Boş Gebelik Geçirenler.. Ya Sonrası?

Anladim cnm tekrar gecmis olsun...benimde 2. bos gebeligimde kese de bi turlu dusme belirtisi olmadi olmadigi gibi bi de buyumeye devam ediyodu kese...hepimizin hakkinda hayirlisi insallah bigun bizlerde annelik duygusunu tadariz umudunu kaybetme lutfen

6.haftama girdiğimi öğrendim,geçen hafta perşembe hcg hormonum 14000lerdeydi,karından bakıldığında kese vardı kalp atışını duyamadık.bugün tekrar test yapıldı 12000lerde çıktı.dr. bu sefer vajinal muayne yaptı.kese daha iyi şekildeydi,yolk kesesi de vardı ve küçük bi su damlası gibi bişey daha vardı benm gördüğüm.dr. embriyo,kalp atışı var ya da yok demedi hatta dinletmedi bilesonra yolk kesesi normalden büyük bence sağlıksız bunu alalım dedi tabi ben yıkıldım.anembriyo gebelik dedi.nette de bu gebeliğe boş gebelik deniliyor.ama yolk kesesi oluşmazmış bu tür gebelikte.çelişki içinde kaldım açıkcası.başka bir dr.a gitmeli miyim?kürtaj için 1 hafta daha bekleyip mi olmalıyım?acil yardım lütfen((

Merhaba oncelikle hosgeldin arkadasim bence kesinlikle baska bi doktora gorunmelisin hcg nin dusmesi tabiki ii bisey diil ama gorunen bi yolk sac var belki bu umut verici olabilir benim tavsiyem 2. Bi dr a gorunmen yonunde umarim sorun cikmaz ve saglikli bi gebelik gecirirsin...

Canim benim ne olursa olsun ikinci bi dr.a gorunmekte fayda var. Ben de dr.uma cok guvenmeme ragmen bi ikinciye gorunmustum.
Ama su kadarini solim benim ilk gebeligim bos gebelikti ve maalesef yolk sac vardi. 9. Haftada kurtaj oldugumda bile ordaydi. Dr. Onu gorunce bebek olustu ama saglikli olmadigi icin kendini abserve etti demek ki demisti. İnsallah durum sende farkli olur canim.

Arkadaşlar nasılsınız? Bebiş büyüyo mu Sezey? Sağlığı nasıl? Bendede 2 gün böyle regl sancısı gibi karın dış çeperimde kramp tarzı şeyler yaşadım..Gece 03:00te uyandırdı sancı beni..Bi an korktum, erken doğum belirtileri mi acaba diye gibi ama sorup soruşturdumki, 8. aydan sonra bu tür doğum öncesi antreman niteliğinde kasılmalar olurmuş. Neyseki geçti ama bu yeniden olmayacağı anlamına gelmio, aksine artık artacak biliyorum..Kendimi hazırlıyorumda.. Ahh ahh..
Ayvareçeli ne zamn izne ayrılıyosun? Bana çalışabilir raporu verdi dr. gerçi hakedişim başladı, istediğim an izne ayrılabilirimde..
Bu arada İstanbul'da Anadolu yakası hastane tavsiyesi olan? Benim gittiğim bi hastane var , gerçekten lüks ve ilgili bi hastane ancak rakamlar biraz düşündürdü beni.. 4500 diyo sezeryan, 4000 normal doğum :) Artı, doğuma başka dr. girmesi gibi bi durum olur ise (kardiyoloji vb.) ona da ekstra para alıyorlarmış filan falan.. Bu dediğim hastane Kavacık'ta..

Merhabalar kadınlar kulübünün yeni üyesiyim.
ben 6 aylık evliyim 2 kez gebelik geçirdim. İlk gebeliğim boş gebelik,ikinci gebeliğimde ise bebeğimin 2 aylıkken kalbi durdu karnımda iki kez kürtaj oldu sizce sorun olur mu? Tekrar aynı sorunları yaşar mıyım?

Merhaba arkadasim hosgeldin...
Bnde 8 ayda 2 kere bos gebelik gecirip kurtaj oldum kisa zamanda kurtaj olmak sora ki gebelige engel diil tabiki ama rahimin kendini toparlamasi icin biraz vakit gecmesi isteniyor yani en azindan bi 2-3 ay akdar korunma gerekli diye biliyorum.
Dusuklerinle ilgili olarak da yeni bi gebelik yasamadan tahlillerini yapirmani tavsiye ederim en azindan bi sorun cikarsa tedaviyle brlikte gebelik saglikli bi sekilde devam eder.

