- 28 Aralık 2023
- 6.200
- 18.894
- 168
- Konu Sahibi Fistiklicikileta
-
- #3.221
Bu kanalı seviyorum
Anaaam sende mi buradasınyaaaaa selam
Genelde tüm hisselere dolar bazında bakmak faydalı olur.Tesekkur ederim ek olarak sunu soyliyim . Yine bir yayinda dinledim. Yabanci yatirimcisi olan hisselere dolar bazli bakmak gerekiyormus
30 şirket cok fazla deıl mı, elinizdekiler 30 dan fazla o zaman, cok dagılmıssınıztecrübeli arkadaşlar cevap verebilir misiniz yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte
Elimde beş tane hisse var neredeyse totalde yüzde 35-40 zarardayım.
25 tane daha hisse belirledim kendime bu hisseler de aşagı yukarı benim zararım kadar bazısı yüzde 20 düşüş olan hisseler. Elimdekileri azaltıp toplamda 30 şirkette yatırımım olacak şekilde (örneğin her bir şirkette bin tl toplamda 30 bin tl gibi) sepet yapmak istiyorum. Sizce mantıklı mı?
Elimde beş şirket var 25 daha ekleyeceğim 30 olacak30 şirket cok fazla deıl mı, elinizdekiler 30 dan fazla o zaman, cok dagılmıssınız
Bence 10u fazla gecmeyın
Ben fıncan kulp da gordum sankıGenelde tüm hisselere dolar bazında bakmak faydalı olur.
Endeksin bugünkü yükselişinin genel bir değerlendirmesini yapmam gerekirse BOA(Bank Of America) seçtiği 5 hissede alım yapmış kapanışa doğruysa endeksi 8000 bandından biraz aşağı çekmiş ama hala düşeni kıran bandında, düşeni kıran nedir açıklayacağım, eğer bu seyri bozmazsa yukarı trend devam eder, hisselerin geneline yayılım olması için bu geceki Moody’s açıklaması, Mehmet Şimşek’in sunum yapacağı JP Morgan Goldman Sachs‘ında aralarında bulunduğu öne sürülen toplantıdan çıkacak sonuç endekste ve dolayısıyla hisselerde etkili olacaktır.
Bugünkü endeksin sebeplerinden biri bu toplantı ve Moody’s beklentisi olabilir, Moody’s pas geçmezse, not düşürme ya da borsayı negatif etkileyecek açıklamalar yapmazsa, P.tesi endeksin 8000‘de tutunmasını sağlayabilir.
İnternetten başkalarının emeklerini almış olmayayım diye eşimin ekrandan aşırdım, görüntü net değilse kusura bakmayın.
Düşeni kırmak nedir görsellerle anlatayım.
Eki Görüntüle 3368808
Bu çizimde yukarı doğru çıkan 2 tepe görüyorsunuz, buna borsa dilinde 2’li tepe denir, endekste de hisselerde de işleyen bir formasyondur.
İkili tepenin üzerindeki düz çizgiye direnç, altındaki düz çizgiye destek denir, buraya kadar tamamsa eşimin ekrandan aşırdığım görsel gelsin.
Eki Görüntüle 3368809
Ne demiştik bugün borsa düşeni kırdı, üstteki siyah çizgi ne’ydi? Direnç, alttaki Destek.
Ekranın sağındaki direnç çizgisini geçen çubuğu görüyor musunuz? İşte buna düşeni kıran deniyor.
Endeks aylardır elle çizdiğim 2’li tepe formasyonunda destek direnç kanalı içinde ilerliyordu, bir kere direnç üzerine çıkmaya çalışmış başarılı olamamıştı bugün tekrar denedi, bu sefer direnci kırıp tutunmayı başarırsa yükseliş başlar.
Cok fazla.. Acıkcası ben elımdekı 10 sırketin herbırıne her ay ekleme yapamıyorum, butcenız varsa bilemem tabi..Elimde beş şirket var 25 daha ekleyeceğim 30 olacak
Her ay az da olsa ekleyebilirim kafama yattı bakalım bi de uygulayabilirsem elim sat tuşuna gitmiyorCok fazla.. Acıkcası ben elımdekı 10 sırketin herbırıne her ay ekleme yapamıyorum, butcenız varsa bilemem tabi..
