boş gebelik nedir?

ay inanmiyorum ne guzel bir haber bu boyle demetcim bebeginin kalp atislarinida duymussun dusuk tehlikesi cogu kadinlarda oluyor ama surekli yatinca atlatiyor cogu tehlikeyi insallah sende atlatirsin arkadasim cok srvindim inan sakin birsey yapma sadece bebegini dusun dinlen birsey olmaz allahin izniyle canim

berasercim darisi senin basina insallah sende bebegini gorurusun allahtan umit kesilmez ben eminim bebegini gorucesin canim

slm arkadaslar nerdesiniz kac gundur hic kimsecikler yazmyior nirdesiniiiz gizlllar

slm. mide bulantıları ile uğraşıyorum ben. 24 saat bulanıyo ve hiçbirşey yiyemiyorum. bütün haftasonu kafamı kaldırmadan yattım. bugün mecbur işbaşı ama sallanıp duruyorum pek iyi değilim yani... haftaya gitcem doktora bakalım ilaç isticem...

demetcim sen nasılsın ben de seni merak ediyorum canım herşey yolundadır inş...

arkadaşlar ne güzel oldu bu böyle burdan birbirimize destek oluyoruz. sağol medanurcum iyi dileklerin için. berasercim ben aynen yatmaya devam ediyorum.kanama oldukça düşük tehliken devam ediyor diyo doktor ve kanama bitmiyo. bugün yine kontrole gittim kalp atışları devam ediyodu çok şükür. ama doktor pek bi açıklama yapmıyo bebek gelişiyomu durumu nasıl falan bilmiyorum sormayla zor konuşturuyorum adamı. ona canım sıkıldı biraz. sadece yatıcaksın ve ilaçlarını alacaksın diyor. kanamanın sebebini sorunca bişey söylemiyor. forum sitelerinde geziniyorum da böyle kanamalı hamilelik geçirip de bebeğini kucağına alan çok kimse var.ama tabi düşükle sonuçlanan larda var. Allaha dua edip bekliyorum sadece.

berasercim madem kotusun neden is basi yapiyorsunki rapor alip evde kalip dinlen bence su an onemli olan bebegin is ikincvi palanda olmali insallah hersey yolunda gider artik mide bulantilarinada katlanicaksin bebeginin durumu iyi olsunda varsin miden bulansin kendine dikkat et canim insallah bebgini gourursun kalp atislarinida duyarsin bizede mujdeyi veririsin burda artik

demetcim bozma moralini elinden geldigi kadar dinlenmeye hic bir is yapmamya bak doktorlarin cogu oyle bazen cimbizla laf alyiorsun agizlarindan kendileri soyliycek yerde sen soruyorsun herseyi burdada oyle ben soruyprum doktor cvp veriyor sen yinede israrla sor bebeginin durumunu bilmen en dogal hakkin biliceksinki sende ona gore hareket ediceksin degilmi yani insallah bu zor gunleri allahin izniylede atlaticaksin bende bu hafta ise basladim biraz agrilarim var ama idare ediyorum artik adet gunumu beklyiorum bende insallah adetten sonra cenabi allah bana saglikli bir hamilelik nasip eder

medanurcum benim ilk hamileliğimde 9 ay mide bulantısı ve kusma devam etti. doğum yaptım hastanede hala midem bulanıyodu. o derece yani... şimdi hangi birinde rapor alayım. daha kötü olursam diye saklıyorum o hakkımı. bi de dün farkettim ki işte vakit daha çabuk geçiyo arkadaşlarla falan. zaten çok ağır bi işim de yok. evde olsam sürekli yatıyorum ve yattıkça kötüleşiyorum. çok kötüleşirsem izin alıp giderim artık...

