boş gebelik nedir?

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
158
Gaziantep
arkadaslar bos gebelık nedir,nasıl farkedılır..bos gebelıktede mide bulantısı olurmu.hıc bos gebelık yaşayanınız var mı..

güzelim boş gebelik gebelik kesesinin görünmesi,fakat içinde bebek olmamasıdır....ultrason ile farkedilir...gebelik kesesi içinde bebek olmadan da büyüyebilir...boş gebeliklerde kalp atışı alınmaz,aynı hamileymişsin gibi hamileliğin tüm belirtileri yaşanır..bulanıt da olur,kusma da olur,baş dönmesi de olur herşey olur...ve bebek görünmez yanii bebek yoktur..döllenme olmuştur fakat bebek oluşmamıştır...sebebi kalitesiz sperm ya da kalitesiz yumurtanın döllenmesidir...veya her ikisinde de kalitesizlik varsa böyle bir durum ortaya çıkabilir...gebelik ilerlemeden derhal kürtaj olunmalıdır...ben böyle birşey yaşamadım ama bu hamileliğimde korkmuştum böyle birşey var mı diye..benim de altıncı haftada kalp atışlarını alamamıştık gebelik kesem de boş görünüyordu fakat yedinci haftada kalp atışını aldık ve bebeği gördük...sevgiler..

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ben 2 kez yaşadım boş gebeliği.normal hamile kalıyosun değerlerde yükseliyor kese büyüyor ama içinde embriyo oluşmuyor.ben birinde kürtaj oldum.diğeri kendiliğinden düştü.1 yumruk kadar bişeydi damarları bile vardı.ama ben boş gebeliklerde bulantım olmadı.baş dönmesi vs.hiçbirşey olmadı.

6. haftamdayım..gecen hafta kese göründü ama doktorum 2 hafta sonra gel emrıyoyu görebılırız dedı..bende tedırgın oluyorum ya boş gebelikse diye..ne zor şey yee..nasıl gececek bu haftalar((((

canım hıc dusunme bunları bu sekılde stres yaparak yenı yenı gelısmekte olan bebısını cok fazla etkılıyorsun bu asamaya kadar gelmısın bak keseyı de gormusun ne guzell şimdi de huzurlu bı sekılde dınlen vıtamınlerını al hıc bunlarla aklını bulandırma onlar bınde bır olan seylerr

ya bilmıyorum..cok kafam karısıyor..cok pimpirikliyim galıba..bır psıkolog olarak kendıme yetemıyorum..umarım hersey iyi olur..bu ilk hamılelıgım..cok farklı seyler yaşıyorum hayata dair..

sercecik ben ogluma hamielyken hic böyle seyler bilmiyodum kese ne bos gebelik ne bu seferki hamileligimde ögrendim doktor bisi demeden sana tavsiyem hep iyi olacak diye dusun fazlada arastirma yapma bi sorun yokken bosa üzersin kendini.
mues aciklamis ayni öyle oluyo ve ilk 3 ay icindeki dusuklerin yarisi bu yüzdenmis ve bi sebebide yok o an yumurtanin yada spermin bozuk gelmesinden kaynaklaniyomus.Kismet demeten baska bi sey kalmiyo bize doktorunda yapacagi bisi yok bu durumda.Iyi haberlerini beklyirouz canim.

canım eşimin destegı ıle bıraz olsun aşıyorum bazı seylerı..ve tabı sızın desteklerınızle..gelecek hafta bellı olacak bakalım..sabırsızlıkla beklıyorum..buraya yazacagım..en guzelı bıraz az araştırmak cok kurcalamamak galiba..:)

ben hiç öyle bişey duymadım dış gebelik mi demek istedin acaba?

dış gebelik bebgın rahım ıcınde yerlesmemsı durumu..boş gebelık daha faklı kese olusuyor ama ıcınde bebk olusmuyor...ve hıc bır belırtı vermıyor.takı ultrasonda görene kadar...

yeni bir makale okudum..içim rahatladı bıraz boş gebelıge dair...aynen aktarıyorum...

Yapılan ultrasonda gebelik haftasına göre embriyo görülmesi gerekirken, embriyonun görülememesi durumudur. Embriyonun abdominal (karından yapılan) ultrasonografide takriben 6 haftalıkken, vajinal ultrasonografide ise takriben 5.5 haftalıkken görülememesi durumunda anembriyonik gebelik düşünülür (Ancak gebelik haftası değerlendirmesi yapılırken son adet tarihi baz alındığında oluşabilecek hatalar nedeniyle (geç yumurtlama gibi), haftaya bağlı yorum çok dikkatli yapılmalıdır). Gebelik kesesi bu durumda haftasına uygun büyüklükte olabileceği gibi, normalden büyük ya da küçük olabilir. Embriyo gebeliğin erken aşamasında aşağıdaki anlatılacak nedenlerden birine bağlı olarak ölmüş ve rezorbe olarak ("eriyerek") görülmez hale gelmiş, ya da baştan beri hiç gelişmemiştir. Gebelik hormonları belli bir süre daha etkili olmaya devam eder ve belli bir süre sonra (ortalama 1 hafta içinde) gebeliğin düşükle sonuçlanması beklenir.

