Boşanan kadınlar, çocuklarının 1 ay yokluğuna nasıl katlanıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bashak79

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2022
72
-74
3
45
Boşanalı 1 yıl oldu ve kızımı babasına 1 aylığına bıraktım (yasal zorunluluk). Babayla küs ya da itişmeli değiliz, dövüşerek ayrıldık ama kızımızın mutluluğu için arkadaş kalmayı becerebildik. Kızımın babası beni arayıp yeni sevgililerinden bahsediyor, dertleşiyor, fikrimi istiyor. Dertleşebileceği pek arkadaşı olmadığı için bu durumu normal de buluyorum. Beni acıtmak için yapmadığını da ve acımıyor da. Ama kızımın yokluğu beni perişan ediyor. Ne zaman görüntülü görüşme yapsam 2 saat ağlıyor bu yüzden arayamıyorum da. Ayrılan kadınlar, bu durumla nasıl başa çıkıyorsunuz? Ben İstanbul'da yaşıyorum eski eşim İzmir'de.

Kızınız kaç yaşında? İlk zamanlar ne yaparsanız yapın onu da sizi de biraz yıpratır fakat zamanla da alışacaktır buna emin olun en önemlisini başında başarmışsınız zaten eski eşinizle arkadaş kalabilmek yani kızınız içn ne kadar kötü ayrılmış olsanızda ortak noktayı bulmanız önemli. Ben babamı hiç görmeden büyüdüm ne yalan söyliyim ne eksiklik hissettim ne merak ettim. Görmemiş olmamdan kaynaklı tabi belki beraber büyümüş olsaydımda gitseydi farklı olabilirdi ama bizim sülalede babadan eşten yana pek şans yok Benim oda arkadaşımda kızınız gibiydi hatta annesi babası evlenip çocuk bile yapmışlardı tabi onu ihmal etmişler o yüzden biraz sıkıntı yaşıyordu onun dışında zamanla iyi olacaktır merak etmeyin :)

5 yaşında kuzucum. Benimleyken haftada 1 ya da 2 kez (o da istediği bir şeyi yapmadığımda) babalamaya başlıyor. Ama babasındayken kız arkadaşı yanındaysa sorun yok, baş başa kaldıklarında annelemeye başlıyor balım

Neden 1 ay babada birakiyorsunuz?

Tersi olur genelde kız arkadaşı olmadan daha rahat ederler ama sizin eksikliğinizi o halde daha çok hissediyor demek ki. Yaşı da küçükmüş normal böyle hissetmesi babasındayken hep evde olmak yerine aslında kurs, spor gibi hobilerle uğraşsa belki daha iyi hissedebilir sizin yanınızda da öyle. Benim çocukluğum hep hentbol, dans, etkinlikler derken anne babayı pek aklıma getirecek vaktim olmazdı açıkçası gerçekten büyük stres attıran şeyler ilgi alanı var mı kızınızın?

Bir ay uzun bir süre değil mi 5 yaş çocuğu için? Babasıyla yıl içinde bir ay kalacaksa da bunu bölerek yapabilirsiniz.
Ayrıca ne münasebet eski eşin sevgililerini dinleyeceksiniz? Böyle boş diyaloğa girmeye gerek yok, anlatacak başka birilerini bulamamış mi? Çok saçma.

Evet o tam bir ritmik jimnastikçi ve ayakları 27 numaraya ulaştığında muhteşem bir buz patenci olacak. Ben de ritmik jimnastik ve basketbollu bir hayat geçirmiştim. Kızımda da görüyorum aynı etkileri. Bedenini kullanmaya ihtiyacı var. Yüzme de favoriler içinde. Babası küçük bir kaza geçirdiği için denize götüremiyor. Galiba ondan da çok ağlıyor ama ben ondan daha çok ağlıyorum koklayamadığım için