demetçim sevindim bebeğin çok güçlü bi bebek bence sonuna kadar sana tutunacak merak etme.bi de doktorların her zaman herşeyi söylememeleri de fena sayılmaz aslında. seni telaşlandırmak istemiyodur. senin psikolojinde çok önemli sonuçta. kafana takılanları sor yine sen ama çok da olumsuz düşünme bence. bazı doktorlar için artık o kadar sıradan hale gelmiş ki pat diye söyleyiveriyolar yüzüne olumsuzlukları. bazen gereksiz panik yaptırıyolar. benim ilk hamileliğimde ciddi düşük tehlikem vardı ama doktorum çok yansıtmamıştı bu durumu bana. gereken herşeyi de yaptı tabi. sonradan söyledi çok korkmuştum düşecek diye dedi. şimdi düşünüyorum da o zaman açık açık söyleseydi belki o günler işkence olurdu benim için. ama yine de içine sinmiyorsa başka bi doktora daha git. sonuçta her doktorun söylediği doğru diye bişey de yok...bi de doktorun yanıda kendini güvende hissetmen ve ona güvenebilmen çok önemli. bunları hissedemiyorsan da değiştirmeyi düşünebilirsin. ben de en son farklı bi doktora gittim. önceki dediğin gibi pek bişey açıklamıyodu. bu doktor şimdi ne sorsak cevaplıyo ve beni acayip rahatlattı. ama şu da bi gerçek hiçbir doktor sen sormadan herşeyi anlatmıyo. onlara da hak ver, kimbilir senin gibi kaç hastaya bakıyolar günde. üstelik çoğu da özel ilgi isteyen hassas hamileler...

demetcim sen kaçıncı haftadaydın. bak aşağıda başka bi sayfada gunesnur isimli kullanıcının paylaştığı bi makaleden alıntı yaptım. ne derece doğrudur bilemem ama gayet umut verici:

Gebeliğin seyri sırasında kanama ortaya çıktığında eğer ultrasonda canlı yani kalp atışları olan bir embryo görülebiliyorsa bu gebeliğin düşük olmaksızın devam etme olasılığı %90-96 arasında değişmektedir.
Bebek kalp atımı saptandığında haftalara göre gebeliğin devam etme olasılığı şu şekildedir.
Gebelik haftası Kanama varsa Kanama yoksa
< 6 hafta %67 %84
7-9 hafta %90 %95
9-11 hafta %96 %98

alıntıdır...

benimde iki hamileligimdede mide bulantim hic olmadi yani ilk hamilelik nasil geciyorsa ikincide oyle ouyor artik sabrediceksin berasercim benim isim yorucu oldugu icin sanada oyle syoledim canim ben iki dusuktede hic dikkat etmedim bununda etkisi oluyor biraz dusuge vucut kaldiramiyabilyior yinede dikkat et kendine arkadasim gorusmek uzere haklisin bende dusuktenn bir hafta sonra ise basladim evde kaldikca daha cok dusunup agliyorsun isde kafam dagiliyor biraz iyi gelyior zaten normal bir hamilelikte calismak da iyi ama sorunlu olunca insan korkuyor isde

Merhaba arkadaşlar,kaç gündür net yoktu giremedim.Bu gün bende merak içinde kontrole gittim.7.1 ken girmiştim ultrasona ve daha kalp atışı duyulmamıştı.Bugün duyduk çok şükür.Sat'a göre 8.5 haftalık,ama usg'ye göre 8 haftalıkmış.Darısı isteyen bütün arkadaşların başına..

Demetçim sanada geçmiş olsun,bol bol dinlen,inşallah bugünleri de sorunsuz atlatırsın.3 gün öncesine kadar benden de kahve lekeler gelmeye devam ediyordu.Progestereon kullandım bende ve 3 günür leke falan kalmadı.Bugün dr.da tehlike artık kalmamıştır ama her ihtimale karşı 1 kutu progesteron daha kullan dedi.O kutu bitene kadar artık hiç bir tehlike kalmaz dedi.
Allah hepimize hayırlı hamilelikler,hayırlı doğumlar vede hayırlı evlatlar nasip etsin..

