:)
Piyasada bizim gibi ürkek ve kırılgan,kazandıracak sektör bu aralar yok gibi çünkü iç ve dış piyasalarda dalgalanma var,yön yukarı mı olacak aşağı mı olacak belli değil,aslında olması gereken bence borsa düşmeli,beklentim 30 bin küsürlere kadar düşmesi yönünde,çünkü hisseler çok şişti,yukarı yapmak için doğru dürüst bahane bulamıyorlar.
Piyasa öyle bir hal aldı ki,olması gerekenler yerine balon haberlerle piyasa belli bir seviyede tutulma çabasında,asıl soru bu gidişat nereye kadar?
Bu sorunun cevabını bilipte borsa düşerken mal toplayan iyi bir karla çıkar borsadan.
Birde küçük bir bilgi Avrupa borsaları ve bizim borsamız düşer mi çıkar mı,piyasa ne yönde işleme müsait diye fikir edinmek isteyenler,piyasaların profesyonlerince izlenen VIX (Volatility Index) endeksini takip edebilir,VIX endeksi,korku risk endeksi olarak bilinir,S&P 500 endeksinin üzerine olan opsiyonların volatilitesinden hesaplanır. Piyasanın 30 günlük beklenen volatilitesini gösterir,yani stres ölçer,VIX yukarı yaptığında borsalar düşer,VIX düşerse borsalar yükselir.Nedir diye araştırmak isteyenler VIX endex,vix endeksi,Volatility Index yazarak araştırıp bakabilir,grafiklerini bulmanızda mümkün,vix endeksiyle ilgili yorumları daa.s
Bazen vix ve piyasa ters düşebilir,spekülatif hareketler yüzünden vix in öngördüğü gibi gelişmeyebilir,bu yüzden alım satımlarda direk vix'i baz almak yerine vix ne diyor diye bakıp olabilirlilikleri ölçüp tartmak yerinde olur kanaatindeyim a.s
Ülke notumuz artırıldı,bizim piyasa tavan yaptı
Avrupa'da çok aşırı prim yokken bizim borsada banka kağıtları başta olmak üzere nerdeyse birçok hissenin yeşil yeşil salınması ??? Yok yok birileri bir düğmeye bastı sanki:1closedeyes:
Valla böyle bir zamanda not artırımı olmasıCADIARZU
yabancılar hisse mi boşaltacak nedirCADIARZU
Ani gelişen bu duruma gelde şüpheyle yaklaşma
zaten not arttırımından önceden haber alındığı iddia ediliyor.ben de öyle düşünüyorum.bir gün öncesinde yabancı bir fon girdi dediler.1688 puan yükseldi.ertesi gün de not arttırımı geldi 1500 puan yükseldi.cuma günü de veriler sürpriz yaptı yine yükseldi.bundan sonra ne olacak işte?
bi de ben şeyi anlamıyorum.beni aydınlatır mısınız?her satışı karşılayan bir alış var sonuçta ya da tam tersi değil mi?o zaman bu satışlar ya da alışlar nasıl etkiliyor?yani bu endeks rakamı nasıl belirleniyor?ekranda bir hissenin fiyatı arz-talepse biri satıyorsa biri de alıyor?o zaman nasıl yükseliyor ya da düşüyor?
dilek:keşke hep böyle yükselse, hiç düşmese.:1rolleyes:
bayanlar ne kadar bilgilisiniz öyle şaştım kaldım doğrusu:)ben bu ekonomi konularında hiçbişi bilmiorum,yeni evlendim para biriktirmek karlı bi yatırım yapmak istiorum 3 koyup 5 almak gibi.borsaya ufak paralarla girilebilir mi girilirse nası girilir?ben en karlı yatırım hangisi en karlı para biriktirme yöntemi hangisi nası öğrenebilirim,aylık 300 kenara atıorum bikaç aydır
bilgilinderir misiniz
DTP kapatıldı.pzt etkiler mi kızlar borsayı?ne derseniz?
Arkadaslar borsanın bu tırtıklama doneminde kazanc elde eden yokmu , sesiiz cikmiyor hiç ?
Hoşgeldin,epeydir yazmıyordun...
Benim için iyi bir dönem oldu, Allah bereket versin,şimdi yine hissedeyim,bekliyorum bakalıma.s
Hoşbulduk evet malesef yazamiyordum, sevindim senin adına umarım 2010 da herkes için güzel bol kazançlı bir yıl olur tüm söylenenlerin aksine
bende şuan hissedeyim beklentili bir hisse var şubat sonuna kadar bende beklemedeyim
Valla inşallah dediğin gibi olur,pek bir karamsar senaryolar dolaşıyor piyasada
Açıkcası ben büyük yatırımcıyı pek düşünmüyorum,özellikle hisselerde yön belirleyicileri ama dişinden tırnağından arttırmış,bir umut borsaya yatırım yapanlar girdikleri hisse terse düştüğünde çok yıpranıyorlar:1no2: En çok onlar zor durumda kalıyorlar
Umarım 2010'da 90'lardaki talihsizlikler yaşanmaz
Hmm sağlam bir hissedesin demek,hayırlı olsun,bol kazançlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?