• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borsa sevenler😁 hisse biriktiyoruzzz

tecrübeli arkadaşlar cevap verebilir misiniz yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte
Elimde beş tane hisse var neredeyse totalde yüzde 35-40 zarardayım.
25 tane daha hisse belirledim kendime bu hisseler de aşagı yukarı benim zararım kadar bazısı yüzde 20 düşüş olan hisseler. Elimdekileri azaltıp toplamda 30 şirkette yatırımım olacak şekilde (örneğin her bir şirkette bin tl toplamda 30 bin tl gibi) sepet yapmak istiyorum. Sizce mantıklı mı?
Bence 30 cok fazla . Her sektorden bir hiase secmen yeterli.
Cok hisse olunca kar etme zamanin uzuyormus.

Hısse ıle bag kurmayacaksınız, bı arkadasım sırf bu yuzden aylardır zararda beklıyor.. Vur kac en guzeli😃
Ben de bag kjruyorum malesef . Cunku bazi eski borsacılar soyle sooyluyor. Orn. Aahh o egeeeni satmasaydim ,cok dusuk maliyetle elimde vardi🤭
Miada dusuk maliyetle cok yuksek fiyati bekleyerek gordum , bayağı geri geldi,. Bakalim ne olacak

Enerji sektörüne çok güveniyordum ama ZOREN kötü patlattı beni.
Şu anki fiyat 4,44
3 liradan 7,5 liraya gitmiş, 7,5’tan 4 liraya düzeltme yapmış.
Zoren için 2 önemli rakam var, önümüzdeki hafta 4,55 üzerine atması lazım, eğer atarsa ilk hedef 4,95 sonraki hedef 5,45.
Ancak 4,55 üzerine atamazda 4,44‘lerde devam ederse gelecek ilk satış dalgasında 3,94’e kadar düşer.

F/K’sı (Fiyat/Kazanç oranı) 10.26 ile işlem görüyor.
Defter değeri (şirketin asıl eder değeri) 4,23

Orta uzun vadeli almak isteniyorsa defter değeri olan 4,23’ün +/-10 üzerinden toplanabilir.
Zoren şu an dolar bazlı 0,14 dolar civarlarından işlem görüyor.
Dolar bazlı dibi 0.1380 dolar, 0.1380x30 tl (doları 30 tl’ye düzleyerek hesaplarsak) 4,14 en uygun alım noktası.

Diyor bendeki bilirkişi 😬

Senin maliyet nedir bilmiyorum ama eğer gelen yabancı yatırımcılar birkaç hisse değil genele yayılan alımlar yaparsa Zoren endeksin yükseliş trendine takılıp yukarı yapabilir zira zaten endeks kağıdı, karı cebe atmak için o arada sat kurtul yapabilirsin, istersen tekrar diplerden alım yapıp uzun vade bekleyebilirsin bu da benim görüşüm.

Ben de bag kjruyorum malesef . Cunku bazi eski borsacılar soyle sooyluyor. Orn. Aahh o egeeeni satmasaydim ,cok dusuk maliyetle elimde vardi🤭
Miada dusuk maliyetle cok yuksek fiyati bekleyerek gordum , bayağı geri geldi,. Bakalim ne olacak
Evet ama amacımız para kazanmak deıl mı, kısa-ortada aynı hısse uzerınden al sat yaparak da deli karlar elde edebılırsin.. Ben gecen thy sattım yenı arz olmus sırketlerden bırıne yatrıdm(1 yıl tutmayı planlıyorum), thy ıle 1 yıl boyunca bag kurdum saolsun kazandırdı ama 6 aydır da yerınde sayıyor..3 gunde 6 aydakı karımı gectı bıle.. Sadece temettu veren hısselerımı satmıyorum, o da portfoyumde 3 tane

yurtdışı borsasıyla ilgilenen var mı bide Burda aşırı yorum fazlalığı oluyor bu da vakit kaybı değil mi sadece tecrübeli bilenler yada hisse önerisinde bulunabilinir

