Boş Gebelik Geçirenler.. Ya Sonrası?

slm arkadaslar....

ben size yaszmistim bos gebelik gecirdigimi....ilac ile atmaya calistim ilk basta olmadi dün iki hap birden almami önerdi doktorum veee gece kanamam basladi, cok siddetli bir sekilde, musluktan akar gibi kanamam oldu, yarim saat wc den kalkamadim..cok korktum, basim döndü cok kanamam olunca...az kalsin hastaneye gidecektik....cok fenaydi, agrimda vardi ama kanamanin miktari beni dahada cok korkuttu...

suan kesildi ama...normalmi bu sizce?
yani sizde nasil oldu düsügünüz?

slm arkadaslar....

ben size yaszmistim bos gebelik gecirdigimi....ilac ile atmaya calistim ilk basta olmadi dün iki hap birden almami önerdi doktorum veee gece kanamam basladi, cok siddetli bir sekilde, musluktan akar gibi kanamam oldu, yarim saat wc den kalkamadim..cok korktum, basim döndü cok kanamam olunca...az kalsin hastaneye gidecektik....cok fenaydi, agrimda vardi ama kanamanin miktari beni dahada cok korkuttu...

suan kesildi ama...normalmi bu sizce?
yani sizde nasil oldu düsügünüz?

canım bnm düşük önce pembe akıntıyla başladı sonra kırmızıya döndü hemen doktora gittik, bana suya damlatılan bi iaç verdi.. onu içtikten bi kaç saat sonra dediğin gibi kanama da şiddetlendi ağrı da oldu.. sonra da bütün geceyi tuvalette geçirdim diyebilirim ama ben keseyi düşürdüğümü gördüm elime geldi.. keseyi düşürdükten sonra zaten odaya gittiğimde acıdan bayılmıştım ama sabah kalktığımda herşey geçmiş bitmişti.. ağrı acı hiçbişey yoktu.. sadece regl olur gibi kanamam oldu, 7 gün sürdü bitti.. sanırım parçaları düşürene kadar oluyo şiddetli kanama.. düşürdüysen azalmıştır..

canım bnm düşük önce pembe akıntıyla başladı sonra kırmızıya döndü hemen doktora gittik, bana suya damlatılan bi iaç verdi.. onu içtikten bi kaç saat sonra dediğin gibi kanama da şiddetlendi ağrı da oldu.. sonra da bütün geceyi tuvalette geçirdim diyebilirim ama ben keseyi düşürdüğümü gördüm elime geldi.. keseyi düşürdükten sonra zaten odaya gittiğimde acıdan bayılmıştım ama sabah kalktığımda herşey geçmiş bitmişti.. ağrı acı hiçbişey yoktu.. sadece regl olur gibi kanamam oldu, 7 gün sürdü bitti.. sanırım parçaları düşürene kadar oluyo şiddetli kanama.. düşürdüysen azalmıştır..

Canim zaten bir haftadir bende kanama oluyordu, yani lekelenme diyelim, sonrasinda ilaci ikiye cikartik (hap) cikartim iki saat sonra geldi gece yarim saat wc de oturdum, cok siddetli geldi, yani sapir sapir akti resmen cok korktum suansa birsey yok…kese nasil birseydi yani nasl görünüyordu???
Bende canim parca parca geldi üc tane, sonra kesildi yavas yavas kanamam…parcalarda adet kanamsinda olan pihtilasmaya (kann) ona benziyordu, esim o dedi, ama baska parca düsürmedim, ayni cigere benziyordu…ama normal adetede gelen birseydi, ama üc büyük parca gibi geldi, büyüklüyüde su kapagi var ya onun gibi biraz daha büyük

