Merhaba , ilkinde 6 haftalik dusuk yapmistim ve hastanede vajinadan ultrasondan gormusleri bebegi ve hemen ayni gun dusuk yaptim zaten. Ikincisinde 4,5 haftalikti ve ultrasona bile girmemistim. Bu seferde cok ilginc bos gebelik ve bir turlu dusmuyor kendi kendine. Gecmis olsun dilegin icin de cok tesekkurler...
6.haftama girdiğimi öğrendim,geçen hafta perşembe hcg hormonum 14000lerdeydi,karından bakıldığında kese vardı kalp atışını duyamadık.bugün tekrar test yapıldı 12000lerde çıktı.dr. bu sefer vajinal muayne yaptı.kese daha iyi şekildeydi,yolk kesesi de vardı ve küçük bi su damlası gibi bişey daha vardı benm gördüğüm.dr. embriyo,kalp atışı var ya da yok demedi hatta dinletmedi bilesonra yolk kesesi normalden büyük bence sağlıksız bunu alalım dedi tabi ben yıkıldım.anembriyo gebelik dedi.nette de bu gebeliğe boş gebelik deniliyor.ama yolk kesesi oluşmazmış bu tür gebelikte.çelişki içinde kaldım açıkcası.başka bir dr.a gitmeli miyim?kürtaj için 1 hafta daha bekleyip mi olmalıyım?acil yardım lütfen ((
6.haftama girdiğimi öğrendim,geçen hafta perşembe hcg hormonum 14000lerdeydi,karından bakıldığında kese vardı kalp atışını duyamadık.bugün tekrar test yapıldı 12000lerde çıktı.dr. bu sefer vajinal muayne yaptı.kese daha iyi şekildeydi,yolk kesesi de vardı ve küçük bi su damlası gibi bişey daha vardı benm gördüğüm.dr. embriyo,kalp atışı var ya da yok demedi hatta dinletmedi bilesonra yolk kesesi normalden büyük bence sağlıksız bunu alalım dedi tabi ben yıkıldım.anembriyo gebelik dedi.nette de bu gebeliğe boş gebelik deniliyor.ama yolk kesesi oluşmazmış bu tür gebelikte.çelişki içinde kaldım açıkcası.başka bir dr.a gitmeli miyim?kürtaj için 1 hafta daha bekleyip mi olmalıyım?acil yardım lütfen ((
Merhabalar kadınlar kulübünün yeni üyesiyim.
ben 6 aylık evliyim 2 kez gebelik geçirdim. İlk gebeliğim boş gebelik,ikinci gebeliğimde ise bebeğimin 2 aylıkken kalbi durdu karnımda iki kez kürtaj oldu sizce sorun olur mu? Tekrar aynı sorunları yaşar mıyım?
Arkadaşlar nasılsınız? Bebiş büyüyo mu Sezey? Sağlığı nasıl? Bendede 2 gün böyle regl sancısı gibi karın dış çeperimde kramp tarzı şeyler yaşadım..Gece 03:00te uyandırdı sancı beni..Bi an korktum, erken doğum belirtileri mi acaba diye gibi ama sorup soruşturdumki, 8. aydan sonra bu tür doğum öncesi antreman niteliğinde kasılmalar olurmuş. Neyseki geçti ama bu yeniden olmayacağı anlamına gelmio, aksine artık artacak biliyorum..Kendimi hazırlıyorumda.. Ahh ahh..
Ayvareçeli ne zamn izne ayrılıyosun? Bana çalışabilir raporu verdi dr. gerçi hakedişim başladı, istediğim an izne ayrılabilirimde..
Bu arada İstanbul'da Anadolu yakası hastane tavsiyesi olan? Benim gittiğim bi hastane var , gerçekten lüks ve ilgili bi hastane ancak rakamlar biraz düşündürdü beni.. 4500 diyo sezeryan, 4000 normal doğum :) Artı, doğuma başka dr. girmesi gibi bi durum olur ise (kardiyoloji vb.) ona da ekstra para alıyorlarmış filan falan.. Bu dediğim hastane Kavacık'ta..