Fistiklicikileta Fistiklicikileta kadınlar kulübünde çok fazla borsayla iigilenen kadın var. bence yöneticiye mesaj at.toplu bildirim göndersin üyelere.çoğu üye bu sayfadan haberdar değil.
Ben varım sıkı takıpçiyim ve hisseleri var düştükçe kâr efemeyince satıyorum tabi uzun vadeli düşündüğümde var bakalım bu aralar borsa iyi değil yinede Moral bozmak yok 🤫🤲

Yabancı yatırımcı girişi artıyor, kendi tahminimi söyleyeyim şu sıralar 2 ileri bir geri giden genelde X30 hisseleriyle endeks döndüren yabancılar yerel seçim öncesi bazı güvenceleri de alırlarsa borsa yukarı yapar, eğer istedikleri güvence verilirse ve susması gerekenler susar, görevinde olması gerekenler görevinde kalırsa 2024 yaz mevsiminde tüm hisselere yansıyacak bir yaz rallisi bekliyorum.
Ayni fikirdeyim.mayis sonrasi ufak ufak hareketlenmelerin baslayacagini dusunuyorum.

Thyao, odas, teknosa, dyoby, ulker. Düşükten aldım. Yaza patlama bekliyorum. Ytd. Tupraş da var bende ama bu aralar kapatma üretim durdurma muhabbetleri dönüyor. Millet korkup takır takır sattı hisselerini. Ben yine de tutuyorum. Tahtacı stratejisi mi acaba dedim. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. 🙏
Tupras gibi baba bir sirketin saniyorum tahtacilarin isi olsun.sinsi vasifsiz sirketlere yarasir bu durm.ulker zaten patlama yapti.gecen sene basi 30 kusurdu. X2 yapti.

bu arabanın güncel fiyatı 3.300.000 yani paranızı altın yapsaydınız bu aracı yine alamıyor hatta 1.100.000 açığınız kalıyordu ama BORUSAN alsaydınız bu araçtan yaklaşık 8 tane alabiliyordunuz....

hesap ortada
Borusan tamamrn sans bence.cok agresif bir kagit.ama bu durum kazandirdigini inkar ettiremez.adamlar servetletine servet katti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

Görünümün pozitife çekilmesindeki temel nedeninin para politikasındaki değişim olduğu belirtildi. Bu politikaların, çok yüksek seyreden enflasyonu sürdürülebilir seviyeye indirme ihtimalini artırdığı ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'nin kredi notunu etkileyebilecek faktörlere değinilerek, mevcut para politikası duruşunun yaklaşan yerel seçimler sonrasında da sürdürülmesi ile büyümenin yavaşlaması, enflasyonun düşmesi ve makroekonomik dengesizlerin azalmasına ilişkin kanıtlar görülmesi durumunda, ülkenin notunun yükseltilebileceği belirtildi.

İlk yorumumu yineliyorum, ki Moody’s bu gece söylediklerimi teyit eder bir açıklama yapmış, ayrıca bugün BOA çok uzun zamandır hiç olmadığı kadar (5 milyar$) para soktu içeriye, endeks her ne kadar kapanışa doğru hafif bir aşağı salınım olsada hacimli bir yükseliş yaptı, Moody’s‘in 2023 Aralık takviminde Türkiye de vardı ama pas geçmişti, bu geceki açıklamada yerel seçimleri işaret ederek temkinli ama öte yandan ekonomi politikalarına olumlu yaklaşımları, muhtemelen TCMB başkanının ve Maliye bakanının 11 Ocak’ta yabancı sermayelere düzenlediği toplantının olumlu geçtiğinin göstergesi, ayrıntıları hakkında henüz net bir bilgi yok ama BOA‘nın bugünkü hamlesi toplantı iyi geçti Moody’s de ikna oldu diye düşünmeme sebep oluyor.
Yabancı yatırımcı girişi artıyor, kendi tahminimi söyleyeyim şu sıralar 2 ileri bir geri giden genelde X30 hisseleriyle endeks döndüren yabancılar yerel seçim öncesi bazı güvenceleri de alırlarsa borsa yukarı yapar, eğer istedikleri güvence verilirse ve susması gerekenler susar, görevinde olması gerekenler görevinde kalırsa 2024 yaz mevsiminde tüm hisselere yansıyacak bir yaz rallisi bekliyorum.

