• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşamak mı? 1 sene daha beklemek mi?

Aslinda ben de genel olarak boyle dusunurum.
Ancak konu sahibinin tasinmak isteme sebepleri cok da belirli degil ki,
burada mutsuzum alisamadim tasinalim,
peki gidecegi sehre (direk ailesinin yanina tayin ihtimali var mi bilmiyorum ama genelde birden fazla sehirle sansini deniyor insanlar) alisacaginin orada mutlu olacaginin garantisi var mi,
insan mutlulugu icinde, kapisini kapattiginda yuvasinda bulmali, yoksa su olursa mutlu olurum diyen kisilerin mutlu oldugunu gormedim ben.

Bir tanidigim vardi, on yil cocugu olmamis, hep ondan dert yanardi, sanirsiniz cocugu olunca dunyalar onun olacak. Cocuk sahibi oldular, adam ayni negatif adam, simdi de baska seyden dolayi mutsuzmus, falan filan...

Konu sahibi de bana boyleymis gibi geliyor, O yuzden esinin ona guvenip tayin istememesi bana dogrusu geliyor acikcasi.
Bende aynı şeyi düşündüm.
Kpss ye çalıştim olmadı, kursu vardı uzaktı, ehliyet alacaktım eşim öğretmedi,6 yılda kimseyle arkadaşlık kuramadım.
Herhangi birşey yapmama üzerine kurulu olursa insan, nereye gitse mutlu olmaz gibi geliyor bana.

Çekişmeli bosanicam demesi cahillik, ona bişey demiyorum. Ama bu hayatta seneler öncesinde verdiğimiz bı sözü ömrümüz boyunca tutabiliyo muyuz gerçekten? Evlilik böyle bişey değil ki. Sen baştan tamam dedin şimdi ölene kadar benim memleketimde yaşamak zorundasın diyemez kimse. Bı şehirde yaşamadan orayı sevmediğini, orda yapamadığını nerden bileceksin. Böyle şeylerin karşılıklı artışıyla eksisiyle konuşulması gerekiyo ki ben eşin konu sahibini gecistirdigini düşünüyorum. Ben bu şekilde fikirlerime önem verilmeli gecistirilsem çok sert tepki veririm
Evet zamanla gorebilirsin bazi seyleri ama ikna etmek ugrasmak yerine cekismeli birde bosancam demek sacma geldi.. zaten evlilikler bir tuhsf artik

Yani kesinlikle batıya dönerim demiyordu bu griesum hic güzel değil ömür boyu yasamam batıya döncem diyordu bende Giresunu bile bile geldim döneceğimizi düşünerek ama bu kadar yıl bekleyeceğimizi düşünmüyordum eşim hala batıya döneceğiz diyor ama vaktinde

Eşinizin bir kabahati yok bu durumda size nokta atışı tarih vermemiş. Siz kabul edip gelmişsiniz. Boşanmayı bu sebepten çekişmeliye çevirmeniz imkansız bu arada

Siz sosyallesmek icin caba göstermemissiniz ki kurslara gitmemissiniz cevreniz esinizden ibaret olmuś.
Esimi sevmiyorum deseniz tamam boşan deriz. Ya da esim kötü viri cinsel uyumumuz yok saygisiz,kaba vs..

Satır aralarında okuduğuma göre eşiniz vefalıymış, anladığım kadarıyla düşüncelerinizi de önemsiyor. Eşinizin ailesi de iyi insanlarmış öyle yazmışsınız.
Dediğinize göre siz de fedakarlıklar yapmışsınız, evlenirken zora sokmamışsınız (sokmalı mıydınız?) altınları sanırım eşinize vermişsiniz ki bu da zaten ortak kullanmak demek oluyor, burada bana katılmayanlar olacaktır fakat altınlar evlenen kişiler rahat etsin diye takılıyor ve bence eşinizle birlikte kullanmanız da gayet normal.
Yani ortada fedakarlık falan yok.
Çekişmeli boşanmayı düşünüyormuşsunuz.
Siz iyi misiniz?
Madem sevmiyorsunuz eşinizi, güzelce konuşun eşinizle boşanın gitsin o adamcağızı da kurtarın kendisini sevmeyen bir kadınla yaşamaktan. Belki karşısına onu seven birileri çıkar.