Merhabalar kadınlar kulübünün yeni üyesiyim.
ben 6 aylık evliyim 2 kez gebelik geçirdim. İlk gebeliğim boş gebelik,ikinci gebeliğimde ise bebeğimin 2 aylıkken kalbi durdu karnımda iki kez kürtaj oldu sizce sorun olur mu? Tekrar aynı sorunları yaşar mıyım?
Normal dogumla sezeryan arasinda ne kadar az fark var ilginc...ben istanbulluyum ama maalesef anadolu yakasindaki hastaneleri iyi bilmiyorum canim...karsida oturan bicok arkadasim medical park diyo ama iyi midir bilemem hospitalium u da iyi diye duymustum doktorunun tavsiye ettigi bi hastane yok mu?
öncelikle hoşgeldin ve çok çok geçmiş olsun.. bence olumlu düşün olumlu olsun, tüm tahlil ve tetkikleri yaptır bence için rahat olsun..Merhabalar kadınlar kulübünün yeni üyesiyim.
canım bu kavacıkta hangi hastane??? benimde kavacıktaydı hastanem ve çok çok çok memnunum.. fiyatlar seninkinden uygun, istersen özelden de yazabilirsin..Arkadaşlar nasılsınız? Bebiş büyüyo mu Sezey? Sağlığı nasıl? Bendede 2 gün böyle regl sancısı gibi karın dış çeperimde kramp tarzı şeyler yaşadım..Gece 03:00te uyandırdı sancı beni..Bi an korktum, erken doğum belirtileri mi acaba diye gibi ama sorup soruşturdumki, 8. aydan sonra bu tür doğum öncesi antreman niteliğinde kasılmalar olurmuş. Neyseki geçti ama bu yeniden olmayacağı anlamına gelmio, aksine artık artacak biliyorum..Kendimi hazırlıyorumda.. Ahh ahh..
Ayvareçeli ne zamn izne ayrılıyosun? Bana çalışabilir raporu verdi dr. gerçi hakedişim başladı, istediğim an izne ayrılabilirimde..
Bu arada İstanbul'da Anadolu yakası hastane tavsiyesi olan? Benim gittiğim bi hastane var , gerçekten lüks ve ilgili bi hastane ancak rakamlar biraz düşündürdü beni.. 4500 diyo sezeryan, 4000 normal doğum :) Artı, doğuma başka dr. girmesi gibi bi durum olur ise (kardiyoloji vb.) ona da ekstra para alıyorlarmış filan falan.. Bu dediğim hastane Kavacık'ta..
Merhaba arkadaşlar... Ben 7+3 haftalık hamileyim ama doktor bebeğimi göremedi kese boş... Haftaya tekrar ultrason ile bakacak ve kürtaj için gün verecek... Bu durumu yaşayan ve hamile kalanları okudum ne kadar sürede hamile kaldınız... Kürtajdan sonra ne kadar korundunuz... Kürtaj zor bir işlem mi... Süreç konusuna bana yardımcı olur musunuz ...
Ilk bebeğimizdi... Çok yıpratıcı bir süreç canım çok acıyor... Çok hayaller kurmuştum, ismini bile bulduk... Allah kısmet etmediyse olmuyor işte... Hemen sonrası toparlanmam biraz süre alır zaten o zamanda korunma dönemine gelecek... Hayırlısı olsun ya... Yazımız böyleymiş... İnşallah en kısa zamanda bende bebeğimi kucağıma alırım....
Merhaba arkadaşlar... Ben 7+3 haftalık hamileyim ama doktor bebeğimi göremedi kese boş... Haftaya tekrar ultrason ile bakacak ve kürtaj için gün verecek... Bu durumu yaşayan ve hamile kalanları okudum ne kadar sürede hamile kaldınız... Kürtajdan sonra ne kadar korundunuz... Kürtaj zor bir işlem mi... Süreç konusuna bana yardımcı olur musunuz ...
Çok teşekkür ederim destek olduğun için... Ağlamak geliyor içimden ve ağlıyorum durup dururken içimde kalıp sonra çıksın istemiyorum... Geçecek biliyorum hangi acıya alışılmıyor ki... Bu da geçecek...Amin cnmlutfen mumkun oldugunca uzulmemeye calis emin ol burdaki herkes seninle ayni duygulari yasadi ve acini cok ii anliyoruz ama maalesef kaderin onune gecemeyiz allah isteyen herkese saglikli evlatlar nasip etsin...
