• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosanacagim adamin ilk esinden cocugunun benim alin terimle alacaklarimdan pay almasini istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cocuguma bisey olsa kardesi diye duser mi

Kanım dondu.
Gerçekten.
Bunu düşünecek kadar ne yaşadınız bilmiyorum ama anne/baba bir/ayrı fark etmez, kardeş onlar.
Kendinize alın evi.
Size bir şey olursa çocuğunuza düşer.
Ona bir şey olduğunda bir ailesi varsa, onlar alır, yoksa kardeş/babanın da hakki doğar.
Ama gidin once tedavi olun.

var işte milana

bu miras garip bir iş

örneğin konu sahibinin büyük büyük dedesine Mısır'dan mal mülk kalsa hani filmlerde olur ya

konu sahibinin çocuğu, çocuksuz olarak vefat ederse eşinin çocuğuna da hisse düşer

yine film gibi olsun onlar kardeş kan bağı var

( bu doğrudur yanlıştır ayrı konu ama mevcut durum bu)
Ya ben cocugum olurse kismini anlamamisim , yani aklima bile gelmeyecek bir mevzu bu benim
Ben olursem miras kime kalir diye algilayarak yaptim yorumumu
Sonra yorumlara goz atinca anladim konu sahibi cocugum da olurse kime kalir demis
O zaman evet kendi cocugu yoksa vs babaya ve kardese kalir
Neticede uvey muvey onlar yuzde 50 kardes , konu sahibi kabul etmek istemese de
Baba ortak olmasaydi tam uvey kardes olurdu ve kalmazdi miras

en iyisi bir avukatla görüşmek. tabii ki kk hanımları içerinde bilgili, tecrübeli kişiler vardır ama yüz yüze bir avukatla konuşmak en mantıklısı görünüyor. yanlış yönlendirme olmaması açısından diyorum sadece.

Ne alaka Allah aşkına herşey bitti boşandınız da bir ev meselesi mi kaldı yani bunu mu dert ettiniz. Zaten boşanmış olacaksınız ve boşandıktan sonra aldığınız mülk sizin kimse mirasçı olamaz. Evet çocuğunuz babasının soyadını taşıyacak ama ileride çocuğunuz evlenince onun üzerine de olsa o ev eşinin ve çocuğunun olacak mirasçı onlar olacak kardeş mirasçı olmaz. Ancak çocuğu olmazsa o zamanda anne babaya o da yoksa kardeşe yiğene geçiyor

senin oğlundan babasına düşerse, babasından da diğer çocuğa düşer bence. ama çok abes bi düşünce tarzı.

Bekar bir annenin parası ile alınan ev , annenin mirasçısı olmayan birine düşmez gibi geliyor.

Evet çocuğunuzun kardeşi. Ama sizin mirasciniz değil.

Evi kendi üzerinize yapıp çocuğunuza hediye edin.

Ben bu konuda kesin bilgi sahibi değilim. Ama bu çözüm en mantıklı çözüm gibi duruyor.

Cocugunuzun evi cocugunuz 40yasina geldiginde mesela ölürse ve bekarsa siz de yoksaniz tabi ki o kardesine düşer tek mirasçısı odur çünkü ama evli barkliysa ailesine kalir.
Bu kadar detayli dusunerek yasamayin yalan dünya ben ölmüşüm çocuğum ölmüş kime kalirsa kalsin.

bosanma asamasina girdim. kararim net.bir onceki konuma bakarsaniz anlarsiniz.dusuncem soyle.bosaniyorum.adamin ilk esinden bir cocugi var.benden de bir cocugu var.bu cocuklar baba ayni anne farkli kardes oluyorlar.ben cocuguma ev almayi dusunuyorum ilerde.Bunu simdeden nasil dusunuyorsun demeyin.Hayatta dusunmedik seyler insanin basina geliyor.benim cocuguma bisey olsa ilerde, alacagim ev uvey kardese duser mi? bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirin.
Boşanmanız halinde üzerinize alacağınız her türlü taşınır taşınmaz malların tek varisi kendi alt soyunuzdur, yani çocuğunuz.
Sizin evladınızla eşinizin ilk evliliğinden olan evladı eşinizin ölümü halinde eşinizin alt soyu olduğundan ondan kalacak mirasta eşit hakka sahip oluyor ama o çocuk sizin kan bağınıza sahip olmadığından mirasınızda hak sahibi olamıyor.

Allah göstermesin kimseye evlat acısı yaşatmasın, çocuğunuza bir şey olsa evliyse eşine varsa çocuklarına, bekarsa ve anne babası sağsa anne babaya kalıyor mirası ama baba bir anne ayrı kardeşe kalmıyor, benzer bir durum yaşanmıştı oradan biliyorum.

bosanma asamasina girdim. kararim net.bir onceki konuma bakarsaniz anlarsiniz.dusuncem soyle.bosaniyorum.adamin ilk esinden bir cocugi var.benden de bir cocugu var.bu cocuklar baba ayni anne farkli kardes oluyorlar.ben cocuguma ev almayi dusunuyorum ilerde.Bunu simdeden nasil dusunuyorsun demeyin.Hayatta dusunmedik seyler insanin basina geliyor.benim cocuguma bisey olsa ilerde, alacagim ev uvey kardese duser mi? bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirin.
Siz eşinizden önce ölürseniz elbette eşinize pay düşer. Dolayısıyla eşinizin vefatında ilk çocuğuna da pay düşer. Eger vefat degil de bosanma soz konusuysa zaten yarisi esinize duser normal mal rejimine gore nikah kiydiysaniz.Oğlunuzun adına özel hesap açabilirsiniz.

G gunesdogacakbence ne yaşadınız, neler yaşatıldı da bu kadar ince ayrıntılara kadar düşünmeye itildiniz bilmiyorum ama kanunen eşinizin ilk evliliğinden olan çocuğu, sizin paranızla alınacak ve çocuğunuz için planladığınız eve mirasçı olmasın istiyorsanız, boşandıktan sonra evi kendi üzerinize alın, çocuğunuz mirasçı olarak o eve sahip olsun. Evlenir çoluk çocuğa karışırsa ve tabii ki isterseniz çocuğunuzun üzerine hibe yoluyla devir yaparsınız.

Duser
Ama su dusunce biciminiz cok ugursuz ve yanlis. Cocugunuz olurse malinin kime dusecegini siz degil, cocugunuz belirler. isterse kardesini miras listesinden cikarabilir. En garantisi bosandiktan sonra kendi ustunuze alin, miras yoluyla cocugunuza gecsin.
Ote yandan dedigim gibi soyle bir seyi dusunmeniz cidden cok garip.

Ya ben cocugum olurse kismini anlamamisim , yani aklima bile gelmeyecek bir mevzu bu benim
Ben olursem miras kime kalir diye algilayarak yaptim yorumumu
Sonra yorumlara goz atinca anladim konu sahibi cocugum da olurse kime kalir demis
O zaman evet kendi cocugu yoksa vs babaya ve kardese kalir
Neticede uvey muvey onlar yuzde 50 kardes , konu sahibi kabul etmek istemese de
Baba ortak olmasaydi tam uvey kardes olurdu ve kalmazdi miras
Bilmediğim için yazıyorum, baba bir olunca yarı üvey, anneler bir olunca tam üvey kardeş mi olunuyor?

Bilmediğim için yazıyorum, baba bir olunca yarı üvey, anneler bir olunca tam üvey kardeş mi olunuyor?
bende bu uveylık olayını bır turlu anlamdıramıyorum sonucta doguran kısı aynıysa baba farklı olsa da kardes kardestır bence karındasdan gelır kardes cunku

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back