• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş ol! Boş ol! Boş ol!

iyi de arkadaşım bırak ailesini, annesini, babasını, danasını...
sen anlayamadın mı adamın çalışkan olup olmadığını...annesinin demesiyle inandın mı taşı sıkıp suyunu çıkaracak biri olduğuna...
ailesinin nasıl olduğu da önemli değil... adam çalışmıyor... direk boşanma nedeni... bitti..
kararını sen ver... 9 ay tanıdın... önceside vardır... bir yaz bir kış yeter adamın ne olduğunu anlamaya...

konuyu acan arkadasım cok uzuldum 9 aylık evlılık ve esın ne hakla senı bosar!!
kararsız bırıyım dıyosun bak olc biç bu adam adam olurmu onunla yapabılırmısn?
nıkahınızıda tez zamanda tazeleyın ve esının sıkı bıderse ıhtıyacı var
coocuk oyuncagı degıl bu nıkah ne hakla bu kadar basıtce bunu der!!

ve konuyu geyıge cevıren arkadaslar ve ılk sayfada malum mesajı yazan kısı
burası geyık artı 18 degıl!! konuya odaklanın lutfen!!
dını nıkahın tartısmasıda olmaz resmı nıkah ıle beraber kıyılması sart
ınancımız geregıı nasıl bı hrıstıyan kılısede nıkah kıydırıyosa
bızdede altını cızıyorum resmı nıkah artı ımam nıkahı sart
bu konuyuda tartısma halıne getırmeyın lutfen!!!
ha kıymayan kafırmı haşa bunu kımse ama kımse dıyemez!!

Zeytin vallahi bak işin çok zorr seviyomusun eini bilmiyorum ama eğer sevmiyorsan içinde bişiler yoksa kendini harap etme geçen günlerini yazık etme derim çünkü insanda ne sağlık bırakır bu adam ne huzur ne mutluluk...
Ama yok seviyorum ve evliliğim için uğraşıcam biraz dersen sen bilirsin ama çok yıpranırsın... Çünkü arkanda ailesinin desteğide yok... Ve eşininde biraz olsun çabası yok...
Ben insanların değişebileceğini düşünürüm her zaman ama eşinin çok zor..

Arkadaşlar,
boşamak; şaka yapılamayacak
ve hafife alınamayacak kadar ciddi bir konu olduğu gibi;
dini hükümlerle ilgili beyanlarında şakası olmaz..

Allah'ın koymuş olduğu kuralları küçümseyici
ve yok sayıcı konuşmaların büyük vebali vardır..

Bu konu gerçekten ciddi..
Bu arkadaşlar, şu an birbirlerine helal değiller..

Hatta 3 kere "boş ol" demekle de öyle bir hata yapmış ki..
bu konunun ayrıca irdelenmesi gerek..

Arkadaşım, demin dediğim gibi,
herşeyde bir hayır vardı..
Evlenmenin doğallığı kadar, boşanmak ta doğaldır..

Bence şu an tek yapman gereken,
kafanı toparlayıp, hayatını düzene koyman..

Ama tekrar tekrar söylüyorum,
evliliğin bir daha dönülemeyecek duruma gelmiş..
Yani dini açıdan, bir daha nikahlanamayacağınız sonucuna bile varabilirsiniz..

Lütfen bu konuyu araştır öncelikle..
Rabb'im yardımcın olsun..

bence azıcık canın kıymeti varsa evine bakmayan adamı sana kıymet vermeyen adamı bir dakka yanında tutmaa
aklını basına devsirir belki..

msjların hepsini okumadım bilmiyorum belki bu konuyla ilgili yorum yapılmıştır.bazıları dni nikahı oyuncak sanıyor ama (tabi önemsemeyenler için bişey diyemem) bu kelimenin üçü aynı nda söylendikten sonra dinen karı koca sayılmaz kimse,o andan itibaren her şey zinaya girer,çocuk olursa zinadan doğar.eşler tekrar evlenemezler,evlenmeleri için ikisinin de ayrı ayrı birileriyle evlenmeleri gerekir(göstermelik nikah değil,cinsel anlamda karı koca olmaları gerekir)bu ceza ise nikahın oyuncak olmadığını göstermek için verilmiştir.
konuyu açan arkadaşım,bunları sana söylemiyorum yanlış anlama,çok üzüldüm senin adına.bunları yazdım çünkü bazıları gerçekten neyin ne olduğunu bilmeden oyuncak gibi kedi aralarında nikah kıyıp ayrılıp sonra tekrar beraber oluyorlar,belki bilmeyen birilerine faydamız olur burdan.

