Borsa oynayanlar burayaa

canım yazılarını yeni okuyabildim, forex isine hic bulasma derim bunların hepsi tuzak gel gel mantığı yani, borsa ayrı birşey hisse alır satarsın bu işlemleri ise ya bankalar ile yada aracı kurumlarda açıcağın hesaplar ile yapabilirsin, para miktarına gelince 250 başlangıç için çok iyi çünkü bilgisi olmayan biri yüklü paralar ile giriş yaptığında mutlaka kayıplar verir. pişip öğrenmen için güzel bir miktar, ama yazının sonunda ayda 300 falan demişsin bunun hiçbir garantisi yoktur yani bu tür garantisi olsa herkes engin olurdu dimi ama:) kendine bir strateji belirlemelisin ve ona göre beklentisi olan hisselere girerek başlıyabilirsin..
NOT: Ayrıca yükselen hisseye aman bu yükseliyor diye asla atlama genelde bu tür hisseler eğer beklentisi yoksa zaten şişmiş yada anlık yükselişlerdir kaybetme şansın daha yüksek olur.

umarım yardımcı olabilmişimdir bir nebzede olsa
Canım, çok sağol . Tabiki de yardımcı oldun. Neredeyse şu forex işine girecektim. Peki bu borsa işi internet üzerinden oynanabiliyor mu? Bunun bi eğitimini veren bi şey var mı? Benim bu konuda hiç bilgim yok.

FOREX çeşitli pariteler arası dalgalanmalar üzerine yapılan işlemlerdir kısacası yani euro /tl dolar /euro gibi. Borsadan çok daha risklidir. Eğer bu konuda bilginiz yok ise kaldıraçında etkisiyle 250TL paranız bir anda yok olacaktır.

Verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.

Canım, çok sağol . Tabiki de yardımcı oldun. Neredeyse şu forex işine girecektim. Peki bu borsa işi internet üzerinden oynanabiliyor mu? Bunun bi eğitimini veren bi şey var mı? Benim bu konuda hiç bilgim yok.

o kadar zor değil elbette internet üzerinden alıp satabiliyorsun internet her zaman daha hızlı işlem yapmanı sağlar, sen aracı kurum veya bankadan yatırım hesabı aç sana şifreler falan vericekler ordan alım satım ekranına girebilir alıp satabılırsın ve sağlamış oldukları ekranlardan canlı borsayı takıp edebilirsin

o kadar zor değil elbette internet üzerinden alıp satabiliyorsun internet her zaman daha hızlı işlem yapmanı sağlar, sen aracı kurum veya bankadan yatırım hesabı aç sana şifreler falan vericekler ordan alım satım ekranına girebilir alıp satabılırsın ve sağlamış oldukları ekranlardan canlı borsayı takıp edebilirsin
Canım çok sağol. Bi bakayım o zaman.

arkadaşlar yani bizi alıştırmak için hayali bir borsa falan yok mu mesela önce öğrensek hayali para ile sonra işi çözdükten sonra yatırım yapsak :))

arkadaşlar yani bizi alıştırmak için hayali bir borsa falan yok mu mesela önce öğrensek hayali para ile sonra işi çözdükten sonra yatırım yapsak :))

malesef yok eskiden vardı bazı siteler yarısma duzenlemesi yapıyordu ve odul veriyordu, bazı aracı kurumlarda vob icin yapıyor arada takip etmek lazım.

malesef yok eskiden vardı bazı siteler yarısma duzenlemesi yapıyordu ve odul veriyordu, bazı aracı kurumlarda vob icin yapıyor arada takip etmek lazım.

Sevgili Punchshe,
berfinbilgen'inde dediği gibi sanal borsa diye birşey yok,yurtdışı piyasasında özellikle forexde sanal hesap açıp oynayabiliyorsunuz ama TR'de böyle bir alt yapı yok,hoş olsada çokta faydalı olacağını düşünmüyorum,sanal olarak hisse alış satışı yapılabildiğini düşünelim,gözünüze bir hisse kestirir alırsınız,lakin o hisse düşer mi çıkar mı alıcılı mı satıcılı mı gibi analiz gerektiren konuları öğrenemezsiniz zira teknik veya temel analiz yapma gibi konularda öğretici olmaz.

