- 1 Temmuz 2011
- 52
- 11
- 48
- Konu Sahibi gencavukat
Canım merhaba aynı seyleri aynı zamanda yaşamışız benımde son adet tarıhım 27hazırandı kesem 18mm oldu ama dr um bebek olmadıgını bunun bos gebelık oldugunu söyledi içim rahat etmedi baska dr gittim yolk kesesı oldugu için bunun bos degıl bebegın cok kucukken öldugunu ve bebegın tuzlu suyun içinde erimiş olabilecegını söyledi ve bunun bana zararlı olduunu kurtajla sonlandırılması gerektıgını söyledi bende perşembe gunu kurtaj oldum maalesef cok zor durum güçlü olmaya calısıyorum ama kendimi aglarkende buluyorum bu kısa surede ne cabuk alışmışım bebegıme olmadıgını bilmek agır gelıyo bazen .ama bunda da bi hayır vardır diyorum ve hep dua edıyorum şükrediyorum.bi dahaki hamıleleıgımde asprın ve iğne kullanmamı önerdı dr ama ben izmirde bi dr daha gözukucem gerekırse kan pıhtılaşma testını yaptırıcam sen nasılsın şimdi?
Merhaba benim de son adet tarihim 22 hazirandı ve önce boş gebelik dediler yolk kesesinin varlığı boş gebelik olduğunu göstermez değil diyen, yolk kesesi önemli değil diyen bir çok doktorla irtibat içinde oldum. en son gün umutsuz şekilde gittim ve 2 mm bebek var dediklerinde bu zamana kadar doktorların görmediği bebeği şimdi nasıl gördüler acaba sonradan mı oluştu, acaba bir hafta daha beklesem kalbi atar mı büyür mü diye içimden sessiz çığlıklar atarken ayrıntılı usg de uzman özel klinikteki profesör tüm ihtimalleri yıktı. bebeğin 6 haftalıkken gelişiminin durduğunu ve kalp atışı gözlemediğini söyledi ve aynı gün yani perşembe günü kürtaj oldum. ilk gebeliğimde böyle bir son beni yıktı tabii. bütün arkadaşlarıma sevinçle söylemiştim. bazen karın ağrım oluyor. o an içimdeki boşluğu hissedip üzülüyorum ama yapacak bir şey yok maalesef.
Yalnız ben tuzlu su olayını anlamadım. nasıl tuzlu su içinde eriyor anlayamadım.
Ben de neden böyle olduğunu bilmiyorum ama doktorum bana tavsiyeleri şu:
- bu durum her gebelikte yüzde 15 risktir. sevindirici olan ikinci gebelikte de bu oran aynı dedi.
- milyonlarca yumurtadan biri dölleniyor. muhtemelen döllenen yumurtada anomali vardır ve bebekteki kromozomal bozukluktan dolayı gelişim sağlanamamıştır.
- sen sakın araştırma içine girme çünkü ikinci üçüncü gebelikte problem olduğunda araştırılıyor bu tarz durumlar, kafanı karıştırma. sana tesadüfen bişey söylerler kafana takılır yıllarca uğraşırsın tedavi bilmemne dedi.
- ilk adetten sonra deneyebilirsin folik asidine devam et üzülme dedi.
dolayısıyla zaten bu süreçte araştırma hastası oldum. hiç ama hiç araştırmayı düşünmüyorum. sadece gebelik düşündüğüm andan itibaren daha temkinli olucam ve biraz da kadere bırakmayı düşünüyorum..