hayır canım kimse öyle söylemedi.islamiyette nasıl 5 vakit namaz,oruç farzsa,dini nikahta farzdır.bunları yapmazsan müslüman olmazsın denilmez ama günaha girilir.
dedııgne sonuna kadar katılıyorum ama ılkbasta mesajın yanlıs anlasıldı cnm
ben bıle dırek kafır dıyosun sandım neyse konuyu saptırmayalım arkadasa odaklansak ıyı olur a.s.
o sözleri söyleyip evden çıktıktan sonra annesini aradım. ağlayarak olanları anlattım. yeter artık ben 9 aydır şu yaşadıklarımdan dolayı resmen hasta oldum. hem sorumsuz evde yatıyor hemde kaprisinden yanına yaklaşılmıyor. ilk tanıştığımızda bize ekmeğini taştan çıkarır demiştiniz madem böyle bir yükün altına giremeyecekti neden sebep oldunuz neden engel olmadınız? tanımıyormuydunuz oğlunuzu kime güvendiniz? dedim. ben aylardır evin hem kadını hem erkeğiyim neye yetişeceğimi şaşırdım artık birde üstüne surat çekiyorum birde oğlunuz kalkıp beni boşamaya kalkıyor madem böyleydi bunu niye bize söylemediniz en baştan dedim. kandırdınız hepimizi dedim. bana dedi ki "biz size zenginiz mi dedik?" ben zenginlik peşinde değildim dedim. simit bile satsa benim gözümde yine birşeyler yapmış olurdu ama aylardır tek yaptığı evde yatmak oğlunuzun. "zaten bu evliliği siz baştan beri istemiyordunuz bitsin" dedi kadın. ve hala aramadı. böyleler işte. babası deseniz yok. adam yaşamıyor bu dünyada. başka bir boyutta resmen.

cnm su mesajı okuyunca elım ayagım bumbuz oldu aılesı nekadar rahat ınanmıyorum ya
evlılıkler nekadar cabuk yıkılıyo catırdıyo cnm eger onu bırakacak gucun varsa bu gucu kendınde hıssedıyosan kı cabuk karar verme ama ıyıce dusun sen bu yuku nereye kadar cekıcen ??

bu kadar kolay sarf edilmemeli bu sözler
islam dini dini nikahtan önce resmi nikahı şart koşar
zaten resmi nikahı olmayanlara dini nikah kıyılması yasak
ama dini nikahta verilen sözler önemlidir sözün hükmü çoktur
bunu yerine getiremeyecekseniz oyuncak haline getirecekseniz hiç kıyılmaması taraftarıyım
elbette hoş olmamış bu sözleri duymak
aranızda ciddi anlamda bir sorun var demektir
umarım tez zamanda halledersiniz

anaaammm psikolojim bozuldu resmen-tatlicadiarzu-
nasıl sabır var arkadaşım sendealkisalkisalkis
Rabbim yardımcın olsun
:Saruboceq:

o sözleri söyleyip evden çıktıktan sonra annesini aradım. ağlayarak olanları anlattım. yeter artık ben 9 aydır şu yaşadıklarımdan dolayı resmen hasta oldum. hem sorumsuz evde yatıyor hemde kaprisinden yanına yaklaşılmıyor. ilk tanıştığımızda bize ekmeğini taştan çıkarır demiştiniz madem böyle bir yükün altına giremeyecekti neden sebep oldunuz neden engel olmadınız? tanımıyormuydunuz oğlunuzu kime güvendiniz? dedim. ben aylardır evin hem kadını hem erkeğiyim neye yetişeceğimi şaşırdım artık birde üstüne surat çekiyorum birde oğlunuz kalkıp beni boşamaya kalkıyor madem böyleydi bunu niye bize söylemediniz en baştan dedim. kandırdınız hepimizi dedim. bana dedi ki "biz size zenginiz mi dedik?" ben zenginlik peşinde değildim dedim. simit bile satsa benim gözümde yine birşeyler yapmış olurdu ama aylardır tek yaptığı evde yatmak oğlunuzun. "zaten bu evliliği siz baştan beri istemiyordunuz bitsin" dedi kadın. ve hala aramadı. böyleler işte. babası deseniz yok. adam yaşamıyor bu dünyada. başka bir boyutta resmen.

bu dünyada hak sahibi olmamız için resmi nikah,öbür dünya içinde imam nikahı şart arkadaşlar.benim eşimde bana 1,5 yıllık evliyken sırf büyükler yüzünden beni evden kovdu.bende gitmeyince bu kelimeyi 3 kere kullandı ve o akşam babamın kapısına bıraktı. 2 ay sonra tekrar biraraya gelmek istedi barıştık ve tekrar imam nikahı kıydırdık.

