• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borsa sevenler😁 hisse biriktiyoruzzz

ya bende kızıma borsa hesabı açtım ileri vade hangi hisseler alınır sizce
Genellikle köklü firmaların hisselerini almaya gayret ediyorum Tofas Enerjisa Ereğli Sabancı holding Şisecam Petkim Oyak çimento Hektas Vesbe hisselerim var düzenli ekleme yapıyorum .ytd

Altın, dolar, Euro gibi yatırım araçlarından bir kar beklemek asla doğru değil. Bir kere bu tür yatırımlarda kar yapmaz sadece paranızın değerini korursunuz hele ki uçan şu enflasyonda. Bakın bunu size örnekle anlatayım.

Rakamlar örnektir ;

Bir araba alacaksınız 100.000 € diyelim. Bugün ki TL karşılığı 3.300.000 TL ediyor.
Adamlar arabaya uzun zamandır zam yapmıyor araba hala 100.000 € ama TL karşılığı 1 ay sonra 3.500.000 TL
Paranız TL ise 200.000 TL açık verdiniz ama paranız Euro ise açık vermediniz ama bir karınız da yok. Araba hala 100.000 € çünkü....
Arabayı alırken gidip 100.000 € vereceksiniz eee paranız Euro kenara para atamadınız? nerede kar? Kar yok sadece paranızın değerini kordunuz.

Aynı örneği altın üzerinden de verebilirim.

Ama borsa öyle değil çok zarar etmekte var çok kar etmekte var. Hatta size borsadan gerçek bir örnek vereyim ....

13 Ocak 2020 yılında hisse bedeli 52 TL olan hisseden o gün Yeni 3 Serisi hatta M Sport bir araç almak yerine (413.000 TL) bu fiyata 8.000 Adet BRYAT yani Borusan yatırım hissesi alsaydınız o para bugün ; 24.000.000 olmuştu.

Aynı gün altın alsaydınız Gramı 460 TL toplam 900 Gr altın alabiliyordunuz ve o altın bugün 1.800.000 ediyordu.

Araba aldıysanız patladınız, altın aldıysanız paranızı 4.5 katına çıkardınız ama Borusan hissesi aldıysanız 4 köşe olmuştunuz.(60 kat değer kazandı)
Borusan hissesini takip edip,not almisim ,sonra unutmusum nasil kacirdim ah vahh😆
Super ozet.
Ben bu sene ttrak, miatk, ve yeotk ile sanirim altinin uzerinde kar ettim.
Enkai, cemts tada tam tersi😅 sepet yaparak sifirliyoruz

Dolar bazında hisselerin hepsi çok düşük ama yeniden piyasaya giren BOA küçük yatırımcıyı silkeleme hareketi yapıyor, yerel seçim öncesi küçükleri piyasadan atıp elindekileri çoğaltma derdinde, küçük yatırımcıların bir kısmını piyasadan silmeyi başardı, seçim sonrasına kadar dayanabilen rahat eder gibi gözüküyor tabii bazı şartlar yerine gelirse, yabancı güvence istiyor çünkü, bu hafta Mehmet Şimşek’in görüşmeleri vardı oradan gelecek haber de önemli.
Tesekkur ederim ek olarak sunu soyliyim . Yine bir yayinda dinledim. Yabanci yatirimcisi olan hisselere dolar bazli bakmak gerekiyormus😊

Thyao, odas, teknosa, dyoby, ulker. Düşükten aldım. Yaza patlama bekliyorum. Ytd. Tupraş da var bende ama bu aralar kapatma üretim durdurma muhabbetleri dönüyor. Millet korkup takır takır sattı hisselerini. Ben yine de tutuyorum. Tahtacı stratejisi mi acaba dedim. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. 🙏
Thyao, odas ve ulker de izledigim yayinlarda iyi bir yukselik bekleniyor.
Tuprastada 130 150 arasi bir kanalda gider diyorlar bir sure, 150 uzeri hizlanabilir

8.063,08 (%2,21 (174,50)) maşallah diyelim : )

Bu arada ben karma oynuyorum(karma içeriğini danışman yapıyor).
3-5 kağıdı da işe böyle al sat yapıyorum. Enerji sektörüne çok güveniyordum ama ZOREN kötü patlattı beni.

Abi yonlendirmesi ile birlikte , biraz xten takip ederseniz fikriniz de olur ,guzel olur. Gecmis mesajlarda birkac kisi paylasmistim☺️
Ya bu abimiz aşırı bilgili trilyonları var o derece. Borsa ile yatıp kalkıyor. Anlattı bi kaç kez ama ben anlamadım 🤭 o bildiği için üstten anlattı hep 😂 bakcam mutlaka dediğiniz kişilere

8.063,08 (%2,21 (174,50)) maşallah diyelim : )

Bu arada ben karma oynuyorum(karma içeriğini danışman yapıyor).
3-5 kağıdı da işe böyle al sat yapıyorum. Enerji sektörüne çok güveniyordum ama ZOREN kötü patlattı beni.
Enerjiler 4. Bilancoda iyi geliyormus. Temelini bilmiyorum ama iyi olabilir🙂

Ya bu abimiz aşırı bilgili trilyonları var o derece. Borsa ile yatıp kalkıyor. Anlattı bi kaç kez ama ben anlamadım 🤭 o bildiği için üstten anlattı hep 😂 bakcam mutlaka dediğiniz kişilere
Bizde de var bir tanidigin abisi ,bize hisse soyluyor,eskiden onlarin soyledigini alirdik ama kendim de ogrenince birazcik ,bakmaya basladim, iyi oldu😊

Back