• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosanacagim adamin ilk esinden cocugunun benim alin terimle alacaklarimdan pay almasini istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cocugum evlenmeden bisey oldu diyelim Allah korusun.ben de hayatta yokum.o zaman uvey kardesinw dusmezmi
Neden takıldınız buna bu kadar?
Allah korusun
Allah çocuğunuza uzun ömür versin
Bir vasiyatname yazdırırsınız olur biter arkadaşların dediği gibi

Ama boşanmadan ev alırsınız eşinizde yarısını ister dolayısıyla o çocuğunda hakkı olur

Enteresan bir konu, beynim alev aldı.
Etraflıca araştırın,siz böyle yazınca bilgilerimden emin olamadım. Oğlunuzun mirasçılarına bağlı tamamen de iyiyi çağırmak, iyiyle dolup taşmak varken neden bu düşünceler?
Nefretiniz kalbinizi öyle ele geçirmiş ki yavrunuza ölümü kondurabiliyorsunuz

Etraflıca araştırın,siz böyle yazınca bilgilerimden emin olamadım. Oğlunuzun mirasçılarına bağlı tamamen de iyiyi çağırmak, iyiyle dolup taşmak varken neden bu düşünceler?
Etraflıca araştırın,siz böyle yazınca bilgilerimden emin olamadım. Oğlunuzun

mirasçılarına bağlı tamamen de iyiyi çağırmak,
iyiyle dolup taşmak varken neden bu
düşünceler?

Ben anlıyorum bayanı. Boşanmasında sanırım payı var yada çocuklar arasında ayrım oldu gücüne gidiyor. Zor bir durum.

Ben anlıyorum bayanı. Boşanmasında sanırım payı var yada çocuklar arasında ayrım oldu gücüne gidiyor. Zor bir durum.
Anne ölmüş, çocuk ölmüş gerisinin derdiyle bugünü zehir etmenin bir faydası yok ki.
En büyük intikam, düşmanlara inat mutlu olmaktır. Böyle şeylerin tasasına şimdiden düşüp, bugünü zehir etmek niye? Kimsenin yarına çıkıp çıkmayacağının garantisi yok.

Ben ilk defa böyle bir konuyla rastlaştım ve çok şaşırdım

Boşanma sebebi çocuk değil, kocası aylık bir miktar alıyormuş zorla. Kendi aldığı evi de abisinin üzerine yapmış. Konu sahibi haklı ama bu tür şeyleri düşünmemek lazım.

Miras hakkı var ama bunun için önce sizin ölmeniz yani evin oğlunuza kalması çocuğunuzun alt soy mirasçısı bırakmadan ölmesi vasiyeti olmaması, halinde eski eşinize oda ölmüşse ve onun mirasçısı olan çocuklarına kalabilir. Ama bunu düşünmek ne kadar sağlıklı bilemedim. Bu hikayede Allah korusun siz ve oğlunuz öldükten sonra geri kalana ne olduğu kimin umrunda. Üstelik yaşadıklarınızda eşinizin eski eşinden olan oğlunun zerre payı ve suçu yokken. Siz iyi bir baba tercihi yapmadınız diye çocuğunuzla kardeşi arasına şimdiden böyle tehlikeli düşünceler sokmayın kafanıza, siz kocanızdan ona olan nefretinizden onun oğlunu sevmeyebilirsiniz ama o çocuğunuzun kanı kardeşi, bunu unutmayın. Yani aynı durum o çocuk içinde var o çocuğada birşey olsa şartları varsa sizin çocuğunuzda onun mirasçısı olacak. İlerde kim kimin malına, bazen bir damla kanına muhtaç hale gelir bilinmez. Eşinizle ne yaşarsanız yaşayın, kalbinizi böyle düşüncelerle kirletmeyin. Çünkü o çocukar kardeş. Allah biz kullar böyle hesaplara girdiğimizde gülermiş. Allah korusun çocuğunuz bir rahatsızlansa ve dermanı kardeşinin vereceği organda, ilikte olsa hiç düşünmeden canına can olsun diye siz teklif edersiniz o evi ikna etmek için. Anlıyorum şimdi yaralısınız, bir hukukçu olarak size tavsiyem eşinizle haklarınz için sonuna kadar mücadele edin ama bu kadar ince hesaplara girmeye gerek yok. Dünyada siz ve yavrunuz kalmadıktan sonra kime ne kaldığının bir önemi yok öyle düşünün.

cocuguma bisey olsa kardesi diye duser mi

Kendi üzerinize alırsanız, sizden sonra allah esirgesin ona da birşey olursa babasına ve kardeşine düşer. Ama hayat böyle yaşanmaz. Sakin olun. Ayrıca vasiyet Yolu ile böyle bir durumda kendi ailenize kalmasını sağlayabilirsiniz.

G gunesdogacakbence hala aynı evde misiniz ?
Konuna gelirse sen öldükten sonra ev oğluna kalır, oğlundan sonraki ( ölüm) varislerini vasiyetnamende belirtirsin.
Rahat ol biraz, ilk adamdan yollarını ayir bir nefes al.

cocugum evlenmeden bisey oldu diyelim Allah korusun.ben de hayatta yokum.o zaman uvey kardesinw dusmezmi

Gıdının gıdısı derler bizde.
Ben yokum, çocuğum evlenmedi ve başına bir şey geldi vs. vs.
Nereleri düşünüyorsunuz anlamıyorum.
Ben öldükten sonra, çocuğum öldükten sonra gerisi beni zerre ilgilendirmez.

Üvey kardeşi mi alır, düşman mı alır ne önemi var.

İyiyi dusunun iyiyi cagirin arkadasim. Sizi gectim cocugunuz öldükten sonra mal derdi de olmamali artik. Kaldi ki zaten uvey kardese kalmaz sanmiyorum.

Üvey değil yarım kan kardeş

Tabii ki kalır

Ama yazmışlar yukarıda konu sahibinin çocuğu vefat edecek ve onun alt soyu eşi vs olmayacak o şartta

Bağış yapar vasiyet bırakır ona kalmamasını sağlarsınız da bu hırs size zarar

Avukat değilim ama Eğer ortada sahipsiz bir mülk varsa o zaman düşer sanıyorum. Yani sonuçta babadan bir kan bağı var. Sende ne dert ediyorsun yazarsın bir vasiyet men edersin onuda olur biter. Oğlundan sonra evi şuna bağışlıyorum dersin kafan rahat olur.
Vasiyetin pek bir hükmü yok bizim ülkemizde. Bir itiraz davasına bakiyor.

Şöyle ki onlar babalar aynı olduğu için üvey değil öz kardeş oluyorlar ayrıca ilk çocuğunun annesi vefat ettiyse ona kalmaması için uğraşmanız kötü kalplilik olur eğer annesi yaşıyorsa kalmaması için avukatlara falan danışın bir yolu mutlaka vardır kendi doğurduğunuz çocuk için şimdi alırsanız ve yaşı küçükse o 18 yaşına geldiğin de Allah nasip ederse tapusunu onun üzerine yaparsınız kimseye bir şey kalmamış olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back