• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşamak mı? 1 sene daha beklemek mi?

Türkce konusmuyorum galiba. Niye anlatamıyorum adam beni oyalıyor kandırdı. Karsınızdaki size sözünü tutmasa hala aynı mı olur her şey
Adamın ailesi Giresunda mı Giresunda sen oraya evliliğin başında bunu bilerek mi gittin evet, adam sana şu kadar sene sonra kesin taşınırız demiş mi hayır, sadece ben Giresunu sevmiyorum ilerde batıya tayin isteyebilirim demiş, senin için istanbul bu kadar önemliyse bu ihtimale güvenip insamn evlenir mi? Bunun neresi kandırma, sanırsın adam düğünü yapınca apar topar Giresuna tayin istemiş ki o halde bile eşin sana kocalık yönünden bir sıkıntısı yoksa boşanma nedeni olmaz.
Hadi herşeyi geçtim, adamın sana bir yanlışı yokken, evine sana bağlıyken koynuna girip gizliden gizliye adamın parasının derdine düşmek nedir. Bu senin için boşanma nedenidir, anlatırsın anlaşmalı boşanırsın. Ama kocanın suçu olmayan bir boşanmada kocadan nafaka tazminat almak için plan yapmak nedir.

Benimde ünv oda arkadaşım Giresunluydu , bir evleri vardı denize karşı. Ve biz zengin değiliz giresun da hep böyledir demişti. Çok da düzgün bir aileydi. Modern bir şehir diyordu.
Evet öyledir Giresun. Özellikle Tirebolu ilçesi. İnsanları çok moderndi. Benim okulum da tam denizin karşısındaydı 😊

Merhaba arkadaşlar. Biz eşimin memleketinde yasıyoruz İstanbuldan Giresuna geldim. ben bütün çevremi ailemi memleketimi bırakıp geldim. Eşimi seviyorum her istediğim yapar aileside burda onlarla da sorunum yok fakatttt sadece sosyal hayatımı onlardan ibaret olması baydı artık beni cünkü böyle biri değildim ben bir çok arkadaşı olan sosyal biriydim ben bu şehre 6 yıldır alısamadım cocugum da yok. düşünün ki bir tane dahi arkadaş edinemedim.(gerçi virüs var arkadaşım olsada değişen bir şey olmayacak) Oturduğumuz semtlerde hiç komsuluk yok. Eşimin de çevresi yok birde sürekli valizle hazırlan yolculuk yap git ailenin yanına artık zor gelmeye başladı.. Eşim bana geçen sene söz verdi bu yıl tayin alcam batıya diye. Sonra bir sebepten dolayı vazgeçti ve seneye alcam diyor amaaaaaaaaaaa ben bu şehre katlanamıyorum artık ve eşimin beni cocuk gibi kandırması oyalaması zoruma gitti. güzel bir yer fakat bana göre değilmiş . Ben de rest cekmeyi düşünüyorum ne kadar sevsemde sevgi bir yere kadar diye düşünüyorum ve seneye de bir şeyi bahane edip vazgeçer diye korkuyorum cok kararsızım ailemi de üzmek istemiyorum 🙄birde boşanırsam çekişmeli bosanmayı düşünüyorum bu sene tayin alıcam deyip vazgeçtiği İcin mahkemeye beni kandırdı diyeceğim(kanıtımvar) ama bu kadar kolay mı bu işler tek basıma altından kalkabilirmiyim. Sadece arkadaşlarım İcin dönmek istediğimi düşünmüş cogunuz ama öyle değil ben o arkadaşların coguyla su an konusmuyorum bile.. Şehri sevemedim. Ailemi özlüyorum. Kafa dengi insan yok burda kalabalık bir semt değil. Eşim ailesine babalık yapıyor babası oldugu halde. Kız kardeşlerinden tut herkes eşime kosuyor her sorunda ama ben ailemi göremiyorum böyle olacağını bilseydim tabikide evlenmezdim. Eşim cok vefalı birisi ama abiside babası da var iyi insanlar diye her şeye kosmak zorunda mı? Evlenirken cok fedakarlık yaptım zora sokmadım altınlarımı bile verdim vee simdi de buraya alısamadım memleketime gidelim dedim diye herkes sımarık ilan etmiş beni hep ben mi yapıcam fedakarlığı sizde biliyorsunuz ki 3 yıl önceki düşünceleriniz bile değişebilir
İstanbul mu?
Ayrılacaksanız oksijeni olmayan bir şehir için evliliğini bitirmek çılgınlık. Sevmiyorum istenbul'u belki bu yüzden bu yorumum

