Borsa sevenler😁 hisse biriktiyoruzzz

Günaydın herkese . Özellikle ev hanımları için yazıyorum. Çünkü ben de ev hanımiyim. Sigorta başlangıcım var . Ve dışarıdan ödemeyi planlıyordum.
Sonra borsa da temettü emekliliğini keşfedince, biraz da ilgim olunca bu şekilde değerlendirmeye karar verdim.
Yatırdığım ücret hesapta kalacak bana en az 1 emeklilik miktarı kadar ücret yatacak ve yas beklemeyecegim nasıl? 😁

Yada çalışanlar için yazayım. Pasıf gelir elde etmek istiyorsunuz. Maaşınız yanında bir gelir gerekiyor. Biz önceden ek iş yapmak gerekir diye düşünürdük. Ev veya dükkan alana kadar. Ev ve dükkan borcu bitince de kira getirisi pasif gelir oluyor. Temettu geliri de böyle. Hem de daha küçük miktarlarda birikim yapılabiliyor.

Ben de aranızdayım. Uzun vadeli birikim yapıyorum, eşim sayesinde girdim borsaya ve şans eseri pandemi nedeniyle hisseler baya ucuzdu ilk girdiğimde. Tabii keşke o zamanlar daha çok alabilseymişim. Şimdi de az çok demeden her ay belirlediğim şirketlerin hisselerini ekliyorum. Uzun vadede kazanırız inşallah😊

Ben de aranızdayım. Uzun vadeli birikim yapıyorum, eşim sayesinde girdim borsaya ve şans eseri pandemi nedeniyle hisseler baya ucuzdu ilk girdiğimde. Tabii keşke o zamanlar daha çok alabilseymişim. Şimdi de az çok demeden her ay belirlediğim şirketlerin hisselerini ekliyorum. Uzun vadede kazanırız inşallah😊
O zamanlar girdiğiniz için ne şanslısınız 🥰🥰

Hosgeldin 😍 ah biz de erken girdik sayilir ama yanlış yerden girdik ,yanlış yerden ciktik🤣
O yuzden benim hatalarımı yapmasınlar diye konu açtım.
Ben ilk olarak buraya bakmıştım çünkü.
Suan alıma bir süre ara verdim ,maddi olarak . Elimdekileri tutuyorum.
Ocak sonrası alıma başlarım.

Hosgeldin 😍 ah biz de erken girdik sayilir ama yanlış yerden girdik ,yanlış yerden ciktik🤣
O yuzden benim hatalarımı yapmasınlar diye konu açtım.
Ben ilk olarak buraya bakmıştım çünkü.
Suan alıma bir süre ara verdim ,maddi olarak . Elimdekileri tutuyorum.
Ocak sonrası alıma başlarım.
Çok doğru bir tabir yanlış yerden girdik yanlış yerden çıktık 🤣

Sucum sen ne yapıyorsun? Al sat falan yapabiliyor musun?
Hayır hiçbir şey yapamıyorum ayın 1 inde eşim maasi alınca birikim yapıyorum o kadar. Bı hisse aldım al sat yapayım diye düştü 🤣🤣 niye aldım bilmiyorum grafik de bakmadım 😂ama bu sefer akillandim bilmediğim saçma sapan bir hisse değil de portfoyumdeki temettü hisselerinden birisini aldım eşimin hesabından bekliyorum azıcık kâr verirse kâr i hisselerime eklicem 😂 artık böyle 1 aylık alımlar yapayım diyorum al sat yerine çünkü grafik öğrenmeye zamanım yok 😕

Hayır hiçbir şey yapamıyorum ayın 1 inde eşim maasi alınca birikim yapıyorum o kadar. Bı hisse aldım al sat yapayım diye düştü 🤣🤣 niye aldım bilmiyorum grafik de bakmadım 😂ama bu sefer akillandim bilmediğim saçma sapan bir hisse değil de portfoyumdeki temettü hisselerinden birisini aldım eşimin hesabından bekliyorum azıcık kâr verirse kâr i hisselerime eklicem 😂 artık böyle 1 aylık alımlar yapayım diyorum al sat yerine çünkü grafik öğrenmeye zamanım yok 😕
Ben de al sat yapmak için aldim dustu🤣 neyse şimdi çıktı ama sanmıyorum. Hedef fiyatına gelene kadar.
Kasım sonrasına ralli bekleniyor. Yerimden hiç oynamak istemiyorum. 🤭

Bir kısmı durgun ama diğerleri iyi😊 daha iyi olabilirdi . Her gün biraz daha öğreniyorum.

