Bende böyle düşünüyorum sadece o ilk aşamalar beni çok yoracak diye cesaretim yok sanki. Halbuki bu evden bir çıksam kuş gibi hafifleyecegimAilenizin yanina gidin. Hem ders calisacaginiz sure icinde anneniz size daha faydalı olur. Rica edersiniz, 1 sene beni idare et dersiniz. En azindan yemeginiz hazir olur, cocugunuza bikac saat bakar. Sizde çalışırsınız.
Bende böyle düşünüyorum sadece o ilk aşamalar beni çok yoracak diye cesaretim yok sanki. Halbuki bu evden bir çıksam kuş gibi hafifleyecegim
Umarım tüm haklarımı alabilirim. Evet 3 yıllık evliyiz şuan değeri 1 milyon civarında olan bir arabamız var sadece.Sadece arabanın yarısı olarak düşünme. Manevi tazminat hakkın da var. Şartları oluştuysa maddi tazminat. Eşinin sadece arabası mı var?
Bence sen degil kocan gitsin evden, senin orda 2 yasinda cocugunla kurulu bir duzenin var, uzaklastirma aldir gitsin 1 hafta bi surunsunailesinin olmadigi yerde. Belki biraz akli basina gelir. Ya da cift terapisine gidebilirsiniz birazcik esinden yana umudun varsa.Herkese merhaba, boşanmaya karar verdim ama ne zaman gitmeliyim, mantıklı olan nedir bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
27 yaşındayım, 3 yıllık evliyim, 2 yaşında çocuğum var. Eşimle 2 yıl sevgililik döneminden sonra evlendik, toplamda 5 yıllık birlikteliğimiz var. Erken yaşta evlenip bir de üzerine çocuk sahibi olmanın derin pişmanlığını yaşıyorum. Evliligimizde son 1 yıldır aşamadığımız sorunlarımız var, daha doğrusu benim aşamadığım. Suan eşimin görevi nedeniyle doğuda bir ilcedeyiz, çok detay verip deşifre olmak istemiyorum. Evlenmeden önce özel sektörde çalışıyordum, zaten mezuniyetyen kısa bir süre sonra evlendik çok çalışma hayatım olmadı ama bir mesleğim var.
Şimdi sorun şu ki son 1 yıldır eşimin ciddi derecede öfke kontrol problemi var. Ailesiyle yaşadığım sorunlara girmiyorum bile. Onlara karşı beni savunup sonrasında hayatı zehir edecek sözler söyleyen biri. Bu 1 yıl içinde çok yıprandım, ben ne kadar sakinleştiysem kendisi bir o kadar agresifleşti. Her kavgamızda hakaret etmeye başladı, yetmedi bir sonrakinde küfretmeye başladı o da yetmedi artık üzerime yürümeye başladı. Bunlar da kesmedi fiziksel olarak itip savurma yakama yapışma gibi eylemleri oldu.
Bende tabiki tüm bunlara sessiz kalmayı bıraktım ve kendisine artık aynı tonda karşılık veriyorum. Öyle kocamdir yapar sakinleşince geçer modunda biri değilim. Artık bu evliliğin düzeleceğini düşünmüyorum, düzelmesini de istemiyorum. Sevgim de saygım da bitti buna
Ben ilk etapta bir avukatla anlaşıp davayı açıp hemen gitmek istiyorum. Ailemi buraya sürüklemek istemiyorum, eşyaları buradan götürecek imkanım da yok. İlk isteğim bir an önce çekip gitmekEn zor kısmı esyalari toplamak. Hem cocugunkiler hem sizinkiler hem ceyiz cart curt cidden yorucu oluyor. Gerisi kolay. Esyalari sonra alirim diye dusunmeyin. Ailenizi çağırın ve beraber toplayin.
