boş gebelik nedir?

miray80 arkadasim cok gecmis olsun seni cok iyi anlyiorum insanin basina gelmeiynce bilmyiormus bende ilk defa yasdim bos gebeligi bundan sonra insalah saglikli bir hamilelik gecirsin

dün yani 6 hafta 5 günlük iken çok tavsiye edilen farklı bi doktora gittim. sadece karnımdan ultrason ile baktı. bebeği göremedik ama kesenin düzgün olduğunu, 7,5 haftaya kadar görelemeyebileceğini söyledi. herşey normal, normal hayatına devam et 2 hafta sonra gel dedi. açıkçası kendinden emin tavrı ile beni baya ikna etti. dedim ya benim ilk hamileliğimde de oğlum 7 hafta 5 günlük iken görülmüştü. üstelik kahverengi lekelenmelerim de olmuştu. şimdi en azından hiç leke veya kanama yok. bembeyaz akıntım oluyo sadece. ben umutluyum ama aynı zamanda da kendimi Allah'a teslim ettim. hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli versin Allah'ım. Sağlıklı değilse düşmesi daha hayırlı diye düşünüyorum....

Arkadaşlar ben de geçen yıl boş gebelik geçirdim.önce kese vardı bebek yoktu sonra küçücük bir embriyo görüldü fakat kalp atışları oluşmadı ve gelişmedi kürtaj oldum. şimdi yine hamileyim 6 haftalık. yine kese var içinde bişi yok. üstelik kanama var. doktor progestan verdi.dinlen dedi. haftaya geliceksin kalp atışları yoksa kürtaj olucak dedi.korkuyorum yine o masaya yatmak istemiyorum. saatler geçmek bilmiyo. sanki dedrdime çare olacakmış gibi benimle aynı şeyleri yaşayan var mı diye araştırıp duruyorum.

bir de doktor geç döllenme olabileceğinden bahsetti. şimdi hep öyledir inşallah diye dua ediyorum. çünkü adetlerim düzensizdir ve tahminen geç oldu döllenmem

demetçim dilerim sağlıklı bi bebeğin olur ve kalp atışlarını görebilirsiniz haftaya ama eğer kürtaj derse doktor sakın daha 7 haftalık iken yanaşma böyle bişeye. kesinlikle başka bi doktora daha görün. kendi sağlığını da tehlikeye atmadan bekleyebildiğin kadar bekle doktor kontrolünde tabi. en azından 8. haftayı görmelisin diye düşünüyorum. moralini bozma canım moral çok önemli. progestanı düzenli kullan ağızdan kullanamazsan vajinaya yerleştir demişti ilk doğumumda doktorum. ve yat, çalışıyosan falan rapor al. umarım güzel haberlerini alırız.aylarca kanaması olduğu halde 40 yaşından sonra doğurmuştu bi tanıdığım. yiyecek ekmeği varsa kimse engel olamaz zaten. kendine dikkat et, Allah yardımcın olsun...

canım çok sağol iyi dileklerin için. yatıyorum bir hafta raporluyum. progestanı fitil olarak kullanıyorum ama tuvalete gidince hafif bi leke şeklinde kanama devam ediyo.

merhaba demetcim bende 7 haftalik bos gebelik yasadim ve dusukle sonuclandi insallah senin de oyle olmaz bendede once leke sonra az az kanamam oldu sonrada parca seklinde gelip dusutu fazla kanamam olmadi elinden geldigi kadar dinlemneye bak insallah saglikli bir hamilelik yasarsin canim yinede sonuc dusklede sonuclansa uzulme hayirlisi neyse o olsun bazi seyler bizim elimzde degil isde hersey cenabi allahin izniyle oluyor

berasercim senin adina sevindim insallah doktorun dedigi gibi olur insallah allah yuzunu guldurur canim beyaz lekeyide takma kafana hamilelikte normal beyaz leke kan olmasinda elinden geldigi kadar dinlenmeye calis canim insallah bi dahaki randevundan iyi habelerle donersin cunku kucukde olsa buyukde olsa dusuk yapmak cok zor bisey allahim kimseye yasatmasin

demetcim daha cok erken bence doktoru dinleyipde hemen kurtaj falan olma bekle 7 8 haftalik olana kadar insallah hersey yolunda gide bebisini gorurusun ve kalp atislarinida benimde 7 haftalikti doktor bos gebelik ded kurtaj etmeliyiz dedi ama ben beklemeyi tercih ettim kendiligindede dusutu daha iyi oldu bence kendiliginden dusmesi.

sağol medanurcum. sana da çok geçmiş olsun en yakın zamanda çok mutlu olursun inşallah. ben de kürtajı düşündükçe çok korkuyorum. peki kendiliğinden düşük olduktan sonra içerde kalanları temizlemek için kürtaj gerekmedimi. ben de düşük olmaması için progestan kullanıyorum ama. ne olacak bilmiyorum. eğer haftaya da kese boşsa ilacı bırakıp düşmesini mi beklesem acaba. doktor müsade eder mi bilmiyorum.