Bu arada benim ilk hamileliğimde 1.5 aylık civarında bulantılarım başlamış ve 4.aya kadar devam eetmişti.Ama bu hamileliğimde daha birşey yok.Ya daha başlamadı yada bu gebeliğim farklı geçecek galiba.Çünkü ilk gebeliğime hiç benzemiyor..:)

slm haberok senin adina sevindim insallah allah kucagina almayida nasip eder yinede dikkat et kendine canim

çok sevindim haberokcum. Allah hayırlısı ile kucağına almayı da nasip etsin inş...ve umarım bulantın falan olmaz. gerçekten insanı çok zorluyo bu bulantılar.

çok sevindim haberokcum. Allah hayırlısı ile kucağına almayı da nasip etsin inş...ve umarım bulantın falan olmaz. gerçekten insanı çok zorluyo bu bulantılar.

Amin berasercim,çok saol cümlemize inşallah..
Bulantı konusunda da çok haklısın,zorluğunu unutmuştumda geçenlerde bi rahatsızlandım ne zor oldduğunu hatırladım:) Bu yüzden senin halini düşünemiyorum,Allah kolaylık versin bu sefer erken biter inşallah..İlaç falan fayda etmiyor mu peki?

duaların için teşekkür ederim canım.ilk hamileliğimde ilaç kullanmak istememiştim bikaç serum yedim ama değişen bişey olmadı. o zaman işim çok stresli ve ağırdı. doktorum hep buna bağladı. bilemiyorum artık...ama bu sefer ilaç isticem doktordan. haftaya gidiyorum inş bebeği görmeye. görebilirsem tabi ilaç da isticem çünkü çocuklu hamile olmak daha zormuş. oğlum da ilgi istiyo. bazen babası geç geliyo. oğlum yazık o gelene kadar aç bekliyo veya girip mutfakta ne bulursa onu yiyo. ben mutfağın kapısından adım atamıyorum. hele buzdolabı ııığğğğğğğğğğ...

demetçim nerelerdesin....

duaların için teşekkür ederim canım.ilk hamileliğimde ilaç kullanmak istememiştim bikaç serum yedim ama değişen bişey olmadı. o zaman işim çok stresli ve ağırdı. doktorum hep buna bağladı. bilemiyorum artık...ama bu sefer ilaç isticem doktordan. haftaya gidiyorum inş bebeği görmeye. görebilirsem tabi ilaç da isticem çünkü çocuklu hamile olmak daha zormuş. oğlum da ilgi istiyo. bazen babası geç geliyo. oğlum yazık o gelene kadar aç bekliyo veya girip mutfakta ne bulursa onu yiyo. ben mutfağın kapısından adım atamıyorum. hele buzdolabı ııığğğğğğğğğğ...

demetçim nerelerdesin....

Ay canım ya,kıyamam ben oğluşuna.Gözümde canlandı bi an,içim burkuldu:)Allah kolaylık versin çok zor bi durum.Bu arada kaç yaşında oğlun?
Bende geçenlerde tv de izlemiştim.Dr.diyordu ki hamileliğinde çok bulantısı olan hastalarıma sorduğumda çoğusunun kayınvalidesiyle birlikte veya yakın oturduğunu öğreniyordum.Bende düşündüm hemen,ben beraber değildim ama alt katımda eşimin ananesi oturuyordu ve kayınvaldemde çok sık geliyordu:)) Şimdiyse daha uzaktayım ve henüz bulantım yok:))) Bu durumu değerlendiriyorum şimdi:)

oğlum ağustosta 4 yaşını bitirecek. şükür çoğu işini kendi görebiliyo ama işte yemek sıkıntı biraz. babası çoğu zaman koşa koşa geliyo evde. ben yığılmış kalmışım bi yerde, ne yapayım senin için diye soruyo. ilk söylediğim şey çocuğumun karnını doyur oluyo. yattığım yerden bi de ona ağlıyorum. çok zormuş ya kendin aç olsan dayanıyosun da oğluma hiç kıyamıyorum...bugün mesela eşim şehir dışında mecbur girdim mutfağa başka kimse için yapmazdım. yalnız olsam hiçbişey yemezdim de yine girmezdim...

oturduğumuz şehre yeni taşındık sayılır canım ne bir akraba ne yakın bi arkadaş...neyseki eşim çok anlayışlı. öyle olmasa başa çıkamazdım...

Back
X