Hısse ıle bag kurmayacaksınız, bı arkadasım sırf bu yuzden aylardır zararda beklıyor.. Vur kac en guzeliHer ay az da olsa ekleyebilirim kafama yattı bakalım bi de uygulayabilirsem elim sat tuşuna gitmiyor
O arkadaş ben de olabilirimHısse ıle bag kurmayacaksınız, bı arkadasım sırf bu yuzden aylardır zararda beklıyor.. Vur kac en guzeli
Siz tekrar dusunun 30 sirket olayınıO arkadaş ben de olabilirimşimdilik zarar yazdık ama düzelicez inşallah
Pazartesi yapmam lazım satışı
Zaten satarken de kademeli olarak azaltıp diğer hisselerden de kademeli ekleme yapacağım
10 hafta olarak öngördüm bu lot azaltıp ekleyeceklerimi artırma işlemini umarım plana sadık kalırım
Hepsi çok güzel hangisinden vaz geçeyimSiz tekrar dusunun 30 sirket olayını
tecrübeli arkadaşlar cevap verebilir misiniz yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte
Elimde beş tane hisse var neredeyse totalde yüzde 35-40 zarardayım.
25 tane daha hisse belirledim kendime bu hisseler de aşagı yukarı benim zararım kadar bazısı yüzde 20 düşüş olan hisseler. Elimdekileri azaltıp toplamda 30 şirkette yatırımım olacak şekilde (örneğin her bir şirkette bin tl toplamda 30 bin tl gibi) sepet yapmak istiyorum. Sizce mantıklı mı?
Analız şart bu durumda.. Egıtım aldınız mı hıc bırındenHepsi çok güzel hangisinden vaz geçeyim
bildirim gelince bir bakayım dedim canım ama dediğim gibiii benim kafam bu konuya pek basmıyorAnaaam sende mi buradasın
Bin tl örnektiHer şirket bin tl toplam 30 bin yani 30 şirket aşırı aşırı çok
Az çok analiz ettim sanki güzel şirketler benceAnalız şart bu durumda.. Egıtım aldınız mı hıc bırınden
Alkis emojisi de gelmeli buraya. Emegine saglik cok mutlu oldum paylasimin icinGenelde tüm hisselere dolar bazında bakmak faydalı olur.
Endeksin bugünkü yükselişinin genel bir değerlendirmesini yapmam gerekirse BOA(Bank Of America) seçtiği 5 hissede alım yapmış kapanışa doğruysa endeksi 8000 bandından biraz aşağı çekmiş ama hala düşeni kıran bandında, düşeni kıran nedir açıklayacağım, eğer bu seyri bozmazsa yukarı trend devam eder, hisselerin geneline yayılım olması için bu geceki Moody’s açıklaması, Mehmet Şimşek’in sunum yapacağı JP Morgan Goldman Sachs‘ında aralarında bulunduğu öne sürülen toplantıdan çıkacak sonuç endekste ve dolayısıyla hisselerde etkili olacaktır.
Bugünkü endeksin sebeplerinden biri bu toplantı ve Moody’s beklentisi olabilir, Moody’s pas geçmezse, not düşürme ya da borsayı negatif etkileyecek açıklamalar yapmazsa, P.tesi endeksin 8000‘de tutunmasını sağlayabilir.
İnternetten başkalarının emeklerini almış olmayayım diye eşimin ekrandan aşırdım, görüntü net değilse kusura bakmayın.
Düşeni kırmak nedir görsellerle anlatayım.
Eki Görüntüle 3368808
Bu çizimde yukarı doğru çıkan 2 tepe görüyorsunuz, buna borsa dilinde 2’li tepe denir, endekste de hisselerde de işleyen bir formasyondur.
İkili tepenin üzerindeki düz çizgiye direnç, altındaki düz çizgiye destek denir, buraya kadar tamamsa eşimin ekrandan aşırdığım görsel gelsin.
Eki Görüntüle 3368809
Ne demiştik bugün borsa düşeni kırdı, üstteki siyah çizgi ne’ydi? Direnç, alttaki Destek.
Ekranın sağındaki direnç çizgisini geçen çubuğu görüyor musunuz? İşte buna düşeni kıran deniyor.
Endeks aylardır elle çizdiğim 2’li tepe formasyonunda destek direnç kanalı içinde ilerliyordu, bir kere direnç üzerine çıkmaya çalışmış başarılı olamamıştı bugün tekrar denedi, bu sefer direnci kırıp tutunmayı başarırsa yükseliş başlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?