Borsa'ya ilgi duyuyor ve kendinizi denemek istiyorsanız,bir aracı kuruma hesap açtırırsınız,birçoğunun ücretsiz borsa verisi hizmeti var,çok kapsamlı,derinlikli olmuyor ama ilk etapta yeterlidir,hisse senedi listesinden kafanıza yatan hisse/lere sanki para koymuş gibi yapabilirsiniz,sanal alış fiyatınızı kenara yazarsınız,sonrasında da ne zaman isterseniz sanal satış yaparsınız,kar mı ettiniz zarar mı ettiniz bakarsınız ama borsa çok komplike bir yatırım alanıdır,içimden şu hisseyi almak geldi yada falanca şu hisse kar edecek dedi gibi bir mantık barındırmıyor bünyesinde,borsayı herşeyiyle öğrenmekte fayda olduğunu düşününlerdenim,anlatınca zor gibi görünsede biraz araştırmayla,biraz ilgiyle ve borsayı bilen birilerinden sorup öğrenerek üstesinden gelebilirsiniz.

30/02/2009 tarihinde borsaya ilk adımımı attım. hiç bir teknik analiz bilgim yoktu. sadece birkaç üstatla görüştüm. sonra analizlerle formasyonlarla ilgilenmeye başladım. bulduğum her dökümandan faydalandım. giriş olarak 3,750 param vardı. şu an 32,580 tl oldu param. şuanda da çok sağlam bir hissedeyim. artık hisseler fiyatsal olarak doymuş veziyette o yüzden artık temettü ve bedelsiz gerisi yüksek hisselerde kalmakta fayda var..

munecim borsaya giriş yaptınmı tekrar ?

Dün bir hisse aldım,aldığım hissede kısa dönemde bir beklentim yok,haberi olan bir kağıt,beklediğim iyi haberi çıkarsa ekmek yerim,haber kötü çıkarsa anında aktiften mal boşaltırım:))))

Sen ne yaptın?Elinde hisse var mı yoksa beklemede misin?

Dün bir hisse aldım,aldığım hissede kısa dönemde bir beklentim yok,haberi olan bir kağıt,beklediğim iyi haberi çıkarsa ekmek yerim,haber kötü çıkarsa anında aktiften mal boşaltırım:))))

Sen ne yaptın?Elinde hisse var mı yoksa beklemede misin?

suan borsaya bır anlam veremıyorum endeks sisti gibi ha dondu ha donecek tedirginligi var belkide 80 e gidecek yılbasına kadar bilemiyorsun hisseleri baz alınca cok tatsın fiyatlar bir garip, beklemek daha hayırlı galıba beklentılı hısselerde yoksa bulasmamak lazım bır sure

suan borsaya bır anlam veremıyorum endeks sisti gibi ha dondu ha donecek tedirginligi var belkide 80 e gidecek yılbasına kadar bilemiyorsun hisseleri baz alınca cok tatsın fiyatlar bir garip, beklemek daha hayırlı galıba beklentılı hısselerde yoksa bulasmamak lazım bır sure

Borsa'ya bu aralar kim anlam verebiliyor ki zaten:)))
Dediğin gibi aslında endeks ziyadesiyle şişti,çoktan aşağı kırması gerekirdi ama hala yukarı yapar eğilimi hakim piyasada,kimse düşeceğine inanmıyor ve bence bu inanç riskli,eğer trend aşağı kırılırsa birçok kişi zarar eder,hoş şimdide insanların kar ettiğine pek inanmıyorum ya neyse.

Piyasa haberlerini takip ediyorsan hep olumlu bir hava yaratılmaya çalışılıyor,ülke notu yükseltiliyor,bilançolar iyi durumda deniyor,ekonomi yükselişte,lokomotif hisseler mıh gibi çakıldı kaldı,düşmek bilmiyorlar ki bence olması gereken değerlerinin üstündeler,kriz yönetimi iyi yapılıyor vs. vs. haberleri hep sıcak tutuluyor,bana kalırsa eğer yıl sonu olağan dışı birşeyler yaşanmazsa seçimlere kadar yükseliş trendini korurlar gibi geliyor bana,tabii bu benim kişisel kanaatim,uzmanların basın açıklamalarından,piyasa yapıcıların genel tavrından anladığım bu,ama bu insanlarda yükseliş trendi devam edecek kanaati oluşturup sonra endeksi aşağı çekme oyunuda olabilir,zira tvde kimi dinliyorsam endeks için yuvarlak laflar söylüyorlarlar şurayı kırarsa yukarı gider,burayı kırarsa aşağı düşer,e az çok teknik bilen herhangi bir yatırımcıda söyler bunu,kesin düşecek düşünce şuraya düşecek yada çıkacak endeks bilmem kaç bin olacak diyen kimse yok.

