- 25 Mayıs 2021
- 1.579
- 4.382
- 26
-
- Konu Sahibi Eve in Heaven
Canım emin olamıyorsan şunu düşün sana en savunmasız halinde şiddet gösteren adam Allah korusun gün gelip ikizlerine de el kaldırırsa o zaman canın 2 kat yanacak gözünün önünde yavrularının acı çektiğini göreceksin buna katlanabilecek misin? Kendini suçlamayacak mısın? Benim çocuğum olmadığı halde olursa benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye düşünerek boşanmaya karar verdim. Varsın hiç bir şeyin olmasın da sen sağlıklı ol yavruların sağlıklı olsun huzur olsun 2 lokma ekmekle de karın doyar. Para harcadı diye de iyi bir insan ya da baba olacak diye bir kural yok. Benimki de harcardı hep marka olsun pahalı olsun iyi olur der gider onu alırdı. Bu şiddet göstermeyecek anlamına gelmiyor yapmayacak olsa hiç yapmazdı. Burda tabi herşey yolunda görünüyor çünkü birbirimize moral vermeye çalışıyoruz ama hepimizin durumu aynı emin ol. Tüm bunlara rağmen senin kararın verdiğin karar ama umarım en iyisini seçersin.Haklısınız ama emin olamıyorum işte,size bakıyorum mesajlarınıza bakıyorum herşey yolunda görünüyor, herşeyi belirlemişsiniz bi hayatınız var işiniz eviniz arkadaşlarınız.guclu birisiniz ama ben öyle değilim hayatta hiçbir şeyim yok düzgün bi hayatım olmadi annesiz büyüdüm maddi durumumuz o kadar iyi değildi bi tek eşime aşık oldum ailesi beni istemedi evlendim o da fos çıktı çocuğumuz bi olsun düzelir dedim ama ilk başlarda olmadı tüp bebekle oldu son çare şimdi o kadar emek verdikten sonra da bırakıp gitmek istemiyorum güvenmek istiyorum, çocukları sever kendisi tüp bebek için o kadar para harcadı belki iyi bir baba olur diyorum bilmiyorum işte bi umut..
Bir süredir gel git yaşıyorduk, iletişim kuramıyoruz tek taraflı olmuyor. Evet çok zor maalesef. Hem çevre hem aile çok üzülüyor ve sen kendini sorguluyorsun artık bende ne problem var diyeHoşgeldiniz ikinci boşanma ilke göre daha zor karar verdiriyor probleminiz ne anlatmak ister misiniz
Evt genel anestezi oldu,Benimkide sezeryan oldu ikiz oldukları için, birkaç gün sonra geldi sütum, genel anestezi miydi? Doğum hikayeniz nasıl oldu çocuklarınızda? Evet bende alcam aklım evde kalmayacak ikisine birden yeter mi çıkardığım süt ondan emin olamadım sadece.Ne güzel keşke benim ses de güzel olsa
Canım bunu görmeden yazdıkça yazıyorum bende bak benim hayatım da mükemmel değil ben sadece pozitif bakıyorum durumlara moralimiz düzgün olsun diye çabalıyorum, bende bir kız çocuğunun hayatındaki en önemli kahramanı denilen kişi olmadan büyüdüm babasız yani, ayrıca bizde Sabancı falan değildik ben mesleğimi evimi arabamı ne elde ettiysem hep kendim çabalayarak başardım. Ki bunların hiçbiri olmasaydı bile her daim yanımda olacak bir annem var tıpkı senin de baban olduğu gibi yani maddi durumunu önemsemeyi bırak bunların hepsi bir şekilde yapılır,gerekirse biraz zor durumda yaşarsın ama çocuklarının güvende olduğunu bilirsin huzur içinde olursun kafan rahat olur. İyi babalığı da unut iyi bir eş olabilmişmi ki iyi bir baba olacak.Haklısınız ama emin olamıyorum işte,size bakıyorum mesajlarınıza bakıyorum herşey yolunda görünüyor, herşeyi belirlemişsiniz bi hayatınız var işiniz eviniz arkadaşlarınız.guclu birisiniz ama ben öyle değilim hayatta hiçbir şeyim yok düzgün bi hayatım olmadi annesiz büyüdüm maddi durumumuz o kadar iyi değildi bi tek eşime aşık oldum ailesi beni istemedi evlendim o da fos çıktı çocuğumuz bi olsun düzelir dedim ama ilk başlarda olmadı tüp bebekle oldu son çare şimdi o kadar emek verdikten sonra da bırakıp gitmek istemiyorum güvenmek istiyorum, çocukları sever kendisi tüp bebek için o kadar para harcadı belki iyi bir baba olur diyorum bilmiyorum işte bi umut..