Uzun zaman videolar izleyerek hisselerimi belirledim . Onları aldim . Piyasa da hangi sektörlerin hareketli olduğunu bildiğim halde onlara geçmedim .gecseydim super olacaktı.
Yine de iyi sayilir😇
Yilsonu ikiye katlar diye dusunuyorum. Bakalim olacak mi😊
Senin nasil sinirliportakal sinirliportakal

Fistiklicikileta Fistiklicikileta benim de aynı. bazı sektör hisselerim durgun. bazıları uçtu. biraz trade de denedim başarılı oldu ama beklesem daha başarılı da olabilirdi :)) uzun vade düşündüğüm hisselere ekleme yaparak kısa vadeli girip çıkabilirim yine. giderse uzun vadelerim gitsin gitmezse de kalsınlar daha uyguna ekleme yaparım :)

Fistiklicikileta Fistiklicikileta benim de aynı. bazı sektör hisselerim durgun. bazıları uçtu. biraz trade de denedim başarılı oldu ama beklesem daha başarılı da olabilirdi :)) uzun vade düşündüğüm hisselere ekleme yaparak kısa vadeli girip çıkabilirim yine. giderse uzun vadelerim gitsin gitmezse de kalsınlar daha uyguna ekleme yaparım :)
Ben de çok az al sat yaptim😊 örnek veriyorum aksaya girdim 59 dan. Daha da düştü . Kalırsa benimdir dedim🤣 Zaten iyi hisse.
Sonra 70 den sattım . Başka hisseye geçtim.neyseki o da çıktı. Gözüm arkada kalmayacak 😅
Indikatorsuz ,sırf fiyatları takip ederek yaptim bunu.

Ah şu kafamı nerelere vursam
Smart hisse yi eşim 11 lira iken al dedi almadım kaç kat gitti kısa sürede
Alanlar parayı vurdu resmen
Ben halka arz olduğunda katılacaktım. Sonra yine dusuyor hisseler o zaman alırım dedim. Sonra çıktı, düşer alirim dedim. Gittikçe gitti😅
Gesan 50 lirayken farkettim. İki katı olmuş dedim almadim, o da uçtu gitti.
Yeoteki yakaladım biraz iki katı oldu şimdi hissem.riskli olduğu için giremiyorum da .
Sasa bolundugunde alicaktim. Bir yorumcu bir süre yatay gider dedi.ben de yavaş yavaş toplarım dedim. Uçtu. Ona zaten kimse inanamiyor😅
Gözlerimin önünden uçup gidiyor hisseler.
Ben yatayda olanlarla takiliyorum🙈
Neyse önüme bakıp daha çok takip ediyorum,öğrenmeye bakıyorum.

ben alkayı zamanında 15 tl iken almıştım bir günde 1 bin tl kar edip sevinmiştim şimdi kalsaydım 70 bin tl karım olacaktı :KK70: bunları düşünürsek psikolojimizi yönetemeyiz kızlar :)) ayrıca bu piyasa suni bu kadar yükselirken her şey herkes kendini trader zannedecek ve düşüşe geçersek batan çok olacak biz yine temkinli olmalıyız bence.

Selamlar herkese😁 borsaya yaklaşık iki sene once girdik . Tabi acemilik , bilmeden al sat yaptik . Fazla bir şey kazanamadık.

Vazgeçmek yerine öğrenmeye karar verdim . Elimden geldiğince video falan izliyorum. Twiterdan birilerini takip ediyorum.

Az çok fikrim oldu. Ama öğrenmeye devam ediyorum. Öyle kolay değil.

Ben küçükken ailem ve komşularımız her ay dolar veya altin biriktirirlerdi. Altin kolay alınmıyor, dolar almiyoruz biz ( hem yatırım aracı gormedigimizden ,hem de malum doları düşürme cabalari) .Biz de hisse biriktiriyoruz😁

Hisse kucuk paralarla alınabiliyor. Bir nevi kumbara olarak kullanıyorum şimdilik.
Özellikle çocuklarıma biriktiriyorum .kızlarım harçlıklarını bana verip, bana hisse al anne diyor😁

Neden bilmiyorum,borsa yatirimini cok sevdim.hem sirketlere ve ulkemize destek ,hem yatirim.

Sadece borsa demiyorum . Yanimda altinda almak lazim. Yani sepet.

Çevrem cogunlukla altin aliyor.onlara da anlatıyorum. Yani sırf altin olmaz ,yanında hisse de almak mantikli. Bana da daha önce anlatsalardi, çok sevinirdim.

Suan borsa düşüşte. Malum savaşları ekonomi borsayı çok etkiliyor. Ama düşük olması, az miktarda biriktirenler için sevindirici.

Hisse biriktirenler, borsayı öğrenmeye çalışanlar hepinizi bekliyorum😁😁
Ben ilk defa borsayı denemrk istiyorum ama ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok. Bu bir uygulama mı yoksa internet üzerinden mi giricem? Nasıl kullanılır biraz açıklarmısınız.

ben alkayı zamanında 15 tl iken almıştım bir günde 1 bin tl kar edip sevinmiştim şimdi kalsaydım 70 bin tl karım olacaktı :KK70: bunları düşünürsek psikolojimizi yönetemeyiz kızlar :)) ayrıca bu piyasa suni bu kadar yükselirken her şey herkes kendini trader zannedecek ve düşüşe geçersek batan çok olacak biz yine temkinli olmalıyız bence.
Aynen birini sattım mesela ikiye katladı. Diğer alamadiklarim da gözümün önünde ucuyor🤣
Böyle böyle tecrübe ediyoruz.
Ben de yeotekle riske girdim 1 hafta da ikiye katladım. Bir kısım katı aldim . Biraz daha çıksaydı maliyetimi sifirlayacaktim. Ama dusuyor bugün.
Böyle zamanlar her zaman olmayacak aynen . Temkinli olmak iyidir.
Bilmeyenler için temettü hisseleri en güzeli. Buna da karşıt yatırım deniyormuş. Suan yatayda çoğu. Bu fiyatlardan aylık olarak toplamak lazimmis 😊

X