Merhaba arkadaşlar. Biz eşimin memleketinde yasıyoruz İstanbuldan Giresuna geldim. ben bütün çevremi ailemi memleketimi bırakıp geldim. Eşimi seviyorum her istediğim yapar aileside burda onlarla da sorunum yok fakatttt sadece sosyal hayatımı onlardan ibaret olması baydı artık beni cünkü böyle biri değildim ben bir çok arkadaşı olan sosyal biriydim ben bu şehre 6 yıldır alısamadım cocugum da yok. düşünün ki bir tane dahi arkadaş edinemedim.(gerçi virüs var arkadaşım olsada değişen bir şey olmayacak) Oturduğumuz semtlerde hiç komsuluk yok. Eşimin de çevresi yok birde sürekli valizle hazırlan yolculuk yap git ailenin yanına artık zor gelmeye başladı.. Eşim bana geçen sene söz verdi bu yıl tayin alcam batıya diye. Sonra bir sebepten dolayı vazgeçti ve seneye alcam diyor amaaaaaaaaaaa ben bu şehre katlanamıyorum artık ve eşimin beni cocuk gibi kandırması oyalaması zoruma gitti. güzel bir yer fakat bana göre değilmiş . Ben de rest cekmeyi düşünüyorum ne kadar sevsemde sevgi bir yere kadar diye düşünüyorum ve seneye de bir şeyi bahane edip vazgeçer diye korkuyorum cok kararsızım ailemi de üzmek istemiyorum 🙄birde boşanırsam çekişmeli bosanmayı düşünüyorum bu sene tayin alıcam deyip vazgeçtiği İcin mahkemeye beni kandırdı diyeceğim(kanıtımvar) ama bu kadar kolay mı bu işler tek basıma altından kalkabilirmiyim. Sadece arkadaşlarım İcin dönmek istediğimi düşünmüş cogunuz ama öyle değil ben o arkadaşların coguyla su an konusmuyorum bile.. Şehri sevemedim. Ailemi özlüyorum. Kafa dengi insan yok burda kalabalık bir semt değil. Eşim ailesine babalık yapıyor babası oldugu halde. Kız kardeşlerinden tut herkes eşime kosuyor her sorunda ama ben ailemi göremiyorum böyle olacağını bilseydim tabikide evlenmezdim. Eşim cok vefalı birisi ama abiside babası da var iyi insanlar diye her şeye kosmak zorunda mı? Evlenirken cok fedakarlık yaptım zora sokmadım altınlarımı bile verdim vee simdi de buraya alısamadım memleketime gidelim dedim diye herkes sımarık ilan etmiş beni hep ben mi yapıcam fedakarlığı sizde biliyorsunuz ki 3 yıl önceki düşünceleriniz bile değişebilir
Üzülerek söylüyorum ama gerçekten rahatmi batiyor yapmayın Allah aşkına ailenize istedigin zaman gidebiliyorsun eşin vefalı diyosun sence saçmalık değilmi sonra bosansan pişmanım demeye başlarsın bence sorun sende iyi düşün bu kadar sosyal olup arkadaş edinemeyen sensin adam napsin kendini kapatmissin güzel arkadaşım kapatma eğer eşini sevmiyorsan ayrı bişey hem seviyorum hem eşim çok iyi kendine dert arama 6 sene sonra baba evine dönmek te kolay değil

6 yıldır ehliyet dâhi almamışsınız.
Hiçbirsey yapmadan evde oturunca canı sıkılır, neye kime saracağıni şaşırır insan. Haklısınız.
Bunun suçlusu eşiniz mi siz mi karar verip, ona göre davranın bence.