Normal dogumla sezeryan arasinda ne kadar az fark var ilginc...ben istanbulluyum ama maalesef anadolu yakasindaki hastaneleri iyi bilmiyorum canim...karsida oturan bicok arkadasim medical park diyo ama iyi midir bilemem hospitalium u da iyi diye duymustum doktorunun tavsiye ettigi bi hastane yok mu?

merhaba, tesadüfen olan şeylerse, tekrar yaşamazsın diye düşünmek istiyorum ama tıbbi tetkikler yapıldı mı hiç sana? Tanı ne koydu yada dr.un arkadaşım? Ben 1 kez boş gebelik yaşadım, 2.de sağlıklı bi hamilelik geçiriyorum çok şükür, Aralık başı gibi doğacak kısmetse, rabbim sanada versin sağlıklı evlat (lar) ...

evet, bende çok şaşırdım yahuuu, dedimki kendi kendime; nerdeyse kendim doğuracağım (normal doğm) genede 4000-tl bayılacağım..

öncelikle hoşgeldin ve çok çok geçmiş olsun.. bence olumlu düşün olumlu olsun, tüm tahlil ve tetkikleri yaptır bence için rahat olsun..

canım bu kavacıkta hangi hastane??? benimde kavacıktaydı hastanem ve çok çok çok memnunum.. fiyatlar seninkinden uygun, istersen özelden de yazabilirsin..
şimdi sancı uyandırır sonrada benim gibi canavarın biri yüzünden uyanırsın.. gece gündüz kavramım kalmadı valla :) emzirdim doymadı mama verdim uyudu uyandı tekrar uyuttum şimdi de aldım pompayı göğsümü sağıyorum, bitirememiş tosunum sağıp vermemi bekleyemicek kadarda sabırsız yıkıyo ortalığı.. inşallah kurtuluruz tamamen şu mamadan..

Merhaba kizlar nasilsinz.
Bizim dun dr. kontrolumuz vardi . Allaha sukur hersey normal gorunuyo. Erken dogum riskimiz ortadan kalkmis durumda su an. Pazartesi isbasi yapiyom. 7-8 gun daha sabredicem.. Sonra 14 kasimda dogum iznine ayriliyom.
Temmuzum 14 kasimda ayriliyorum ben. Tabi dogum iznine ayirirken doktor SAT a gore ayiriyo. Bebek durumuna gore olsa sadece 5 gunum kalmis olacakti. Canim o kasilmalar yaklasik 10 gundur bende de var. Bi de alt karin bolgemde regl agrisi gibi bi agri oluyo. Dun dra sordum artik bunlar normal dedi. Sana tavsiyem magnezyum kullaniyosan onu aksam yemekten sonra icmen gece kasilma ve agrilarina daha iyi geliyo. Bi de agrin olunca pozisyon degistir veya kalk azcik dolas. Ben artik gece bekcisi gibi dolaniyom evde. Ya tuvalet, ya ayaklarim bi tarafa yatmaktan uyusuyo ya da oglum cok hareketleniyo. Anlayacagin dogurmadan gece nobetlerim basladi benim.
Sezeyim, nasilsin. Kac gunluk oldunuz simdi. Yeni dogum yapan bi cok kisi mama kullaniyo. Canini sikms onemli olan emzirmeye devam etmen ve bebisinin saglikli olmasi.

Merhaba arkadaşlar... Ben 7+3 haftalık hamileyim ama doktor bebeğimi göremedi kese boş... Haftaya tekrar ultrason ile bakacak ve kürtaj için gün verecek... Bu durumu yaşayan ve hamile kalanları okudum ne kadar sürede hamile kaldınız... Kürtajdan sonra ne kadar korundunuz... Kürtaj zor bir işlem mi... Süreç konusuna bana yardımcı olur musunuz ...

Hosgeldin arkadasim oncelikle gecmis olsun maalesef sende bizim gbi bos gebelik yasayanlardan olmussun kurtaj genel anestezi altinda yapildigi icin hicbisey hissetmiyosun sorasindada hafif agrilarin oluyo yani ayni adet donemi sancilari gibi ve 1 hafta kadar adet goruyosun...korunma suresi konusunda cok cesitli soylemler var ama genellemeye bakarsak doktorlar kurtajdan sora en azindan 2 adet donemi korunmayi tavsiye ediyor. Ben ilk kurtajimdan 7 ay sora hamile kaldim ama bu sure kisiye gore degisir tabi...
Bu surec biraz yipratici olabilir senin icin eger bu bebegi cok istiyosan tabi...ama bizim durumumuzdaki hastalarda en onemli seyin stres yapmamak oldugunu,2. gebeligimde bos gebelik mi olacak acaba diye dusunup kendi kendimizi yememek ve herseyi oluruna birakmak gerektigini ogrendik sende tavsiyelerimizi iyi dusun lutfen canim ve kendini uzmemeye calis hayirlisi boyleymis diyip kurtajdan sonra hian once toparlanmaya bak saglikli bebislerine yeniden hamis kalabilmek icin...
Bu arada sanki hersey bitmis gibi konustum en bastan beri ama Allahin isi hic belli olmaz bakarsin haftaya dr kontrolune gittignde bebisin pit pit atan kalbini duyarsinn Allah herseyin hayirlisini versin arkadasim bizleri de haberdar et lutfen...

