Boş Gebelik Geçirenler.. Ya Sonrası?

canım benim kullandığım izinler 2012 yılına ait yıllık izinler. 2014 e girdiğimizde yanıcaklar. 17 gün var kullanmazsam boşa gidicek onları bitiriyorum tatlım. bu 17 günü bitirince 40 günlük yıllık iznim kalıyo onları doğum sonrasına saklıycam

canım SAT tarihine göre daha görünmemesi bebeğin bence normal. daha 7. haftana yeni girmişsin. benim boş gebeliğimde SATım 21 hazirandı 25 Ağustosta kürtaj oldum. nerdeyse 2 ay sonra ve 9 haftalıktım. tabi ben hiç vajinal baktırmamıştım hep karından bakıldı ve kesemde bi anormallik yoktu. bence başka bi Dr.a daha git. ben de öle yapmıştım o zamn.
bi olumsuzlık olursa ve 3. kez tekrarlıyosa mutlaka gerekli testlerini yaptır. ama ben senin yerinde olsam biraz daha beklerim ama her şeye de hazırlıklı olmaya çalışırım.
inşallah bu sıkıntılar senin için son olur en kısa zamanda muradına erersin.

bencede az daha bekle, eğer sağlığını tehdit eden bi durum yoksa tabi..Bana da ilk haftalarda normal görünüyo herşy demişlerdi, haftalar ilerledikçe kesenin boş olduğu farkedildi..Dr.un kürtaj olmalısın dediği haftadan 2 hafta sonra olmuştum, beklemiştim 2 hf.daha ama sonuç değişmediydi.. Hayırlısı olsun..Bu 3. derken, boş gebelik olarak mı??

sezeeeyyyy doğurdun mu sen.
ekim annelerinin forumunda okudum.

aaaaaaaaa, doğurdu mu yoksaaaaaaa??? aman Allahım D ayyyy sesi çıkmıyodu vallahi,Allahım, bizleride hayırlısıyla kurtar yarabbimmmmmm

merhaba pek bilgim yok pekte okuyamadın diğer sayfaları boş gebelik veya kimyasal gebelik nedir nedenleri nelerdir?

merhaba pek bilgim yok pekte okuyamadın diğer sayfaları boş gebelik veya kimyasal gebelik nedir nedenleri nelerdir?

Merhaba,
2 kere üstüste boş gebelik yasayan biri olarak sana şöyle anlatabilirim arkadasım bos gebeliğin bütün belirtileri normal gebelikle aynıdır.Gebelikte ilk olarak kese olusur sonrasında ise yaklasık 5.5-6 haftalıkken kese içinde embriyonun görülmesi ve kalp atısının duyulması beklenir.Eğer kese içinde embriyo olusumu gözlenemiyosa bu bos gebeliktir ve kürtajla sonlandırılması grrekir.
Nedenlerine gelince doktorların cogu tekrarlama eğilimi olmayan bi durum oldugunu,o an ki yumurta yada spermin sağlıksız olması nedeniyle bu durumun yasandıgını söylr. Ancak benim ki gibi tekrarlayan durumlarda bitakım genetik arastırmalara gidilir. Senin ve eşinin kromozomlarında herhangi bi problem olup olmadıgına,eşinin sperm sayısı ve kalitesine, senin yumurtalıklarına ve rahminin yapısına veya kanda pıhtılasma gibi sorunlarının olup olmadına bakılır.
Test sonuclarına göre ya tedavi görürsünüz yada hiçbi sorun cıkmazsa Allah tan gelen bişey diyip denemeye devam edrrsiniz. Bizim sonuclarımız çıkmıs ancak sehir dısında yaptırdıgımız îçin gidip alamadık henüz bakalım hayırlısı inşallah sorun yokturr...
Umarım yarımcı olabilmişimdir...

çok yardımcı oldun. benim düşüğümde bebeğin kalp atışı yok dendi 7 haftalık iken yani kalp atışı alınmadı embriyo gözüktü bu durumda boş gebelik yada kimyasal gebelkmi olur. bu arada test yaptırdım kan pıhtılaşması cıktı mtrh heterezfiot ve protein c düşüklüğü. inşallah aynı sorunları yaşamassın bir daha

ya kızlarrr çok ilginç hala kanamam vs. yok. sık idrara çıkma acıkma ve aşermem başladı.. acaba Yüce Allah'ım bir mucize mi yaratıyor.. hala kanama yok bayramdan sonra da olmaz ise baya ümitleneceğim sanırım. umarım kendi kendine sökülür kızlarr... dua edin bana lütfennnnnnn

firstfb arkadaşımında dediği gibi aynı durumda olanlar toplaştık burda..topiğe ilk yazdığımdan beri geçmişe çok göz atamadım ama acaba benim gibi 2 kez boş gebelik yaşayıp düşük yapan ve sonra yapılan tüm testleri temiz çıkan ve hatta 3.d sağlıklı bi gebelik elde eden var mı acaba??
çünkü ben 3.defada da aynı şey olur mu acaba korkusuyla yaşıyorum daha şimdiden,hamile bile değilken..sanırım örneklere ihtiyacım var moralman..

