Boş Gebelik Geçirenler.. Ya Sonrası?

gelde deme işte, GERİZEKALI bu insanlar.. Yahu biz bu topikte neler okuduk, nelere şahit olduk bilsen.. Okusan bi.. Bi arkadaşımızda üst üste 2 boş gebelikten sonra, üstelik depremzedeydi yanlış hatırlamıosam, babasını kaybetmişti yine yanlış hatırlamıorsam..O ay hamiş kaldı ve bebeği var şimdi.. Ne saçmalıo bu insanlar yaa?? Kim ki o böyle konuşup moralini bozuyor senin?Dr.dan daha çok dr.sanıolar kendilerini orda çalışanlar. Bu aynı şey gibi, hani hasta bakıcıların dr. edasıyla tavırları vardır ya refakatçılara karşı, yada güvenlikçilerin kendini polis sanmaları gibi bi durum bu benm gözümde.. Dr. demeden, gereken genetik araştırma,tahliller yapılmadan ve yapılmış dahi olsa çıkmayan candan umut kesilmeyceğinden, kesin diye bişey yoktur bana göre.. Üzülme, elbet tutacaktır..

nie bozuyosun moralini, sen onunkini bozsaydın ya kendini ne sanıyosun diye.. takma kafana cahil bunlar işte... umarım bi problem yoktur

Walla o an basiretim baglandı heralde kızlar hiçbişey diyemedim gerizekalıya ama moralim cok bozuldu neyse yine de doktorun dediği oldu o testleri de yapıcak mecburen inşallah sonuclar güzel gelir:KK43:

2 kere üstüste boş gebelik yasayınca tahliller için hastaneye gttik bisürü seyler yapıldı tıbbi genetik e yönlendirildik ordaki kadın bi form doldurttu akrabalık varmı böyle bi hastalık yasayan var mı vb sorular sora da formda periferik kan ve karyotipi işaretleyip kan alımı için taaa aralık ayına gün verdi...sora doktorun yanına gttim sadece bunlara mı bakılcak neden pıhtılasma sorunu var mı yok mu diye bakılmıyo dedim nasıl bakılmıyo ben asıl onu istiyorum diyip bni tekrar genetige yolladı ve genetikteki gerizekalı baska bsye bakmaya gerek yok 2 kere bunu yasadıysan kromozomlarda sorun vardır diyip bütün moralimi yerlere indrdi:KK43:

Herkes doktor zaten çevremizde:/

Sıkma canını, sen doktorunun senden istediklerini eksiksiz yapmaya bak, çevrendeki bu tür şeyleri yaşamamış, duygudan ve anlayıştan yoksun insanların sözlerini de dikkate alma. Boş gebeliğin birden fazla nedeni olabiliyor, en azından nedenleri aza indirgemek adına genetik testler iyi bi adım.

bugün doktora gittim hiç umudum yoktu ama kalp atışları varmış.. değişik duygular içersindeyim , bisüre daha kimseyle paylaşmıycam hamileliğimi

benim gibi olanlar için ne yaptığımı anlatmak istiyorum.ilkinde normaldir dediler araştırma yapmamıştık.ikincisinde sadece hormon testlerim yapıldı.süt hormonum fazla çıktı ilaç yazdı kullandım ama bi daha onu takip etmedik ne durumda diye sonrasında ilaç yazmadı
temmuz ayında yumurta takibi yapalım dedi günde bi kez klomen kullandım çatlatma iğnesi oldum olmadı
ağustos ayında günde 2 kez klomen kullandım 14.günde gittiğimde yumurtalarım büyümemişti bende bu ayda olmayacak diye doktora gitmedim...geç döllenme olmuş bu ayda hamileyim

bugün doktora gittim hiç umudum yoktu ama kalp atışları varmış.. değişik duygular içersindeyim , bisüre daha kimseyle paylaşmıycam hamileliğimi

