• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosanacagim adamin ilk esinden cocugunun benim alin terimle alacaklarimdan pay almasini istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cocuguma bisey olsa kardesi diye duser mi
Eğer siz Allah gecinden versin ölseniz Çocuğunuz da evli değilse çocuğu da yoksa miras üst soya geçer.
Ama bunları düşünmek için çok erken.
Siz evi Alıp kendi üstünüze yapın. Ilerde Çocuğunuz evlenince ona verirsiniz. Ya da siz ölünce zaten Çocuğunuza kalır.
Evi ayrıldıktan sonra alın.

hayır bosandıktan sonra esınızın ılk esınden olma cocuga miras dusmez
ınsan kotulerle karsılasınca herseyı dusunuyor arkadaslar yadırgamayın 3 tl ıcın ınsan ölduruyorlar konu sahıbıne yuklenmeyın bellıkı kotu bırıyle mucadelede

Bosandiktan sonra vefat ederseniz mallariniz sadece cocugunuza gecer , esiniz vefat ederse mallari iki cocugu arasinda paylasilir
Sizin obur cocukla bir baginiz yol sizden ona hicbirsey kalmaz
Kardeslik babadan kaynakli , konunun sizinle alakasi yok

Şimdi şöyle oluyor..evlilikten sonra alırsanız evi sizin adınıza bile olsa boşanma durumunda eşiniz de pay alır yani çocuğu doğrudan pay alamaz dolaylı yoldan pay almış olur..olurda esinize bisey olursa onun cocugu hissedar olacaktır..yani kısacası evlilik sonrası alınan herşeye eşiniz de ortak olacağından ve çocuğu da onun mirasçısı olduğundan dolayı dolaylı yoldan ortak olacaktır..

sizin çocuğunuza aldığınız ev eğer çocuğunuzun başına bir şey geldiğinde eşi ve çocukları olursa 1/4 eşine 3/4 çocuklarına kalır. evli ancak çocuğu yok ise 1/2 eşine 1/2 alt soyu olmadığı için anne babaya kalır. Eğer o tarihte baba vefat etmiş ise babaya düşen miras babanın mirasçılarına yani babadan olan kardeşlere kalır.

yani çocuğunuz (Allah korusun) vefat ettiğ tarihte eşi yada alt soyu olmaz ise miras üst soya kalır. %50 babaya babao tarihte ölmüş ise direk babnın alt soyuna geçer. Yada baba vefat ettikten sonra alt soyuna geçer. Ama geçermi evet geçer.

bosanma asamasina girdim. kararim net.bir onceki konuma bakarsaniz anlarsiniz.dusuncem soyle.bosaniyorum.adamin ilk esinden bir cocugi var.benden de bir cocugu var.bu cocuklar baba ayni anne farkli kardes oluyorlar.ben cocuguma ev almayi dusunuyorum ilerde.Bunu simdeden nasil dusunuyorsun demeyin.Hayatta dusunmedik seyler insanin basina geliyor.benim cocuguma bisey olsa ilerde, alacagim ev uvey kardese duser mi? bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirin.
Kocan kızına mal kalmasın diye üzerine ev almıyor. Sen oğlum ölürse kıza kalır mı diyorsun . Ne kadar ince hesap peşindesiniz. Oğlun ölcekte sen ölcende offf. Siz ve kocanız aynı düşüncedesiniz tencere kapak misali. Iyi düsünün .İyi insanlar sizi bulsun. Evrene iyi msj gönderin siz ve oğlunuz öldükten sonra kime düşmüş ne önemi var. Dünya malı dünyada kalıyor .

Allah korusun bana bir şey oldu , çocuğıma bir şey oldu.. isterse ev sokaktaki hiç tanımadığım insana geçsin...

Üvey değil yarım kan kardeş

Tabii ki kalır

Ama yazmışlar yukarıda konu sahibinin çocuğu vefat edecek ve onun alt soyu eşi vs olmayacak o şartta

Bağış yapar vasiyet bırakır ona kalmamasını sağlarsınız da bu hırs size zarar
Aynen yani o kadar sart bir araya gelmeli ki miras taaa oraya kadar kalsin. Bu kadar seyi nasil dusunebiliyorlar ben cok sasiriyorum. Hayati zorlastirmaktan baska bir sey degil.

hayır bosandıktan sonra esınızın ılk esınden olma cocuga miras dusmez
ınsan kotulerle karsılasınca herseyı dusunuyor arkadaslar yadırgamayın 3 tl ıcın ınsan ölduruyorlar konu sahıbıne yuklenmeyın bellıkı kotu bırıyle mucadelede
Bu psikoloji normal değil, hiç bir kötülüğü de aşacak çare üretmez.