Canım sende embriyo görünüp kalp atısı alınamadıysa bu bos gebelik yada kimyasal gebelik değildir normal bi düşük yasamıssın maalesef ve sanıyorum kan pıhtılasması nedeniyle bebeğine kan gitmemiş beslenememiş ve kalbi atmamıs olabilir smdi sana bidahaki gebeliğinde kan sulandırıcı iğne falan verirler inşallah onla birlikte sıkıntı yasamassın artık

Maalesef aynı korku bnde de var cnm smdi su doktorların sürekli söylediği faktör v testlerimin sonucu cıkmıs ama gidip alamadım büyük ihtimalle bayramdan sora alabilcem sonucları cok merak ediyorumm

:)) insallah bi mucize gercekleşiyodur cnm yalnız bayram sonrasına kadar heran acaba kanamam olcak mı diye beklemektense beden bi baska doktora daha görünmüyosun

firstfb aynı dr.um gibi anlatmışsın, ayrıntısına dek hemde :) banada aynı şeyerli demişti doktorum. Denemeye devam diyorum bende, yılmak yok..

esnkepenek maşallah :))) hadi bakalım, inşallahhhhhhh yarabbim sevindirsin bu sefer..

firstfb yaaa, vallahi dr. gibisin :) bende bi kaç yorum yazayım diye niyetlendim ama gerek yok valla benm yazmama.. Dediğin gibi, embriyo varsa, kalp atışı yoksa, normal bi düşüktür o..

Maalesef aynı korku bnde de var cnm smdi su doktorların sürekli söylediği faktör v testlerimin sonucu cıkmıs ama gidip alamadım büyük ihtimalle bayramdan sora alabilcem sonucları cok merak ediyorumm

ayy tlf yada mail ile istesen ya?? Gerçi grafikli bi sonuç ise mail atamıyoruz diyolar, bi şansını denesen, belki mail atarlar yada tlf.dan bilgi verirler he?

inşallah canım hiçbirimiz bir sorun yaşamayız sorunsuz bir şekilde kucağımza alırız bebişleri. ALLAH'ım hepimizin yardımcısı olsun.
sende şu an durum nedir. deneme aşamasındamısın?

anladığım kadarıyla ikinizde gayet bilgilisiniz:) fakat gerçekten stresten kaygıdan uzak olmak lazm. demesi kolay değil ama bunu hepimiz başarmalıyız. forumda bir çok sayfa konu okudm. mutlu sona ulaşan o kadar çok kişi varki

Allahın izniyle güzel günler göreceksin, inanıyorum buna ben.. Evet eskilerde bunu yaşayan ve yorum yazan bi arkadaş vardı, depremzedeydi galiba, o kötü dönemler atlatmıştı, morali yoktu, bi vefat geçtiydi başından filan, o kadar moral düşüklüğüne rağmen ve üstüste 2 kereydi sanırım boş gebelik geçirmiş biri olarak , sonrakinde sağlıklı bi evladı olmuştu.. Stres yapmamaya çalış, ben kendimden biliyorum, 3,4 ay stres yaptımdı, olmadı .. 4.ay hiç hesapta olmayan işlerin içine girdiğimzde, kafamı boşalttığımda gebe kaldığımı öğrendim.. Rahat olmanın çok etkisi var, strese girmesin sperm ve yumurtalar, relax

aslında kişinin başına gelince araştırmaktan yarı dr. gibi oluyo..Bizdeki de o durum olsa gerek.. Az önce Pufpufada yazdığım gibi, no stresssss yesss bebişşşşş... Bende boş gebelik geçirdim, ancak çok şükür 2.de yüzüme güldü mevlam.. Başka yazan arkadaşlarda var, 2.de , 3.de bebişine kavuşanlrda var, rahatlamaya çalış..

ayy tlf yada mail ile istesen ya?? Gerçi grafikli bi sonuç ise mail atamıyoruz diyolar, bi şansını denesen, belki mail atarlar yada tlf.dan bilgi verirler he?

Walla canım hepimiz yarı dr gbi olduk bu boş gebelik konusunda:) sonucları sordum cnm mail atabilirmisniz yada fax cekermisiniz diye olmuyomus gidip ordan direk almamız gerekiyomus maalesef

inşallah canım hiçbirimiz bir sorun yaşamayız sorunsuz bir şekilde kucağımza alırız bebişleri. ALLAH'ım hepimizin yardımcısı olsun.
sende şu an durum nedir. deneme aşamasındamısın?

Amin cnm hepimizin dileği bu... Walla deneme asamasında diiliz test sonucları cıkana kadar korunalım dedik hani bi problem varsa yine aynı seyler yasanmasın diye bakalım sonucları aldıktan sora denemeye devam:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…