Allah küçük yatırımcıyı korusun:Saruboceq:

Borsa'ya bu aralar kim anlam verebiliyor ki zaten:)))
Dediğin gibi aslında endeks ziyadesiyle şişti,çoktan aşağı kırması gerekirdi ama hala yukarı yapar eğilimi hakim piyasada,kimse düşeceğine inanmıyor ve bence bu inanç riskli,eğer trend aşağı kırılırsa birçok kişi zarar eder,hoş şimdide insanların kar ettiğine pek inanmıyorum ya neyse.

Piyasa haberlerini takip ediyorsan hep olumlu bir hava yaratılmaya çalışılıyor,ülke notu yükseltiliyor,bilançolar iyi durumda deniyor,ekonomi yükselişte,lokomotif hisseler mıh gibi çakıldı kaldı,düşmek bilmiyorlar ki bence olması gereken değerlerinin üstündeler,kriz yönetimi iyi yapılıyor vs. vs. haberleri hep sıcak tutuluyor,bana kalırsa eğer yıl sonu olağan dışı birşeyler yaşanmazsa seçimlere kadar yükseliş trendini korurlar gibi geliyor bana,tabii bu benim kişisel kanaatim,uzmanların basın açıklamalarından,piyasa yapıcıların genel tavrından anladığım bu,ama bu insanlarda yükseliş trendi devam edecek kanaati oluşturup sonra endeksi aşağı çekme oyunuda olabilir,zira tvde kimi dinliyorsam endeks için yuvarlak laflar söylüyorlarlar şurayı kırarsa yukarı gider,burayı kırarsa aşağı düşer,e az çok teknik bilen herhangi bir yatırımcıda söyler bunu,kesin düşecek düşünce şuraya düşecek yada çıkacak endeks bilmem kaç bin olacak diyen kimse yok.

Allah küçük yatırımcıyı korusun:Saruboceq:

o tahmin yaptıklarını zannedenlere hic bakma onlarda birşeyler söylüyolar ama söylediklerine ne onlarda inanıyor nede eminler , o yüzden söylenenlere kulakları kapatıp kendi bildiklerinle yola devam etmek kendi sezgilerine güvenerek haraket etmek en güzeli, endeks tahmini yapmak çok zor bakıyorsun endeks iyi durumda hisseler düşüş eğiliminde bir bakıyorsun endeks düşük hisseler yükseliş eğiliminde bir tezatlık bir balonluk var. Ben bu aralar riskli görüyorum beklentisi olmayanların dışında pek bulaşmamak en iyisi gibi

Uzun zamandır beklediğim bir kağıt vardı bugun satış emri verdim bakalım yazdığım yerden gidecek mi :KK34:
Onun yerine ne alsam bilemiyorum kafamda belirlediğim bir kaç hisse senedi var ama bir kaç gün bekleyeceğim :KK34:

Son düzenleme:
Ben evlendim biri ile 3 sene oldu sanirim. Bekleyelim bakalim belki yakinda bosariz....

kazen aynen eşimde evli öyle biriyle:)krizden beridir:)boşayın gitsin..

30/02/2009 tarihinde borsaya ilk adımımı attım. hiç bir teknik analiz bilgim yoktu. sadece birkaç üstatla görüştüm. sonra analizlerle formasyonlarla ilgilenmeye başladım. bulduğum her dökümandan faydalandım. giriş olarak 3,750 param vardı. şu an 32,580 tl oldu param. şuanda da çok sağlam bir hissedeyim. artık hisseler fiyatsal olarak doymuş veziyette o yüzden artık temettü ve bedelsiz gerisi yüksek hisselerde kalmakta fayda var..

Bir buçuk yılda % 1000 kazandıran hangileryimiş böyle çok merak ettim gerçekten. Yatırım tavsiyesi olarak filan almayacagımdan emin olabiklirsiniz.Sadece ya çok şanslıymışsınız, yeni giren birisi olarak, ya da gerçekten çok nokta atışları yapmışsınız.Hisse ismi vermek yasaksa özelimden filan yazın bari, accayip meraklandım :KK1: Hiç böyle bir örnek görmedim çünkü etrafımda.

slm bayanlar bende borsaya bu gün küçük bir miktarla ilk adı mı attım. bilgi ve teknik konusu olanlarla yazışmak isterim .

X