Boşansın, üvey kızından uzaklaşsın oldu bitti.
Kendini, oğlunu öldürdü yahu üvey evlata ev kalır mı diye
Hangi yaşadığın, hangi ev, hangi para senin ölümünden hatta yetmedi bir de evladın ölümünden daha önemli?
Alelade NEFRET bu. Anlayamıyorum evet. Boşanılır, tedavi olunur, evlatla güzel günler için adım atılır. Konu sahibi memur, çaresiz de değil.

konu sahıbı sız onlara kalmasında cocugumdan sonra kıme kalırsa kalsın yeterkı onlara kalmasın sokakta gecene kalsın ama onlara kalmasın dıyorsunuz

bellıkı cok ıncıtmısler zaten sızın cocugunuza bırsey kalmasın dıye sızın paranızında gectıgı evı baskasının ustune yapan adam bu adam ... bukadar ınce dusunmek zorunda kaldıgınız ıcın uzuldum ve haklısınız cunku hakkınızı yedıler

sız kendı adınıza alın evı bosandıktan sonra

Bu psikoloji normal değil, hiç bir kötülüğü de aşacak çare üretmez.

Boşansın, üvey kızından uzaklaşsın oldu bitti.
Kendini, oğlunu öldürdü yahu üvey evlata ev kalır mı diye
Hangi yaşadığın, hangi ev, hangi para senin ölümünden hatta yetmedi bir de evladın ölümünden daha önemli?
Alelade NEFRET bu. Anlayamıyorum evet. Boşanılır, tedavi olunur, evlatla güzel günler için adım atılır. Konu sahibi memur, çaresiz de değil.
bosanıp uvey kızından uzaklasmasının hukukla alakası yok :) konu sahıbı mıras hukukunda bılmedıgı bırseyı sormak ıstedı bız bıldıgımızı soylerız destek de alırsanız ıyı olur bu surecı daha kolay atlatırsınız derız okadar. herkes kendı yasadıgını bılır . kendı oglunu öldurmedı bu sızın kurdugunuz cumle cok daha acı. allah korusun ogluma bırsey olursa dedı. bızler de dusunebılırız bana bırsey olursa suna kalacak dıye ben sırf bu yuzden ev aldım öldugumde cocugum rahat etsın en azından aılesınden bır ev kalsın dedım olabılır

sevgı gıbı nefret duygusu da ınsana has bır duygudur bosanacak zaten tedavı de olur bunun sorusuyla hıc alakası yok caresızım de demıyor konu sahıbı sordugu soru basıt coşmaya gerek yok bıldıgımızı yazar gecerız bukadar basıt .

sahsen bende hakkımı yedıklerı ıcın bosandıgım adamın ılk cocuguna benden ev kalacagına kımsesızlere kalsın ıhtıyac sahıplerıne kalsın o ev ısterım mesela bunu bılmek ve ıstemek konu sahıbının hakkı

bosanma asamasina girdim. kararim net.bir onceki konuma bakarsaniz anlarsiniz.dusuncem soyle.bosaniyorum.adamin ilk esinden bir cocugi var.benden de bir cocugu var.bu cocuklar baba ayni anne farkli kardes oluyorlar.ben cocuguma ev almayi dusunuyorum ilerde.Bunu simdeden nasil dusunuyorsun demeyin.Hayatta dusunmedik seyler insanin basina geliyor.benim cocuguma bisey olsa ilerde, alacagim ev uvey kardese duser mi? bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirin.
Düşer... Benim öz dayım vefat etti baya varlıklı idi neyse ani ölüm olduğu ne eşi ne çocuğu kimse olmadığı için miras davası açıldı. Dedemin diğer eşinden olan 4 çocuğu da davaya dahil edildi. Baba bir ana ayrı kardeş sayıldı, hatta diğer anneden mirasa dahil edilen çocuklardan hayatta olmayanların çocukları dahil edildi.

bosanıp uvey kızından uzaklasmasının hukukla alakası yok :) konu sahıbı mıras hukukunda bılmedıgı bırseyı sormak ıstedı bız bıldıgımızı soylerız destek de alırsanız ıyı olur bu surecı daha kolay atlatırsınız derız okadar. herkes kendı yasadıgını bılır . kendı oglunu öldurmedı bu sızın kurdugunuz cumle cok daha acı. allah korusun ogluma bırsey olursa dedı. bızler de dusunebılırız bana bırsey olursa suna kalacak dıye ben sırf bu yuzden ev aldım öldugumde cocugum rahat etsın en azından aılesınden bır ev kalsın dedım olabılır

sevgı gıbı nefret duygusu da ınsana has bır duygudur bosanacak zaten tedavı de olur bunun sorusuyla hıc alakası yok caresızım de demıyor konu sahıbı sordugu soru basıt coşmaya gerek yok bıldıgımızı yazar gecerız bukadar basıt .