tecrübeli arkadaşlar cevap verebilir misiniz yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte
Elimde beş tane hisse var neredeyse totalde yüzde 35-40 zarardayım.
25 tane daha hisse belirledim kendime bu hisseler de aşagı yukarı benim zararım kadar bazısı yüzde 20 düşüş olan hisseler. Elimdekileri azaltıp toplamda 30 şirkette yatırımım olacak şekilde (örneğin her bir şirkette bin tl toplamda 30 bin tl gibi) sepet yapmak istiyorum. Sizce mantıklı mı?
30 tane sirket icin nakitiniz ne kadar?

Genelde tüm hisselere dolar bazında bakmak faydalı olur.
Endeksin bugünkü yükselişinin genel bir değerlendirmesini yapmam gerekirse BOA(Bank Of America) seçtiği 5 hissede alım yapmış kapanışa doğruysa endeksi 8000 bandından biraz aşağı çekmiş ama hala düşeni kıran bandında, düşeni kıran nedir açıklayacağım, eğer bu seyri bozmazsa yukarı trend devam eder, hisselerin geneline yayılım olması için bu geceki Moody’s açıklaması, Mehmet Şimşek’in sunum yapacağı JP Morgan Goldman Sachs‘ında aralarında bulunduğu öne sürülen toplantıdan çıkacak sonuç endekste ve dolayısıyla hisselerde etkili olacaktır.
Bugünkü endeksin sebeplerinden biri bu toplantı ve Moody’s beklentisi olabilir, Moody’s pas geçmezse, not düşürme ya da borsayı negatif etkileyecek açıklamalar yapmazsa, P.tesi endeksin 8000‘de tutunmasını sağlayabilir.
İnternetten başkalarının emeklerini almış olmayayım diye eşimin ekrandan aşırdım, görüntü net değilse kusura bakmayın.
Düşeni kırmak nedir görsellerle anlatayım.
Eki Görüntüle 3368808

Bu çizimde yukarı doğru çıkan 2 tepe görüyorsunuz, buna borsa dilinde 2’li tepe denir, endekste de hisselerde de işleyen bir formasyondur.
İkili tepenin üzerindeki düz çizgiye direnç, altındaki düz çizgiye destek denir, buraya kadar tamamsa eşimin ekrandan aşırdığım görsel gelsin.
Eki Görüntüle 3368809

Ne demiştik bugün borsa düşeni kırdı, üstteki siyah çizgi ne’ydi? Direnç, alttaki Destek.
Ekranın sağındaki direnç çizgisini geçen çubuğu görüyor musunuz? İşte buna düşeni kıran deniyor.

Endeks aylardır elle çizdiğim 2’li tepe formasyonunda destek direnç kanalı içinde ilerliyordu, bir kere direnç üzerine çıkmaya çalışmış başarılı olamamıştı bugün tekrar denedi, bu sefer direnci kırıp tutunmayı başarırsa yükseliş başlar.
Zaten bizi mahveden bofa.cok beddua etmisimdir kendilerine burdan.
Bu arada teknikte anladigim kadariyla baya iyisiniz.:nazar:

Zaten bizi mahveden bofa.cok beddua etmisimdir kendilerine burdan.
Bu arada teknikte anladigim kadariyla baya iyisiniz.:nazar:
Teşekkür ederim🙏

Adamlar küçük balık istemiyor büyüklerle kapışmak istediklerinden sürekli silkeleme yapıyorlar, önce topluyor sonra bir satıyorlar millet panik satışı yapıyor kapanışla karanlık odada tekrar alım yapıyorlar, böyle böyle epey bir küçük yatırımcıyı erittiler piyasada.

