ya birisi derdini açıyor siz tartışma yaratıyorsunuz.pardon yanlış anlamayın sizinkiler müslüman değil mi?başka dine mi mensup.yani başka dinlerde de var dini nikah hristiyanlarda(hatta onlar kilisede evlenir)musevilerde,alevilerde hepsinde var.
hayda dini nikah yaptırmayan müslüman olmaz anlamınamı geliyo??
pardon yanlış anlamayın sizinkiler müslüman değil mi?başka dine mi mensup.yani başka dinlerde de var dini nikah hristiyanlarda(hatta onlar kilisede evlenir)musevilerde,alevilerde hepsinde var.
hayda dini nikah yaptırmayan müslüman olmaz anlamınamı geliyo??
pardon yanlış anlamayın sizinkiler müslüman değil mi?başka dine mi mensup.yani başka dinlerde de var dini nikah hristiyanlarda(hatta onlar kilisede evlenir)musevilerde,alevilerde hepsinde var.
hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. bu akşam babamla da uzun uzun konuştum. onlar baştan beri olayların içindeydi. mecbur kalıyordum çünkü geceyarısında arayabileceğim başka kimse olmuyordu. Allaha şükür ailem başımda o konuda çok şanslıyım. bazı arkadaşlar cicim ayları demişler, bizim ilk kavgamız gerdek gecesi başlamıştı.. malesef böyle birşeyin içine düştüm bende. düzelir dedim zaman dedim tanıma süreci dedim..ben mizaç olarak kararsız biriyim hala eksiyi artıyı düşünüyorum ama sizin görüşlerinizin de çok faydası oluyor hepiniz çok sağolun.
hayır canım kimse öyle söylemedi.islamiyette nasıl 5 vakit namaz,oruç farzsa,dini nikahta farzdır.bunları yapmazsan müslüman olmazsın denilmez ama günaha girilir.
o sözleri söyleyip evden çıktıktan sonra annesini aradım. ağlayarak olanları anlattım. yeter artık ben 9 aydır şu yaşadıklarımdan dolayı resmen hasta oldum. hem sorumsuz evde yatıyor hemde kaprisinden yanına yaklaşılmıyor. ilk tanıştığımızda bize ekmeğini taştan çıkarır demiştiniz madem böyle bir yükün altına giremeyecekti neden sebep oldunuz neden engel olmadınız? tanımıyormuydunuz oğlunuzu kime güvendiniz? dedim. ben aylardır evin hem kadını hem erkeğiyim neye yetişeceğimi şaşırdım artık birde üstüne surat çekiyorum birde oğlunuz kalkıp beni boşamaya kalkıyor madem böyleydi bunu niye bize söylemediniz en baştan dedim. kandırdınız hepimizi dedim. bana dedi ki "biz size zenginiz mi dedik?" ben zenginlik peşinde değildim dedim. simit bile satsa benim gözümde yine birşeyler yapmış olurdu ama aylardır tek yaptığı evde yatmak oğlunuzun. "zaten bu evliliği siz baştan beri istemiyordunuz bitsin" dedi kadın. ve hala aramadı. böyleler işte. babası deseniz yok. adam yaşamıyor bu dünyada. başka bir boyutta resmen.
sadece eşinin değil topyekün sorunlu bu aile.o sözleri söyleyip evden çıktıktan sonra annesini aradım. ağlayarak olanları anlattım. yeter artık ben 9 aydır şu yaşadıklarımdan dolayı resmen hasta oldum. hem sorumsuz evde yatıyor hemde kaprisinden yanına yaklaşılmıyor. ilk tanıştığımızda bize ekmeğini taştan çıkarır demiştiniz madem böyle bir yükün altına giremeyecekti neden sebep oldunuz neden engel olmadınız? tanımıyormuydunuz oğlunuzu kime güvendiniz? dedim. ben aylardır evin hem kadını hem erkeğiyim neye yetişeceğimi şaşırdım artık birde üstüne surat çekiyorum birde oğlunuz kalkıp beni boşamaya kalkıyor madem böyleydi bunu niye bize söylemediniz en baştan dedim. kandırdınız hepimizi dedim. bana dedi ki "biz size zenginiz mi dedik?" ben zenginlik peşinde değildim dedim. simit bile satsa benim gözümde yine birşeyler yapmış olurdu ama aylardır tek yaptığı evde yatmak oğlunuzun. "zaten bu evliliği siz baştan beri istemiyordunuz bitsin" dedi kadın. ve hala aramadı. böyleler işte. babası deseniz yok. adam yaşamıyor bu dünyada. başka bir boyutta resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?