demetcim benim doktorum bos gebelik oldugunu soyledi ve ilac falan vermedi sadece hamilelik suresince folcikasid kullandim bos gebelik oldugunda dusuk de farkli olyuor benim ilk dusugum cok asiri kanamali oldu ve acile gittim ama yine doktora birsey kalmamisti bebegim gittiginde icimide temizelyer gitmisti doktor kurtaja gerek yok demsiti bu defada oyle oldu bos gebelikde once kahverengi leke gelyior sorna acik renkli kirmizoi kan aza az gelyior ilk baslarda sonra adet olur gibi gelyior ve hafif karin agrisi ve bel agrisi buda dusugun belirtileri zaten sonra parcalar gelip dusuyor benim hepsi dustugu icin doktorum gerek yok dedi kurtaja zaten parca kalinca agri yapiyor ve su anda kanamamda yok bitti bi adet gordukten sonra doktora gidicem bakicak sonra hamile kalmayi deniycem bence hemen kurtaj olma bekle biraz daha bana doktorum cok asiri kanaman olursa hemen gel demsiti ama oyle birsey yasamadim hem bos gebelik oldugunda 6 7 haftalik olunca once ilacla durumeye calsiyorlar en son kurtaj yapilyor benim doktorum oyle yapicakti bana amam ben beklemeyi tercih ettim canim cunku bir umit belki bebegimi gorurum kesenin icnde diye beklemistim ben ama olmadi hakkimizdan hayirlisi olur insallah bundan sonra ben sadece bilgin olsun diye yaziyorum sana eger boyle birseyler olursa korkmayasin diye hakkindan hayirlisi olsun ne diyleim

medanurcum çok teşekkür ederim, gerçekten çok güzel destek oluyorsun burada. Umarım sen de en kısa zamanda hayırlısıyla hamile kalırsın ve çok mutlu bi hamilelikten sonra çok güzel bi bebek alırsın kucağına. işte o zaman bütün bu yaşadıklarını unutacağına eminim.

tuvalete gittikçe açık kırmızı hafif kanama devam ediyor. progestanı günde 3 defa kullanıyorum ama kesilmedi. sanırım bunun sonu düşük olacak. hamile oldğma hiç sevinemedim bile. allah yardımcımız olsun

demetcim uzme kendini hakkinda hayirlisi neyse o olsun seni uzmek istemiyorum ama kanama varsa dusuge isarettir zaten aza az geliyor adet olur gibi ama yinede allahtan umit kesilmez bos keseyide tasimamizin bir anlami yok zaten,ben ilk dusukteki kadar cok uzulmedim bu defa niye uzulucektimki bos bir keseyemi ama kesede cocuk olursa o zaman farkli oluyor tabi insallah ikimizde saglikli hamile kaliriz bu defa,uzulme bize hamile kalmayi nasip eden mevlam saglik bir cocuguda nasip edicektir saglikli bir cocuk yapana kadar dvm guzel arkadsasim kaydirigubbakcemile3

iyi dileklerin icin bende sana tsk ediyorum berasercim ben umudumu hic kaybetmedimki verende allah alanda, zaten inancimiz olmasa zor daynirdik bu kadar guclu olmazdik ben sukrediyorum allaha daha kotude olabilirdi erkenden sponlanmasi en iyisi senin durumun nasil arkadasim insallah bebisin iyidir cok dusunup kafana takma canim allah insallah hakkindan hayirlisini verir gelismeleride buraya yaz canim

ben iyiyim canım çok şükür. yok kafama takacak bişey yok zaten şu anda, takmıyorum dediğin gibi veren de Allah alan da. çok şükür sağlıklı bi oğlum var zaten 4 yaşını bitirecek inş. umutluyum bundan da yolunda gidecek herşey. dünden beri mide bulantılarım başladı yalnız o biraz can sıkıcı. ilk hamileliğimde 9 ay sürmüştü benim bulantılarım. bu sefer olmayacak herhalde derken başladı yine. umarım kısa zamanda kesilir...17 mayısta gidicem doktora. bekleme konusunda tecrübeli olduğum için ve pozitif düşündüğüm için sanırım beklemek zor gelmiyo.

demetcim sen de hemen umutsuzluğa kapılma. bizim bilemediğimiz neler var. inş düşük olmaz...olsa bile bunun doğanın sağlıksız bebekleri elemesi olduğunu unutma. ne insanlar özürlü olduğu için karınlarındaki kalbi güm güm atan cana kıyıp aldırıyolar. Allah kimseyi böyle bi seçim yapmak zorunda bırakmasın...eğer boş gebelik ise de medanurun dediği gibi boş keseyi mi taşıycaz...eşin ve sen sağlıklı olun yeter ki bebeğiniz de olur...

slm berasercim mide bulantisi icin doktorum bana tuzlu kraker yememi onermisti ama ben yemedim cunku benim midem bulantim hic olmadi istersen bir dene sabah kaltiginda iki uc tane tuzlu kraker yersen bastiriyormus arkadasim hamileligimiz saglikli ve yolunda gitsinde varsin midemiz de bulansin napalim biz anneyiz herseye katlanyioruz cocuklarimiz icin allahim oglusunu sana bagislasin canimiz sag olduktan sonra allahta nasip ettikten spnra deneme dvm yani

demetciiiim nerdesin napiyorsun bizi merakta birkma emi canim arada bi olsada topige gir ve durumunu yaz bize canim gorusmek uzere

arkadaşlar dün gece kanamam arttı acile gittik. bebeğin kalp atışları başlamış. daha salı günü hiç bişey görünmemişti. hem sevindim hem de düşük tehlikesi olduğu için üzülüyorum. doktor içrde kan gördü. kaybedebiliriz dedi. progestana devam ediyorum.başka ilaç vermedi. yatacaksın dedi. aşırı kanama olursa o xaman gelirsin dedi.

canım benim ben de hem sevindim hem üzüldüm şimdi. ama hala umut var sıkma canını. yat sen de kalkma sakın yattığın yerden de dua et bol bol. ben de dua ediyorum senin için. Allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…