sahsen bende hakkımı yedıklerı ıcın bosandıgım adamın ılk cocuguna benden ev kalacagına kımsesızlere kalsın o ev ısterım mesela bunu bılmek ve ıstemek konu sahıbının hakkı
Hukukla alakası olmayan tonla şey var evet
Çoşulacak durum da yok
Vasiyetname direk bu günler için olur, sağlıksız düşüncelerin hukukla doğrudan bağlantısı da vardır, bu durumu da savunmak çoşmakla ilişkilendirmekten çok çok daha önemli bir vuku

Hukukla alakası olmayan tonla şey var evet
Çoşulacak durum da yok
Vasiyetname direk bu günler için olur, sağlıksız düşüncelerin hukukla doğrudan bağlantısı da vardır, bu durumu da savunmak çoşmakla ilişkilendirmekten çok çok daha önemli bir vuku
ıkı defadır yuksekten yazıyorsunuz bana :) canınız sagolsun
dusuncenıze saygı duyuyorum ben genelde dusuncelere saygı duyarım . konu sahıbının edınecegı malın kıme kalacagını bılmek ıstemesı onun hakkıdır . noterde ve tapuda calısanlar bu soruya hergun benzer cevaplar verıyorlar normal bır soru cunku bu :) vasıyetnamede bazen cozum olmuyor ıtıraz edıp dava acabılırler bazı noktalarda .

Bosandiktan sonra vefat ederseniz mallariniz sadece cocugunuza gecer , esiniz vefat ederse mallari iki cocugu arasinda paylasilir
Sizin obur cocukla bir baginiz yol sizden ona hicbirsey kalmaz
Kardeslik babadan kaynakli , konunun sizinle alakasi yok

var işte milana

bu miras garip bir iş

örneğin konu sahibinin büyük büyük dedesine Mısır'dan mal mülk kalsa hani filmlerde olur ya

konu sahibinin çocuğu, çocuksuz olarak vefat ederse eşinin çocuğuna da hisse düşer

yine film gibi olsun onlar kardeş kan bağı var

( bu doğrudur yanlıştır ayrı konu ama mevcut durum bu)

ıkı defalar yuksekten yazıyorsunuz bana :) canınız sagolsun
dusuncenıze saygı duyuyorum ben genelde dusuncelere saygı duyarım . konu sahıbının edınecegı malın kıme kalacagını bılmek ıstemesı onun hakkıdır . noterde ve tapuda calısanlar bu soruya hergun benzer cevaplar verıyorlar normal bır soru cunku bu :)
Aşk olsun, beni anlamadın sen sen beni anlamadın :)
Bak tane tane yazıcam beni anla.
Sen de ben de konu sahibini düşünüyoruz. Sen sorusuna cvp verelim sadece diyorsun ben de senin dediklerinin üstüne ilave yapıp bugününle mutlu olmalısın, sarmaşıklarından, sana bunları yaşatanlardan kurtulmalısın diyorum sen çoşma diyorsun.
Kim kime yüksekten yazıyor :)

konu sahıbı bunu aslında bu ıslerde ıyı bır avukata veya tapuya sor degısebılır bu durum mırası alabılen de var alamayanda var burda da yazmıslar mesela babamın ılk esınden abılerıme mıras kaldı bana kalmadı dıyen de olmus . mıras kalır dıyen de olmus . en ıyısı avukata sormak ve vasıyetname hakkında da bılgı almak

teyzem sag allahım guzel omur versın, cocugu yok esıyle arası kotu anlatamayacagım bır sebepten dolayı bosanma ısını ertelemek zorunda . ölursem mırasım su ıkı yegenıme kalsın dıye vasıyet yazmıs vasıyet de dayımda kasasında duruyormus yanı bana ve bır kuzenım var ona bırakmıs baya yuklu bır mıras ben bunu yenı ogrendım . kardeslerı var esı var ama ozellıkle bıze bırakmak ıstemıs mırasını ,bana bırsey olursa demıs.

bende bunu sordurucam ogrenıcem gecerlılıgı varmı nedır ne degıldır cunku esıne kalmaması lazım kotu bır olayın ıcınde teyzem gerekırse ucan kuşa verır tum varlıgını o durumda. esıne kalmaması ıcın ne yapması lazım bunu ogrenmemı rıca ettı bende benzer bır kaosun ıcındeyım yanı can sıkıcı bu mevzular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back