Ayrıca batı batı diyorsunuz da batıdaki her şehir çok büyük ve gelişmiş değil.

Son düzenleme:
En başta nasıl karar verdin peki İstanbul gibi yerden Giresun'a gitmeye? O zaman ne düşündün? Döneriz diye mi gittin?
Hem batıya tayin olsa bile küçük bir şehre de olabilir yine cok sosyal olmayan...Bence sen eşini sevmiyorsun

Seviyon ama cekismeli bosanma icin hain planlar icindesin😂 sahsen sen evliligi cicek bocek bulut gunes sanmissin🙄 ya bu kadar basit mi hakket? Ben kocami sevsem alternatif uretirdim ve bi sekilde ikna ederdim. Bu is cocuk oyuncagi mi? Mutsuz olursun sevmezsin cinselligin kotu olur siddet olur ne bilim buyuk bi sorun. Emin ol babanin evinede donsen eski hayatin seni bekliyor olmayacak.. tuhaf geldin bana dogrusu. Mutsuzsan bise demem bosanmaya ama seven insan bu kadar kolay gecer mi?

Hemcinslerimiz genelde iş, meslek sahibi değiller, olanların da bir kısmı evlenince bırakırım kafasında olduğundan kocalarının peşinden gitmeleri mantıklı değil mi?
Adam mı işini bırakıp gitseydi?
Bana göre mantıklı değil. Siz evliliği ömür adamak olarak görürseniz karşıdaki beyefendi de söke söke o ömrü adatıyor.

Bdv bayramda bile ailesini göremeyenlerle dolu. Haftada 3 5 kez kv görülüyor. Kadın annesini yılda birkaç kez anca görüyor. Gelenekler diyerek de bu absürt dengesizlik normalleştiriliyor.

Ay yeminle dert anlatmaya gelen insanı daha çok dert sahibi yapiyosunuz ya. Sevmediğiniz bir şehirde yaşamak zorunda olmak, orda sıkışmak, bunalmak nedir bilmiyo mu kimse? Eş kişisinin sizin mutsuzlugunuza kulak tıkamasi da cabası. Konu sahibi haklı, bu sene vazgeçen adam seneye neden vazgecmesin? Bence madem bosanmayi göze aldınız, eşinize de açık açık soyleyin. Ya tayinini bu seneye aldır ya da ben bunaldım gidiyorum deyin ve gidin gerçekten de. Hemen boşanma davası acmasaniz da o bı seneyi ailenizin yanında geçirin mesela

Sizin mantiginiza gore sizin memlekete tayin aldirdiginizda esinin de seni bosamak istemesi gerek.. sen surekli onlara gitmek isteyeceksin onlarin bir ihtiyaci oldugunda sen koşacaksın tamam senin ailen de sizi darlamayacak ama olacak bunlar sonucta esin mutsuz olacak o zaman da .. yani bunun sonu yok ki o zaman ortalarda bir sehire her iki aileden uzaga gitmeniz gerekecek bu sefer her tatilde ikiye boluneceksiniz senin ailen benim ailem die. Tamam kandirmasi hos degil ama demek ki adamin isine gelmiyor ki oyalıyor ya da sebepleriniz burdaki herkes gibi ona da mantikisz geliyor
Şunu da ekleyeyim esim benim yaşadığım sehirde is buldu die burda kaldik ailemin her isine kosar her pazar kahvaltilari birlikte yapariz ya annemler gelir ya biz gideriz annemler her gun ugrar vs esimin annesi babasu memlekette yalniz yaşıyor koyde baska yaninda kalan cocugu da yok onlarin daha cok ihtiyaci var ha muhtac degiller ama esim ben neden orda degilim de burdayim ya da biktimm ailenden diip bosasin beni oldu mu yani