Ben de ist dan eşimin memleketine geldim. Tam da dediğin gibi bi yer ve yaşadıklarının hepsini yaşadım yaşıyorum. Seni anlıyorum. Aşırı sinir bozucu. Ama kocamı boşamak bi de çekişmeli boşamak hiç aklıma gelmemişti🤔

Ay yeminle dert anlatmaya gelen insanı daha çok dert sahibi yapiyosunuz ya. Sevmediğiniz bir şehirde yaşamak zorunda olmak, orda sıkışmak, bunalmak nedir bilmiyo mu kimse? Eş kişisinin sizin mutsuzlugunuza kulak tıkamasi da cabası. Konu sahibi haklı, bu sene vazgeçen adam seneye neden vazgecmesin? Bence madem bosanmayi göze aldınız, eşinize de açık açık soyleyin. Ya tayinini bu seneye aldır ya da ben bunaldım gidiyorum deyin ve gidin gerçekten de. Hemen boşanma davası acmasaniz da o bı seneyi ailenizin yanında geçirin mesela

Ben bir şehri sevmenin tamamen insanın kendi elinde olduğuna inanıyorum. Konu sahibi çalışmıyor, ehliyet dahi almamış kocasının öğretmesini bekliyor, kurslar uzak diye gitmeye üşenmiş, kapımı çalan olmadı diyor kendisi bir kere kimsenin kapısını çalmamış baktığınız zaman sizce arkadaş edinmek için uğraşmış mı bence uğraşmamış. 6 senede bir kişiyle bile arkadaş olamadıysa sorumlusu 400.000den fazla kişinin yaşadığı Giresun şehri mi? Üniversiteyi okumaya gittiğimde ilk hiç sevmedim, genelde öyledir zaten sudan çıkmış balık gibisin zamanla kendimi zorladım tek başımı birsürü yer gezdim, yeni insanlar tanıdım. Ben de evlenip başka şehire gittim ama alışmaya sevmeye çalıştım. Konu sahibinin eşinin tayin istediği yeri seveceğinin garantisi var mı? Hayır yok. Bir şehirde sıkışmak, bunalmak ne demek evet biliyorum ama bunun çözümünün benim elimde olduğunu da biliyorum. Konu sahibinin tek arzusu boşanmak değil o çekişmeli boşanmak istiyor. Kaldırıldığını iddia ediyor ama başka sayfalarda da yalanlamış orası muallak yani.

Bence sizde sorun var. Bende ailemi bıraktım Trabzona geldim. 2.5 yıldır burdayım. Hiç kimseyi tanımıyordum. Eşimin de arkadaşlarla görüşelim ailece onlar gelsin biz gidelim tarzda insan da değil. Sonra ben kendi kendime çevre edindim. Hatta o çevre sayesinde kendime iş buldum. Bunları da evlendiğimin 5.ayında yaptım. Yani insan yeter ki istesin. Bence siz ordan ayrılmayı kafanıza koyduğunuz için. Bu tür şeylere de girişmek istemediniz. Sırf bu yüzden evlilik bitirilmez.

Sadece şehri sevmediğiniz ve kocanız tayin istemediği için boşanmayı düşünüyor olamazsınız. Her seçim bir vazgeçiştir. Ve siz altı yıl içinde bulunduğunuz ortama alışamadıysanız sevemediyseniz sebebi çok farklı şeyler olabilir. Boşanırsanız yada kocanıza boşanırım diye rest çekerseniz pişman olabilirsiniz. İyi düşünüp harekete geçin