benim gibi olanlar için ne yaptığımı anlatmak istiyorum.ilkinde normaldir dediler araştırma yapmamıştık.ikincisinde sadece hormon testlerim yapıldı.süt hormonum fazla çıktı ilaç yazdı kullandım ama bi daha onu takip etmedik ne durumda diye sonrasında ilaç yazmadı
temmuz ayında yumurta takibi yapalım dedi günde bi kez klomen kullandım çatlatma iğnesi oldum olmadı
ağustos ayında günde 2 kez klomen kullandım 14.günde gittiğimde yumurtalarım büyümemişti bende bu ayda olmayacak diye doktora gitmedim...geç döllenme olmuş bu ayda hamileyim
işte uzun bi aradan sonra ilk güzel haber:nazar::KK16:
hayırlı olsun canım, inşallah sorunsuz güzel bi hamilelik geçirirsin...

Herkes doktor zaten çevremizde:/

Sıkma canını, sen doktorunun senden istediklerini eksiksiz yapmaya bak, çevrendeki bu tür şeyleri yaşamamış, duygudan ve anlayıştan yoksun insanların sözlerini de dikkate alma. Boş gebeliğin birden fazla nedeni olabiliyor, en azından nedenleri aza indirgemek adına genetik testler iyi bi adım.

Evet haklısın cnm smdi testler için lan alındı sonuclar 1.5 ay sora flan cıkacakmıs bakalım inşallah tedavisi mümkün olan en az hasarla atlatırz bu dönemi...

Ayy cokk sevindim cnm yaa lütfenn hiç stres yapma bak görüceksin cok güzel bi hamilelik gecirceksin ayy allaha şükür güzel bi haber var sonunda:)

heyoooo bu topik uğurlu geliyo demiştik biiiiiiiz :KK66: şaka bi yana, inşallah yolunda geçer herşey..

inşallah sorunsuz olur , allah kimseye hayal kırıklığı yaşatmasın

aamin :)

işte uzun bi aradan sonra ilk güzel haber:nazar::KK16:
hayırlı olsun canım, inşallah sorunsuz güzel bi hamilelik geçirirsin...

ay çok şükür yaa :)

Evet haklısın cnm smdi testler için lan alındı sonuclar 1.5 ay sora flan cıkacakmıs bakalım inşallah tedavisi mümkün olan en az hasarla atlatırz bu dönemi...

inşallahhhhhh güzel olsun herşey...

bugün doktora gittim son adet günüme göre 6 haftalık hamileyim doktor kesenin durumu iyi ama küçük olduğu için görünmeyebilir dedi.bu içimdeki kuşkuyla duramazdım renkli ultrason çektirdim orada 5 hafta 2 günlük hamile gözüküyorum ve boş gözüküyor.Haftaya bir daha gideceğim bakalım :KK43:

boş gözüküyor demişsin ya önceki mesajında, yahu emin olmadan mı söylüyorlar sana bunu? Boş diyolar üzüyolar, sonra bebiş var kalp atışını duyduk diyip sevindiriyolar.. Tamam keşke sağlıklı olsun da, emin olmadan neden üzüyolarki seni ben onu anlamadım?

boş gözüküyor demişsin ya önceki mesajında, yahu emin olmadan mı söylüyorlar sana bunu? Boş diyolar üzüyolar, sonra bebiş var kalp atışını duyduk diyip sevindiriyolar.. Tamam keşke sağlıklı olsun da, emin olmadan neden üzüyolarki seni ben onu anlamadım?

Evet cok haklısınn bncede emin olmadan boyle bsyi sölemeleri cok yanlıs cnm hele ki daha önce bos gebelik yasamıs birisiyse karsındaki hasta o zaman aynı seyleri yeniden mi yasıyorum psikolojisi cok berbatt bi durumm bide stres yapmaa derler kolaysa sen yapmaa!!!