sağolun yardımlarınız için emek emek yazmışsınız ve haklısınız çocuklarıma aynısını yaparsa dayanamam , bi şans vericem derken hem kendimi hem ikizleri perişhan etmek istemiyorum ama sürekli mesaj atıyor arıyor irademi korumaya çalışıyorum ama zorlanıyorum inşallah başarabilirim karşı koymayıCanım emin olamıyorsan şunu düşün sana en savunmasız halinde şiddet gösteren adam Allah korusun gün gelip ikizlerine de el kaldırırsa o zaman canın 2 kat yanacak gözünün önünde yavrularının acı çektiğini göreceksin buna katlanabilecek misin? Kendini suçlamayacak mısın? Benim çocuğum olmadığı halde olursa benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye düşünerek boşanmaya karar verdim. Varsın hiç bir şeyin olmasın da sen sağlıklı ol yavruların sağlıklı olsun huzur olsun 2 lokma ekmekle de karın doyar. Para harcadı diye de iyi bir insan ya da baba olacak diye bir kural yok. Benimki de harcardı hep marka olsun pahalı olsun iyi olur der gider onu alırdı. Bu şiddet göstermeyecek anlamına gelmiyor yapmayacak olsa hiç yapmazdı. Burda tabi herşey yolunda görünüyor çünkü birbirimize moral vermeye çalışıyoruz ama hepimizin durumu aynı emin ol. Tüm bunlara rağmen senin kararın verdiğin karar ama umarım en iyisini seçersin..
Birincisi tam hayalimdeki doğum, ikincisi biraz zorlu olmuş benimki de öyleydi bebekler biri 9 biri 7 gün kuvezde kaldılar simdi iyiler çok şükürEvt genel anestezi oldu,
Çocuklarınız dediğin için ikisini de hemen kısa şekilde anlatayım:)
Büyük oğlumda gün içinde sancılar hafif hafif yokluyordu ama bir hafta sonra sezeryan olacaktım o yüzden hiç kale almadım,derken yattım gece yarısında ıslaklık ile uyandım meğerse suyum gelmiş nisanla beraber ben idrar kaçırdım falan sandım lavaboya gidince anladım nişanın nolduguna bakmıştım çünkü bide hafiftan sancı başladı tabi eşimi uyandırdım gece araba ile gittik hastaneye eşim de bizim çok yakın iki arkadaşımız var onlar da bizim gibi çift onları çağırdı sadece hastaneye gittiğimizde açıklık oluşmuş tabi ama hemen doğuma almadılar arkadaşlarımız geldi bi süre dördümüz hastane odasında oturduk şaklabanlıklar yaptılar sağolsunlar,tabi sancılar gelip gelip gidiyordu en sonunda doğum başlayınca sadece beni aldılar içeriye eşimi almadılar doğum anı epey zordu son ıkınmamda inanılmaz bi rahatlama geldi ve o muhteşem sesi duydumaileler de sonradan geldi yani doğumdan çıktıktan sonra:)
İkincisinde yine gün içinde sancılar vardı ama henüz çok erken olduğunu düşünüyordum,sonra yine gece yarısı (benim oğlanların zaman ayarlaması) sulu kanama oldu tabi evde oğlumla yalnızdık oğlum uyuyordu,onunla beraber gittim hastaneye taksiyle sancı da vardı tabi gittiğimde doğum başlamıştı içeride tutmaları için bir sebep yoktu çok çok korktum o sırada ultrasonla baktılar benim oğlan ters dönmemiş yani sezeryana alınmam gerekiyordu acilen,annemi aradım doğuma almadan önce oğlumu o yakın arkadaşa bıraktı geri geldi ve ölümüne korkarak sezeryana alındım,zor bir doğum olmuş benim kalp hızım yavaşlamış geri kapatmayı bile düşünmüşler bir gün sonra uyanmışım bir gün yoğun bakımda kalmışım, bebeğim kuvez de idi tabi, çoğu kişi de gelmiş eşim dahil böyle işte ikincisi o kadar hoş değil ama yapacak birşey yok:) şu an hepimiz sağlıklıyız önemli olan o
Haklısınız tabi kimsenin kolay bir hayatı yok ama siz kendinizi bırakmadan birşeyler yapmissiniz ne güzel ki evet benim de babam var çok şükür bundan sonra dusunmeyecegim elimden geldiği kadar karşı koycam bakalım hayırlısı olsunCanım bunu görmeden yazdıkça yazıyorum bende bak benim hayatım da mükemmel değil ben sadece pozitif bakıyorum durumlara moralimiz düzgün olsun diye çabalıyorum, bende bir kız çocuğunun hayatındaki en önemli kahramanı denilen kişi olmadan büyüdüm babasız yani, ayrıca bizde Sabancı falan değildik ben mesleğimi evimi arabamı ne elde ettiysem hep kendim çabalayarak başardım. Ki bunların hiçbiri olmasaydı bile her daim yanımda olacak bir annem var tıpkı senin de baban olduğu gibi yani maddi durumunu önemsemeyi bırak bunların hepsi bir şekilde yapılır,gerekirse biraz zor durumda yaşarsın ama çocuklarının güvende olduğunu bilirsin huzur içinde olursun kafan rahat olur. İyi babalığı da unut iyi bir eş olabilmişmi ki iyi bir baba olacak.
