bu ne laaa boşal boşal boşal tövbeee ramazan mubarek gecede:))))-tatlicadiarzu-
bende anlamadım cicim.. burda boşol deniyor ama arkadaş nişanlısının boşal dediğini söylüyor hani derler ya bu ne periz bu ne lahana turşusu diyee.. yoksa şölemi desem ben diyorum davul sen diyorsun zurna.. yaa belki arkadaş biraz şenlik getirmek ve konu sahibini biraz olsun güldürmek istemiştir :uhm:
Arkadaşım, dinimizde boşanmanın şakası,
kızgınlık anında olması gibi bir durum yoktur..
Bu sözleri söylemek çok ciddi birşeydir..
belinayım benimde aklıma o yorumu okuyunca +18 sey geldi
sıkıntı büyük aslında uzun zaman lazım anlatmak için.. evlendiğimizden 1,5 ay sonra dükkanını kapattı(sırf sorumsuzluğu yüzünden) sonrada hiçbir şekilde iş güç sahibi olamadı. bunun için kılını bile kıpırdatmadı. evde yattı. ben çalıştım. o yattı. ailesi de sorumsuz. 1 kere bile çıkıp gelip ilgilenmediler.
çalışmak mı istemiyor yoksa iş bulma konusunda sıkıntı mı yaşıyor?
zamanla bunu kendine sorun etti. çalışmıyor, ben işe gidip geliyorum. alışverişi ben yapıyorum, faturaları ben ödüyorum. ne söylesem suç olmaya başladı. aslında birkaç haftadır iyiydik. öncesi yine cehennem tabi öyle büyük kavgalar vardıki buraya yazsam sığmaz. hastanede biten kavgalarımız oldu. benim ailem burda onunkiler uzakta. hep bizimkiler koştu ilgilendi herşeyimizle zavallılar. onunkiler oğullarını sanki evlatlık vermiş gibi aramıyorlardı bile. burası ankara kolay değil tek maaşla kira masraflar tek maaşla yetmiyor geçinemiyoruz. daha aldığımız mobilyaların taksitleri bitmedi. benim her ay maaşımın bir kısmı onlara gidiyor. ailesi tek kuruş ödemedi evimize de. velhasıl birkaç gün önce tatlı dille ben hatırlattımç bir iş bakması için. ve bu birkaç gün surat astı, en sonunda da neden suskunsun neden yüzün asık diye sorduğumda bir tokat gibi bu sözleri söyledi. aslında hikaye uzun ama bu kadar özetleyebildim. çok doluyum arkadaşlar. resmen evi paylaştık şimdi 3 gündür o salonda yaşıyor ben yatak odasında. iğrenç bir durum. şu mubarek günlerde dini nikahım olmayan bir adamla aynı evi paylaşmak çok korkunç.
burda kimse dalga geçmedi ki.bakın arkadaşlar bilmeden yorum yapmışsınız.bilmiyorsanız susun,dalga geçmeyin.imam nikahı,yani dini nikah hak katında bir erkekle bir kadının evliliğinin kabul görmesidir.
eğer bir erkek karısına bunu söylüyor(tabi burada niyet önemli gerçekten boşamak istemesidir)nikah düşer.yani hak katında bu evlilik sonlanır.hala evli olmaya devam ediyorlarsa hak katında zina ediyorlardır.ve doğan çocuklar hak katında gayri-meşru olur ki buda bir felakettir zaten.
dinini bilen tecrübeli salih bir insana gidip çıkış yolunu bulmalı ki bu da eğer nikah 4 büyük mezhepten olan hanefi(sünni)mezhebine göre yapılmışsa bu işin içinden çıkılmaz bir hal alır.
günümüzde maalesef insanlar islamiyet hakkında bilgi sahibi olmadığı için böyle şeyler söylüyorlar.helalin ve haramın birbirine karıştığı şu zamanda insanlar günahta ısrar ediyorlar.bizim dinimizde böyle şey yok dediğinde ne yani ben müslüman değil miyim?sen benim kalbime bak onu Allah'tan başka kimse bilmez gibi gereksiz konuşuyorlar.
iman kanıt ister bir insanın kalbine bakılması için önce o insanın islamiyetin şartlarını yerine getiriyor mu diye bakılır.
yine günümüzde maalesef insanlar böyle.dini konularda birşey bilmedikleri gibi bir de dalga geçiyorlar.
canım benim Allah yardımcın olsun.sen bu konuyu eşin sakinleşince otur konuş ve yeniden nikah tazeleyin.
neyse yazan arkadaşda tatlımmm gitti şirinlik kattı gibi geldi ona ama kafa karıştırrdı
iş bulmak konusunda bir sıkıntısı yok. o dükkanı da açması konusunda benim ailem yardımcı olmuştu zaten. ama o ne yaptı. gitti her gün düzenli olarak oturdu akşama kadar bilgisayarda oyun oynadı akşam döndü geldi yattı. şuan çalışma isteği olsa annem de babam da ona iş bulur ama iş beğendiremezler malesef. son derece kibirli davranıyor bu konuda. ben daha önce gazeteye bak iş ilanlarına dediğimde "ben asgari ücrette çalışamam!" diye küçümsemişti. ne dersem suç oldu. lise mezunu bir insan daha ne beklentisi var anlayamıyorum.
hepsi bir tarafa aldığım tepkiler çok büyük arkadaşlar. bu tarz tartışmalar olur, her evlilikte daha büyük konular da olur belki. bağırılır çağırılır geçer. ama bu insan hep boyundan büyük sonlara bağladı her tartışmayı. boş ol dediği geceyi başka bir yerde geçirdi ertesi günü öğlen döndü eve. daha önce daha 3 aylık evliyken bir tartışma sonunda daha basit bir konuydu -ki tam hatırlamıyorum bile- bir avuç hap içti çıktı gitti telefonunu kapattı geceyi dışarda geçirdi ertesi gün döndü. yine başka bir tartışmada evdeki camlı kapıya yumruk attı bileğini parçaladı geceyi hastanede geçirdik dikiş atıldı üstelik ertesi sabah tam 3 tane önemli toplantım vardı bunu bilmesine rağmen..... anlatmakla bitmez...
burda kimse dalga geçmedi ki.lmaz: sadece bir arkadaş nişanlısıyla konuşmalarını anlattı. herkes farkında önemli olduğunun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?