- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.483
- 1.123
- Konu Sahibi Fistiklicikileta
- #1.401
Merhaba arkadaslar
5 bın lıralık da fon aldım bakalım hayırlısı :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba yasa bereketli olsunMerhaba arkadaslar
Bereketli olsun. Ben de froto biraz düşünce aldım.Merhaba arkadaslar
Tupraşı ben de bekliyorum. İlk maliyetim 480 tl idi. 530 da sattım malesef. Simdi bölünmeyi bekliyorum toplamak ğçğn içinGünaydın, geçen hafta Kozaal bölünmesinden faydalandım. Fiyat oldukça düşük, biraz izleyip ekleme yapmayı düşünüyorum. Göz bebeğim Tüpraş'ı bekliyorum şimdi. Martta temettü verecek ve bölünmeye gidecek. Temettü beklentinin altında ama yıl içinde ikinciyi de vereceğini açıkladı. %600 bölünmeyle bu yıl emeklilik sponsorlarım arasında en kıymetlim.
Kizlar bedelsiz bölünme hakkında bilginiz varmı.
Mesela bedelsiz bölünme kararı öncesi hisse fiyatları sisiriliyormu
Bölünme sonrası düşüşler çok mu oluyor
Bölünme sonrası alım için daha mı uygun oncesimi genelde.
Bedelsiz bölünmenin yatırımcılara karı zarar açısından durumu ne oluyor yansıması nasıl oluyor
Bahem ambalaj bölünmüş biraz önce grafiğini inceledim aynen dediğin gibi 100 TL den 19 TL ye düşmüş ilgimi geçti o yuzden ne demek oluyor diye.bedelsiz bölünme aslında kar zarar acısından bır fark yaratmaz
1 elma var ve fıyatı 25 tl
sen bu elmayı 5 e boluyorsun, elinde 5 parca oluyor ve dıyorsun kı artık fıyatımız 5 tl. toplamda yıne 25 tl n var. sıfır degısıklık.
tabıı borsadakı yatırımcıların cogu bedelsız bolunmeyı sever. sebeplerı sunlardır
1. eldeki lot sayısı artacagı ıcın ılerıde lot basına temettu verınce mutlu olurlar.
2. suna ınanırlar: Hısse gordugu yerı unutmaz. o yuzden bu elma ornegınde oldugu gıbı bu hısse yıne 25 tl olacaktır dıye dusunurler. Aslında bır bakıma da dogrudur, orneklerı mevcuttur ama gercekten saglam hısseler ıcın gecerlıdır.
not: bır seferınde ben bolundugu gun alayım demıstım ama hısse bolundu ve hemen tavan oldu alamadım :) garıp bır gundu :) ama hısse tabıı cok saglamdı
Bahem ambalaj bölünmüş biraz önce grafiğini inceledim aynen dediğin gibi 100 TL den 19 TL ye düşmüş ilgimi geçti o yuzden ne demek oluyor diye.
Şu sözde mantıklı geldiği yeri unutmaz diye tabiki uzun vadeli düşünenler için değil mi
Evet ben uzun vadeden daha çok korkar oldum belirsizlikte hayırlısı bakalımtabıı tabıı uzun vade ıcın
bır de oyle bır ulkede yasıyoruz kı borsamız her seyden etkılenıyor sagolsun
bır de belırsızlık de sevmez borsa malum onumuz secım o yuzden bu aralar degısık bır ortam var uzun vade en ıyısı
Ahgaz gesan Otokar Tüpraş gibiKozal hissem bölündü. Düştükçe dusuyor maliyetim düşük, miktar az olduğu için bekliyorum . Dolar bazlı çok ucuz ama hem doların yerinde sayması hem de belirsizlikten dolayı olabilir sanırım.
Bedelsiz hisselerin hangileri mandalina01 ?
Bu sene biraz stresli bir yıl olacak . Benim için sayılmaz, çünkü aylık alabiliyorum.
Ayrıca aceleden yok
Gesan,otlar, tupras 3ude iyiAhgaz gesan Otokar Tüpraş gibi
Biraz daha bakındım çoğu yorumdan çıkardığım bölünme sonrası dip yaoar hisseler o zaman toplayın. Bir kaç kez dip yaptiriliyormis bölünme sonrası sonra yukarı doğru tırmanıp kar ettiriyormus.
Bende maaş tan maaşa alıyorum ama sepetimi çok dolu çeşit çeşit az hepsinden denemeli ogrenmelik aldım şimdi hangileriyle yola devam edeceğine karar verip vedalasmaliyim
Aynen ya benimde başıma geldi benzeri. Böyle böyle ogrencez birilerinin tavsiyesi anlatımı bir yere kadar düşe kalka ogrencezGesan,otlar, tupras 3ude iyi
Sasayi bu şekilde kaçırmıştim. Bölümünde gitmez yatay olur demişlerdi. Ben de yavaş yavaş toplarım demistim. 30 dan 190 lar gitti neredeyse.
Aynen çok hisse de kar belli olmuyor.
Mesela şöyle bakmak lazım ama yapamıyorum henüz.
Ornek vericem. Arcelik çok çıkmıştı, vestl çıkmıyordu. Arcelik i satıp, vestl e geçilse ordan tekrar çıkmış olacaktı gibi.
Hisselerime bağlıyım kolay sayamıyorum. Ama öğrenecek ins
Aynen ya benimde başıma geldi benzeri. Böyle böyle ogrencez birilerinin tavsiyesi anlatımı bir yere kadar düşe kalka ogreGesan,otlar, tupras 3ude iyi
Sasayi bu şekilde kaçırmıştim. Bölümünde gitmez yatay olur demişlerdi. Ben de yavaş yavaş toplarım demistim. 30 dan 190 lar gitti neredeyse.
Aynen çok hisse de kar belli olmuyor.
Mesela şöyle bakmak lazım ama yapamıyorum henüz.
Ornek vericem. Arcelik çok çıkmıştı, vestl çıkmıyordu. Arcelik i satıp, vestl e geçilse ordan tekrar çıkmış olacaktı gibi.
Hisselerime bağlıyım kolay sayamıyorum. Ama öğrenecek ins
Göknur bugün halka arz da son gün giren var mı