- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- 398
- Konu Sahibi gunesdogacakbence
-
Yine de sorunuzun cevabını vereyim siz veya çocuğunuzun çocukları olmazsa o zaman pay alabilir ancakcocuguma bisey olsa kardesi diye duser mi
Aynı fikirdeyim.Benimde kaybettiğim eşimden bir oğlum, ikinci eşimden de iki oğlum var, öz kardeşler hepside.Hiç bu tanımlamalardan haberleri bile yok, yarın saçma sapan biri böyle bir şey söylese kırılıp üzülecekler biliyorum.Benimde o yüzden çok zoruma gidiyor bu bakış açısı.Eşimin de eski eşinden iki çocuğu var ne yani onlar ve benim çocuklarım öz kardeş sınıfında olacak, ama benim doğurduğum üç çocuk üvey mi olacak? Gerçekten bu ataerkil anlayış insanı çok yıpratıyor.Onu bana bir kisi soyleme cesaretinde bulundu , agzinin payini aldi , bir daha beni gorunce yolunu degistirdi
Soy anneden gecer , benim cocuklarim öz kardes ben boyle dusunuyorum ve soyluyorum , size aciklarken mecburen bilimsel ve toplumsal aciklamasini yaptim
Ancak dedigim gibi soy anneden gecer ama bizimki gibi ataerkil toplumlarda erkekten gectigi saniliyor
Ayni anneden doganlar oz be oz kardestir , otesi yokAynı fikirdeyim.Benimde kaybettiğim eşimden bir oğlum, ikinci eşimden de iki oğlum var, öz kardeşler hepside.Hiç bu tanımlamalardan haberleri bile yok, yarın saçma sapan biri böyle bir şey söylese kırılıp üzülecekler biliyorum.Benimde o yüzden çok zoruma gidiyor bu bakış açısı.Eşimin de eski eşinden iki çocuğu var ne yani onlar ve benim çocuklarım öz kardeş sınıfında olacak, ama benim doğurduğum üç çocuk üvey mi olacak? Gerçekten bu ataerkil anlayış insanı çok yıpratıyor.
Gözlerim açık kaldı,cocuguma bisey olsa kardesi diye duser mi
Bildigim kadariyla duser,ama bence haksizlik...cocuguma bisey olsa kardesi diye duser mi
Nasıl da kızmışsınız haklı sebebiniz vardır muhakkak ki tabi. Üniversite de temel hukuk görmüstük orda bu miras işleri vardı. Uvey de olsa kardeşi siz de olmazsaniz illaki de düsecektir. Tabi hukukçular daha iyi bilir. En iyisi noterden birsey olursa suraya bagıslanacak diye vasiyet çıkartmanız zamanı gelince.bosanma asamasina girdim. kararim net.bir onceki konuma bakarsaniz anlarsiniz.dusuncem soyle.bosaniyorum.adamin ilk esinden bir cocugi var.benden de bir cocugu var.bu cocuklar baba ayni anne farkli kardes oluyorlar.ben cocuguma ev almayi dusunuyorum ilerde.Bunu simdeden nasil dusunuyorsun demeyin.Hayatta dusunmedik seyler insanin basina geliyor.benim cocuguma bisey olsa ilerde, alacagim ev uvey kardese duser mi? bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirin.
Diğer çocuğun annesi kimlikte farklıysa düşmez benceDüşer sanırım.
Çocuğun evlenmeden gencecik yasinda vefat etse,sen de coktan ölmüş olsan allahaskina öbür dünyaya mi taşıyacan tapuyu? Daha sana ne ister evi yiksalar ister otursalar. Ote tarafa gitmissin,bir sal daaaa:)cocugum evlenmeden bisey oldu diyelim Allah korusun.ben de hayatta yokum.o zaman uvey kardesinw dusmezmi
cocugum evlenmeden bisey oldu diyelim Allah korusun.ben de hayatta yokum.o zaman uvey kardesinw dusmezmi
cocuguma bisey oldu diyelum uvey kardesine duser mi
cocuguma bisey olsa kardesi diye duser mi
Sacma sacma işler ya hele bi evi al da ondan sonra düsünürsün bunlarıbosanma asamasina girdim. kararim net.bir onceki konuma bakarsaniz anlarsiniz.dusuncem soyle.bosaniyorum.adamin ilk esinden bir cocugi var.benden de bir cocugu var.bu cocuklar baba ayni anne farkli kardes oluyorlar.ben cocuguma ev almayi dusunuyorum ilerde.Bunu simdeden nasil dusunuyorsun demeyin.Hayatta dusunmedik seyler insanin basina geliyor.benim cocuguma bisey olsa ilerde, alacagim ev uvey kardese duser mi? bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirin.
Adalet okudum dusmuyor esinizin ilk cocuguyla kan bagınız yok
Hee ben oglunun ustune yapacagi kısmı okumamisim sandim ki tapu onun ustune olursa uvey evlat hak talep ediyormu diye soruyor sandim ona gore cevap verdim.Hanımefendi kendisnin kan bağı yok ama çocuğunun üvey kardeşiyle soy bağı var baba bir olduğu için. Konu sahibi oğlumun adına yapıcam evi diyor zamanı geldiğinde ve eğer oğlu hiç evlenmezse ya da evlenip çocuğu olmazsa pay baba bir olan kardeşe ve yiğenlerine kalır pay bu şekilde dağıtılır. Benim teyzem vefat etti miras paylaşımı yapılmadı eşi hayattaydı çocukları olmadı normalde dava açılsa pay alabiliyorlardı ama eniştem de vefat edince annemlere yiğenleri olarak yani kardeş çocukları olarak pay düştü kardeşlere de düştü hepsi pay aldı. Hatta eniştemin üzerine olan mal ve evlerden eniştemin kardeşleri pay aldı teyzemin kardeşleri ve annemler alamado bile eniştemin üzerine yapıldığı için teyzemin sağlığında
evet tapuyu obur dunyaya tasicam.orda satip daha genis bir ev alacam cehennem manzarali.hatta balkonunda cay icip benimikinin benden bu dunyada benden kacirdigi ve cehenneme goturdugu evde zebanilerle hasir nesir olmasini izlicem.cevabim tatmin edici olmustur umarimÇocuğun evlenmeden gencecik yasinda vefat etse,sen de coktan ölmüş olsan allahaskina öbür dünyaya mi taşıyacan tapuyu? Daha sana ne ister evi yiksalar ister otursalar. Ote tarafa gitmissin,bir sal daaaa:)
sana da Allah akil fikir versinÇocuğuma bir şey olduktan sonra malın mülkün ne önemi var Allah aşkına? Düşmanımın olsun istersen. He ben öldükten sonra çocuğuma bir şey olup mal kardeşine düşerse de, ölmüşüm la zaten. Ne oluyorsa olsun bana ne. Şimdiden sizin öldüğünüz, çocuğunuzun da öldüğü ve sonrasında evin ne olacağı zamanları düşünüyorsanız da Allah akıl fikir versin size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?