Ben bir şehri sevmenin tamamen insanın kendi elinde olduğuna inanıyorum. Konu sahibi çalışmıyor, ehliyet dahi almamış kocasının öğretmesini bekliyor, kurslar uzak diye gitmeye üşenmiş, kapımı çalan olmadı diyor kendisi bir kere kimsenin kapısını çalmamış baktığınız zaman sizce arkadaş edinmek için uğraşmış mı bence uğraşmamış. 6 senede bir kişiyle bile arkadaş olamadıysa sorumlusu 400.000den fazla kişinin yaşadığı Giresun şehri mi? Üniversiteyi okumaya gittiğimde ilk hiç sevmedim, genelde öyledir zaten sudan çıkmış balık gibisin zamanla kendimi zorladım tek başımı birsürü yer gezdim, yeni insanlar tanıdım. Ben de evlenip başka şehire gittim ama alışmaya sevmeye çalıştım. Konu sahibinin eşinin tayin istediği yeri seveceğinin garantisi var mı? Hayır yok. Bir şehirde sıkışmak, bunalmak ne demek evet biliyorum ama bunun çözümünün benim elimde olduğunu da biliyorum. Konu sahibinin tek arzusu boşanmak değil o çekişmeli boşanmak istiyor. Kaldırıldığını iddia ediyor ama başka sayfalarda da yalanlamış orası muallak yani.

Başka sayfalarda ne dediğini bilmiyorum çekişmeli boşanmak istemesini de onaylamiyorum zaten. Ama herşeyin insanın kendi elinde olduğuna da inanmıyorum. O şehirdeki insan sayısıyla alakası yok bence arkadas edinip edinememenin. O şehir buna müsait mi, insanların bı araya gelebileceği ortamları imkanları sağlıyor mu bunlar önemli. Kaldı ki herşey bı yana, belki de konu sahibi Giresun'un insanını sevmemistir. Ben Giresun'a hiç gitmedim bı bilgim yok bu arada, ama bı bölgenin insanının kafa yapısıyla uyuşmadığin için de mutsuz ve yalnız kalabilirsin.

esim benim yaşadığım sehirde is buldu die burda kaldik ailemin her isine kosar her pazar kahvaltilari birlikte yapariz ya annemler gelir ya biz gideriz annemler her gun ugrar vs esimin annesi babasu memlekette yalniz yaşıyor koyde baska yaninda kalan cocugu da yok
Bi de eşi dinlemek lazım. Özellikle her pazar kahvaltısı mevzusunda🙄 zira hemen hergün bundan bıktım diyen kadınlar konu açıyor🤷‍♀️

Yani sizin için bu kadar büyük problem olduğunu anlamamıştır sizde konuşarak derdini anlatmak yok mu? Ay çok tuhafıma gitti evliliği evcilik sanar gibi bi haliniz var sıkıldım oynamıyorum der gibi çocuk gibisiniz doğru düzgün sebebiniz bile yok. Eşiniz tayin seneye dediğinde itiraz edin gerekirse tartışın öyle yada böyle bi çözüm bulunur tamam deyip susuyorsanız adamın hiçbişeyden haberi yok karımla mutluyum sanıyo karısı içten içe ayrılsam tazminat alsam diye ayrı bi dünyada bide utanmadan eşimle mutluyum hiç bi sorun yok demişsiniz üzüldüm eşiniz adına. siz dünyayı bilgisayar oyunu kendinizi de başrol sanıyosunuz galiba düşüncelerinizden eşinizi haberdar etmeye tenezzül etmemişsiniz bile

Başka sayfalarda ne dediğini bilmiyorum çekişmeli boşanmak istemesini de onaylamiyorum zaten. Ama herşeyin insanın kendi elinde olduğuna da inanmıyorum. O şehirdeki insan sayısıyla alakası yok bence arkadas edinip edinememenin. O şehir buna müsait mi, insanların bı araya gelebileceği ortamları imkanları sağlıyor mu bunlar önemli. Kaldı ki herşey bı yana, belki de konu sahibi Giresun'un insanını sevmemistir. Ben Giresun'a hiç gitmedim bı bilgim yok bu arada, ama bı bölgenin insanının kafa yapısıyla uyuşmadığin için de mutsuz ve yalnız kalabilirsin.

