Boş Gebelik Geçirenler.. Ya Sonrası?

sanada geçmiş olsun canım bilirim o duyguyu hamile olduğunu öğreniyosun hayaller kuruyorsun sonuç gözyaşı kürtajdan sonra rahim temizlendiği için çabuk hamile kalınyormuş bana sürekli korunma dediler ama ben doktrumu dinledim 6ay korundum 6ayda olmadı çok zordu beklemek 2. kürtajmdan sonra sabırszlandm ve beklemedim şükür sorunsuz bi hamileliğim geçti 6 yıl sonra artık aynı şeyler olmaz heralde dedim rahattım yani ama bu seferde boş gebelik kesem kocaman olmuş içi bomboş. 4 ay gibi bir süre korundum ve 4 ay dolduktan sonra 5 ay sonra hamile kalabildim daha yeni ama çok endişeliyim... inşallah sende hayırlısıyla hamile kalırsın ve bebeğini kucağına alırsın...

Canım bu yenı hamılelıgınmı bos gebelik

Ben perşembe günü doktora gittim ilk defa.. Önce baktı alttan dedi ki 6 haftalık olması lazım 4 haftalık görünüyor dedi rahmin dışında tüplere yakın görünüyor dedi.. Transvaginal ultrason verdi.. Gittim acilen aldılar hemen orda baktılar radyoloji uzmanıyla birlikte.. Ordaki kadın 5+3 dedi.. Yeri de normal gibi duruyor dedi.. Milimetrik kistler varmış biraz.. Sonra doktoruma çıktım dedi ki tahmin ettiğim gibi tüplere yakın değilmiş dedi.. 10 ya da 15 gün sonra gel kap atışlarını duymadan hiçbişi konuşmayalım dedi o kadar moralim bozuldu ki kızlar şu 10 günü nasıl geçireceğim bilmiyorum.. Çok korkuyorum anormal bir durum mu var acaba diye? Ultrason sonucunda "düzgün görünümlü kese, yolk ve fetal izlendi" gibi bişiler yazıyordu.. Sizce durumum nedir bir bilginiz var mı? İlk olduğu için herşeyden çok korkuyorummm.. :18:

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. birinci hamileliğimde geç yumurtlamaydı hüsranla sonuçlanmıştı. şu anda 6+4 hamileyim 6+2 de doktora gittiğimde kese boş gözüktü 1 hafta sonra tekrar gelmemi söyledi dr. ama cok stresliyim ya bu seferde göremezsem bebeğimi kürtaj olcam cok korkuyorum kesemin capı 0,91 cm normalmi bilgisi olan arkadaşlar benle paylaşsın lütfen.

Merhaba cnm,
Oncelikle stres bu durumlarda en buyuk dusmanimiz bunu unutma lutfen normal sartlarda vaginal ultrasonla baktiysa 5.5 haftalikken kesenin icinde embriyo gorunmesi gerekir ama bu daha sora gorunmeyecegi anlaminada gelmez belki dollenme gec olmustur dur bakalim hemen panik yapma once su 1 hftayi bi rahat gecir kontrolde bebisin kalp aatislarini gormek icin bol bol dua et unutmaa stresss yok bizi de haberdar et ltfen

Canim hosgeldin ,
Dr diiliz tabiki ama o kadar cok kisiyle konusup fikir alisverisinde bulunuyoruz ki ordann yolaa cikarak diyorum ki bncee sen gayet guzel ve normal bi gebelik geciriyosunn :) kese duzgun yolk ve fetal iZlenmis daha ne olsun icini rahat tutt:)

günaydın kızlar nasılsınız.
bugün son iş günüm yarın doğum iznine ayrılıyorum kısmetse.
Kizlarrr aranizda catlatma ignesi vurulannn var mii??
canım benim kürtajdan sonra hamile kalmaya karar verdiğimde dr.um yumurta takibi yaptı bana. çatlatma iğnesi de yumurta takibinin önemli bi aşaması. ama benim rahmim çok ince olduğu için çatlatma iğnesini vuramamıştı bana. eğer bu iğneyi vurdurursan dikkat edeceğin iki önemli şey var. iğneden sonra dr.un sölediği ilişki saat ve takvimine uyman. ikincisi bu iğne kandaki gebelik hormonunu arttırıyo, hemen test yaparsan iğneden sonra hamileymişsin gibi seni yanıltma payı yüksek oluyo. test için yine adet gününün geçmesini beklemen gerekiyor.
umarım yardımcı olmuşumdur.

her şeyi allah bilir ama bence hamilesin ve bebişin seninle. hamileliğin başlangıcında 3 aşama olur demişti benim dr.um. kesenin oluşması, yolk sacın oluşması ve fetal (bebeğe ait oluşum) izlenmesi. sende şu an 3ü de var görünüyo. sadece stres yapmaa. unutma bebeğin küçücük kan pıhtısı da olsa senin her şeyinden etkilenir. allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Doktor değiliz ama bizzat kendimiz yaşıyoruz ve çok şeyler görüyoruz bu yüzden güveniyorum ben söylediklerinize.. Teşekkür ederim duyduğum her olumlu şey beni rahatlatıyor.. Bir tek kesenin yeri biraz tuhaf.. Rahmin tepesinde duruyordu kesem en son.. İnşallah bir sıkıntı olmaz..

Amin canım sağol.. Arkadaşa da dediğim gibi işte kesemin yeri biraz tuhaf rahmin tepesindeymiş.. Bakalım haftaya gideceğim tekrar neler oluyor göbüşümde..

teşekkür ederim canım allahım tez zamanda size de nasip etsin.
yumurta gelişimin nasıl. yumurta takibinde yumurta geliştirici ilaçlar da veriyolar. regl döneminde içmeye başlıyosun. sonra 2 günde bir çağırıp yumurtan 18 mm oldu mu çatlatma iğnesini vuruyolar. ben çatlatma iğnesi olmadım, yumurtam kendi çatladı, ama kanamam erken oluyo bebek tutunamıyor diye progestan verdi bana, bunu kullandığım ay hamile kaldım.

Walla canm ben adetim bitti bikac gun sorasinda kontrole gttim 1 tane yumurtan var suanda bakalim haftaya geldiginde buyumus olcak mi dedi 1 hafta sora tekrar gttim cok guzel buyumus 17 mm olmus dedi ve onun 2 gun sonrssina catlatma ignesi verdi iliski gin ve saatlerini soyledi ama igneden 15 gun sora regl oldum:) neyse artikk bidaki aya bakicaz gerci igneye gerek yok sadece yumurtlama gununden emin olmak icin istedim bunu demisti belki bida yaptirmicak ama bakalim iste kismet ne zamansa artik... Tabi bu arada hergun coraspin ve folik asite dvam ediyorum ama hamilelik durumunda kan sulandirici igneye baslamayacakmisiz gerek yok diyo

canım iğneden 15 gün sonra adet olman normal. yumurta çatladıktan sonraki 14-15 günlük süre tüm kadınlarda standarttır. bu senin sağlıklı olduğunun göstergesi.
benim problemim de buydu işte. ben 14 gün dolmadan 7-10 gün sonra regl oluyodum, bi şey faz yetmezliği deniyodu benim durumuma. döllenme olsa bile tutunamıyodu.
içini ferah tut stres yapma canım, fiziksel olarak herşeyin normal şu an.
ben de ilk günden beri coaspirin kullanıyom. bi de benim dr.um hamile olduğumu öğrenince bayağı vitamin yüklemesi yapmıştı bana. bebek bi an önce beslensin diye herhalde. hapkolik olmaya hazır ol yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…