bu nikah işi şakaya gelmez.eğer eşinle bu şartlarda tekrar yaşamak istiyorsan nikahını tekrar kıydırman gerekiyor.

boşan veya boşanma demek haddimize değil ama zaten evliliği tek kişi yaşamışsınız.tek siz sorumluluğu almışsınız.hazır dini nikata düşmüşken bu evliliği sürdürmenin çok anlamı olmadığını düşünüyorum.siz çalışıyorsunuz diye eşiniz size sırtını yaslamış,rahata ermiş kolay kolay rahatını bozmaz

işte sihirli söz sevmiştik

hayatım tik demişsin birşeyler kalmadı ise bitir yazık ömrüne tek taraflı mücadele olmaz ki nereye kadar yani,
hem ne demişler

Nus ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

arkadaşlar dinimizi tartışacak ya da bu konuyla ilgilenecek durumda değil bu arkadaş. konuyu buraya getirmeyelim artık. 9aylık evli ve neler yaşamış. sorununu çözerse zaten o inancı doğrultusunda ne yapacağına karar verir.

konuyu acan arkadasım cok uzuldum 9 aylık evlılık ve esın ne hakla senı bosar!!
kararsız bırıyım dıyosun bak olc biç bu adam adam olurmu onunla yapabılırmısn?
nıkahınızıda tez zamanda tazeleyın ve esının sıkı bıderse ıhtıyacı var
coocuk oyuncagı degıl bu nıkah ne hakla bu kadar basıtce bunu der!!

ve konuyu geyıge cevıren arkadaslar ve ılk sayfada malum mesajı yazan kısı
burası geyık artı 18 degıl!! konuya odaklanın lutfen!!
dını nıkahın tartısmasıda olmaz resmı nıkah ıle beraber kıyılması sart
ınancımız geregıı nasıl bı hrıstıyan kılısede nıkah kıydırıyosa
bızdede altını cızıyorum resmı nıkah artı ımam nıkahı sart
bu konuyuda tartısma halıne getırmeyın lutfen!!!
ha kıymayan kafırmı haşa bunu kımse ama kımse dıyemez!!

sonuna kadar katılıyorum sana

Her konuda dini fetva verilmese de herkes konuya yorum yapabilse keşke.:1closedeyes:

msjların hepsini okumadım bilmiyorum belki bu konuyla ilgili yorum yapılmıştır.bazıları dni nikahı oyuncak sanıyor ama (tabi önemsemeyenler için bişey diyemem) bu kelimenin üçü aynı nda söylendikten sonra dinen karı koca sayılmaz kimse,o andan itibaren her şey zinaya girer,çocuk olursa zinadan doğar.eşler tekrar evlenemezler,evlenmeleri için ikisinin de ayrı ayrı birileriyle evlenmeleri gerekir(göstermelik nikah değil,cinsel anlamda karı koca olmaları gerekir)bu ceza ise nikahın oyuncak olmadığını göstermek için verilmiştir.
konuyu açan arkadaşım,bunları sana söylemiyorum yanlış anlama,çok üzüldüm senin adına.bunları yazdım çünkü bazıları gerçekten neyin ne olduğunu bilmeden oyuncak gibi kedi aralarında nikah kıyıp ayrılıp sonra tekrar beraber oluyorlar,belki bilmeyen birilerine faydamız olur burdan.

cok ozur dıleyerek ve bılmedıgımden soruyorum
şimdi yenıden nıkah kıymak ıcın
baska kısılerle nıkah kıyıp bırlıktemı olmaları gerekıyo ben anlamadım sımdı :uhm:

Arkadaşım, konu o kadar ciddi bir boyutta ki

herkes bilgisi dahilinde yardımcı olmaya çalışıyor bu arkadaşa..

Şu an Allah indinde evli değiller..

Ve hatta 3 kere "boş ol" dediği için

tekrar dini nikah yapma hakkı bile kalmamış gibi görünüyor..

Ortada bu kadar ciddi bir konu varken, söylemeyelim mi yani..

evet ikrar...islam dini nikah meselesinin ciddiye alınması için böyle bir kural koymuştur.bazıları bunu birileriyle nikah kıyıp sonra tekrar ayrılıp eşlerine dönerek halletmeye çalışıyor ama dinen uygun olanı tam bir evlilik yapmak(cinsellik boyutudur bu da) ancak o noktadan sonra dönebilirsin esk eşine,ki böyle bi durumdan sonra kim döner,dönmeye nasıl yüzü olur insanın sen düşün

Back