Anembriyonik gebelik tanısının kesin olduğu durumlarda tıbbi tahliye uygulanmalıdır. ?üphede kalınan durumlarda ikişer gün aralıklarla tercihan vajinal ultrasonografide gebelik kesesinin büyümesi izlenebilir ve /veya beta HCG değerlerinin normal artıp artmadığı araştırılabilir (beta HCG bu dönemde 48 saatte bir yaklaşık iki katına çıkar ve gebelik kesesi günde ortalama 1.2 milimetre büyür). Gebelik kesesinin büyümemesi, küçülmesi veya gerekenden yavaş büyümesi durumunda yine anembriyonik gebelik tanısı konarak gebelik sonlandırılmalıdır.

ben 2 gunde bır beta hcg baktırıyorum cok şükür normal cıkıyor..umarım bır sey olmaz..pozitif düşünmeye calısıyorum

şu an bende seninle aynı durumdayım canım. 3 hafta önce ilk kontrolüme gittim. doktorum keseyi gördü daha çok yeni dedi 3 haftalık olabilir ama kesin bişi diyemem dedi ve 3 hafta sonraya randevu verdi. geçen cuma büyük bi heyecanla gittik eşimle doktora fakat bebeği göremdik kese boştu. doktorum üzülmememi daha erken olabileceğini söledi .haftaya tekrar gidicem fakat çok korkuyorum görememekten(((

kızlar bebeğimi kaybettim(bu sabah hafif kanamam oldu ve doktorum kesenin hala boş olduğunu ve sonlandırmamız gerektiğini söledi yarın kürtaj olucam.çok canım yanıooo( onu çok istiodum(

sevgili mues: bu anlattıklarını ben yaşamaya başladım.bugün doktora gittim ve 6hafta 2 günlük gebelik teşhisim var ama kese boş görünüyor ve kalp atışları da yok.çok tedirginim.1 hafta sonra tekrar görelim dedi,inşallah senin ki gibi bir son yaşarım.ilk gebeliğimde boş gebeliğin adını bile duymamıştım ama bu 2. gebelik beni üzdü bugün.korkuyorum ama ümitvarım.sevgiler..

merhaba arkadaşlar bende boş gebelik kurbanıyım malesef başımdan geçti 9 haftalık gebe sanıyodum kendimi bütün hamilelik belirtileri oluyo her hafta oluştumu diye doktora gitmemize rağmen bebek keseye düşmedi en sonunda vajinal utrasonla bakıldı boş gebelik dendi çok ağlamıştım tek çare kürtaş oldum beni çok korkuttu ama çevrem tekrarlar bu diye sakın inanmayıııın üzeinden 6 ay geçti tekrar hamile kaldım şimdi sağlıklı 16 haftalık hamileyim nasipse bu hafta sonu cinsiyetini bile öğrenicez

arkadaşlar benimde bi sorum olucak size bende 6 haftalık hamileyim tüp bebek yoluyla hamile kaldı bugün doktora gittim doktor kesenin 8 mm olduğunu söyledi başka bişiy soylemedi yani kalp atışlarını henüz görmüyorum dedi ama belirtilerim var değerlerimde beta 5565 pogesteron 60 e4 dümde 161 çıkıyo sizce bir sorun varmı yardımcı olursanız sevinirim

tekrar merhaba, bugün doktora gittim ve bebeğin kalp atışlarını hem gördüm hem de dinledim.boş gebelik değilmiş çok rahatladım.:icecream:

:1hug:
kızlar bebeğimi kaybettim(bu sabah hafif kanamam oldu ve doktorum kesenin hala boş olduğunu ve sonlandırmamız gerektiğini söledi yarın kürtaj olucam.çok canım yanıooo( onu çok istiodum(

:1hug:canım benim aynı şeyleri yaşıyoruz bende cuma kürtaj olcam boş gebelik rabbimden 5 yııl istedim böle verdi ağlamaktan ve canımın yanmasından dolayı çokkkk mutsuz ve üzgünüm ve korkyorum allahım tez zamnda yine versin aratmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…