• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borsa sevenler😁 hisse biriktiyoruzzz

Arindirmayla ilgli arastirman oldu mu hic ?
Arındırma nedir? Fıstıklıçikileta’nın dediği gibi faizsiz bir şey mi? Ya ben Cemil Çiçek’in eski yayınlarından bazılarını izledim de. Bu adam hisselerden pek bahsetmiyor fonlardan bahsediyor daha çok. Şöyle demişti “kuveyt türk, türkiye finans gibi İslami bankalar faiz içeren fonları satmıyor” demiş. Eğer bunu hisseler için de yapıyorlarsa sen kuveyt Türk’ten hesap açmıştın diye hatırlıyorum o zaman zaten o hisselerden alamazsın çünkü listede yoktur.
Bir de fonların isminde “katılım” kelimesi geçiyorsa faız uygulanmayan fon oluyomuş ama hissede bunu nasıl anlıycaz bilmiyorum.

Faiz hassasiyetinden bahsediyorsaniz eger, Itfo ile birikim ,arındırma yazın youtuba anlatıyor
Evet onun anlatimiyla ogrendim ben de
Arındırma nedir? Fıstıklıçikileta’nın dediği gibi faizsiz bir şey mi? Ya ben Cemil Çiçek’in eski yayınlarından bazılarını izledim de. Bu adam hisselerden pek bahsetmiyor fonlardan bahsediyor daha çok. Şöyle demişti “kuveyt türk, türkiye finans gibi İslami bankalar faiz içeren fonları satmıyor” demiş. Eğer bunu hisseler için de yapıyorlarsa sen kuveyt Türk’ten hesap açmıştın diye hatırlıyorum o zaman zaten o hisselerden alamazsın çünkü listede yoktur.
Bir de fonların isminde “katılım” kelimesi geçiyorsa faız uygulanmayan fon oluyomuş ama hissede bunu nasıl anlıycaz bilmiyorum.
Belli bir miktar altında katılım endeksine uygun olmayan gelir kullanılmış oluyor katılım hisseleri olsa bile
Oradan da arındırma yapılıyor imiş
Baya meşakatli bi hesaplama süreci var :D

kap ın sitesinde hisse adını yazınca ona ait tüm bilgiler çıkıyor oradan anlıyoruz başka biryer var mı bilmiyoırum

Evet onun anlatimiyla ogrendim ben de

Belli bir miktar altında katılım endeksine uygun olmayan gelir kullanılmış oluyor katılım hisseleri olsa bile
Oradan da arındırma yapılıyor imiş
Baya meşakatli bi hesaplama süreci var :KK70:

kap ın sitesinde hisse adını yazınca ona ait tüm bilgiler çıkıyor oradan anlıyoruz başka biryer var mı bilmiyoırum
Hmm ben de öğrenmiş oldum teşekkürler

Yok malesef öyle olmuyor
Kuveyt türkte de tüm şirketlerin hisseleri var
Katilim endeksine uygun hisseler diye google a yazıp onları alabilirsiniz

Simdi ben hisse aliyorum sonra istedigim zaman satiyorum
3-6 aylik temettu verme isi nasi oluo ? Vadeli kad payi hesabi acsam mesela 3 aylik olsa / ya da hisse alip 3 ay bekletip sonra satsam yine ayni kazancim olmuyo mu ?

Simdi ben hisse aliyorum sonra istedigim zaman satiyorum
3-6 aylik temettu verme isi nasi oluo ? Vadeli kad payi hesabi acsam mesela 3 aylik olsa / ya da hisse alip 3 ay bekletip sonra satsam yine ayni kazancim olmuyo mu ?

3 farklı şeyden bahsetmişssiniz

1. hisse alıyorsunuz ama istediğiniz zaman satma işi EGER ALICI VARSA gerçekleştirir. bugun hisse fiyatı 10 tl diyelim. 3 ay sonra hisse 5 tl de olabilir, 15 tl de olabilir. bilemezsiniz.

2. temettü dediğimiz kar payı. Şirket elde ettiği karı elinde hissesinden olanlara dağıtıyor. Hisse 10 tl diyelim. diyor ki hisse başı 1 tl temettü vereceğim. Temettüden sonra hisse fiyatı 9 tl oluyor. o yüzden temettüden 1 gün önce alayım da bana da temettü versin olayı saçma,

3. vadeli hesapda aylık, 3 aylık vs vs seceneklerı var. bu sure zarfında parayı cekmezsenız sıze bellı bır kar verıyor.

Ben ilgileniyorum hatta fonları hisselerden daha çok sevdim çünkü çok ucuzlar😃 uzun vadeli yatırım için fonlara yatırım yapmayı düşünüyorum
Dun bi tane fon buldum kendi arindirmasini yapiyormus diye okudum fakat fon alim satiminda kesintiler de baya oluyormus diye okudum
Bi de niye fiyatlari oyle ki hakkaten :dd

Back