Borçlu bir erkeği beklemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

_Leo_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2017
115
51
Hanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?

Üşenmedim hesapladım.
Yeni başlayan polis maaşı şuan 4.900
Yemeden içmeden 0 giderle yaşarsa 6 yılda bu borcun ödeyebilir.
Öte yandan düğün için para biriktirmeli diyorsun. E bir yandan düğün için para biriktirse bir yandan borçlarını ödese yine 8 10 yıl sürer.
Altın da işin içine girerse 12 13 yıldan aşağı evlenemezsiniz.
Bilemiyorum, ben bu yükün altına girmezdim sanırım.

Üşenmedim hesapladım.
Yemeden içmeden yaşarsa 6 yılda bu borcu ödeyebilir.
Öte yandan düğün için para biriktirmeli (hoş düğün için 2 ailede elini taşın altına koymalı) diyorsun. E bir yandan düğün için apra biriktirse bir yandan borçlarını ödese yine 8 10 yıl sürer.
Aslında tabi ki benim de ailem düğün konusunda elinden geleni yapacak ama erkek tarafının masrafı illa ki daha çok oluyor . Şimdi burdan dönmek onu yarı yolda birakmak da çok gücüme gidiyor ve sevdiğim için de çok üzülüyorum sürekli kavga etmeye başladık ayrilamiyoruz da . Aslında henüz çok uzun bir ilişki değil ama çok alıştık birbirimize

Üşenmedim hesapladım.
Yemeden içmeden 0 giderle yaşarsa 6 yılda bu borcun ödeyebilir.
Öte yandan düğün için para biriktirmeli diyorsun. E bir yandan düğün için para biriktirse bir yandan borçlarını ödese yine 8 10 yıl sürer.
Yeni başlayan polis maaşı daha fazla canım

Aslında tabi ki benim de ailem düğün konusunda elinden geleni yapacak ama erkek tarafının masrafı illa ki daha çok oluyor . Şimdi burdan dönmek onu yarı yolda birakmak da çok gücüme gidiyor ve sevdiğim için de çok üzülüyorum sürekli kavga etmeye başladık ayrilamiyoruz da . Aslında henüz çok uzun bir ilişki değil ama çok alıştık birbirimize
Şimdi beğenmedim atacaklar ama o işler sevgililikteki gibi olmuyor. Şimdi rahatsın, yanında olurum yarı yolda bırakmam diyorsun ama evlilik öyle değil. Bizim oralarda bir söz var; yokluk kapıdan girince aşk bacadan kaçarmış.
Bilemiyorum. İsteyen kaçıyor, isteyen yarı yolda bırakıyor desin. Ben bu borcun altına girmek istemezdim. Bunun beklenmeyen durumu var, çocuğu var, işsiz kalması var. Herşey belirsiz.
Ha bende çalışırım, yardım ederim, ailem altın istemez,düğünden evimden kısarım, evlenince de bir süre çocuk yapmam diyorsan olur. Diğer türlü çok zor. Altından kalkamaz.

Son düzenleme:
Yeni başlayan polis maaşı daha fazla canım
Screenshot_20210216_032134.jpg

Sizin dediğiniz ek ödemelerle alınan toplam maaş. Ben net maaştan bahsediyorum.

Ordaki haberlere bakma polis eşiyim ben o yüzden söylüyorum
Daha yüksek rakam alıyorlar ayrıca dogu görevlerinde ve bulundukları illerin tazminatı da var ek olarak
Tamam zaten bende onu söylüyorum. :) Ek ödemelerle birlikte yükselebiliyormuş. Bende direkt 4.900den hesapladım. Hem 5.900 olsa ne olacak 4.900 olsa ne olacak ki, en iyi ihtimalle 5 6 yıl borç ödeyecekler.

Tamam zaten bende onu söylüyorum. Ek ödemelerle birlikte yükselebiliyormuş. Bende direkt 4.900den hesapladım. Hem 5.900 olsa ne olacak 4.900 olsa ne olacak ki, en iyi ihtimalle 5 6 yıl borç ödeyecekler.
Tamam zaten bende onu söylüyorum. :) Ek ödemelerle birlikte yükselebiliyormuş. Bende direkt 4.900den hesapladım. Hem 5.900 olsa ne olacak 4.900 olsa ne olacak ki, en iyi ihtimalle 5 6 yıl borç ödeyecekler.
Neyse işte Rabbim bol kazanç versin eşlerimize
Ama daha fazla😊😊😊
Tabi 8 binde alsa borç ödeyecek bi süre
Bide bekleyecekte güveniyor mu karşısındakine oda var demi

Şimdi beğenmedim atacaklar ama o işler sevgililikteki gibi olmuyor. Şimdi rahatsın, yanında olurum yarı yolda bırakmam diyorsun ama evlilik öyle değil. Bizim oralarda bir söz var; yokluk kapıdan girince aşk bacadan kaçarmış.
Bilemiyorum. İsteyen kaçıyor, isteyen yarı yolda bırakıyor desin. Ben bu borcun altına girmek istemezdim. Bunun beklenmeyen durumu var, çocuğu var, işsiz kalması var. Herşey belirsiz.
Ha bende çalışırım, yardım ederim, ailem altın istemez,düğünden evimden kısarım, evlenince de bir süre çocuk yapmam diyorsan olur. Diğer türlü çok zor. Altından kalkamaz.
Aslında herkes aynı yönde yorumlar yapıyor ben de içten içe bunun tek çaresinin yolları ayırmak olduğunu biliyordum . Nasipten öte yol yok ama o kadar düşünüyorum da çevremde paraya tapan insanlar çok güzel yaşıyor her şeyi yapıyor fakat biz helalinden bir yuva istiyoruz o da nasip olmuyor . İsyan etmek istemesem de içimden neden diye sormadan edemiyorum. :KK43: Teşekkürler bu arada zaman ayırıp yardımcı olmaya çalıştığın için