Yasa çocuğun yaşına bakmıyor tatlım. 1 yaşında da olsa yazın 1 ay, sömestr tatilinde 15 gün diye bir ezbere sahip.
Yeni sevgilileri dinleme bölümü beni acıtmıyor, bilakis benden bağımsız bir hayatı olduğu için mutlu bile oluyorum. Benim kız arkadaşlarıma da anlatıyor-muş :) son gidişimde bana müjdemi isterim, kocan sevgili yaptı diye haber ettiler. O Durum biraz karışık :)

5 yaş uygun değil sanki anneden okadar uzak kalmaya. Esasında hem anne için hem de cocuk için sağlıklı değil sanki.
Ayrıca eski eşinizin gönül işleri vb durumları dinleme zorunluluğu yok bana kalırsa yüz vermeyin.

Madem sevgilileri anlatacak kadar uzun konuşmalar yapıyor iletişim halinde kalıyorsunuz, kendi aranızda babada kalma süresini halledebilirdiniz.
Yasalar sizin peşinizde değil herhalde, çocuk babada az kaldı, çok kaldı diye.
İlk seferde sizden bir ay ayrı kalacak olması sıkıntılı.

Yasal zorunluluk tatlım. Bırakmazsam çocuk kaçırmaya girer. Ama babasıyla da vakit geçirmesini ben de çok istiyorum. Maalesef ilk deneme çok keyifli olamadı
Hmm, bir avukat olarak bu yasal zorunlulugu bir tek sizden duydum

Hmm, bir avukat olarak bu yasal zorunlulugu bir tek sizden duydum
Anlaşmalı boşanma evrağımızda yazıyor. Ayrı şehirlerde yaşanması durumunda Temmuz ayında 1 ay, Şubat ayında 15 gün diye. Ben bu ilişkide karıdan çok koca rolündeydim, talepler bana yapılıyordu falan. Her an bir köylü kurnazlıığı ile karşılaşabilirim diye, biletleri evrakları ve fotoları saklayarak bıraktım çocuğumu kuzumu.

Yasal zorunluluk degil iste, bunu siz tercih/kabul etmissiniz, burada yasal zorunluluk diyip insanlari yanlis bilgilendirmeyin.

5 yasinda cocugu senede 1,5 ay babaya birakmak buyuk cesaret yalniz tebrik ederim

Evet, bunu konuştuk. Yani konuşabiliyoruz gerçekten. Seneye 1 ay blok yerine 10 günlük 5 günlük dilimler halinde görüştürelim bölümünde mutabıkız. 8 saatlik İstanbul İzmir mesafesinde çocuğu da perişen etmek istemiyoruz. Nasıl bir formül olsa kimse ağlamasa?

Karı mı?
Tahin Helva nin muhteşem yorumuna katılıyorum, madem sevgili muhabbetlerine girecek kadar gevsediniz, aranizda gayriresmi bir duzenleme yapabilirsiniz:)

Yasal zorunluluk degil iste, bunu siz tercih/kabul etmissiniz, burada yasal zorunluluk diyip insanlari yanlis bilgilendirmeyin.

5 yasinda cocugu senede 1,5 ay babaya birakmak buyuk cesaret yalniz tebrik ederim
Ben kabul ettiğim için yasal bir zorunluluk olmuyor mu yani? Temyiz yolunu kapattığım boşanma davasının ucunda vaz geçtim dersem yasal bir yaptırım olmayacak mı?

Bende bunu bekliyordum , "yasal zorunluluk" diye insanlar gerçekten inanacak .

Ben kabul ettiğim için yasal bir zorunluluk olmuyor mu yani? Temyiz yolunu kapattığım boşanma davasının ucunda vaz geçtim dersem yasal bir yaptırım olmayacak mı?
Yaptirim olacak ama yasal zorunluluk demek, kanunun emredici hukmu demek. Sizinki hukuki zorunluluk, hukuki yaptirim, protokolden dogan seyler.

Burda yasal zorunluluk okuyan herkes sanki kanun oyle bir sart kosmus zannetmesin diye duzelttim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…