Son düzenleme:
Şu anki fiyat 4,44
3 liradan 7,5 liraya gitmiş, 7,5’tan 4 liraya düzeltme yapmış.
Zoren için 2 önemli rakam var, önümüzdeki hafta 4,55 üzerine atması lazım, eğer atarsa ilk hedef 4,95 sonraki hedef 5,45.
Ancak 4,55 üzerine atamazda 4,44‘lerde devam ederse gelecek ilk satış dalgasında 3,94’e kadar düşer.

F/K’sı (Fiyat/Kazanç oranı) 10.26 ile işlem görüyor.
Defter değeri (şirketin asıl eder değeri) 4,23

Orta uzun vadeli almak isteniyorsa defter değeri olan 4,23’ün +/-10 üzerinden toplanabilir.
Zoren şu an dolar bazlı 0,14 dolar civarlarından işlem görüyor.
Dolar bazlı dibi 0.1380 dolar, 0.1380x30 tl (doları 30 tl’ye düzleyerek hesaplarsak) 4,14 en uygun alım noktası.

Diyor bendeki bilirkişi 😬

Senin maliyet nedir bilmiyorum ama eğer gelen yabancı yatırımcılar birkaç hisse değil genele yayılan alımlar yaparsa Zoren endeksin yükseliş trendine takılıp yukarı yapabilir zira zaten endeks kağıdı, karı cebe atmak için o arada sat kurtul yapabilirsin, istersen tekrar diplerden alım yapıp uzun vade bekleyebilirsin bu da benim görüşüm.
Offf offf offf diyorum su yoruma.nasil guzel şiir gibi bi analiz olmus.hey masallah

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

Görünümün pozitife çekilmesindeki temel nedeninin para politikasındaki değişim olduğu belirtildi. Bu politikaların, çok yüksek seyreden enflasyonu sürdürülebilir seviyeye indirme ihtimalini artırdığı ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'nin kredi notunu etkileyebilecek faktörlere değinilerek, mevcut para politikası duruşunun yaklaşan yerel seçimler sonrasında da sürdürülmesi ile büyümenin yavaşlaması, enflasyonun düşmesi ve makroekonomik dengesizlerin azalmasına ilişkin kanıtlar görülmesi durumunda, ülkenin notunun yükseltilebileceği belirtildi.

İlk yorumumu yineliyorum, ki Moody’s bu gece söylediklerimi teyit eder bir açıklama yapmış, ayrıca bugün BOA çok uzun zamandır hiç olmadığı kadar (5 milyar$) para soktu içeriye, endeks her ne kadar kapanışa doğru hafif bir aşağı salınım olsada hacimli bir yükseliş yaptı, Moody’s‘in 2023 Aralık takviminde Türkiye de vardı ama pas geçmişti, bu geceki açıklamada yerel seçimleri işaret ederek temkinli ama öte yandan ekonomi politikalarına olumlu yaklaşımları, muhtemelen TCMB başkanının ve Maliye bakanının 11 Ocak’ta yabancı sermayelere düzenlediği toplantının olumlu geçtiğinin göstergesi, ayrıntıları hakkında henüz net bir bilgi yok ama BOA‘nın bugünkü hamlesi toplantı iyi geçti Moody’s de ikna oldu diye düşünmeme sebep oluyor.
Bu haberi biraz once bende okidum.simdi burda da denk geldim.cok guzel bir haber.yuzumuz yavas yavas gulecek

Ekonomi bolumune yonetici diye alsaniz🙈
Yok hem uygun olmaz hem de hisse önerisi isteyen olur vs derken spk sitenin de bizim de canımızı yakar, biliyorsunuz izinsiz yatırım danışmanlığı suç cezası da ağır, lisanslı danışman bile müşterileri dışındakilere öneride bulunamaz.

Ben bile bazen teknik bir şeyi açıklamaya çalışırken direkt hisse adı geçmesin diye elma hissesi armut hissesi diyorum :))
Bir hisseye çöktük manipülasyon yapıyoruz sanarlar sonra ayıklayın pirincin taşını 😬

Back