Her şehirde sadece oranın yerlisi yaşamıyor ki. Tayin, eş, aile, okul, iş vb sebeplerle bir sürü yerden insan gelmiştir eminim oraya. Kaldı ki sadece yerlisi bile yaşasa tek bir insan tipi yok. Her yerin olduğu gibi oranın da iyisi kötüsü, açık fikirlisi, dar görüşlüsü vs bir sürü insan vardır. Genelleme yapmak yanlış. 10 haneli köy değil ya insanlar neden bir araya gelemesin? Ben bunun tamamen insanın kendi elinde olduğuna inanıyorum

Benim çok Giresunlu arkadaşlarım var. Kendim de çok kez gittim. Sosyal yaşam olarak çok canlı bir şehir. İnsanları da genelde çok rahatlardır. Ben o yüzden abarttığını düşünüyorum konu sahibinin. Komşuculuk genel olarak hiçbir yerde kalmadı zaten. Ben Trabzondayım. Giresun'a göre büyüktür. Ama yine komşuluk ilişkileri yok yani.

Bu dediğinizde haklısınız fakat tayinden bahsediyor konu sahibi yani esnaf değil ki adam düzeni değişsin işleri durulsun . Alacağım tayini dediğine göre öyle bir hakkı da var zor değil demek ki. Ve evin bütün yükü de ev hanımlarında oluyor adamın anasını bacısını ev hanımı ağırlayıp nazlarıyla oynuyor eve para getiriyor diye yasadıgın sehir bile adama göre ayarlanıcaksa ev hanımı insan değil robot oluyor bu durumda.
Alıntıladığım üye genel bir serzenişte bulunduğu için genel bir cevap verdim ben. Ama konu sahibine de bakarsak adam fikrini değiştirmiş olabilir gayet hakkı. Eğer bunu koz olarak kullanmıyorsa tabii.
Burada eleştirilen konu sahibi 6 senede çevre yapamamış sırf bu yüzden boşanma lafını gündeme getiriyor, konuşma yok, uzlaşma yok. Baştan belli bir durum var. Adamın sözüne mi güvenip 6 sene sosyalleşmedi?

Bana göre mantıklı değil. Siz evliliği ömür adamak olarak görürseniz karşıdaki beyefendi de söke söke o ömrü adatıyor.

Bdv bayramda bile ailesini göremeyenlerle dolu. Haftada 3 5 kez kv görülüyor. Kadın annesini yılda birkaç kez anca görüyor. Gelenekler diyerek de bu absürt dengesizlik normalleştiriliyor.
Bana göre de mantıklı değil ama adamın çakılı işi varsa kadın mecbur gidecek. Evlenmeseymiş o zaman. Uzakta olmak aileleri görmemek için de bir bahane değil. Bir bayram birine önce gidilir diğer bayram diğerine. İstenirse denge bulunabilir.

Her şehirde sadece oranın yerlisi yaşamıyor ki. Tayin, eş, aile, okul, iş vb sebeplerle bir sürü yerden insan gelmiştir eminim oraya. Kaldı ki sadece yerlisi bile yaşasa tek bir insan tipi yok. Her yerin olduğu gibi oranın da iyisi kötüsü, açık fikirlisi, dar görüşlüsü vs bir sürü insan vardır. Genelleme yapmak yanlış. 10 haneli köy değil ya insanlar neden bir araya gelemesin? Ben bunun tamamen insanın kendi elinde olduğuna inanıyorum
Arkadaşlar ilçedeyim ben küçük bir ilcede.

Alıntıladığım üye genel bir serzenişte bulunduğu için genel bir cevap verdim ben. Ama konu sahibine de bakarsak adam fikrini değiştirmiş olabilir gayet hakkı. Eğer bunu koz olarak kullanmıyorsa tabii.
Burada eleştirilen konu sahibi 6 senede çevre yapamamış sırf bu yüzden boşanma lafını gündeme getiriyor, konuşma yok, uzlaşma yok. Baştan belli bir durum var. Adamın sözüne mi güvenip 6 sene sosyalleşmedi?

Bana göre de mantıklı değil ama adamın çakılı işi varsa kadın mecbur gidecek. Evlenmeseymiş o zaman. Uzakta olmak aileleri görmemek için de bir bahane değil. Bir bayram birine önce gidilir diğer bayram diğerine. İstenirse denge bulunabilir.
Hiçbir bayram ailemde değiliz

Back