Evet cok haklısınn bncede emin olmadan boyle bsyi sölemeleri cok yanlıs cnm hele ki daha önce bos gebelik yasamıs birisiyse karsındaki hasta o zaman aynı seyleri yeniden mi yasıyorum psikolojisi cok berbatt bi durumm bide stres yapmaa derler kolaysa sen yapmaa!!!

aman aman sağlıklı olsunlarda, neyse diyelim artııııık :)

kızlaaar günaydın, ses seda yok vallahi bu aralar sizde? Doğuma adım adım yaklaştıkça sus pus oldunuz diyeceğimi sansanızdaaaaa, daha çok odaklanmaya başladık doğum öncesi hazırlıklara, bunu biliyorum..Hemde çalışan bi anne adayı isek, e malum ince bi yoğunluk var.. Neyseki evdeki tadilat, boya badana bitti, haftasonuda ufak çapta bi bebiş alışverişine gittik.. Çok şükür.. Bi yatağı kaldı alacağımız gibi gibi.. Ivır zıvırlar tamam şimdilik, giyim, küveti, kovası, havlusu, bezleri :) filan falan.. sizde durumlar nasıl?

Merhaba kizlarr, nasilsinz
Ben bi hafta yillik izin aldim. Hem memleketten babamlar geldi diye hem de bebek hazirligina hiz vereyim diye. Zaten yeni yila girince yanacak bi suru iznim var. Bozdurup bozdurup harciyom.
Temmuzum ben de senin gibi alisverise hiz verdim. Araba, yatak, kuvet takimi , mobilya , bebe kiyafeti , deterjanlari, lohusa hazirligi. Ufak tefek ohtiyaclar kaldi. Beziydi sampuaniydi bi kac zibini tulumu gibi. Ama hani sinava hazirlanan ogrenci psikolojisi vardir ya kendini bi turlu hazir hissetmezsin, simdi oleyim bi turlu tam hazir hissetmiyom :KK1:
Temmuzum gozun aydin, ev isi bitmis.
Benim dip temel temizligim var sirada. Bayramdan sonra yine izin kullanip, bi kadin tutup dip temel girisecem eve. Hem kisa hem bebege hazir hale getircem evi.
Dqha coookk calismam lazim coookk:KK1:

Olur oluuuur, inşallah olur, akışına bırak tatlım :KK66: inş. olur.. Hep örnek veriyorum ama görmüşlüğüm,duymuşluğum var diye, bi ark. kist tedavisi görüyodu, dr.u evlen dedi, doğum kontrol hapı filan alıyodu evlenmeden öncesinde bile yıllardır, gerçi onun kistinin çeşiti ne bilemiyorum ama evlendikten bikaç ay sonra hamiş kaldı :) regl olamıyodu düzenli, evlen, düzene girer demişti dr.u, düzenli regl olamadığı için, bebekte olmaz diye tedirgindi,kistimde var diyodu ama bak noldu? Maşallah bi kızı var şirin mi şirin..

Teshekkurler canim benim. Dun hamile oldugumu oyrendim.)))) O kadar mutluyum ki. Tanrim her kese nasip etsin inshallah. Inshallah bu sefer her sey yolunda gider. :)

kızlaaar günaydın, ses seda yok vallahi bu aralar sizde? Doğuma adım adım yaklaştıkça sus pus oldunuz diyeceğimi sansanızdaaaaa, daha çok odaklanmaya başladık doğum öncesi hazırlıklara, bunu biliyorum..Hemde çalışan bi anne adayı isek, e malum ince bi yoğunluk var.. Neyseki evdeki tadilat, boya badana bitti, haftasonuda ufak çapta bi bebiş alışverişine gittik.. Çok şükür.. Bi yatağı kaldı alacağımız gibi gibi.. Ivır zıvırlar tamam şimdilik, giyim, küveti, kovası, havlusu, bezleri :) filan falan.. sizde durumlar nasıl?