Canim zaten bir haftadir bende kanama oluyordu, yani lekelenme diyelim, sonrasinda ilaci ikiye cikartik (hap) cikartim iki saat sonra geldi gece yarim saat wc de oturdum, cok siddetli geldi, yani sapir sapir akti resmen cok korktum suansa birsey yok…kese nasil birseydi yani nasl görünüyordu???
Bende canim parca parca geldi üc tane, sonra kesildi yavas yavas kanamam…parcalarda adet kanamsinda olan pihtilasmaya (kann) ona benziyordu, esim o dedi, ama baska parca düsürmedim, ayni cigere benziyordu…ama normal adetede gelen birseydi, ama üc büyük parca gibi geldi, büyüklüyüde su kapagi var ya onun gibi biraz daha büyük

benim düşürdüğüm parça gri bişeydi canım, ama büyüktü elimin içi kadardı.. zaten acı ve ağrıdan bakamadım doğru düzgün.. tabi bnmki çok yeniyken düştü 6-7 haftalıkken.. şimdi seninkinde görüntü farklı olabilir belkide.. eğer saklama şansın olsaydı doktora götürsen daha iyi olabilirdi o parçaları, çünkü görmek istiyolar çoğu zaman.. mesela bu gebeliğimin 2. ayında da ben parça düşürdüm hastanede yatarken hemşire kızdı tekrar olursa bana göster demişti.. aynı tarif ettiğin gibiydi kan pıhtıları gibi..

benim düşürdüğüm parça gri bişeydi canım, ama büyüktü elimin içi kadardı.. zaten acı ve ağrıdan bakamadım doğru düzgün.. tabi bnmki çok yeniyken düştü 6-7 haftalıkken.. şimdi seninkinde görüntü farklı olabilir belkide.. eğer saklama şansın olsaydı doktora götürsen daha iyi olabilirdi o parçaları, çünkü görmek istiyolar çoğu zaman.. mesela bu gebeliğimin 2. ayında da ben parça düşürdüm hastanede yatarken hemşire kızdı tekrar olursa bana göster demişti.. aynı tarif ettiğin gibiydi kan pıhtıları gibi..

canim doktor hesabina göre 11 haftalik hamileyim, ama iste bos gebelik...kanam olduysa birseylerde düsmüstür, dün sabah gitmistim doktora bana kesenin ici kan dolmus demisti, yani belki onlar düsmüstür bugün yine alinca belki tam düser kese....bilemiyorum, ama doktorumu aradim beni aricakti daha aramadi,...ona soracam en iyisini o bilir tabi....

senin ilk düsügün canim kac zaman gecti ikinci gebeligine?
insallah bende yine hamile kala bilirim....
isteyen herkese allahim versin...
yok demedi bana doktroum getir falan diye, benim elime geldi ama ben attim geri tuvaletin icine...kimse öyle birsey demedi, zaten ultrasonda görülüyor kese varmi yokmu diye, o yüzden sanirim istemezler gibime geliyor yoksa söylerdi doktorum bana

canim doktor hesabina göre 11 haftalik hamileyim, ama iste bos gebelik...kanam olduysa birseylerde düsmüstür, dün sabah gitmistim doktora bana kesenin ici kan dolmus demisti, yani belki onlar düsmüstür bugün yine alinca belki tam düser kese....bilemiyorum, ama doktorumu aradim beni aricakti daha aramadi,...ona soracam en iyisini o bilir tabi....

senin ilk düsügün canim kac zaman gecti ikinci gebeligine?
insallah bende yine hamile kala bilirim....
isteyen herkese allahim versin...
yok demedi bana doktroum getir falan diye, benim elime geldi ama ben attim geri tuvaletin icine...kimse öyle birsey demedi, zaten ultrasonda görülüyor kese varmi yokmu diye, o yüzden sanirim istemezler gibime geliyor yoksa söylerdi doktorum bana

evet senin tarifine göre kan pıhtılarını düşürmüşsün gibi görünüyo.. kesen de düşer inşallah kısa zamanda.. bende de hep 4.ayıma kadar kan pıhtısı görünüyodu ultrasonda hep parçalar geldi sonra kesildi çok şükür iyiyim..
canım hamile kalmakla ilgili bi sıkıntım olmadı iki gebeliğimde de ilk ay hamile kalmıştım.. sadece ilki boş gebelik oldu, ikincisinde de plasentam aşağıda yerleştiği için 4 ay kanamam oldu.. şimdi herşey yolunda çok şükür.. hamile kalırsın tabi tekrar niye kalmayasın.. sen öncelikle sağlığına bi kavuş, boş keseden bi kurtul inşallah, tekrar hamile kalırsın..

