bosanacagim adamin ilk esinden cocugunun benim alin terimle alacaklarimdan pay almasini istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin psikolojiniz bozulmuş. Size ve Çocuğunuza bi şey olduktan sonra ne olursa olsun artık onu da düşünmeyin
evet bozdular psikolojimi.turk silahli kuvvetlerine bagislarim cocuk esirgemeye veya uni ogrencilerine burs verilsin isterim ama benden mal kaciran adamin cocugu olmaz

evet bozdular psikolojimi.turk silahli kuvvetlerine bagislarim cocuk esirgemeye veya uni ogrencilerine burs verilsin isterim ama benden mal kaciran adamin cocugu olmaz
Bunları düşünüp kurarak kendinize zarar veriyorsunuz. Önce bi boşanın, yeni hayatınızı kurun, evinizi alın sonra düşünürsünüz.

Bilmediğim için yazıyorum, baba bir olunca yarı üvey, anneler bir olunca tam üvey kardeş mi olunuyor?
Hayir anne baba bir olmazsa tam uvey kardes oluyor
Mesela benim ilk evliligimden bir oglum var
Esimin de ilk evliliginden bir oglu var , ikimizin ogullari uvey kardes
Ama esimle ortak bir kizimiz var , her ne kadar bu kelimeyi kullanmasak ve sevmesek de abileriyle yari uvey kardes

Allah gecinden versin kötüyü düşünmeyin.
Oğlunuz ve siz çok uzun bir hayat sürün umarım.
Pek benzer değil ama benim bir tanıdığım kadın vardı bekardı, yeğenlerine kırgındı. Her şeyini sağlığında bağışladı. Eğer ölürse direkt o kurumlar alacak hepsini.

anladım teşekkür ederim.Bazen görüyorum babalar birse öz kardeş olduğunu, anneler birse üvey olduğunu iddia eden insanlar gördüm.Sizide yorumlarınızdan az çok tanıdığım için böyle bir şey söyleyeceğinizi de aklım almadı, mutlaka başka bir şeyden bahsediyorsunuzdur diye düşünerek sordum.Soy babadan geçer mantığıyla insanlar çok saçma ve kırıcı şekilde konuşabiliyorlar çünkü.

bende bu uveylık olayını bır turlu anlamdıramıyorum sonucta doguran kısı aynıysa baba farklı olsa da kardes kardestır bence karındasdan gelır kardes cunku
Kesinlikle aynı fikirdeyim, kardeş karındaştan gelmesine rağmen, babalar birse öz anneler birse üvey diyor toplumun büyük kesimi.Genetik olarakta bir fark olmamasına rağmen diretiyorlar birde.Benimde sinirlerimi bozan bir bakış açısı açıkçası.

Çok yıpranmışsınız belli,çocuğunuza ait olan mal o öldükten sonra (Allah gecinden vresin2) yasal mirasçısı yoksa- karısı,çocuğu gibi- kardeşi hak sahibi olur diye biliyorum ben, kaçta kaç hakkı olur bilmem ama hakkı oluyor, en iyi avukat arkadaşlar varsa onlar bilir aydınlatır sizi,belki yazmışlardır bile. Ancak vasiyet yazılırsa ölüm halinde şu kuruma veya şu kişiye diye o ayrı. Onda da kafaya taklırsa dava yolu açık sanırım.

Ablacim once bir bosanin rahatlayin. Sonra evi kendi ustunuze alin, cocugunuza kalir zaten. Cocugunuz buyuyup anlayaca yasa gelince de konusun beriki tarafa para gitmesin. Bu kadar dert edinmeyin her seyin yasal bir cozumu iyi kotu var.

G gunesdogacakbence şu an bu adamla iletişim halinde misiniz ?
yok canim cok az iletisimimiz var.bosanmaya kararliyiz.bak en son ne oldu anlatayim.kimlik kartimi kaybetmistim.evde aradim bukamadim.bulamazsin onu artik uzerinden zaman gecti dedi.ben de kimligim kotu kisilerin eline gercerse davalik olursam bana yardim edecek misin dedim.ben zor durumda olan herkese yardim ederim dedi.zor duurmda olursan sana da yardim ederim tabi dedi.bu sozunden ne anliyorsun sen?

ben bundan kotu bırsey anlamadım sahsen
nıye yardım etmesını beklıyorsunuz kı kayıp basvurusu yapın ?

Onu bana bir kisi soyleme cesaretinde bulundu , agzinin payini aldi , bir daha beni gorunce yolunu degistirdi
Soy anneden gecer , benim cocuklarim öz kardes ben boyle dusunuyorum ve soyluyorum , size aciklarken mecburen bilimsel ve toplumsal aciklamasini yaptim
Ancak dedigim gibi soy anneden gecer ama bizimki gibi ataerkil toplumlarda erkekten gectigi saniliyor

Buna kesinlikle katılıyorum.
Evladımı büyütürken özellikle emin oldum. Biz apayrı coğrafi bölgelerdeniz eşimle. Çocuğumun damak zevki, huyu suyu, tepkileri, sevdikleri, sevmedikleri resmen benim izimi taşıyor. Çocuğu kim yetiştirirse onun yetiştirme izi oluyor çocukta, anneden anneye geçen bir şey aslında soy.

Ben yardımsever bir insanım, nasıl başı sıkışan herkese yardım ediyorsam sana da ederim. Biz ayrı olsak da ihtiyacın olursa yanındayım.
Ben bunu anladım ama iş boşanmaya dönerse artık tanımaz sizi.

Size sonuna kadar katılıyorum.Nelere kafa yoruyor iki kişide .ilk eşden olan çocukta devamlı konu mankeni şeklinde .Herkes kıza mal kalmasın diye çeşitli planların peşinde.Enteresan bir şekilde bu kız ileride baya bir mal mülk sahibi olacakmış gibi bir his oluştu içimde.

Aslinda soydan kastettigim bu degildi benim
Soy dedigimiz sey dna ile genlerimizin aktarimi yani soyle anlatiyim mesela soyunuzu ogrenmek istiyorsunuz dedenizin dedesi anneannesinin anneannesi vs bunu arastirmak icin bilim adamlari sizin neslinizi anne uzerinden takip etmek zorunda , yani kim oldugunuzu anne uzerinden belirleyebilirler ,babadan boyle bir aktarim yapilamiyor
Hani toplumda soy ile baba bagdastirilir , babasi olmayana soyu belli diil vs vs denir , soyadi babadan gecer ya hicbiri bilimsel degil , tamamen insan uydurmasi

Cocugun karakteristik ozelliklerine gelirsek o degisken benim kizim tamamrn babasinin kopyasi mesela

Bu arada zeka da erkek cocuklarina tamamen anneden gever , kiz cocuklarina yuzde 50 anne yuzde 50 babadan gecer

Ya nasil bir psikolojidir bu yarabbim. Bir anne dusuncelerinde evladini olduruyor. Birde bu arada zaten kendisi coktan olmus gitmis bir ev varmista o kime kalacakmis. Cokta fi fiii. Ben olmusum evladim olmus napacaksiniz yeniden dirip oturmayimi planliyorsunuz. Uvey ogluma kaldiysa dirilince cikartamayiz mi diyorsunuz. Allah akil fikir ve huzur versin ne diyiiiim

Ben diger konuda demistim ama sizin sorununuz adamin cocuguna verdigi nafaka vs diye. Ama kabul etmemistiniz. Diger cocuk size dert olmus malesef ve bu boyle dev etmez huzursuzluk gecmeyecek belli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…