"Eğer bir kimsenin ötekine secde etmesini emredecek olsaydım, kocası üzerindeki hakkının büyüklüğünden dolayı kadının kocasına secde etmesini emrederdim." (Tirmizî: 1159)
"Kocasından (boşanmayı gerektiren) çetin bir durum (bir zaruret) olmadan boşanmayı isteyen kadına cennet kokusu haramdır." (İbn-i Mâce: 2055)
Bu Hadis-i şerif'te çok büyük bir tehdit mânâsı vardır.
Allah Resulü (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Allah’ın helal kıldığı şeyler arasında boşanmaktan daha nefret ettiği bir şey yoktur.”[3]
Allah Resulü (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz Allah, kadını oyuncak gibi kullanan erkekleri ve erkekleri oyuncak gibi kullanan kadınları sevmez.”[4]
İmam Bakır (a.s) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz aziz ve celil olan Allah, keyfi boşanan kimseden nefret eder.”[5]
Eşinizin içinde 'arınmak' yoksa, ne yapsanız nafile...
Alkole verdiğiniz tepkiyi anlayabiliyorum, ve haklı buluyorum.
Zaten bağımlıların terapi sürecinde ve bünyelerini temizledikten sonra sigara, ağrı kesici vb her türlü uyuşukluk ve keyif veren maddelerden uzak durması gerekir.
Aksi halinde eski alışkanlıklar ya kendini hatırlatır ya da şekil değiştirerek 'bağımlılık' geri döner.
Umarım bu süreci sorunsuz atlatrırsınız.
Kararlılığınızdan; eşiniz gerçekten değişmek istemedikten, çaba sarfetmedikten ve buna inanmadıktan sonra dönmeyin derim.
Daha cok gencsin konu sahibi, buna ragmen mucadele etmissin. omrunden omur gitmistir senin. Allah kurtarsin esini. Dua da etmissindir hala da ediyorsundur ancak bosanmak senin tek caren. Babanla ikna edici ciddi bir konusma yap. Sana sahip ciksinlar. Insallah iyi bir is bulursun. Ekonomik ozgurluk cok onemli.
O konuda gayet haklisin sirf bunu senden sakladigi icin bile bosanabilirsin. Kpss'ye gir tabi ama bu surecte seni idare edebilecek bir ise de basla mutlaka. Bu sana hem madden hem manen iyi gelir. Aileni ikna ettikten sonra hukuki olarak bir sorun yasayacagini da sanmiyorum. Tek endisem esin kabul edecek mi bosanmayi?Lise mezunuyum ya kpss yegirer hhem okur hhem çalışırım diye ddüşünüyorum. Bedduaam yok asla olmadı ama artık dua etmeyeceğim. Bile bile beni kendi ateşine aldığı için.
O konuda gayet haklisin sirf bunu senden sakladigi icin bile bosanabilirsin. Kpss'ye gir tabi ama bu surecte seni idare edebilecek bir ise de basla mutlaka. Bu sana hem madden hem manen iyi gelir. Aileni ikna ettikten sonra hukuki olarak bir sorun yasayacagini da sanmiyorum. Tek endisem esin kabul edecek mi bosanmayi?
Evet o konuda bende sknti yasayacagini sanmiyorum. adim adim git. Mesela bak simdi karar verdin bosanmaya degil mi? Ilk adimi attin. Sirada durumu esine ve ailene bildirmek var. Kararli ikna edici etkili bir konusma yap babana destegini al arkada. Sonra hem hukuki sureci baslat hemde is ara kendine. Ornek olarak yazdim tabi onceliklerini sen belirle ama planli kararli tutarli olmaya calis.Mahkemede madde bağımlısı olduğunu kanıtlarım ve hakim boşar diye düşünüyorum.
Evet o konuda bende sknti yasayacagini sanmiyorum. adim adim git. Mesela bak simdi karar verdin bosanmaya degil mi? Ilk adimi attin. Sirada durumu esine ve ailene bildirmek var. Kararli ikna edici etkili bir konusma yap babana destegini al arkada. Sonra hem hukuki sureci baslat hemde is ara kendine. Ornek olarak yazdim tabi onceliklerini sen belirle ama planli kararli tutarli olmaya calis.
önce kendisinin gerçekten istemesi lazım " ben bunu bırakmalıyım aileme zarar veriyorum bu iyi bir şey değil demeli"
zira onu içerken zevk alıyorsa ve onu içmek için zaman kolluyorsa zaten başaramaz gösteriş olur çevreye bıraktır der gizli içer yani
daha önce hipnoz la falan duymuştum bıraktıranları sonuç ne bilmem ama tıp çok ilerledi
Artık nasıl iyi olur değil de ben nasıl iyii olurum diye düşüneceğim .
Aynen böyle düşündüğünüze göre siz zaten emek vermiş sabretmiş bir şans vermişsiniz vicdanınız rahat . bütün bir ömrü bu adamla ziyan etmek saçma boşanmak bu tür durumlarda sakıncalı değil hatta sağlıklı olandır
"Eğer bir kimsenin ötekine secde etmesini emredecek olsaydım, kocası üzerindeki hakkının büyüklüğünden dolayı kadının kocasına secde etmesini emrederdim." (Tirmizî: 1159)
"Kocasından (boşanmayı gerektiren) çetin bir durum (bir zaruret) olmadan boşanmayı isteyen kadına cennet kokusu haramdır." (İbn-i Mâce: 2055)
Bu Hadis-i şerif'te çok büyük bir tehdit mânâsı vardır.
Allah Resulü (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Allah’ın helal kıldığı şeyler arasında boşanmaktan daha nefret ettiği bir şey yoktur.”[3]
Allah Resulü (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz Allah, kadını oyuncak gibi kullanan erkekleri ve erkekleri oyuncak gibi kullanan kadınları sevmez.”[4]
İmam Bakır (a.s) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz aziz ve celil olan Allah, keyfi boşanan kimseden nefret eder.”[5]
Ağzına sağlıkÇok haklısınız tabi, bu kızın heba ettiği 2 yıl yetmemiş ömür boyu problemli bir müptelayı adam etmeye kendini adasın. Maddi manevi tükensin , kendi de psikolojik problemler geliştirsin ammaaaaaaaaaa melekler lanet etmesin.
Meleklerin başka işi yok uyuşturucu bağımlıların zaten her çileyi çekmiş eşlerine lanet ediyorlar öyle mi, ilginç.
Boşandıktan sonra başkasıyla evlenir, imanın yarısını yine kurtarır canım, ne olacak. Erkek kıtlığı mı var? Evlilik imanın yarısını kurtarır cümlesinden ille de ilk eşinle evli olmalısın anlamı çıkmıyor, nikahlı ol da kim olursa olsun anlamı çıkıyor.
Çok haklısınız tabi, bu kızın heba ettiği 2 yıl yetmemiş ömür boyu problemli bir müptelayı adam etmeye kendini adasın. Maddi manevi tükensin , kendi de psikolojik problemler geliştirsin ammaaaaaaaaaa melekler lanet etmesin.
Meleklerin başka işi yok uyuşturucu bağımlıların zaten her çileyi çekmiş eşlerine lanet ediyorlar öyle mi, ilginç.
Boşandıktan sonra başkasıyla evlenir, imanın yarısını yine kurtarır canım, ne olacak. Erkek kıtlığı mı var? Evlilik imanın yarısını kurtarır cümlesinden ille de ilk eşinle evli olmalısın anlamı çıkmıyor, nikahlı ol da kim olursa olsun anlamı çıkıyor.