evet senin tarifine göre kan pıhtılarını düşürmüşsün gibi görünüyo.. kesen de düşer inşallah kısa zamanda.. bende de hep 4.ayıma kadar kan pıhtısı görünüyodu ultrasonda hep parçalar geldi sonra kesildi çok şükür iyiyim..
canım hamile kalmakla ilgili bi sıkıntım olmadı iki gebeliğimde de ilk ay hamile kalmıştım.. sadece ilki boş gebelik oldu, ikincisinde de plasentam aşağıda yerleştiği için 4 ay kanamam oldu.. şimdi herşey yolunda çok şükür.. hamile kalırsın tabi tekrar niye kalmayasın.. sen öncelikle sağlığına bi kavuş, boş keseden bi kurtul inşallah, tekrar hamile kalırsın..

canim benim esimde sorun var, kalitesiz sperm, (hizli degil birde), yani doktor böyle zor hamile kalirsin dedi bir sene sonra hamile kaldim ama bos gebelik gecirdim.....
bugün aksam alacam yine hapi, belki gelir o zaman tümü....
bilmiyorumki kan pihtilasmasimi degilmi, walla tecrübesiz olmakta zor.

doktorum bana asilama önerdi....

canim benim esimde sorun var, kalitesiz sperm, (hizli degil birde), yani doktor böyle zor hamile kalirsin dedi bir sene sonra hamile kaldim ama bos gebelik gecirdim.....
bugün aksam alacam yine hapi, belki gelir o zaman tümü....
bilmiyorumki kan pihtilasmasimi degilmi, walla tecrübesiz olmakta zor.

doktorum bana asilama önerdi....

ultrasonda anlar doktor rahimin temizlenip temizlenmediğini.. temizlenmemişse kürtaj yapar 3 ay falan korunun der rahim toparlansın diye.. olsun sen içini ferah tut, aşılama önerdiyse neden olmasın tabiki denenebilir.. hem bekleme süreni kısaltmış olursun.. çok şükür imkansız değil bebek sahibi olmanız, tedavisi olan şeyler bunlar.. Rabbim en güzel zamanda nasip etsin bebeği..

ultrasonda anlar doktor rahimin temizlenip temizlenmediğini.. temizlenmemişse kürtaj yapar 3 ay falan korunun der rahim toparlansın diye.. olsun sen içini ferah tut, aşılama önerdiyse neden olmasın tabiki denenebilir.. hem bekleme süreni kısaltmış olursun.. çok şükür imkansız değil bebek sahibi olmanız, tedavisi olan şeyler bunlar.. Rabbim en güzel zamanda nasip etsin bebeği..

evet doktor bilir Temizlenip temizlenmedigi….
Evet insallah asilama olacak…
iste kürtaj yapmak istemedi doktor rahime zarar vermemek icin, ilacla (hap) ile düsük yaptiriyor…
hayirlisi canim bakalim…insallah en yakin zamanda bende hamis olurum tekrar.

bizde çok şükür iyiyiz kızlar :) bi gün ah bi gün oh geçiyo günler.. yalancı sancılar başladı artık.. nstde sancılarım da görülmeye başladı, hatta birkez açıklık muayenesi oldum alttan ama açılma yoktu şükür.. şeker olduğundan dolayı bebeğin ciğerleri biraz daha yavaş gelişşrmiş, 40 haftayı görmek gerekirmiş ama sancılar başlamışsa magnezyum desteği ve istirahatle en az 38e kadar gelmem iyi olurmuş.. bakalım nolcak.. aryık her hafta gidiyorum kontrole, geçen hafta bebiş tam 2770 gr olmuştu tam tosun paşa :) diyet yapmama rağmen biraz iri gibiymiş.. eğer böyle devam ederse kilo alımı ve plasentam da daha yukarı çıkmazsa sezeryan gibi görünüyomuş doğumum ki ben normal doğum yanlısı bi insandım, kısmet diyelim artık..