Son düzenleme:
Ay yeminle dert anlatmaya gelen insanı daha çok dert sahibi yapiyosunuz ya. Sevmediğiniz bir şehirde yaşamak zorunda olmak, orda sıkışmak, bunalmak nedir bilmiyo mu kimse? Eş kişisinin sizin mutsuzlugunuza kulak tıkamasi da cabası. Konu sahibi haklı, bu sene vazgeçen adam seneye neden vazgecmesin? Bence madem bosanmayi göze aldınız, eşinize de açık açık soyleyin. Ya tayinini bu seneye aldır ya da ben bunaldım gidiyorum deyin ve gidin gerçekten de. Hemen boşanma davası acmasaniz da o bı seneyi ailenizin yanında geçirin mesela
Niye ? Asil konu sahibinin yaptigi sey ayip. Bastan herfle evlenip oldugu yere gelmis sonra mizikcilik yapmis gibi gozukuyo. Madrm oyle bastan herifi cagirsaydi belkk adam evlenmeyecekti bu kadinla🙄 ok adamin soz verip yapmamasida kotu ve istemedigin bi yerde yasamak kotu o ayri., ama evlilikte karsilikli sorumluluklar vardir. Ayrica seviyorum ayagina yatiyor ve cekismeli bosancam diyor, tuhaf degil mi🙄

Sonunda anlayan birisi çıktı. Teşekkür ederim cok sağolun ❤️❤️

Niye ? Asil konu sahibinin yaptigi sey ayip. Bastan herfle evlenip oldugu yere gelmis sonra mizikcilik yapmis gibi gozukuyo. Madrm oyle bastan herifi cagirsaydi belkk adam evlenmeyecekti bu kadinla🙄 ok adamin soz verip yapmamasida kotu ve istemedigin bi yerde yasamak kotu o ayri., ama evlilikte karsilikli sorumluluklar vardir. Ayrica seviyorum ayagina yatiyor ve cekismeli bosancam diyor, tuhaf degil mi🙄

Çekişmeli bosanicam demesi cahillik, ona bişey demiyorum. Ama bu hayatta seneler öncesinde verdiğimiz bı sözü ömrümüz boyunca tutabiliyo muyuz gerçekten? Evlilik böyle bişey değil ki. Sen baştan tamam dedin şimdi ölene kadar benim memleketimde yaşamak zorundasın diyemez kimse. Bı şehirde yaşamadan orayı sevmediğini, orda yapamadığını nerden bileceksin. Böyle şeylerin karşılıklı artışıyla eksisiyle konuşulması gerekiyo ki ben eşin konu sahibini gecistirdigini düşünüyorum. Ben bu şekilde fikirlerime önem verilmeli gecistirilsem çok sert tepki veririm

Sizin mantiginiza gore sizin memlekete tayin aldirdiginizda esinin seni bosamak istemesi gerek.. sen surekli onlara gitmek isteyeceksin onlarin bir ihtiyaci oldugunda sen koşacaksın tamam senin ailen de sizi darlamayacak ama olacak bunlar sonucta esin mutsuz olacak o zaman da .. yani bunun sonu yok ki o zaman ortalarda bir sehire her iki aileden uzaga gitmeniz gerekecek bu sefer her tatilde ikiye boluneceksiniz senin ailen benim ailem die. Tamam kandirmasi hos degil ama demek ki adamin isine gelmiyor ki oyalıyor ya da sebepleriniz burdaki herkes gibi ona da mantikisz geliyor
Şunu da ekleyeyim esim benim yaşadığım sehirde is buldu die burda kaldik ailemin her isine kosar her pazar kahvaltilari birlikte yapariz ya annemler gelir ya biz gideriz annemler her gun ugrar vs esimin annesi babasu memlekette yalniz yaşıyor koyde baska yaninda kalan cocugu da yok onlarin daha cok ihtiyaci var ha muhtac degiller ama esim ben neden orda degilim de burdayim ya da biktimm ailenden diip bosasin beni oldu mu yani
Fakat çekişmeli konusunda haklı değilsiniz bunu da belirtmem gerek. Karşınızda size kötü davranan bı eş yok sonuçta, haksızlık etmeyin
Belki haklısınız direk anlaşmalı boşanıp senelerce ugrasmamak mantıklı

