- Konu Sahibi EU1
-
Beklentisi olan hisseleri tercih etmesini öneririrm.goldaş hakkında bir bir bilginiz varmı arkadaşlar eşim çıkacağını söylüyor ...
kızlar bende parsan hakkındakı yorumlarınızı cok merak ediyorum ...aldıgım yerin cok cok altında =(
Bence imkb 30'dan şaşmamak lazım. Belki imkb 50 de olabilir. Ama diğerleri kocaaa koca şirketler de olsalar, o kelli felli yöneticiler ne dalkavukluklar yapabiliyor. Adam kendi şirketiyle ilgili güzel bi haber yayıyor piyasaya, zaten hissenin derinliği yok, yani 3-5 kişinin elinde hisselerin çoğu, güzel haberle hisse fırlayınca o 3-5 kişiden biriyle anlaşıp karı bölüşüyorlar. Mesela en son idaş'la ilgili böyle bir haber çıktı.Balon haberin aslı olmadığı anlaşılınca bugun %15 düştü hisse değeri.Noldu peki? Yükselişe geçti umuduyla hisseye atlayan küçük yatırımcının kucagında yüksek yüksek maliyetli hisse kalakaldı. O yüzden böyle işlere bulaşmıcak, gerçekten iyi yönetilien belli başlı hisselere giriyorum ben. Varsın %1 kazandırsın ama biliyim ki sağlam şirket, uykularım kaçmasın.
bunlar hangi hisseler endekse bagli hisselermi ?
bence sadece bır endekse kendını kısıtlamak ne kadar dogru bılmıyorum bence daha genıs kapsamlı bakmak grekır olaya ( bence )
ya arkadaşlar
bu insanlar akşam ne yapıyorlar da herkes sabah aynı hisseyi alıp hisseyi uçuruyolar.o uçurdukları hisseyi bulmak istiyorum.ama bulamıyorum.....
ben de günlük oynamak istiyorum.nasıl bir yol haritası nasıl bir sistem kurmalıyım kızlar?ne önerirsiniz?
sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama olmuyor.hisseleri alıyorum 5-10-20-30 ort.larını buluyorum.son 5 günlük en yüksek fiyatlarını buluyorum.son gün ort.ları aşmış diye bakıyorum.azıcık teknik analiz öğrendim.desteğe dirence formasyona ıvıra zıvıra ne varsa bakıyorum.bir türlü ertesi sabah yükselir dediğim hissenin yüzüne kimse bakmıyor.bambaşka bir hisse tavan tavan....
günlükçü arkadaşlar sizin nasıl bir sisteminiz var????
biraz da bu işlerin içinde olmak lazım herhalde.bir aracı kuruma çaycı olarak falan alırlar mı acaba beni arada tüyo muyo alamaz mıyım :)))))
Zuzu kim? bi de zuzu ne demek? :)
evet normalde kimse önermez riskli olduğu için heleki bilgi yoksa bu dahada risklidir günlük için, teknik öğrenmişsin teknik iyidir ama bi derece yani teknikler %100 tutsa yada doğru gösterse herkes zengin olurdu yani demem o ki teknik kısmına fazla takılma ve kimsenin etkisinde kalma, kendin araştır hisselerin beklentisi nedir, grafiklerine bak geçmiş haraketlerine ona göre gir en başta yükselmiş hisseye sakın bulaşma bence
tşk ler zuzu.kimse de önermiyor günlük oynamayı.peki o zaman koskoca gün o kadar işlem hacmini günlükçüler değil de kim yapıyor?ben de bunu anlamıyorum.
evet yükselmiş hisseye bulaşmak gibi bir hata yaparak bizzat yaşayarak tecrübe kazandım bu konuda.bakıyorum her şeyine bakıyorum.nerdeyse imkb 100 ü komple grafiklerini inceledim.teknik olarak yorumladım.desteklerini dirençlerini ıvırını zıvırını koydum.haberleri araştırdım.notlar aldım.excelim iyi. üşenmedim ortalama fiyatlarını aldım hepsinin.3 gündür yükselenleri işaretledim falan.manyak bir dosya oluşturdum kendime.neyse şimdi diyorum ki şu hisse gider şu fiyata, dediğim de oluyor %50 ama 3 gün 5 gün belk i 10 gün sonra.bense hemen olmasını istiyorum.elimde hisse öyle bekleyemiyorum, daralıyorum.her gün alayım, kapanmadan satayım diyorum.onu da yapamıyorum.akşam o kadar inceliyorum irdeliyorum.şu şu hisseler hareket yapabilir diyorum.bakıyorum yarın hiç o hisseler öyle kalmış.bambaşka yükselmemesi gerek bir hisse gidiyor....
:))))
siz epey bir uğraşı veriyorsunuz,borsayı ciddiye almanız gerçekten çok iyi.
Günlükleri yakalamanız zor hatta epey zor çünkü günlük hisselerin alıcıları yabancılardır,hangi gün hangi hisseyi kafaya takıp yukarı yaptıracakları belli olmaz,onlar tekniğe analize bakmıyorlar,yabancılar birlikte ve yüklü meblağlarla hareket ettikleri için hisseyi ne zaman kaçtan aldılar hangi seviyeden çıkarlar kestirmesi zor.
Bence bu kadar inceleme yapmışsınız,çaba sarfediyorsunuz ve strateji geliştirmek için uğraşıyorsunuz madem,bir hisseyi alıp sabretmeye azmedin derim,madem bulduğunuz hisseler 3 aşağı 5 yukarı tahmin ettiğiniz seviyelere geliyor,varsın 10 gün sonra gelsin,günlük yakalıyacağım diye zarara uğramaktansa 10-15 gün beklemek daha iyidir.
10 yıl öncesinin borsası olsa günlük hisseler süperdi ama şimdi malesef :1no2:borsanın kriterleri son yıllarda epey bir değişim gösterdi
Ümitsizliğe kapılma azmine hayran kaldım,bence borsada kar elde edebilirsin çünkü epey emek veriyorsun,tek şanssızlığın 1999 daki borsayla 2009daki borsa arasında dağlar kadar fark olması,.......................................hangi zaman dilimlerinde hareket yapmış,işlem hacimlerini incele,bir kağıt günde 100 lot yaparken birden 10.000 lot işlem varsa bir hareket vardır aşağı veya yukarı trenddedir gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?