ayvareçeli demek annenler gelio ne güzeeellll :) ne mutlu sana.. bayram erken gelio sana desene :) gözünaydın canım

temmuz sana da çok imrendim he, ooohhhh mis gibi tertemiz yepyeni bi ev... gönlünce yaptırmak dayamak döşemek be de ağıztadıyla sağlıkla yaşamak nasip olsun inşallah:)

evet eminöüne gidebilirsin ama çok yorma kendini ya bide haftasonu gitme sakın feci kalabalıktır.. ben adet yerini bulsun diye gidip havuzluhana girmiş ve de hiçbişey almadan çıkmış biri olarak herşeyimi internetten ebebekten aldım :)) küveti şampuanı bilmem nesi dahil.. araban bile olsa, aldığın şeyleri arabaya bile taşımak eziyet eminönünde.. zaten park problemi var, biz yalvar yakar parkyeri bulduk az daha uyuzluk yapsaydı park görevlisi doğuruyo taklidi yapcaktım :)))

oyy başladı hee azda olsa sancıların? Vakit yaklaştıkça korkuyla karışık mutluluğumda artıyor...İlklerin belirsizliği var kafamda..Hayırlısı..NSTte neye bakıyolardı, tam bilmiyorumda? Evet daha sık gideceksinki, doğum ertesi zmanlarda olduğun için, bişey olursa hemen müdehale edebilsinler dimi ya? Oyyy yesinler onu yaaa ,oyy maşallah tu tu tu maşaallh, 2770 gr. he? :KK70: totoşunu yesinler onun..Doğumdan sonra veriyomuş bebekler yarım kg.kadar, şişliklermiş birazda ama seninkinin maşallahı var Sezey :)Bende kısmetse normal doğum düşünüyorum ama bu işler hiç belli olmuyo malesef..Kısmet diyelim..
Güzel dileklerin için teşekkürler, napalım mecburiyetten yaptık aslında tadilatı birazda, tavan az biraz kabarmıştı, e bebiş olunca kır-dök işleri olmaz, hijyenik koşullar alt-üst olur evde :KK70: aaa, olmaz vallahi..Bebişimiz gelmeden halledelim dedk..Haftasonu gitmeyi düşünüyodum çünkü,son 1 ay kala izne çıkacağım, e ozamnda ağırlaşmış olucam belkide iyice,şimdi izin almak istemyrm ama dediğinde çok haklısın, hf.içi daha sakinde olur hee oralar.. Hay Allah napsam? Büyük şeyler almıcam ordan, giysi türü şeylerini alıcaz,diğer küvetiydi vb. şeyleri internettende alırım ya dediğinz doğru kızlar.. Hatta kolları sıvayayım :) Bebek mağazalarına gidince,hemen bi liste tutuşturuyolar elime, "eksik listesi" diye, ordanda yardım alabilirim.

biz de iyyiz teyzeleri. son kontrolümüzde dr. doğum tarihini 30 kasıma çekti. galiba benim oğlan azcık erken gelicek. çünkü haftasından ilerde gidiyo. ben de 30. haftama girmiş oldum böylece. artık beni çağırma sıklığı artacakmış dr.un. mesela 24 eylülde en yakın kontrolüm, 3 haftada 1e düştük.
gözün aydın dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar. annemler şimdi gelicekler duruma göre bayrama kadar kalabilirler, sonra tekrar gidicekler doğuma gelicekler. epey uzaklar bana, 824 km kadar ve araya bi sürü şey girdi, 1 yıldır görmüyorum onları. internetten idare ediyoz. ilk gördüğümde ağlayabilirim yani belli olmaz bana :KK14:
temmuzummm anammm başın kalabaklık evde senin ama olsun bebeişin mis gibi eve gelicek, tertemiz kurulursunuz. eminönünün methini çok duydum, bi çok tanıdığım ordan alışveriş yaptı. bi de İzmirimin kemeraltı çarşısı. orda da elini attığını bulursun.burda öle bi yer yok maalesef. ver elini internet bende.
sezeyimmm maşallah oğluşuna. tombik tombikkk :emir_bebek: yalancı sancı dedikleri nasıl bi şey adet sancısı gibi mi. aman daha dursun orda 35ten 40a ne kalmış, kımıldamasın bi süre daha :KK20:
ben de alışverişlerimin çoğunu internetten yapıyom, burda hem fiyatlar yüksek hem de çeşit az. ama daha eksiğim çok panikledim yani :KK52: annemler de gelsin de benim anlamadığım şeyleri onlara postalıcam :KK34: pamuk yastık yorgan nevresim ağız bezi, bizimkileri uzun bi alışveriş listesi bekliyo yani :KK34:
benden de bu kadar, kendinize dikkat edin, öpüyorum çoookkk koccaman :KK16::KK16::KK54::KK54::KK54:

sen hangi ildesin ayvareçeli? İstanbulda sanıyodum senide..

