Neden bu kadar olumsuz düşünüyorsunuz, nefes aldığımız sürece umut vardır unutmayınSahiden mi.Ne kadar guzel okudukca mutlu oldum adina.Rabbim bana da insallah nasip eder.Ben bir daha gelinlik giyebilcegimi bile su an kafamdan silmis durumdayim ki sevilmek bile bana su an hak etmiyomusum gibi geliyodu.Kendiimi toparlayip bu ezikledigim konumdan insallah kendimi kurtaririm.Direnmek zorundayim.Anlatyiginiz icin cok sagolun bana bir umut oldu belki benide seven bir kisi cikar karsima
Ben 9bucuk yil sonra 2.evliligimi yaptim canimWuu bu künefenin üstüne kaymak oldu2. Kez evlenip bir çocuğunuz daha mı oldu. Sizin bu dik duruşunuz, hayata karşı güçlü duruşunuz bence bu kapıları açmış.
Kendi hayatımdan da yola çıkarak hep ilahi adalete inanırdım. Benimde şu an 2. Evliliğim. Çocuk için tedavi oluyorum. Allah büyük inşAllah bana da nasip eder.
Sizin için çok sevindim.
Insallah gonlune gore is bulursun fikirlerin cok degisir inan bunaYok calismiyorum is ariyorum
Cok tesekkur ederim insallah guzel bi sekilde calisip kazanirsam istediklerimide yapabilirim hemInsallah gonlune gore is bulursun fikirlerin cok degisir inan buna
Hem kendine guvenin artar oyalanma olur
Herseyin hayirlisi olsun senin icin
Hic evlenmemis taliplerine evet diyemedi yuzume vururlar diye demisiniz ya, bende hep dengim olsun istedim. Benim gibi olsun birbirimizi anlayalim istedim, bende kuzeniniz gibi cok sukur dengimi buldum.Hayat sizin için daha yeni başlıyor, denemissiniz olmamış bir sonraki ilişkinizde daha temkinli davranırsınız, Allah karşınıza size değer veren, saygı duyan birini çıkarsın inşallah.
Kuzenim de kısa bir süre evlilik yaşadı, boşandıktan sonra gelen evlenmemiş taliplerine evet diyemedi ileride yüzüme vururlar diye korktu, bir süre sonra kendi gibi kısa bir evlilik yapmış çocuksuz biriyle evlendi. İlk evliliğinde görmediği nişan alışverişi, düğün alışverişini bu evliliğinde yaptı eş ailesinin isteği üzerine, çok güzel yemekli düğünü oldu, tekrar gelinliğini giydi. İlk evliliğinde neden mahrum kaldıysa bu evliliğinde herşeye sahip oldu. Şimdi evliliği 10 yılı geçti 2 güzel evladı ve kıymet bilen efendi bir eşi var
Allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah. Türk toplumunu biliyorsunuz erkeğin 5 çocuğu da olsa bekar kız isterler ama kadın çocuksuz bosansa bile bekar adamı layık görmezler. İkiyüzlü bir davranış sergilerlerHic evlenmemis taliplerine evet diyemedi yuzume vururlar diye demisiniz ya, bende hep dengim olsun istedim. Benim gibi olsun birbirimizi anlayalim istedim, bende kuzeniniz gibi cok sukur dengimi buldum.
Tam istedigim tarz dugun yaptim. 9yasinda kizim olmasina ragmen.
Insallah duzelir icimde cok buyuk bir bosluk ve korku var.Kalbim yerinden sokulcek gibi.Anlaşamayan çiftler boşanmalı.
Ben ilkokuldan beri annemle babamın boşanma hevesleriyle uğraşıyorum. Yılda bir muhakkak bir kavga çıkar, boşanmaya kalkılıp barışılır.
Bütün çocukları evlendirdiler, evde bir başlarına kaldılar. Bu sabah yine bir telefon, annem yine tutturdu ben boşanıyorum diye.
Boşanın da kurtulayım artık yeter diye bağırmak geldi içimden resmen. Böyle bir evlilik sürdüreceğinize boşanmanız hem size hem eşinize o kadar iyi gelecek ki. Zor başlasa bile her şey düzelecek emin olun.