Benimkide 12 gün,zor günlerdi atlattık:))Birincisi tam hayalimdeki doğum, ikincisi biraz zorlu olmuş benimki de öyleydi bebekler biri 9 biri 7 gün kuvezde kaldılar simdi iyiler çok şükür
Sevindim canım inşallah başarırsın kararından dönmeHaklısınız tabi kimsenin kolay bir hayatı yok ama siz kendinizi bırakmadan birşeyler yapmissiniz ne güzel ki evet benim de babam var çok şükür bundan sonra dusunmeyecegim elimden geldiği kadar karşı koycam bakalım hayırlısı olsun
Yok babam ölmedi, ben 3 yaşındayken boşanmışlar babamın annemi aldatması sonucu (kızlar annelerinin kaderini yaşar derler) şimdi aldattığı kadınla evli bir oğulları var babamla karısından pek hoşlanmam ama kardeşime canım fedaMahidevranSultan bu arada size başsağlığı dilemeyi unutmuşum babasız büyüdüm yazmışsınız ya
Bide ben bu konu hakkında danısacaktim ikizlerimi sünnet ettirmek istiyorum bebekkken yapılsın gitsin diye tavsiye ediyorlar da siz yaptırdınız mı oğullarınız için?
Canım benim avukatım da aynı düşünceyle tazminat yazmıştı,ilkten anlaşmaya dönüyordu sonra avukatım hadi bir hafts zaman ver düşüneceğim vs de dedikten sonra çekişmeliye devam etmek istedi karşı taraf..Keşke zaman filan vermeden tmm deseydimMaşallahçocuklara söylememek en doğrusu olmuş. Sonuçta senin ne kadar için yansa da onların babası ilerde büyüyüp sorgularlarsa o zaman doğruyu öğrenirler zaten. Benim davam da çekişmeli açıldı avukatım karşı taraf belki korkar da anlaşmalıya yanaşır diye tazminatı yüksek tuttu. Bakalım inşallah bir an önce biter biz de o günleri görürüz,hakkımızda hayırlısı olsun. Teşekkür ederiz bizimle yaşadıklarınızı paylaştığınız için. Rabbim size ve yavrularınıza hayırlı ömür nasip etsin
Ben de 7 ay önce çekişmeli boşanma davası açtım.Her ufak tartışmayı büyütüp lafı boşanma tavsiyesine getiren eş kişisi iş ciddiye binince boşanmak istemiyorum diye tutturdu.2,5 yaşında oğlum var onunla beraberiz dava devam ediyor ikinci duruşmayı bekliyoruz.Zaten 2 yıllik ayrı yaşama sürecimiz olmuştu alışığım yani o olmadan yaşamaya ve bazen sebepsizce mutlu huzurlu hissediyorum :)
Fakat huzurumu bozmak için elinden geleni yapıyor kendisi,boşanma davası açmamı nafaka tazminat istenmesini hazmedemiyor ,ceza davası açtı bana onun kararını bekliyorum.Cocugum için çok üzülüyorum,bu dusmanliklardan sonra anne baba bir arada göremeyecek.Boyle olmasını istemezdim.Ben bile aile görünce ozenirken o çocuk nasıl etkilenecek kim bilir,beni en çok yıpratan bu durum..
Ama iyi tarafından bakıyorum diğer yandan,babası onunla ilgileniyor seviyor vakit geçiriyor..İhmal etse bu çok daha ağır olurdu ..