Ama daha fazla😊😊😊
Amin, Allah darda olana yardım etsin inşallah.
Herkesin kendi tercihi aslında. Ben beklemek ister miyim diye düşünüyorum ama sanırım beklemezdim. Düşünsenize hayatınızın en güzel dönemleri borç ödemekle geçecek, borçtan dolayı gezemeyecek, gönlünüzce kazandığınız parayı harcayamayacaksınız hatta ebeveyn olma arzunuzdan bile vazgeçeceksiniz. Zor yani, birçok şeyden vazgeçmek gerekiyor.

Ne kadar güvensem de birkaç yıl sonra kim nasıl olur bilemiyorum. Birine %100 güvenmek imkansız.

Ama daha fazla😊😊😊
Ne kadar güvensem de birkaç yıl sonra kim nasıl olur bilemiyorum. Birine %100 güvenmek imkansız.

Amin, Allah darda olana yardım etsin inşallah.
Herkesin kendi tercihi aslında. Ben beklemek ister miyim diye düşünüyorum ama sanırım beklemezdim. Düşünsenize hayatınızın en güzel dönemleri borç ödemekle geçecek, borçtan dolayı gezemeyecek, gönlünüzce kazandığınız parayı harcayamayacaksınız hatta ebeveyn olma arzunuzdan bile vazgeçeceksiniz. Zor yani, birçok şeyden vazgeçmek gerekiyor.
Herşeyden vazgeçtiğinizi varsayalım beklediğinizi düşünelim söz nişan arada hiç bişey yokken hem aile baskınızda olucak hadi onuda idare ettiniz diyelim devam ediyosunuz uzun süre borçlarını ödeyecek yıllar geçicek siz herşeye katlanıp beklemişken o sizi bırakırsa yüz üstü peki yıllarınız gitmiş olucak çünkü ne olacagı bilinmez
Rabbim borçları olan herkese ödeme kolaylıgı versin içindede bizlere

Aslında herkes aynı yönde yorumlar yapıyor ben de içten içe bunun tek çaresinin yolları ayırmak olduğunu biliyordum . Nasipten öte yol yok ama o kadar düşünüyorum da çevremde paraya tapan insanlar çok güzel yaşıyor her şeyi yapıyor fakat biz helalinden bir yuva istiyoruz o da nasip olmuyor . İsyan etmek istemesem de içimden neden diye sormadan edemiyorum. :KK43: Teşekkürler bu arada zaman ayırıp yardımcı olmaya çalıştığın için
Ya rica ederim ne demek.
Aslında çevrendekiler bir nebze haklı, onlarda seni üzmek için değil üzmemek için böyle söylüyorlar. Eğer kabul edersen herşeyden kısmak zorunda kalacaksın, belki gezemeyeceksin, en güzel zamanlarında gönlünce harcama yapamayacaksın, hep bir sonraki adımını düşüneceksin. En önemli anne baba olma arzunu uzun süre erteleyeceksin. Ayrıl demem ama iyi düşün derim. İki kişi seviyorsa samanlık seyran olur lafına inanmıyorum, boşuna polyannacılık oynamaya gerek yok. Eğer öyle olsaydı bu platformda "kocam çalışmıyor, hep benim paramı yiyor" "kocam iddia oynuyor borç yapıyor" gibi konular açılmazdı. Polis olamazsa daha kötü, asgari ücretle nasıl ödenir ki o kadar borç..

Herşeyden vazgeçtiğinizi varsayalım beklediğinizi düşünelim söz nişan arada hiç bişey yokken hem aile baskınızda olucak hadi onuda idare ettiniz diyelim devam ediyosunuz uzun süre borçlarını ödeyecek yıllar geçicek siz herşeye katlanıp beklemişken o sizi bırakırsa yüz üstü peki yıllarınız gitmiş olucak çünkü ne olacagı bilinmez
Rabbim borçları olan herkese ödeme kolaylıgı versin içindede bizlere
Amin inşallah. Kumarda , içkide yapsa borcu çoktan bırakırdım ama elinde olmayan şeylerden dolayı . Tabi ki onun da zamanında birikim yapmamasi vs suçları var ama şanssızlıklar da bırakmamış peşini. Şimdi biz ayrilirsak başkası ile onu düşünemiyorum kötü hissediyorum çünkü çok hayal kurduk birlikte . Mahkeme olumlu sonuçlanir diye umut ettik hep işte insan olumsuzu düşünmek istemiyor

Amin inşallah. Kumarda , içkide yapsa borcu çoktan bırakırdım ama elinde olmayan şeylerden dolayı . Tabi ki onun da zamanında birikim yapmamasi vs suçları var ama şanssızlıklar da bırakmamış peşini. Şimdi biz ayrilirsak başkası ile onu düşünemiyorum kötü hissediyorum çünkü çok hayal kurduk birlikte . Mahkeme olumlu sonuçlanir diye umut ettik hep işte insan olumsuzu düşünmek istemiyor
İnşallah polislik sınavı olumlu sonuçlanır
Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin.
sevmek çok başka bişey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X