Ben bi hafta yillik izin aldim. Hem memleketten babamlar geldi diye hem de bebek hazirligina hiz vereyim diye. Zaten yeni yila girince yanacak bi suru iznim var. Bozdurup bozdurup harciyom.
Temmuzum ben de senin gibi alisverise hiz verdim. Araba, yatak, kuvet takimi , mobilya , bebe kiyafeti , deterjanlari, lohusa hazirligi. Ufak tefek ohtiyaclar kaldi. Beziydi sampuaniydi bi kac zibini tulumu gibi. Ama hani sinava hazirlanan ogrenci psikolojisi vardir ya kendini bi turlu hazir hissetmezsin, simdi oleyim bi turlu tam hazir hissetmiyom :KK1:
Benim dip temel temizligim var sirada. Bayramdan sonra yine izin kullanip, bi kadin tutup dip temel girisecem eve. Hem kisa hem bebege hazir hale getircem evi.
ooooo süper anneler sizi :) benm alamadığım eksiklerim var tabi hala, çünkü doğumdan sonra evi başka bi ile taşıcaz :KK43: o yüzden taşındktan sonra alırım artık.. bide doğum yaklaştıkça artık sabırsızlaştım hiçbişy yapmk istemiyorum sadece bebişimi istiyorum sağlıkla:KK16:

Teshekkurler canim benim. Dun hamile oldugumu oyrendim.)))) O kadar mutluyum ki. Tanrim her kese nasip etsin inshallah. Inshallah bu sefer her sey yolunda gider. :)
çok sevindim senin adına:KK9: hayırlı olsun canım, ne kadarlık hamilesin şu an?

ooooo süper anneler sizi :) benm alamadığım eksiklerim var tabi hala, çünkü doğumdan sonra evi başka bi ile taşıcaz :KK43: o yüzden taşındktan sonra alırım artık.. bide doğum yaklaştıkça artık sabırsızlaştım hiçbişy yapmk istemiyorum sadece bebişimi istiyorum sağlıkla:KK16:

çok sevindim senin adına:KK9: hayırlı olsun canım, ne kadarlık hamilesin şu an?

Sagol canim. 5 haftalikmishiz :)

wuhuuuuuuuu :)))) yahu bu topikin maşallahı var :KK66: tu tu tu sanada maşallah, eninde sonunda iyi haberler gelio her yorum yazana.. Canı gönülden diliyorumki, umarım sağlıklı sıhhatli bi bebek olur arkidişim...

teşekkürler canımcım.. Bitti çok şükür.. İzinlerini acaba doğum sonrasına mı saklasan diyeceğim ama, hani kullanacak bi şeyin yoksa, boşa almasan mı?Doğum sonrasında daha çok lazım olacak ya hani? Bende o mantık var şimdilerde, dayanabildiğim kadar dayanıp, iznimi doğum sonrasına almak istiyorum..

wuhuuuuuuuu :)))) yahu bu topikin maşallahı var :KK66: tu tu tu sanada maşallah, eninde sonunda iyi haberler gelio her yorum yazana.. Canı gönülden diliyorumki, umarım sağlıklı sıhhatli bi bebek olur arkidişim...

))))))))) Tesekkurler canim beniiimmm. Insallah hepimiz bu hessas devri saglikla basa vurarak bebislerimize kavusuruz :KK49::KK54:

Arkadaşlar SAT tarihim 22.08.2013 adeti sadece 2 gün bile görmedim. 10 eylülde kan testi yaptırdım negatif çıktı. Sonrasında 24 üne kadar bekledim regl olmadım. KAn testi yaptırdım 852 çıktı. Aradan 48 saat geçtikten sonra 1466 çıktı beta hcg değerim. 28.09.2013 te muayeneye gittik vakinal ultrasonla baktı keseyi gördü 3 mm dedi herşey olması gerektiği gibi dedi. Haftaya gne gel dedi. Dün gittim kesede düzenszlik var dedi pazartesi kürtaj yapacağız dedi. Kızlar bu bnim 3 . Oldu. Neden bu kadar acele ediyorlar. Geç gelişmiş olamaz mı? Yardım lütfen

X