Izliycem bugun canimKendini ezik gorme. Ezik gorursen karsina hep seni ezecek tipler cikar.
Bu arada Will Smith' in oynadigi umudunu kaybetme fimini izlemeni tavsiye ederim.
Haklisiniz sanirim ben tek basima ne kadar cabalasamda olmazdi.Bu yasadiklarim normal yani oyle mi bu kadar kotu hissetmemBosandim. 48 yasindayim. 15 yasinda oglum var. Senin kadar umitsiz olmadim. O dedigin toplum baskisini yasamadim. Dunyada iyiler de var. Bosanmak da kusur degil. Olmamis ayrilmissiniz. Yurutemedim olduramadim diye dusunmek sacma. Yurutmek icin iki tarafinda cabasi gerekirdi. Sen amuda da kalksan karsi tarafin cabasi yoksa sadece senin cabanla olmazdi.
Su yasadigin travmalari hepimiz yasadik. Geciyor. Mutlu ciftler gordugunde bizim de gozlerimizden yaslar akti. Dugunlere gitmek istemedik. Sarkilarda agladik. Gelgitler yasadik. Iyi gunlerdeki adamin o halini hatirlayip kotu davrandigindaki halini de unuttugumuz oldu. Ama bir insan gercek yuzunu ayriliklarda gosterir zaten. Bu insanla olmazmis. Bitmesinde de senin icin hayir varmis. Ancak mutlulugu baskasindan bekleme. O kisi hayatindan ciktiginda tepetaklak olursun sonra. Merak etme herkes eski esin gibi degil, dunyada iyiler de var.
Aynen. O kadar normal ki. Hepsi geciyor. Sanslisin ki kisa suren evliliklerde bu travmalar daha kisa suruyor. Arastirmalar da bu sekilde gosteriyor zaten. Ben 12 yil evlilikten sonra bosandim. 3 yil surdu benim travmalarim. Simdi umurumda bile degil o. Oh be kurtuldun diyorum hatta.Haklisiniz sanirim ben tek basima ne kadar cabalasamda olmazdi.Bu yasadiklarim normal yani oyle mi bu kadar kotu hissetmem
Calismiyorum is ariyorum.Insallah toparlanicam.Su an dediginiz gibi ezik durumdan pek kurtulamiyorum ama kendimi guclendiricem cok sagolunAynen. O kadar normal ki. Hepsi geciyor. Sanslisin ki kisa suren evliliklerde bu travmalar daha kisa suruyor. Arastirmalar da bu sekilde gosteriyor zaten. Ben 12 yil evlilikten sonra bosandim. 3 yil surdu benim travmalarim. Simdi umurumda bile degil o. Oh be kurtuldun diyorum hatta.
Simdi oncelikle bosanma bir bitis degil, yeni bir baslangic.
Sirtindaki bir yükten kurtuldun.
Bosaninca defolu olmuyorsun, kendini ezik hissetme. Kendini ezik hissedersen karsina da o enerjiyi verdigin icin seni ezen tipler cikar. Cekim yasasi bu.
Sen guclusun. Bosanma cesareti gosterebilmissin.
Once bir nefes al. Dunyanin sonu degil bu. Dunyada da tek erkek o degil.
Cesaretini kırma. Once okulsa okulunu bitir, işse işe gir. Kendi ayaklarinin uzerinde dur. Oku, kendini gelistir, kendine bak. Su ezik halinden bir kurtul. Su pandemi bitince bir tatile cık. Arkadas edin, cevreni genislet, spor yap, kendine bak, suslen bu seni iyi hissettirecektir. Kendini salma. Sen pozitif olursan o enerji sana dogru insani da getirecektir.