Ilk bebeğimizdi... Çok yıpratıcı bir süreç canım çok acıyor... Çok hayaller kurmuştum, ismini bile bulduk... Allah kısmet etmediyse olmuyor işte... Hemen sonrası toparlanmam biraz süre alır zaten o zamanda korunma dönemine gelecek... Hayırlısı olsun ya... Yazımız böyleymiş... İnşallah en kısa zamanda bende bebeğimi kucağıma alırım....

Amin cnm lutfen mumkun oldugunca uzulmemeye calis emin ol burdaki herkes seninle ayni duygulari yasadi ve acini cok ii anliyoruz ama maalesef kaderin onune gecemeyiz allah isteyen herkese saglikli evlatlar nasip etsin...

canım öncelikle geçmiş olsun. maalesef burdaki arkadaşlarımızın başından bu durum hep geçti, ben dahil. allahım bizi bi zamanlar bununla sınadı. inşallah senin için bu durum ilk ve son olur. üzülme demek dile kolay biliyorum. üzül, ağla içini boşalt ama sakın isyan etme. bana dr.um demişti ki "zaten bu gebeliğin devamı gelse ya ilerleyen dönemlerde sonlanacaktı ya da bebek allah korusun özürlü olucaktı, kendini bi nebze şanslı hisset" bunu düşünerek içini rahatlat.
firsfb arkadaşımız durumu güzel özetlemiş. ama ben de deneyimlerimi anlatayım.
kürtaj genel anestezi altında olduğu için hissedilmiyor, ama bazı devlet hastaneleri lokal de yapıyomuş, araştır ve genel anesteziyi tercih et canım. kürtaj sonrası regl sancısı gibi sancı oluyo, bi de benim dr.um bi ilaç vermişti bana rahim kasılmalarını artırarak kanamaya sebep oluyo, amaç içerde parça kalmaması.
kürtajdan sonra tıpkı bi lohusa gibi dikkat etmen gerek kendine. ayaklarını üşütme, yediğine içtiğine dikkat et, bağışıklığın düşmesin.
benim kanamam 1 hafta sürdü, lekelenme ile karışık bi dönemdi, sonra tam bi ay sonra normal regl oldum. dr. 3 regl dönemi korun dedi. ben ilk 4 ay düşünmedim, 6. ayımda hamile kaldım tekrar.
inşallah kendini hazır hissettiğin ilk zamanda bebeişine kavuşur ve pıt pıtlarını duyarsın. stres yapma kendine, stres bu dönemim en büyük düşmanı.
kendine dikkat et, sağlıklı iyi haberlerini bekliyoruz

Amin cnm lutfen mumkun oldugunca uzulmemeye calis emin ol burdaki herkes seninle ayni duygulari yasadi ve acini cok ii anliyoruz ama maalesef kaderin onune gecemeyiz allah isteyen herkese saglikli evlatlar nasip etsin...
Çok teşekkür ederim destek olduğun için... Ağlamak geliyor içimden ve ağlıyorum durup dururken içimde kalıp sonra çıksın istemiyorum... Geçecek biliyorum hangi acıya alışılmıyor ki... Bu da geçecek...
Teşekkür ederim sanırım bundan sonra burda olacağım desteğinize ve bilgilerinize ihtiyacım olacak sanırım... Hemen olsun istemiyorum gerçekten kendimi iyice toparladıktan sonra olsun istiyorum... Allah kısmet ederse... Genel anestezi ile olacağım büyük ihtimalle önümüzdeki hafta olacak... Bir kere kalındıysa hamile kalınır yine diye düşünüyorum... Poliplerim vardı bu kürtajla onlardanda kurtulmuş olacağım... Iyi yönlerinden bakmaya çalışıyorum sanırım bebeğimi gördükten kalp atışını duyduktan sonra canım daha da çok acırdı... Böylesi daha Hayırlıdır inşallah... Allah sizlere de bebişlerinize de sağlık versin... Yanımda olduğunuz için teşekkür ederim...

Evet iyi yonlerini dusunursen kendini biraz daha iyi hissedebilirsin mesela bana bak ben maalesef 2 kere ustuste bos gebelik yasadim ve 2. Kurtajimi agustosta oldum daha yeni yeni toparlaniyorum insallah dogru zamanda hepimiz bebislerimize kavusuruzzz

Iki gebelik yaşadın ikiside boş gebelikmiydi başka bebeğin var mı Allah sabır versin sanada ((

Iki gebelik yaşadın ikiside boş gebelikmiydi başka bebeğin var mı Allah sabır versin sanada ((

Hayir maalesef henuz bebegimiz yok bize genetik tahliller falan yapildi dusuk duzeyde kan pihtilasmasi sorunu cikti bnde ama doktorum onal ilgisi olmadigini dusunuyor...artikk inan uzulemiyorum bile...dogru zaman diilmis demekki diyorum bide doktorum baya rahatlatti bni konusmalariyla... Stresimi aldi goturdu artik biliyorum ki gunun birinde biz de bebek sahibi olucaz Allahin izniyle:) bak gordun mu senden daha kotu durumdayim arkadasim o yuzden hic uzme kendini Allah sabrini verir sende bebegine kavusursun insallahh:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…