Madde bağımlısı dedim. Alkol aldı bugun ve gecen hafta ddedim. Madde bağımlısı hastalar yoksunluklarını ilk etapta alkol ile geçiştirmek için uğraşır ama alkol zamanla az gelir ve tekrar madde ye başlar. Eşim de öyle. Daha önceden de oldu bu durum.
ben de sordum maddeden kasıt sadece esrarsa kurtulması çok zor değil diye düşünüyorum, ama başka bişeyler kullanıyosa işi zor
Korkutmasin o surec seni. Neden mi? Bir omur her gun olmektense gir zorlu bu mucadeleye ve kurtul. Evet bosanma surece sancili olabilir ancak sonrasini dusun. Bir omur nasil gecer boyle? Ayrica size buyuk haksizlik etmis boyle birseyi sizden gizlemekle.Anlamadım malesef. Evlendiğim ilk hafta kendisi söyledi. Boşanmaktan başka yol yok. Sadece bu süreç biraz korkutuyor.
daha genceciksin o zaman dilerim bi an önce yepyeni bi hayat kurarsın kendine, unutursun herşeyi6 senelikbi madde ggeçmişi var. Bonzai Esrar hepsini içmiş. Geçmiyor cidden. Denedim herşeyi. .
Boşanmanın arşı alayı titreteciğini ve meleklerin lanet ediceğini bil kardeşim. Evlilik her müslümanın imanın yarısını kurtarıyor. Ve eşini alıp namaza durup Allaha dua etseniz herseyin yoluna girecegine inaniyorum. Allah yardimciniz olsun. Hayirli es esini namaza kaldiran ve imaninda yardim edendir.
Allah Resulü (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz Allah, kadını oyuncak gibi kullanan erkekleri ve erkekleri oyuncak gibi kullanan kadınları sevmez.”[4]
burda keyfi bi durum söz konusu değil, kadın yılmış başedemiyo, ayrıca her konuya islam bilgini edasıyla fetva vererek dalanlara gıcık oluyorum, herkes sizin durduğunuz baktığınız yerden bakmıyo olabilir hayata"Eğer bir kimsenin ötekine secde etmesini emredecek olsaydım, kocası üzerindeki hakkının büyüklüğünden dolayı kadının kocasına secde etmesini emrederdim." (Tirmizî: 1159)
"Kocasından (boşanmayı gerektiren) çetin bir durum (bir zaruret) olmadan boşanmayı isteyen kadına cennet kokusu haramdır." (İbn-i Mâce: 2055)
Bu Hadis-i şerif'te çok büyük bir tehdit mânâsı vardır.
Allah Resulü (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Allah’ın helal kıldığı şeyler arasında boşanmaktan daha nefret ettiği bir şey yoktur.”[3]
Allah Resulü (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz Allah, kadını oyuncak gibi kullanan erkekleri ve erkekleri oyuncak gibi kullanan kadınları sevmez.”[4]
İmam Bakır (a.s) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz aziz ve celil olan Allah, keyfi boşanan kimseden nefret eder.”[5]
Yaşını yazmışsın pardon şimdi gördüm geçmiş sayfalarda.
Yani belli ki okumamışsın ve işin gücün de yok, kariyer de yok.
Sonuç pek de şaşırtıcı değil.
Ailen de onaylamadı herhalde ilk etapta.
Bu kadar çekindiğine göre tepkilerinden.
Yazık olmuş. Hatalarından ders alırsın umarım.
İmam Sadık (a.s) şöyle buyuruyor: “Evlenin ama sakın boşanmayın, çünkü boşanmak Allah’ın arşını titretir”[1]
Eger namaz kılıp Allaha dua ettiginiz halde kocaniz veya haniminiz sapkinlik halindeyse ve artk onu gozunuz dahi gormek istemicek kadar nefret ediyosaniz gidin bosanin. Ama once kendinize bir bakin. Cagdas yasamdan cikip bir bakin ben hayirli bir es oldum mu esime diye. Onun imanini kurtaricak birsey yaptim mi diye bir bakin.
Tek yol var, boşanın, arkanıza bile bakmayın, alkolik olmadığı sürece alkol bir nebze ama uyuşturucu ve kumar bağımlılığı iflah olmuyor, kendi istemedikçe de kurtulanı yok, hayatınızı heba etmeyin sakın.Madde bağımlısı dedim. Alkol aldı bugun ve gecen hafta ddedim. Madde bağımlısı hastalar yoksunluklarını ilk etapta alkol ile geçiştirmek için uğraşır ama alkol zamanla az gelir ve tekrar madde ye başlar. Eşim de öyle. Daha önceden de oldu bu durum.
Boşanmanın arşı alayı titreteciğini ve meleklerin lanet ediceğini bil kardeşim. Evlilik her müslümanın imanın yarısını kurtarıyor. Ve eşini alıp namaza durup Allaha dua etseniz herseyin yoluna girecegine inaniyorum. Allah yardimciniz olsun. Hayirli es esini namaza kaldiran ve imaninda yardim edendir.