• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borsa sevenler😁 hisse biriktiyoruzzz

Selam herkese. Borsa hakkında bir kaç sorum olucak. Ben genelde garanticiyim yani geliri az olsun ama sağlam olsun gibisinden. Nasıl olduysa iki ay önce bir şekilde borsaya bulaştım. Bir iki alış satış derken baya iyi olduğumu fatkettim.
sorularım : genelde ufak Mevlalarla mı alıs satış yapıyorsunuz ? Risk oranını sadece sansa bırakarak mı ? Paranız genelde aldığınız fon yasa hisse senedinde büyümeye mi bırakıyorsunuz yada benim gibi al sat mı yapıyorsunuz ? Şimdiden teşekkürler ☺️

bu sorunun cevabına genelde soyle cevap verıyorlar

paranızın bellı bır kısmını al unut hısselerıne koyun
bellı bır kısmını nakıt tutun (nakıtten kasıt tl degıl, mesela altında duruyor, hısselerde guzel cokusler oldugunda kademelı alım yapmak)
bellı bır kısmı ıle de al sat (tecrube gerektırır, ilk zamanlar onerılmez vs vs )

"ufak" kelimesi de toplam paraya gore degısır. o yuzden bellı yuzde hesabı faydalı olabılır. yoksa 10 bın bana buyuk baskasına ufak gelebılır :)

Selam hosgeldin😊
Ben çok al sat yapmıyorum ama al sat yaparken,miktar yüksek olursa ,kısa sürede para kazanılır. Mesela kuruşta bile paran artar gibi.

Ama bilmeden çok riskli olduğunu düşünüyorum.

Uzun vade hisselerimle bir yandan öğrenmeye çalışıyorum ben .
Dün size yazarken yatırdığım hisse senedim düşmeye başladı hatt yüzde yirmilere kadar geriledi. Daha önce tüm geçmişini ve ilerleyişini araştırdığım için beklemede kaldım. Bugün se otomatik satmış talimatı vermiştim yani yüzde 10 luk artış olunca satmış gerçekleşsin diye çünkü takip etmek stres yapıyor. Nihayet beklenen artık gerçekleşti 😊 sanki biraz kumar oynamışım gibi geliyor 🙈
Ama bundan sonra ana parayı kenarda bırakıp karlarla borsaya girmeyi düşünüyorum. En azından kaybetsemde haydan gelen huya gitti diye oylarım kendimi 😂

En doğrusunu zamanla öğreniyor insan😊
Başta biz de al sat yapmaya çalıştık. Stop koyduk, vs . Gübre yi 40 liradan amistim . 60 tan falan satmistim sanırım. 390 lazım görmüş. Çok degil 2 sene önce en fazla .

Yani ben bu yüzden uzun vade devam ediyorum ama bir yandan öğrenmeye devam😇
Dün size yazarken yatırdığım hisse senedim düşmeye başladı hatt yüzde yirmilere kadar geriledi. Daha önce tüm geçmişini ve ilerleyişini araştırdığım için beklemede kaldım. Bugün se otomatik satmış talimatı vermiştim yani yüzde 10 luk artış olunca satmış gerçekleşsin diye çünkü takip etmek stres yapıyor. Nihayet beklenen artık gerçekleşti 😊 sanki biraz kumar oynamışım gibi geliyor 🙈
Ama bundan sonra ana parayı kenarda bırakıp karlarla borsaya girmeyi düşünüyorum. En azından kaybetsemde haydan gelen huya gitti diye oylarım kendimi 😂

Günaydın kızlar 🥰 bu aralar çok borsaya bakmıyorum. Çünkü sayamıyorum, alamiyorum.

Yine de ufak ufak bir şeyler öğreniyorum, bu da benim için çok onemli😊

Siz neler yapıyorsunuz?
Merhabalar...
Ben de düştükçe ağırlıklı olarak ege gübre ve Ereğli'ye para basmaya devam ediyorum. 😊

Off offf fena düşüyoruz. Gitti çoğu karlar. Ne kadar uzun vade de iyi olacağına inancım olsa da ,insanın canı sıkılıyor.
Aslinda aylık alanlar için iyi fırsatlar.
Her kötü düşüşün, muhakkak çıkışı olmuş.
Hisseleri her zaman iyi sevmeliyiz. Tek ümidimiz bu🌺
Bu zamanlarda yatirimi biraz da kendimize yapıp daha çok öğrenmeliyiz.

Selam herkese. Borsa hakkında bir kaç sorum olucak. Ben genelde garanticiyim yani geliri az olsun ama sağlam olsun gibisinden. Nasıl olduysa iki ay önce bir şekilde borsaya bulaştım. Bir iki alış satış derken baya iyi olduğumu fatkettim.
sorularım : genelde ufak Mevlalarla mı alıs satış yapıyorsunuz ? Risk oranını sadece sansa bırakarak mı ? Paranız genelde aldığınız fon yasa hisse senedinde büyümeye mi bırakıyorsunuz yada benim gibi al sat mı yapıyorsunuz ? Şimdiden teşekkürler ☺️
ben fon olayına girmedim.hisseye yeni başlayanlardanım.küçük miktarlarla uzun vadeli düşünüyorum.

Back