boşanacağım

anlıyorum. Boşanma kararınızın arkasında durursunuz umarım, ailenizin desteği olur mu bu süreçte?

Anlamadım malesef. Evlendiğim ilk hafta kendisi söyledi. Boşanmaktan başka yol yok. Sadece bu süreç biraz korkutuyor.
Korkutmasin o surec seni. Neden mi? Bir omur her gun olmektense gir zorlu bu mucadeleye ve kurtul. Evet bosanma surece sancili olabilir ancak sonrasini dusun. Bir omur nasil gecer boyle? Ayrica size buyuk haksizlik etmis boyle birseyi sizden gizlemekle.

Yokluk cektiklerinde Alah ne verdiyse sariliyorlar artik, alkol citir cerez niyetine. Sadece uyusturucu icen bagimli yok gibi, alkol de eslik ediyor.

Arkadaşım büyük bir yanlışın var.

Bırak lanet etmeyi boşanma İslam dilinde "helal" kılınmıştır. Sevilmeyen, istenmeyen bir durumdur doğru, zaten kimsenin boşanmak için evlendiğini sanmıyorum

Helal olan bir duruma meleklerin lanet etmesi söz konusu olamaz.

Ah keşke biraz okusak keşke
Keşke meal okusak ve anlasak
Dinimizi kulaktan dolma bilgilerle yaşamasak

Sizin söylediğinize göre boşanmış herkes lanetli mi yapmayın Allah aşkına

Bu bilinçsiz söylemler yüzünden İslamofobi aldı başını gitti.

Ne lanetlenmesi ya,bu kadının boşanması haktir,ayni sözler banada söylenmişti,su zihniyete sinir oluyorum,bu kafa yapıları yüzünden kaç tane kadın yanlış insanlara katlanmak zorunda kalmıştır.İslam kadını pistirmaz kadının bosama hakki vardır,sapkın ve bağımlı kocayi bosamasi hakkıdır.

Yaşını yazmışsın pardon şimdi gördüm geçmiş sayfalarda.
Yani belli ki okumamışsın ve işin gücün de yok, kariyer de yok.
Sonuç pek de şaşırtıcı değil.
Ailen de onaylamadı herhalde ilk etapta.
Bu kadar çekindiğine göre tepkilerinden.
Yazık olmuş. Hatalarından ders alırsın umarım.

"Eğer bir kimsenin ötekine secde etmesini emredecek olsaydım, kocası üzerindeki hakkının büyüklüğünden dolayı kadının kocasına secde etmesini emrederdim." (Tirmizî: 1159)
"Kocasından (boşanmayı gerektiren) çetin bir durum (bir zaruret) olmadan boşanmayı isteyen kadına cennet kokusu haramdır." (İbn-i Mâce: 2055)

Bu Hadis-i şerif'te çok büyük bir tehdit mânâsı vardır.
Allah Resulü (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Allah’ın helal kıldığı şeyler arasında boşanmaktan daha nefret ettiği bir şey yoktur.”[3]

Allah Resulü (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz Allah, kadını oyuncak gibi kullanan erkekleri ve erkekleri oyuncak gibi kullanan kadınları sevmez.”[4]

İmam Bakır (a.s) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz aziz ve celil olan Allah, keyfi boşanan kimseden nefret eder.”[5]

Eşinizin içinde 'arınmak' yoksa, ne yapsanız nafile...
Alkole verdiğiniz tepkiyi anlayabiliyorum, ve haklı buluyorum.
Zaten bağımlıların terapi sürecinde ve bünyelerini temizledikten sonra sigara, ağrı kesici vb her türlü uyuşukluk ve keyif veren maddelerden uzak durması gerekir.
Aksi halinde eski alışkanlıklar ya kendini hatırlatır ya da şekil değiştirerek 'bağımlılık' geri döner.
Umarım bu süreci sorunsuz atlatrırsınız.
Kararlılığınızdan; eşiniz gerçekten değişmek istemedikten, çaba sarfetmedikten ve buna inanmadıktan sonra dönmeyin derim.

İmam Sadık (a.s) şöyle buyuruyor: “Evlenin ama sakın boşanmayın, çünkü boşanmak Allah’ın arşını titretir”[1]
Eger namaz kılıp Allaha dua ettiginiz halde kocaniz veya haniminiz sapkinlik halindeyse ve artk onu gozunuz dahi gormek istemicek kadar nefret ediyosaniz gidin bosanin. Ama once kendinize bir bakin. Cagdas yasamdan cikip bir bakin ben hayirli bir es oldum mu esime diye. Onun imanini kurtaricak birsey yaptim mi diye bir bakin.

Allah Resulü (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz Allah, kadını oyuncak gibi kullanan erkekleri ve erkekleri oyuncak gibi kullanan kadınları sevmez.”[4]

Katiliyorum tabi, evlenmeden once muptela oldugunu gizleyen erkekler mesela. Kendi hayatini b.k ettigi yetmiyormus gibi baska birinin hayatini da b.k etmeye yeltenen erkekler var ya, onlar.

Konu sahibesi, bu bagimlilik beyinsel de olabiliyor, kisiliksel de olabiliyor ama bu herif uyusturucudan ayrilsa bile beyni , karakteri muptela kalmaya devam edecek. Bu sefer kumara veya aldatmaya, veya baska bir seylere kafayi takacak.Bagimlilik karakter ozelligi cunku. Gencligine yazik, kac diyorum. Keyfine iciyorsa zaten yaziklar olsun.

Son düzenleme:
burda keyfi bi durum söz konusu değil, kadın yılmış başedemiyo, ayrıca her konuya islam bilgini edasıyla fetva vererek dalanlara gıcık oluyorum, herkes sizin durduğunuz baktığınız yerden bakmıyo olabilir hayata
belki msj yazdığın kişi müslüman bile değil, neyin kafası bu bilmiyorum

Dini icerikli konusmamin nedeni evliligin dinimizce oneminden dolayi. Ve kardesimize Allahtan baska kim yardim edebilir. Once Allaha sığın kardesim. Esin icin dua et. Hidayet dile. Allah her duaya cevap verir ve bunu Kurani kerim de de belirtmistir.

Lise mezunuyum.

Tek yol var, boşanın, arkanıza bile bakmayın, alkolik olmadığı sürece alkol bir nebze ama uyuşturucu ve kumar bağımlılığı iflah olmuyor, kendi istemedikçe de kurtulanı yok, hayatınızı heba etmeyin sakın.

Şaka mısınız siz? Başka bir konuda da denk geldim. Amaç ne? Merak ettim.

Konu sahibi, ne çektiğinizi en çok siz bilirsiniz. Eğer düzeleceğine inanmıyorsanız ailenize söyleyin. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…