Borsa sevenler😁 hisse biriktiyoruzzz

tecrübeli arkadaşlar cevap verebilir misiniz yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte
Elimde beş tane hisse var neredeyse totalde yüzde 35-40 zarardayım.
25 tane daha hisse belirledim kendime bu hisseler de aşagı yukarı benim zararım kadar bazısı yüzde 20 düşüş olan hisseler. Elimdekileri azaltıp toplamda 30 şirkette yatırımım olacak şekilde (örneğin her bir şirkette bin tl toplamda 30 bin tl gibi) sepet yapmak istiyorum. Sizce mantıklı mı?

Tesekkur ederim ek olarak sunu soyliyim . Yine bir yayinda dinledim. Yabanci yatirimcisi olan hisselere dolar bazli bakmak gerekiyormus
Genelde tüm hisselere dolar bazında bakmak faydalı olur.
Endeksin bugünkü yükselişinin genel bir değerlendirmesini yapmam gerekirse BOA(Bank Of America) seçtiği 5 hissede alım yapmış kapanışa doğruysa endeksi 8000 bandından biraz aşağı çekmiş ama hala düşeni kıran bandında, düşeni kıran nedir açıklayacağım, eğer bu seyri bozmazsa yukarı trend devam eder, hisselerin geneline yayılım olması için bu geceki Moody’s açıklaması, Mehmet Şimşek’in sunum yapacağı JP Morgan Goldman Sachs‘ında aralarında bulunduğu öne sürülen toplantıdan çıkacak sonuç endekste ve dolayısıyla hisselerde etkili olacaktır.
Bugünkü endeksin sebeplerinden biri bu toplantı ve Moody’s beklentisi olabilir, Moody’s pas geçmezse, not düşürme ya da borsayı negatif etkileyecek açıklamalar yapmazsa, P.tesi endeksin 8000‘de tutunmasını sağlayabilir.
İnternetten başkalarının emeklerini almış olmayayım diye eşimin ekrandan aşırdım, görüntü net değilse kusura bakmayın.
Düşeni kırmak nedir görsellerle anlatayım.

Bu çizimde yukarı doğru çıkan 2 tepe görüyorsunuz, buna borsa dilinde 2’li tepe denir, endekste de hisselerde de işleyen bir formasyondur.
İkili tepenin üzerindeki düz çizgiye direnç, altındaki düz çizgiye destek denir, buraya kadar tamamsa eşimin ekrandan aşırdığım görsel gelsin.

Ne demiştik bugün borsa düşeni kırdı, üstteki siyah çizgi ne’ydi? Direnç, alttaki Destek.
Ekranın sağındaki direnç çizgisini geçen çubuğu görüyor musunuz? İşte buna düşeni kıran deniyor.

Endeks aylardır elle çizdiğim 2’li tepe formasyonunda destek direnç kanalı içinde ilerliyordu, bir kere direnç üzerine çıkmaya çalışmış başarılı olamamıştı bugün tekrar denedi, bu sefer direnci kırıp tutunmayı başarırsa yükseliş başlar.

30 şirket cok fazla deıl mı, elinizdekiler 30 dan fazla o zaman, cok dagılmıssınız
Bence 10u fazla gecmeyın

Ben fıncan kulp da gordum sankı
Mune hanım esınız bızı ıhya edecek bi tüyo vermez mi, ayın 15ı de geliyorken baş harfi ve son harfını soylese de kabul

Hısse ıle bag kurmayacaksınız, bı arkadasım sırf bu yuzden aylardır zararda beklıyor.. Vur kac en guzeli
O arkadaş ben de olabilirim şimdilik zarar yazdık ama düzelicez inşallah
Pazartesi yapmam lazım satışı
Zaten satarken de kademeli olarak azaltıp diğer hisselerden de kademeli ekleme yapacağım
10 hafta olarak öngördüm bu lot azaltıp ekleyeceklerimi artırma işlemini umarım plana sadık kalırım

Siz tekrar dusunun 30 sirket olayını

Her şirket bin tl toplam 30 bin yani 30 şirket aşırı aşırı çok

Anaaam sende mi buradasın
bildirim gelince bir bakayım dedim canım ama dediğim gibiii benim kafam bu konuya pek basmıyor kredi kartına yatıracağımız parayı borsaya yatırdık epeydir eksideyiz diye çekemiyoruz da öylece kaldı yani benim borsa bilgim bu kadar

Alkis emojisi de gelmeli buraya. Emegine saglik cok mutlu oldum paylasimin icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…