bile değil dede.onurumla gerçekleri kabul ederim daha iyi.saçma sapan savunma mekanizmaları geliştirmeye çalışacağıma.üzüldüm dağda falan mı yaşıyorsun
Barış sen kocamla.evet boşanmış kadın olarak yaşayacağına öl.daha iyi bu toplumda.allah korusun dedeler bir gece kaçirıverirse sei ne yaparız.Herkese merhaba, hayırlı ramazanlar.
Yaşım 27, çocuğum yok.