Teşekkür ederim sanırım bundan sonra burda olacağım desteğinize ve bilgilerinize ihtiyacım olacak sanırım... Hemen olsun istemiyorum gerçekten kendimi iyice toparladıktan sonra olsun istiyorum... Allah kısmet ederse... Genel anestezi ile olacağım büyük ihtimalle önümüzdeki hafta olacak... Bir kere kalındıysa hamile kalınır yine diye düşünüyorum... Poliplerim vardı bu kürtajla onlardanda kurtulmuş olacağım... Iyi yönlerinden bakmaya çalışıyorum sanırım bebeğimi gördükten kalp atışını duyduktan sonra canım daha da çok acırdı... Böylesi daha Hayırlıdır inşallah... Allah sizlere de bebişlerinize de sağlık versin... Yanımda olduğunuz için teşekkür ederim...canım öncelikle geçmiş olsun. maalesef burdaki arkadaşlarımızın başından bu durum hep geçti, ben dahil. allahım bizi bi zamanlar bununla sınadı. inşallah senin için bu durum ilk ve son olur. üzülme demek dile kolay biliyorum. üzül, ağla içini boşalt ama sakın isyan etme. bana dr.um demişti ki "zaten bu gebeliğin devamı gelse ya ilerleyen dönemlerde sonlanacaktı ya da bebek allah korusun özürlü olucaktı, kendini bi nebze şanslı hisset" bunu düşünerek içini rahatlat.
firsfb arkadaşımız durumu güzel özetlemiş. ama ben de deneyimlerimi anlatayım.
kürtaj genel anestezi altında olduğu için hissedilmiyor, ama bazı devlet hastaneleri lokal de yapıyomuş, araştır ve genel anesteziyi tercih et canım. kürtaj sonrası regl sancısı gibi sancı oluyo, bi de benim dr.um bi ilaç vermişti bana rahim kasılmalarını artırarak kanamaya sebep oluyo, amaç içerde parça kalmaması.
kürtajdan sonra tıpkı bi lohusa gibi dikkat etmen gerek kendine. ayaklarını üşütme, yediğine içtiğine dikkat et, bağışıklığın düşmesin.
benim kanamam 1 hafta sürdü, lekelenme ile karışık bi dönemdi, sonra tam bi ay sonra normal regl oldum. dr. 3 regl dönemi korun dedi. ben ilk 4 ay düşünmedim, 6. ayımda hamile kaldım tekrar.
inşallah kendini hazır hissettiğin ilk zamanda bebeişine kavuşur ve pıt pıtlarını duyarsın. stres yapma kendine, stres bu dönemim en büyük düşmanı.
kendine dikkat et, sağlıklı iyi haberlerini bekliyoruz
Çok teşekkür ederim destek olduğun için... Ağlamak geliyor içimden ve ağlıyorum durup dururken içimde kalıp sonra çıksın istemiyorum... Geçecek biliyorum hangi acıya alışılmıyor ki... Bu da geçecek...
Teşekkür ederim sanırım bundan sonra burda olacağım desteğinize ve bilgilerinize ihtiyacım olacak sanırım... Hemen olsun istemiyorum gerçekten kendimi iyice toparladıktan sonra olsun istiyorum... Allah kısmet ederse... Genel anestezi ile olacağım büyük ihtimalle önümüzdeki hafta olacak... Bir kere kalındıysa hamile kalınır yine diye düşünüyorum... Poliplerim vardı bu kürtajla onlardanda kurtulmuş olacağım... Iyi yönlerinden bakmaya çalışıyorum sanırım bebeğimi gördükten kalp atışını duyduktan sonra canım daha da çok acırdı... Böylesi daha Hayırlıdır inşallah... Allah sizlere de bebişlerinize de sağlık versin... Yanımda olduğunuz için teşekkür ederim...
Evet iyi yonlerini dusunursen kendini biraz daha iyi hissedebilirsin mesela bana bak ben maalesef 2 kere ustuste bos gebelik yasadim ve 2. Kurtajimi agustosta oldum daha yeni yeni toparlaniyorum insallah dogru zamanda hepimiz bebislerimize kavusuruzzz
Iki gebelik yaşadın ikiside boş gebelikmiydi başka bebeğin var mı Allah sabır versin sanada((