Teşekkür ederim bende böyle düşünüyorumbu süreçte zaten hem size hem bebeğe nafaka bağlanır ailenizin yanında çalışmak daha mantıklı
Şuan doğuda sıkıntılı bir yerdeyiz, burada dışarı bile çıkamıyorum. Burada kalmayı hiç istemem. Batıda olsaydık bunu yapardım ama burda çok zor. Kendisi daha yakama yapışmayı şiddet olarak bile görmüyor, terapi falan ona hikaye gelir asla kabul etmez. Zaten bende bu evliliği sürdürmek istemiyorum.Bence sen degil kocan gitsin evden, senin orda 2 yasinda cocugunla kurulu bir duzenin var, uzaklastirma aldir gitsin 1 hafta bi surunsunailesinin olmadigi yerde. Belki biraz akli basina gelir. Ya da cift terapisine gidebilirsiniz birazcik esinden yana umudun varsa.
Uzaklastirma aldirsaniz ters mi teper peki, pisman mi olur, daha cok mu sinirlenir?Şuan doğuda sıkıntılı bir yerdeyiz, burada dışarı bile çıkamıyorum. Burada kalmayı hiç istemem. Batıda olsaydık bunu yapardım ama burda çok zor.
Mesleki olarak çok zor duruma düşer ve çok daha ters teper. Zaten lojmanda kalıyoruz benim burada kalmam mantıklı değil işler çirkinlesece can güvenliğim de tehlikeye girer.Uzaklastirma aldirsaniz ters mi teper peki, pisman mi olur, daha cok mu sinirlenir?
Anladim , o zaman hayirlisi olsun diyeyim , eşinden yana hic umudun kalmadiysa, konussak da olmaz anlamaz diyorsan, icinde tamamen bitirdiysen gitmek en mantiklisi o zaman.Mesleki olarak çok zor duruma düşer ve çok daha ters teper. Zaten lojmanda kalıyoruz benim burada kalmam mantıklı değil işler çirkinlesece can güvenliğim de tehlikeye girer.
Tedbir nafakasi diye bisey var. Bosanma devam ederken de alıyorsunuz ki.Herkese merhaba, boşanmaya karar verdim ama ne zaman gitmeliyim, mantıklı olan nedir bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
27 yaşındayım, 3 yıllık evliyim, 2 yaşında çocuğum var. Eşimle 2 yıl sevgililik döneminden sonra evlendik, toplamda 5 yıllık birlikteliğimiz var. Erken yaşta evlenip bir de üzerine çocuk sahibi olmanın derin pişmanlığını yaşıyorum. Evliligimizde son 1 yıldır aşamadığımız sorunlarımız var, daha doğrusu benim aşamadığım. Suan eşimin görevi nedeniyle doğuda bir ilcedeyiz, çok detay verip deşifre olmak istemiyorum. Evlenmeden önce özel sektörde çalışıyordum, zaten mezuniyetyen kısa bir süre sonra evlendik çok çalışma hayatım olmadı ama bir mesleğim var.
Şimdi sorun şu ki son 1 yıldır eşimin ciddi derecede öfke kontrol problemi var. Ailesiyle yaşadığım sorunlara girmiyorum bile. Onlara karşı beni savunup sonrasında hayatı zehir edecek sözler söyleyen biri. Bu 1 yıl içinde çok yıprandım, ben ne kadar sakinleştiysem kendisi bir o kadar agresifleşti. Her kavgamızda hakaret etmeye başladı, yetmedi bir sonrakinde küfretmeye başladı o da yetmedi artık üzerime yürümeye başladı. Bunlar da kesmedi fiziksel olarak itip savurma yakama yapışma gibi eylemleri oldu.
Bende tabiki tüm bunlara sessiz kalmayı bıraktım ve kendisine artık aynı tonda karşılık veriyorum. Öyle kocamdir yapar sakinleşince geçer modunda biri değilim. Artık bu evliliğin düzeleceğini düşünmüyorum, düzelmesini de istemiyorum. Sevgim de saygım da bitti buna çok eminim.