Tesekkurler canim. Insallah ki oyledir. Doktor kontrolunu ihmal etmiyorum. Ama doktorum da chikolata kistin tedavisi yok, hamile olmaya calis diyo( Kistle nasil olucak bu is bilmiyorum(

Olur oluuuur, inşallah olur, akışına bırak tatlım :KK66: inş. olur.. Hep örnek veriyorum ama görmüşlüğüm,duymuşluğum var diye, bi ark. kist tedavisi görüyodu, dr.u evlen dedi, doğum kontrol hapı filan alıyodu evlenmeden öncesinde bile yıllardır, gerçi onun kistinin çeşiti ne bilemiyorum ama evlendikten bikaç ay sonra hamiş kaldı :) regl olamıyodu düzenli, evlen, düzene girer demişti dr.u, düzenli regl olamadığı için, bebekte olmaz diye tedirgindi,kistimde var diyodu ama bak noldu? Maşallah bi kızı var şirin mi şirin..

oyy başladı hee azda olsa sancıların? Vakit yaklaştıkça korkuyla karışık mutluluğumda artıyor...İlklerin belirsizliği var kafamda..Hayırlısı..NSTte neye bakıyolardı, tam bilmiyorumda? Evet daha sık gideceksinki, doğum ertesi zmanlarda olduğun için, bişey olursa hemen müdehale edebilsinler dimi ya? Oyyy yesinler onu yaaa ,oyy maşallah tu tu tu maşaallh, 2770 gr. he? :KK70: totoşunu yesinler onun..Doğumdan sonra veriyomuş bebekler yarım kg.kadar, şişliklermiş birazda ama seninkinin maşallahı var Sezey :)Bende kısmetse normal doğum düşünüyorum ama bu işler hiç belli olmuyo malesef..Kısmet diyelim..
Güzel dileklerin için teşekkürler, napalım mecburiyetten yaptık aslında tadilatı birazda, tavan az biraz kabarmıştı, e bebiş olunca kır-dök işleri olmaz, hijyenik koşullar alt-üst olur evde :KK70: aaa, olmaz vallahi..Bebişimiz gelmeden halledelim dedk..Haftasonu gitmeyi düşünüyodum çünkü,son 1 ay kala izne çıkacağım, e ozamnda ağırlaşmış olucam belkide iyice,şimdi izin almak istemyrm ama dediğinde çok haklısın, hf.içi daha sakinde olur hee oralar.. Hay Allah napsam? Büyük şeyler almıcam ordan, giysi türü şeylerini alıcaz,diğer küvetiydi vb. şeyleri internettende alırım ya dediğinz doğru kızlar.. Hatta kolları sıvayayım :) Bebek mağazalarına gidince,hemen bi liste tutuşturuyolar elime, "eksik listesi" diye, ordanda yardım alabilirim.

evet başladı :) ama aklınıza öyle filmlerdeki gibi bişeyler gelmesin, bildiğin regl ağrısı hiçbi farkı yok.. NST hem bebeğin kalp atış hızını ölçüyo hem de senin sancı değerlerini ölçüyo.. 36. haftadan sonra giriliyo genellikle ama benim erken doğum riskim var diye erken başladılar almaya.. aman daha öncede dedim herşeyini küçük küçük slma, hele yeni doğan boyutundski şeylerden bi ksç tane al yeter, bak bnm tosuna kilolu olcakmış.. o aldıklarımı maksimum bir ay giycek belkide :KK9: kolay gelsin canım

