- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.483
- 1.123
- Konu Sahibi Fistiklicikileta
-
- #1.741
Fonlarla ilgilenen var mi ?
Fiyatları niye ucuz ben de bilmiyorumDun bi tane fon buldum kendi arindirmasini yapiyormus diye okudum fakat fon alim satiminda kesintiler de baya oluyormus diye okudum
Bi de niye fiyatlari oyle ki hakkaten :dd
Ne kadar surede bu kara ulastiniz peki ? Hisselerden daha mi hizli kazandiriyo ?Benim 3 fon vardı
Tekini yeni sattım 5 binlik almıştım sadece 7769 tl den sattım çok iyi kazandırdı aslında ama 5 binlik olunca az geldi. Yine de şükür tabii
Sikayetvardaki yorumlarda okumustum fazladan baya kesinti yapiliyomus diye cok detayina girmedim amaFiyatları niye ucuz ben de bilmiyorum
Kesintiye gelince ben de tam tersi biliyorum yani fon alım satımında banka komisyon alamıyormuş. ama yerli fonları sattığın zaman, o zamana kadarki kârdan %10 stopaj kesiliyormuş, devlet istiyormuş bu vergiyi
Ne kadar surede bu kara ulastiniz peki ? Hisselerden daha mi hizli kazandiriyo ?
Bir de fonlarda neye dikkat etmek gerekiyor ?
ilk olarak her hisse temettü dağıtacak diye bir kural yok, temettü dağıtmak isteyen de 3-6 ayda dağıtacak diye bir kural yok yani dağıtmak isterlerse kafalarına göre dağıtırlar :)Simdi ben hisse aliyorum sonra istedigim zaman satiyorum
3-6 aylik temettu verme isi nasi oluo ? Vadeli kad payi hesabi acsam mesela 3 aylik olsa / ya da hisse alip 3 ay bekletip sonra satsam yine ayni kazancim olmuyo mu ?
Bu saglam sirketlerin hisselerini vadeli hesapta almak mantiksiz mi yani ? Direk al-sat mi yap diyorsunuz ?ilk olarak her hisse temettü dağıtacak diye bir kural yok, temettü dağıtmak isteyen de 3-6 ayda dağıtacak diye bir kural yok yani dağıtmak isterlerse kafalarına göre dağıtırlar :)
tabi ki siz bilirsiniz fakat bana kalırsa bu enflasyon ortamında vadeli hesabın paranın değerini koruduğunu düşünmüyorum. Bence en mantıklı yatırım borsada sağlam şirketlerin hisselerini almak.
Bu saglam sirketlerin hisselerini vadeli hesapta almak mantiksiz mi yani ? Direk al-sat mi yap diyorsunuz ?
Iste hangisi daha mantikli oluyor onu cozemedimÖyle bir dünya yok ki:)
Ya vadeli hesap açılır günlük aylık 3 aylık vs vs
Ya da yatırım hesabi açılır hisse al sat yapılır
Vadeli hesapta ne kadar getirisi olacağı belli oluyor ve garanti oluyorIste hangisi daha mantikli oluyor onu cozemedim
Yatirim hesabindaki hisseyi 3 ay sonra satmamla - 3 aylik vadeli hesabima gelecek kar payi / zarar farkli mi oluyor ?
Oyle de guzel yazmissin kiDestan yazmışım
O kadar araştırdım ki bir ara hisseli rüyalar görüyordumOyle de guzel yazmissin kihic yeni baslayan biri gibi degil aciklamalarin ( yesa sandim heheh )
hisse senedi aldik (vadeli degil al-sat )diyelim bu sirket temettu de veriyorsa
Temettuyu almak icin ayriyetten bir islem yapiyor muyuz yoksa otomatik mi veriyor bunu vakti gelince ?
Evet bazen düşüyor bazen yükseliyorUcuz diye alip elimde kaldi dedigim lottan su an yuzde 16.20 karim var ilginc
Evet o lot sayisi verdikleri yuzdeye gore degisiyoO kadar araştırdım ki bir ara hisseli rüyalar görüyordum
Temettüyü almak için dağıtım tarihinde o hissenin sende olması yeterli eğer dağıtım tarihinden önce hisseyi satarsan temettü alamıyorsun
Otomatik veriyormuş, temettü dağıtıldıktan sonra 2 iş günü içinde yatırım hesabına nakit olarak geçiyormuş eğer nakit verecekse. Bazı şirketler de nakit vermek yerine bedelsiz pay veriyormuş. Bunu da kap’ta açıklıyorlar tabii ki. Bedelsiz pay dediği de lot oluyor. Temettüyü nakit olarak vermiyor da lot olarak veriyor. Ama kaç lot başına kaç lot veriyorlar onu bilmiyorum ben de
Öyle bir uygulama hisseler için var mı bilmiyorumEvet o lot sayisi verdikleri yuzdeye gore degisiyo
tum bu bilgiler kafamda vardi fakat ucusuyodu senin yorumlarindan sonra hepsi yerine oldu ock sagol
Bisey daha sorcam simdi ben katilim endeksindeki hisselere yogunlastim uygulamaya cok guvenemedm katilimdan cikan hisseleri de gorebiliyorum
Baska sayfalarda da hep farkli farkli gosteriyolar katilimi
Sadece full katilim listesi olan bi sayfa bliyo musun ?
Kaptan bakiyorm ama hisse adi girip bilgilerine tek tek bakmam lazim cok uzun suruyo
hayır lot sayısının artması hisse bölündüğü zaman oluyor, temettü ile lot sayısı artmaz hesabınıza nakit para gelir temettü ödemesi.+ sirket temettu verince lot sayin yykselmiyor mu ? Para nasil geliyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?