Son düzenleyen: Moderatör:
Çekişmeli bosanicam demesi cahillik, ona bişey demiyorum. Ama bu hayatta seneler öncesinde verdiğimiz bı sözü ömrümüz boyunca tutabiliyo muyuz gerçekten? Evlilik böyle bişey değil ki. Sen baştan tamam dedin şimdi ölene kadar benim memleketimde yaşamak zorundasın diyemez kimse. Bı şehirde yaşamadan orayı sevmediğini, orda yapamadığını nerden bileceksin. Böyle şeylerin karşılıklı artışıyla eksisiyle konuşulması gerekiyo ki ben eşin konu sahibini gecistirdigini düşünüyorum. Ben bu şekilde fikirlerime önem verilmeli gecistirilsem çok sert tepki veririm
Böyle söylediğimde önem veriyorum düşüncelerine seneye gitmek bana daha uygun deyip kapatmaya calısıyor konuyu ama bu senede o hakkım varsa neden kullanmayayım.

Ben eşimle beraber hiç ailemin yanında olmadım. O senede 1 kez görür ailemi
herkesin eşi aynı bizimkilerde 24 saat iç içe olması için iç güveyi alacaktiniz ozaman ne alakası var siz geligiden sizsiniz Eşiniz değil onun ailesi benim ailem derseniz evliliğiniz zaten yürümez

Güzel söylüyorsunuz ama ben aileme de ayda bir giderim sürekli gitmem aynı şehirde. Ve kız ailelerinin ne kadar anlayışlı oldugunu istisnalar haric, söylememe gerek yok sanırım mesela benim babam beni arayıp al anneni buraya götür sıraya götür kardeşinin işi var sen hallet para lazım (maaşıolduguhalde) annene ver demez. rahatsız olacağı hiçbir durum yok yani
Belki haklısınız direk anlaşmalı boşanıp senelerce ugrasmamak mantıklı
Yani sizin sıkıntınız aslinda esinizin surekli ailesiyle birlikte olmasi yani ailesinin ihtiyaclarini surekli eşinizden istemesi bir de sehre alisamamaniz .. ama esinizi seviyorsaniz bunlar insani cok da rahatsiz etmemeli demek ki esinize nazlaniyorlar ona söylerken rahatlar vs vs bu sebepler uzar yani

Esinize olan sevginizi bir sorgulayin bence sevdigimiz insanla bir omur gecirmek icin evleniyoruz degil mi gercekten size mudahale eden ailesi size sorun yaratan bir şehirde olmadiginiz surece esinizin size olan sevgisi davranislari dogru duzgunse aldatma hakaret sevgisizlik ilgisizlik yoksa sizin bu davranisiniz evliligin mantigina uymuyor

Aslinda ben de genel olarak boyle dusunurum.
Ancak konu sahibinin tasinmak isteme sebepleri cok da belirli degil ki,
burada mutsuzum alisamadim tasinalim,
peki gidecegi sehre (direk ailesinin yanina tayin ihtimali var mi bilmiyorum ama genelde birden fazla sehirle sansini deniyor insanlar) alisacaginin orada mutlu olacaginin garantisi var mi,
insan mutlulugu icinde, kapisini kapattiginda yuvasinda bulmali, yoksa su olursa mutlu olurum diyen kisilerin mutlu oldugunu gormedim ben.

Bir tanidigim vardi, on yil cocugu olmamis, hep ondan dert yanardi, sanirsiniz cocugu olunca dunyalar onun olacak. Cocuk sahibi oldular, adam ayni negatif adam, simdi de baska seyden dolayi mutsuzmus, falan filan...

Konu sahibi de bana boyleymis gibi geliyor, O yuzden esinin ona guvenip tayin istememesi bana dogrusu geliyor acikcasi.

Back