Seni cok iyi anlıyorum ama aynı seyleri yasamıs biri olarak geciktirmeden doktora görünmeni tavsiye ederim arkadasım

bugün doktora gittim son adet günüme göre 6 haftalık hamileyim doktor kesenin durumu iyi ama küçük olduğu için görünmeyebilir dedi.bu içimdeki kuşkuyla duramazdım renkli ultrason çektirdim orada 5 hafta 2 günlük hamile gözüküyorum ve boş gözüküyor.Haftaya bir daha gideceğim bakalım :KK43:

bugün doktora gittim son adet günüme göre 6 haftalık hamileyim doktor kesenin durumu iyi ama küçük olduğu için görünmeyebilir dedi.bu içimdeki kuşkuyla duramazdım renkli ultrason çektirdim orada 5 hafta 2 günlük hamile gözüküyorum ve boş gözüküyor.Haftaya bir daha gideceğim bakalım :KK43:

Dur bakalım hemen stres yapma lütfen belki gec döllenme falan olabilir...hayırlısı arkadasım hep böyle dua et haftaya belli olunca bize de mutlaka haber ver olur mu?

hayırlısı olsun hakkında ama olmaz ise bile hiçbişeyin sonu değil unutma bunu..

kızlaaar, bugün gittik kontrole, paşamı gördük, yaa parmağını emiyodu yaaaa :KK43: kıyamam ben onaaaa... 1250 gr. olmuş paşam :nazar: 27 hf.4 gün olmuşum, şimdilik yolunda görünüyo herşey, sabırsızlığım artıo onu ultrasonda izledikçe, biran öne kucağıma almak istiyorummmmm... :)

2 kere üstüste boş gebelik yasayınca tahliller için hastaneye gttik bisürü seyler yapıldı tıbbi genetik e yönlendirildik ordaki kadın bi form doldurttu akrabalık varmı böyle bi hastalık yasayan var mı vb sorular sora da formda periferik kan ve karyotipi işaretleyip kan alımı için taaa aralık ayına gün verdi...sora doktorun yanına gttim sadece bunlara mı bakılcak neden pıhtılasma sorunu var mı yok mu diye bakılmıyo dedim nasıl bakılmıyo ben asıl onu istiyorum diyip bni tekrar genetige yolladı ve genetikteki gerizekalı baska bsye bakmaya gerek yok 2 kere bunu yasadıysan kromozomlarda sorun vardır diyip bütün moralimi yerlere indrdi:KK43:

2 kere üstüste boş gebelik yasayınca tahliller için hastaneye gttik bisürü seyler yapıldı tıbbi genetik e yönlendirildik ordaki kadın bi form doldurttu akrabalık varmı böyle bi hastalık yasayan var mı vb sorular sora da formda periferik kan ve karyotipi işaretleyip kan alımı için taaa aralık ayına gün verdi...sora doktorun yanına gttim sadece bunlara mı bakılcak neden pıhtılasma sorunu var mı yok mu diye bakılmıyo dedim nasıl bakılmıyo ben asıl onu istiyorum diyip bni tekrar genetige yolladı ve genetikteki gerizekalı baska bsye bakmaya gerek yok 2 kere bunu yasadıysan kromozomlarda sorun vardır diyip bütün moralimi yerlere indrdi:KK43:

gelde deme işte, GERİZEKALI bu insanlar.. Yahu biz bu topikte neler okuduk, nelere şahit olduk bilsen.. Okusan bi.. Bi arkadaşımızda üst üste 2 boş gebelikten sonra, üstelik depremzedeydi yanlış hatırlamıosam, babasını kaybetmişti yine yanlış hatırlamıorsam..O ay hamiş kaldı ve bebeği var şimdi.. Ne saçmalıo bu insanlar yaa?? Kim ki o böyle konuşup moralini bozuyor senin?Dr.dan daha çok dr.sanıolar kendilerini orda çalışanlar. Bu aynı şey gibi, hani hasta bakıcıların dr. edasıyla tavırları vardır ya refakatçılara karşı, yada güvenlikçilerin kendini polis sanmaları gibi bi durum bu benm gözümde.. Dr. demeden, gereken genetik araştırma,tahliller yapılmadan ve yapılmış dahi olsa çıkmayan candan umut kesilmeyceğinden, kesin diye bişey yoktur bana göre.. Üzülme, elbet tutacaktır..

nie bozuyosun moralini, sen onunkini bozsaydın ya kendini ne sanıyosun diye.. takma kafana cahil bunlar işte... umarım bi problem yoktur

X