Allah hepimize kolaylık versin
Bizimki anlaşmalı, aldatıldığım için yeterince kırgınım zaten bide bununla uğraşamayacağım tek celsede biter umarım..benimki çocukları haftalardır görmüyor bile o kadar ilgili değilBen de 7 ay önce çekişmeli boşanma davası açtım.Her ufak tartışmayı büyütüp lafı boşanma tavsiyesine getiren eş kişisi iş ciddiye binince boşanmak istemiyorum diye tutturdu.2,5 yaşında oğlum var onunla beraberiz dava devam ediyor ikinci duruşmayı bekliyoruz.Zaten 2 yıllik ayrı yaşama sürecimiz olmuştu alışığım yani o olmadan yaşamaya ve bazen sebepsizce mutlu huzurlu hissediyorum :)
Fakat huzurumu bozmak için elinden geleni yapıyor kendisi,boşanma davası açmamı nafaka tazminat istenmesini hazmedemiyor ,ceza davası açtı bana onun kararını bekliyorum.Cocugum için çok üzülüyorum,bu dusmanliklardan sonra anne baba bir arada göremeyecek.Boyle olmasını istemezdim.Ben bile aile görünce ozenirken o çocuk nasıl etkilenecek kim bilir,beni en çok yıpratan bu durum..
Ama iyi tarafından bakıyorum diğer yandan,babası onunla ilgileniyor seviyor vakit geçiriyor..İhmal etse bu çok daha ağır olurdu ..
Allah hepimize kolaylık versin
Hakkınızda hayırlısı olsun,o evlilik evlilik oomaktan çıktığında yapicak baska bir sey kalmıyor.Birlikte yasanmisliklarin bitmesi zaten bir hayal kirikligiyken bu şekilde bir süreç yaşamak ne kadar yıpratıcı olur düşünemiyorum bile.
Oyle bir aileyle karşı karşıyım ki her an benimde başıma gelebilir bu işler.
Fakat anlamadigim, ceza davası neden?
Amin sağolun sizin de ..Bizimki anlaşmalı, aldatıldığım için yeterince kırgınım zaten bide bununla uğraşamayacağım tek celsede biter umarım..benimki çocukları haftalardır görmüyor bile o kadar ilgili değil
Sizede Allah kolaylık versin
Bide ceza davası niye??
Hakkınızda hayırlısı olsun,o evlilik evlilik oomaktan çıktığında yapicak baska bir sey kalmıyor.
Bana öyle öfke dolu ki yerle bir etme peşine düştü beni..öğretmenim,karşılıklı bir WhatsApp üzerinden tartışmamızi kullanarak bu kişi bir egitimci ve bana şu kelimeyi yazdı eğitimci kimliğini düşünerek en ağır cezayı almasını istiyorum yazmış düşünebiliyor musunuz şoka girdim ilk okudugumda ve beş gün başım ağrıdı.Hayat arkadaşı diye seçip bir evi paylaştığım,ayriyetten evi gecindiren de bendim,çocuğumun da babası olan bu adam ayağımı kaydırma gayretine düştü.
Üzüldüm, baba en önemli şey tabiYok babam ölmedi, ben 3 yaşındayken boşanmışlar babamın annemi aldatması sonucu (kızlar annelerinin kaderini yaşar derler) şimdi aldattığı kadınla evli bir oğulları var babamla karısından pek hoşlanmam ama kardeşime canım feda
Aslında biliyor musun bende tam sünnet konusunu araştırıyordum iki oğlum içinde yaptırmadım büyük 3.5 yaşında küçük 3.5 aylık şimdi ikisine birden bir sünnet düğünü yapayım diyorum, gerçi eşime de tahammül edemem artık ama çok güzel olurdu,sen düğün şeklinde mi yaparsın bilmiyorum ama öyle yapacaksan birlikte araştıralım şu işleri, şimdi sonbaharda vakalar artar yine kapatırlar şimdiden yapmak lazım aslında:))
Benim de hiç güzel anım yok ve ben de mahkeme gününü düşünür dururdum ama ilk duruşma geçti hiçbir şey hissetmedim,aksine içim kıpır kıpır heyecanliydimOlayari dramatize etmeyi hic sevmem aslinda ama Son günlerde biraz duygusalımhamilelikten olsa gerek. Aklıma gelen bir tek güzel anı yok, acı çekmiyorum. Ama çok korkağım hayata karşı. Bi yandan mahkeme gününü düşünüyorum. Bir yandan verdiğim kararın ne kadar doğru olduğunu.
Ben bu aralar böyleyim güzel kadınlarım