merhaba duygularını o kadar iyi anlıyorum ki bende 2 sene once boşandım ama sana şunu diyeyim geçiyor..kalbin parçalansa da yaraların kabuk bağlıyor zamanla alışıyorsunToparlanmak öyle zor ki bu süreçte.Evlendim sevincini yasayamadan bosanma uzuntusunu yasar oldum.Biliyorum benim gibi bu durumu yasamis cok kadin var burda.Olduramamak cok agir.Heveslerinin kursaginda kalmasi o gelinlik giydigin o senin elini tutan adamin bir anda degisimi.En guzel kizlik hayallerinin ve beklentilerinin bir anda husran olmasi.Guzel gunleri hatirladikca gelen o caresizlik hissi sevmesine ragmen iliskide bir gelecek goremeyenler beni cok iyi anlar.Ben burdaki hikayeleri okudukca daha da cok korkuyorum.Yanliz kalmaktan yanlis insanlardan artik kime guvenirim.Kimi sevebilirim.Cesit cesit insanlar aldatmalar kufur edenler sahip cikmayanlar ne bileyim daha nicesi turlu turlu insan var cok korkuyorum.Bi daha evlenirsin ne olucak diyor arkadaslarim elinden geleni yapmissin 28 yasinda gencsin diyolar.Ama mutlu olur muyum? Boyle bir donemde kadina farkli turlu yanasmaya calisan o kadar insan varken simdi bir de bosanmis oldugum icin bana farkli yanasmaya calisacak bir suru sansar olabilir. Evim olsun dedim yuvam huzurum olsun dedim sohbet etmek istedim sarilmak istedim.Biri de beni sevsin birini seveyim istedim olmadi.Su an aglayarak yaziyorum bunlari.Sanirim bunu hic atlatamiycam.Cok zoruma gidiyo artik. Isyan etmiyorum ama cok korkuyorum. Maddi hic bisey beklemezken ufak tefek olmasi gerekenleri isterken ben yanliz kalisima esime hala o kotu biri degil aslinda diye dusunmeme ilk baslardaki hallerinin gelip sondaki haline inanmama sasiyorum. Sicakliga bir yuvaya imrenir gozlerle bakar oldum. Bicir bicir evli ciftlere baktigimda guzel anlasabilen ciftlere oyle imrenir oldum ki. Ben artik herkes mutlu olsun ben kimseye layik degilim diye dusunmeye basladim.Surekli aklimda bu var.Guzel olabilirdi hersey diyorum uzuluyo agliyorum.Ben bu evliligimi yurutememisim ya da yurumemis adam sogumus sevdirememisim kendimi yanilmisim.Bir daha beni kim sevsin kim begensin.Rabbim tum bosananlara yardimci olsun.Sizler neler yapiyosunuz nasil atlattiniz.Nasil toparlandiniz.
Yani bu kalpteki sanci surekli endiseli hal vs gidiyor mu.Gelecekten endise duyma onun baskasiyla olmasi ihtimalini dusunup uzulmeler flan.Benim hayatim su an hic iyi gitmedigi icin kalbim bazen agzimda nefes alamiyorum.Belki abarttigimi dusunenler olabilir ama tam anlamiyla boyleyimmerhaba duygularını o kadar iyi anlıyorum ki bende 2 sene once boşandım ama sana şunu diyeyim geçiyor..kalbin parçalansa da yaraların kabuk bağlıyor zamanla alışıyorsun
Tesekkur ederimAllah mutluluğunuzu bozmasın inşallah. Türk toplumunu biliyorsunuz erkeğin 5 çocuğu da olsa bekar kız isterler ama kadın çocuksuz bosansa bile bekar adamı layık görmezler. İkiyüzlü bir davranış sergilerler
Maşallah size, çocuk varsa 2. Evliliğe sıcak bakmam genelde, belki yanlış düşünüyorum evet ama pek görmedim 2. Evliliğinde mutlu olanı. Siz nasıl başa çıktınız 4 çocukla? Çalışırken onlara kim bzkrı fikir olur anlatsanız biraz.Bak sana güzel bir haber verecegim kendini iyi hissedeceksin:
Yaşım +40
4 cocugum var
Bosandim yillar oldu
Onlarla beni kim alir demedim daha
Onlar benim herseyim dedim
Bi kendine gel
Karadenizde gemilerin mi batti
28 yasindasin be gülüm
Kimseye ihtiyacim yok.
Allah var gam yok
Allah büyük belkide hayatın altı üstünden daha hayırlı. Neden boşanıyorsunuz? En azından elalem ne der diyerek mutsuz bir evlilik sürdürmüyorsunuz,Bende cok korkuyorum bi yuvam olmazsa anne olamazsam diye.Bi bebegim olmazsa diye.Mutlu olmak cok zor bu devirde