Boşanmaya karar verdim fakat şuan çalışmıyorum. 1 ay önce arabamızı değiştirdik ve tüm birikimimiz gitti üzerine de kredi ödüyoruz. Şimdi çıkıp çekişmeli boşanma davası açınca gecicek olan sürede maddi olarak zorluk cekebilirim.
2024 kpssye hazırlanmaya karar verdim. Sizce bu evde bir yandan çok çok cüzi miktarda para biriktirmeye çalışıp en azından sınav dönemine kadar kalmam mı daha mantıklı, ki bunu hiç istemiyorum. Yoksa çocuğumu da alıp ailemin yanına gidip orada sınava hazırlanmak mı daha mantıklı? Bunun kararını veremiyordum bugün ki kavgamıza kadar. Ama bugün çocuğumun doğumu gününden sonra gitmeye karar verdim sizce doğru mu yapıyorum. Boşanma sonuçlanana kadar maddi olarak hiçbir şeyim olmayacak.
Bunu bilmiyordum bende burada öğrendim, teşekkür ederim.Tedbir nafakasi diye bisey var. Bosanma devam ederken de alıyorsunuz ki.
Ona göre bu temaslar asla fiziksel şiddet olarak sayılmıyor bana abartma diyordu yaptıktan sonra. Ailemin evinde de kendi düzenim gibi rahat olamayacağım belki ama en azından burada olmaktan iyidir diye düşünüyorum. Ailem sonuçta bu yaşıma kadar kaldığım insanlar, bir yıl dişimi sıkarım, atanamazsam bile haklarımı alıp özel sektörde çalışırım kendi duzenimi kurarım.Kesinlikle çocuğunuzu bu ortamda büyütmemelisiniz dediğiniz gibi fiziksel şiddet de içeren büyük kavgalar varsa. çocuklarımız huzurlu ortamlarda büyümelli. ailenizin destek olacağına iannıyorsanız en kısa zamanda toparlanıp gidin. sevmediğiniz soğuduğunuz bir adamla aynı evde yaşama bi yere kadar aynı yatağa girme düşüncesi bile korkutucu
Canım cazu, uzun zamandır kendimde konuşacak gücü bile bulamıyorum. Hayat enerjim çekildi sanki, her şey çok zor geliyor. Çok uğraştım ama olmadı, olmuyor. Şimdilik itip savurma olan şeyler elbet daha ileriye de gidecek, bunu yapan diğerini de yapar. Ne gerek var beklemeye değil mi. Sonuçta her şey bir hakaret ile başlayıp buralara gelmedi mi. Oğlumun doğum gününü kutlayıp ona son bir anı bırakıp gitmek istiyorum. Artık buralarda nefes alamıyorum. Çok güçsüzüm şuan psikolojik olarak, bir yanım yapma belki düzelir çocuğa yazık diyor, bir ywnimda saçmalama kendine gel burdan çıktıktan sonra düzeliceksin diyor.Ahh1Tutaste uzun zamandır konuşamamıştık, topiğe de gelemedin , neler yaşamışsın
konuyu okuduğumda sonra farkettim sen olduğunu, şaşırdım.
çok üzüldüm yaşadıklarına. zaten baya uzak bir yerdeydin , orada ne kadar zorlandığını da hep ifade ediyordun aslında.
davanı açıp , ailenin yanına dönmek en mantıklısı gibi görünüyor kuzum.
hakkında en hayırlısı olsun..
Ben yalvarıp yakarmaların kısa süreli olacağını düşünüyorum. Ne zaman kendimi toparlayacagım dediyse her zaman üzerine koyarak gitti. En fazla 1 ay sessiz sakin, o da ben susup alttan alınca. Sadece canımı sıkma dedim diye çakıcam sana da bir tane diyip hakaretler etmeye başlayan biri. Düzelecek diye bir ümidim yok, günü kurtarır ancak.ailenin yanına git davanı aç canım eğer ki bir ihtimal varsa da ilişkinize dair bu süreçte çözülürse çözülür.